Somborka napisao:Kojim danima se moze koristiti jogurt i hleb?hleb u kojim kolicinama?
Jogurt je dozvoljen na proteinski dan, ukoliko se odabere da se koriste mlečni proizvodi (proteini se međusobno ne mešaju, dakle ako tog dana odabereš da jedeš meso - onda je meso, bez mleka, jaja, mlečnih proizvoda).
Hleb, i to crni ili integralni je dopušten uz ručak bilo da je skrobni ili proteinski u što manjoj količini, maksimalno dve tanke kriške.

Ako hoces da zgustis corbu npr na skorbni dan, ispasiraj neki kuvani krompir, a ako kuvas pasulj mozes ispasirati deo pasulja pa ubaciti. Zaciniti onim sto volis.
a mlevena paprika?planiram da izgnjecim krompir i pomesan sa dinstanim lukom i paprikom.
.. Kad se može jesti slatki, kuvani kupus? Da li se na vocni dan može jesti povrće? Da li se mogu jesti zobene pahuljice kuvane na mlijeku? Da li mogu koristiti sojine šnicle i u kojoj mjeri? Kad se može jesti palenta/pura i sa čim??? Prava sam neznalica, ali šta da radim, na početku sam tek...
Tjao,tamiS!Pa evo i ja sam nova,al nesto malo znam.Sojine snicle na proteinski dan!Povrce tipa krastavci,paradajz,patlidzan,kupus,brokoli i td.mozes na vocni jer su neutralni,a svo povrce koje sadrzi skrob idu na skrobni dan.Slatki kupus mozes svaki dan,sa paradajz sokom,a ako kuvas sa mesom onda na proteinski dan.

Krastavcici i luk naravno mmm.