Da, super sam zakuvala s mišem i kokoškama.

Ma kokoške su navlaka žešća... jedva smo se skinuli mm i ja pre podosta godina, i šta me je uhvatilo da sad proteram četvorku kroz sve nivoe...

Ukratko, ode miš od pucačine, a ja sam sad valjda mirna dok se ne pojavi petica.
Tamarice, u jogurt stavljam kari (dok sam imala čistu kurkumu obavezno sam je mešala sa đumbirom i crnim biberom) i po izboru suvo bilje iz porodice Labiatae (ruzmarin, bosiljak, nana... potraži na netu šta sve tu spada), malo vruće vode i morske soli (so služi da se bolje rastvore neki sastojci), e sad, pod normalnim okolnostima u to krknem i kašiku lana i malo mlevene slačice, što nisam smela ovih meseci, i to natenance pokusam kašikom, onako krckajući lan... ponekad čak dodam i malo belog luka u prahu, tako da je, sve u svemu, to jedna bomba od zdravlja.

Svi ovi dodaci na prvom mestu su biljke koje smiruju upale tkiva, tako da su sjajni za imunitet, pošto se u suštini naš organizam manje-više stalno bori s nečim i u toj borbi gubi dragocenu snagu.
Eh da, druga tema ali povezana - otkako sam ubacila ovo u ishranu, a dodatno otkako me je dr skleptao (tj. uklonio glavni izvor upale), praktično su mi prestale alergije, bar one izazvane spoljnim alergenima (hemija, šamponi, prašina itd.), tako da očigledno ova hrana može da pomogne i u rešavanju tog problema.
Danas sam doručak preskočila jer se upravo spremam kod dr... javljam ako bude nešto krucijalno.

Edit* - Nemam baš sjajnu vest, razgovarala sam upravo sa dr o toj narednoj intervenciji koja me čeka kad se ovo još malo sredi... i ne može da mi obeća kako će to da izgleda, tj. moći će da proceni tek na licu mesta, kad bude video šta se još krije unutra, tako da osim klasične intervencije sa rezom i dva-tri šava postoji i opcija da se sve ovo ponovi još jednom, samo u manjim razmerama.

Baš sam se skiselila... a diže mi se kosa na glavi pri pomisli da mi sve opet radi pod lokalnom.

Onaj najbolniji deo isti je bez obzira na razmere intervencije, tako da ne mogu da se nadam da bi bilo manje strašno, samo bi kraće trajao period oporavka.
D: /
R: gusta čorbica od tikvica, jogurt sa začinima, 2 dvopeka
U: neskafa sa 1,5 dl mleka
V: iskombinovala suhomesnato, jaja, jogurt, salatu do 1400
+ limenka piva, to mu dođe još 150 preko