Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od dudank » pre 14 godine

Moja neostvarena kulinarska fantazija su jevrejska jaja... ne sećam se za koji se to beše njihov praznik sprema, ali stave se jaja u ćupove, u vodu se ubaci lukovina i kafa (radi arome), i to se kuva na tihoj vatri 48 sati. Kažu da se to posle bukvalno maže na 'leba i da ima fenomenalan ukus.

Nego, htedoh da se pohvalim... već sam proskitala, i opet ću večeras. :) Ima neko veče salse na otvorenom, nije baš da mogu da igram, ali ko zna... možda će pre da izlete konci ako se malo potrudim. :D Znači, oprema za večeras - udobne cipele, udobna gaza i udobni flasteri. ;)
  • Lucija
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 15 godine

od Lucija » pre 14 godine

Ima neko veče salse na otvorenom,

U SP? :) Koja lokacija? :D (mada, meni je bolje ne objašnjavati :D )
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Centar grada, glavna ulica. ;)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Lus, odmah da te obavestim da sinoć nisi ništa propustila... loša organizacija, loše ozvučenje, tako da niko nije imao živaca ni da gleda, a kamoli da se pridruži. Pa smo se svi lepo razmileli po kafićima da se makar ugrejemo. Ali moj šok pre polaska... pošto sam svesna da imam više kila nego obično, uzmem teksas suknjicu koja mi je inače za broj veća, i majko mila, jedva je navukoh... 'ajd što je jedva navukoh, nego što konce cimnuh njome... sve sam zvezde videla. :shock: Pa odozgo najveći i najdeblji džemper koji imam (propao mi plan za moj novi mornarski džemperić :bas_tuzan: ), pa onda onda onaj divni osećaj dok sediš na šank stolici i praviš se da ti je super, a ispod džempera ti pojas suknje precvikao creva na pola i digao ti dijafragmu u nos, dok ostalo pokušava da se razlije po podu... odavno to nisam osetila, i ne da mi ne prija, nego ne želim više u životu da osetim.

Ovaj silni dvopek juče bio je zato što sam opet imala problema s vodom i naduvavanjem, a dvopek sa šoljicom jabukovog sirćeta obično pomogne u blažim slučajevima (i pomogao je). Večera je bila iz dvaput, nisam sve ono pojela odjednom. Vaga je krenula naniže... biće u ponedeljak minusića. ;)

U međuvremenu me čeka generalka kuhinje (prozor mi je kao zadnje staklo Lastinog autobusa), naravno da ne mogu da rkćem, ali naći će mi mm već nešto da briskam i sređujem dok on rmbači. :roll: Danas je malom detetu pravi rođendan, pa bih volela da kuća izgleda pristojno ako slučajno neko svrati. Tako da eto meni malčice FA. :)

Klopa standardno... možda večeras pivce ako nam svrne društvo, ali brojaću kcal.

D: jogurt sa začinima - 120
    R: 2 dvopeka, satrica (jogurt, lajt pavlaka, crni + beli mlad luk, nekoliko kapi maslinovog ulja) - oko 350
    U: jedno kiselo mleko, neskafa sa 1,5 dl mleka - 220
    V1: čorbica od povrća - oko 200
    V2: ??
    Poslednja izmena od dudank u 20 Apr 2011, 17:39, izmenjeno 1 put ukupno.
  • Lucija
    Početnik
    Početnik

prozor mi je kao zadnje staklo Lastinog autobusa

:16: :16: :16:

Eh, žao mi je što je tako bilo, a još žalosnije što te je suknjica namučila... :(
    Ma... biće već novih prilika i samo dok se ti kompletno oporaviš. :)

Čestitam rođendan!!! :013:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Devojke moje drage, koje ste me hrabrile i kukale sa mnom, danas imam vest... IZAŠLI SU MI KONCI!!!!!!!!! :skakutalo: :skakutalo: :skakutalo: :skakutalo: :skakutalo:

Od danas manje-više mogu da se krećem kao ljudsko biće... :) Nije još to skroz gotovo i biće verovatno manjih intervencija, ali ovo glavno sam preživela... ljudi, juče je bio okruglo 7 meseci. :placljivko: Malopre sam javila velikom detetu, rasplaka se i ono od sreće... Još ne mogu da verujem, evo sad sam poskidala sve flastere, ali mi je apstraktno. :) Sutra ću kod dr, da vidimo šta i kako dalje... danas odmaram dušu. :skakutalo:

U međuvremenu molim da me neko :nasilan: jer sam se sinoć ipak pridružila gostima uz meze. (Posipam se pepelom. Ali bio je rođendan. :bas_tuzan: ) Danas, međutim, život ima novi smisao... pa tako i dijeta. :skakutalo:

Sve vas :009: :ljubav2: :31: !!!!
  • Lucija
    Početnik
    Početnik

Ma... ko ima srca da te toljaga pored ovakve vesti?! :013: :skakutalo: :013:
    Imala si odličan razlog za brlj - rođendan + končići te napustili! :013:

Radujem se sa tobom!!!!! :skakutalo: :013: :skakutalo:

Baš lepa vest za ovaj dan! :009:
  • tamarica85
    Amater
    Amater

od tamarica85 » pre 14 godine

Jaoooo Dudic bas me obradova :skakutalo: :skakutalo: nema lepsih vesti, napokon ces biti dobro!! :) delim svu srecu i radost sa tobom! :009: :skakutalo: :skakutalo:

Iscitah probleme sa salsom i salcetom oko stomaka.... mislim da ti je to super motivacija da sada zapnes, mada vidim da vec jesi :) uzivaj u lepom vremenu, slobodi sto si zdrava pa ce i te kilice da :mahalo:

I srecan rodjendan sa zakasnjenjem :oops: neka vam to malo dete poraste veliko,srecno i zdravo :veseljak: :009:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Hvala vama, lepe moje! :skakutalo:

Umalo da od radosti zaboravim da upišem... danas opet radim na ispiranju od soli, pametnica je sinoć jela čak i smoki :010: , mislim da ga nisam okusila bar godinu i po dana. Nisam ništa jela previše, ali sve je bilo skroz pogrešna hrana - masna i slana.

D: 1 kuvano žumance, 1 dvopek + jabukovo sirće - oko 150?
    R: čorbica od zelenog povrća, tj. mnogo povrća sa malo čorbice :)
    U: neskafa sa 1,5 dl mleka, 2 dvopeka + jabukovo sirće
    V: 7 minijaturnih ćevapa (otprilike kao 4 normalna), salata
    čaša piva
    Poslednja izmena od dudank u 22 Apr 2011, 11:01, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od 314pezos » pre 14 godine

Sjajne vesti, vidim ja da ćemo se sresti na morsko pifce :headbang:
    Slika
    Slika
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 14 godine

Baš mi je drago za sve i pridružujem se čestitka za detetov rodjendanac, a o koncima da ne komentarišem. Znam da ti je laknulo! :skakutalo:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Hvala, Anči, na čestitkama. :) A konci... ja još ne mogu da verujem. :) Očekivala sam tek u maju. Tako da ćemo, Gile, ehm, popiti mi koje piFce i pre mora, vidim ja... samo još malo da se sredi rana, i eto mene u NS kod studenta. :) Sad se pitam da li je danas stvarno plakao od sreće, ili što će sad početi majka da mu dolazi i da mu se penje na glavu. :16:

Ljudi, ne dajte mi više da meljem... :16:
  • Lucija
    Početnik
    Početnik

Sad se pitam da li je danas stvarno plakao od sreće, ili što će sad početi majka da mu dolazi i da mu se penje na glavu.

:16: :16: :16:

Ljudi, ne dajte mi više da meljem...

Ma, zbog ovakve vesti, ako treba - piši roman! :D
    Eh, samo zamišljam koliko minića s uzdahom čeka u ormaru da ih prošetaš. :evil: :D
  • tamarica85
    Amater
    Amater

od tamarica85 » pre 14 godine

dudank napisao: Sad se pitam da li je danas stvarno plakao od sreće, ili što će sad početi majka da mu dolazi i da mu se penje na glavu. :16:

Hahhah Dudo, ti si moj idol! :zuba:
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od 314pezos » pre 14 godine

dudank napisao:Tako da ćemo, Gile, ehm, popiti mi koje piFce i pre mora, vidim ja... samo još malo da se sredi rana, i eto mene u NS kod studenta.

Uvek si dobrodošla :headbang:
    Slika
    Slika
Odgovori 9033 postova