Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • Sale
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 12 godine

Re: Pitanje u vezi UN dijete

od Sale » pre 12 godine

Molim urednika ili nekog drugog ko se oseća kompetentnim, da mi odgovori na sledeća pitanja:
    1) Počela sam sa UN dijetom početkom jula meseca, pridržavala se pravila 2 nedelje i to je dalo rezultate. Tada sam otišla na godišnji odmor i svesno 12 dana odustala od dijete, hranila se kao i ranije i na svu sreću, zahvaljujući fizičkim aktivnostima, održala prethodno postignuto. Po povratku sam nastavila sa dijetom (opet od proteinskog dana). Sada me zanima sledeće - da li da smatram da sam na dijeti već 53 dana ili da za početak dijete smatram prvi dan nakon godišnjeg odmora?
    2) Ako kroz izvesno vreme budem zadovoljna kilažom i prekinem dijetu, da li odmah počinjem sa održavanjem po onom ciklusu od 6 dana?
    Unapred hvala na odgovorima.
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine

od 314pezos » pre 12 godine

1. Nakon 53 dana tako nešto pitati :shock: ... zavisi koji dan po redu od povratka sa odmora ti je bio vodeni dan,
    2. Kad si održala 51 dan, nije ti još pno ostalo do kraja dela dijete pa tek onda na održavanje jer jako su retke osobe koje su postigle svoj ideal tokom prvih 91 dan ali svako je gospodar svojih odluka pa ako ti odlučiš kako si nameravala onda nastavi sa održavanjem.
    Slika
    Slika
  • Sale
    Početnik
    Početnik

od Sale » pre 12 godine

Poštovani uredniče,
    Ne znam da li smo se razumeli. Držala sam dijetu 14 dana, pa 12 dana nisam bila na dijeti, a onda sam ponovo počela i od tog drugog početka prošlo je 27 dana. Zato se pitam da li da smatram da sam na dijeti (zbog tog prekida) 27 ili 53 dana (kao da prekida nije ni bilo). Vodeni dan nisam držala jer sam negde pročitala da nije obavezan.
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Pošto si imala dužu pauzu dijetu si počela ispočetka.
    Znači danas ti je 27-mi dan sutra ti je vitaminski a prekosutra vodeni dan.
    Vodeni dan je obavezan i strogo ima svoju svrhu a nije obavezan samo bolesnima.
    Slika
    Slika
  • Sale
    Početnik
    Početnik

od Sale » pre 12 godine

E to me zanimalo. Hvala puno. Ubaciću vodeni dan.
  • whitney
    Početnik
    Početnik

od whitney » pre 12 godine

Imam jednu nedoumicu u vezi uzine, ako sam dobro razumela ja mogu uzinati i 2-3 puta (po jednu vocku), ako mi je veliki vremenski razmak imedju dorucka i rucka?
    Ja ustajem u 05.30h i doruckujem u 6h pre posla, a rucam tek u 15h, kada dodjem kuci. Veliki mi je ramak, a jedna uzina mi je malo, pa sam gladna :( :(

Ako već unapred sumnjate u svoj uspeh, neuspeh će vam lakše pasti, jer ste to mudro predvideli.
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Užine su dozvoljene svim danima od doručka pa do ručka svim danima a samo na vitaminski dan je dozvoljena užina između ručka i večere i užinati se može na minimum 2 sata razmaka između obroka t.j. doručka i užina, užine i užine i najkasnije na 2 sata do ručka (večere na vitaminski dan).
    Slika
    Slika
  • Plavusa92
    Početnik
    Početnik

od Plavusa92 » pre 12 godine

Ljudi, imam pitanje.. Da li na dan ugljenih hidrata moze za rucak da se jede pita sa visnjama ili makom? :020:
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

ne
    Slika
    Slika
  • Marilyn
    Početnik
    Početnik

od Marilyn » pre 12 godine

314pezos napisao:ne

:zuba: :zuba: :zuba:

Premoćno, kratko i jasno!

Nego tvoje mišljenje me zanima o sljedećem; krenula sam raditi nakon porodiljnog. Sad ustajem oko 7. Na poslu sam u 7.30 i radim do 16. Ova dva dana sam doručkovala oko 9.30-10 i izdurala bih do ručka u 16 sati. Bukvalno me čeka gotov ručak na stolu čim dođem s posla. I onda bi večerala oko 20 sati. Ne osjećam glad na poslu vjerojatno i zato što ne stignem razmišljati ni o čemu koliko posla ima. E sad jel bi trebala doručkovati odmah nakon što ustanem pa ubaciti užinu il je ovo ok. Šta je za metabolizam bolje?

P.S. Ne možeš mi odgovoriti sa da ili ne :D
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Za doručak je najbolje vreme da se dogodi u prvih sat vremena po ustajanju, da organizam slučajno ne bi osetio glad a i da bi pregurali vreme do ručka zbog ranijeg doručka najbolje je preventive radi imati jednu do dve male užine (sve o užinama ćeš pročitati na viewtopic.php?f=1&t=2976) jer ti možda psihički zbog prirode posla ne osećaš glad pošto ti je mozak prezauzet poslom a sigurno je da organizam trpi zbog toga i treba mu dopune energije pa makar to bile i male užinice ... a dalj ekad dođeš kući je sve ok.
    Slika
    Slika
  • Plavusa92
    Početnik
    Početnik

od Plavusa92 » pre 12 godine

Oke, imam jos jedno pitanje :) Zaboravila sam danas da popijem supu za rucak... Koliko je ona obavezna i koliko utice? :?
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Izuzetno je obavezna i natapanjem pospešuje varenje 8)
    Slika
    Slika
  • jelenaa
    Početnik
    Početnik

od jelenaa » pre 12 godine

Imam par pitanja u vezi dijete, pa evo prvo da objasnim
    Ovako, danas mi je 58. dan dijete i danas mi je vodeni dan.
    Posle mesec dana smrsala sam 6kg i od tada nista. Znam da sam ja kriva, jer taj prvi mesec nisam nikako krsila, ali onda posle toga jesam, da preciziram jedno dvadesetak dana tu i tamo prekrsim dijeti i sada imam nekoliko pitanja :
    1. S obzirom da sam u poslednje vreme krsila, i ocigledno od tada nista ne mrsam, odlucila sam da se od danas ponovo strogo pridrzavam e sada
    da li ja da nakon 90 dana, ako ne budem smrsala 16kg kolko sam imala u planu, znaci jos 10 kg da li ja da nastavim jos 20 dana na dijeti da nadoknadim one sto sam krsila ili sta mi vi preporucujete ?!
    2. Kad sam na vodenom danu, da li smem da popijem casu cedevite ili multivitamin sumecu tabletu ?
    3. i da li kada je vocni dan smem da pojedem malo kompota od visanja ili malo ananasa iz konzerve ?!
    Hvala unapred. :)
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

1. Period dijete traje 91 dan i ni dana više ... nastavljaš sa održavanjem, zategni onda fizičku aktivnost jer više prija fa na održavanju nego tokom dijete,
    2. Cedevita nije preporučljiva ni ostalim danima a kamoli na vodenom, vitaminske tablete su dozvoljene ostalim danima ali na vodenom ne,
    3. Ananas iz konzerve je dozvoljen mada je uvek najbolji svež a kompoti su dozvoljeni samo sveže kuvani i bez dodataka šećera. Ananas nije dozvoljeno jesti posle perioda za ručak.
    Slika
    Slika
Odgovori 4679 postova