Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • jupiter
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 13 godine

Re: Pitanje u vezi UN dijete

od jupiter » pre 12 godine

314pezos napisao:Nadam se da nećeš same kore jesti ... ma šalim se, naravno ... ono što stvarno treba da pitaš je da li je pored kora neki sastav namirnica i način pripreme pravilan jer je izbor kora uvek ok ali ostatak zna da bude neprimeren ovom načinu ishrane.

Ja bih ih punila grilovanim šampinjonima ukuvanim u mlevenom paradajzu i crnim lukom, tako da verujem da to može proći na UH :)
    I keep trying to lose weight, but it keeps finding me.
  • whitney
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 12 godine

od whitney » pre 12 godine

314pezos napisao:Zašto kažete voćni dan i to me uvek veoma ljuti, taj dan je "vitaminski" dan i pored voća koje je obavezno samo za doručak možete jesti povrće i to sveže, kuvano, grilovano bez dodavanja soli i ulja tokom pripreme i konzumacije (ulje se ipak toleriše do jedne kafene kašikice po porciji) uz korišćenje obilja drugih začina ... trgnite se malo pa pijace su Vam pune hrane koje možete jesti na "vitaminski" dan ... obogatite svoje jelovnike keko bojom tako i nekim novim ukusima.
    ...
    Pravilo konzumacije voća i povrća sa visokim GI je od doručka pa do ručka a nikako posle ručka.

Gigo nemojete se ljutiti 8)
    Razumem ja to pravilo, ali je konkretno pitanje bilo da li se na "vitaminski" dan za rucak mogu mesati vocke koje su sa velikim g.indeksom?

Ako već unapred sumnjate u svoj uspeh, neuspeh će vam lakše pasti, jer ste to mudro predvideli.
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine

od 314pezos » pre 12 godine

jupiter napisao:Ja bih ih punila grilovanim šampinjonima ukuvanim u mlevenom paradajzu i crnim lukom, tako da verujem da to može proći na UH

Takvo punjenje može ali ne sme biti preliva preko pite tipa umućeno jaje sa pavlakom ili mlekom ili pak narendanog kačkavalja i slično ... znači kao što si napravila fil, staviti u koru pa urolati onako u štrudlu staviti u pleh i blago premazati sa malo ulja.
    whitney napisao:konkretno pitanje bilo da li se na "vitaminski" dan za rucak mogu mesati vocke koje su sa velikim g.indeksom?

Možeš mešati ali vodi računa da na vitaminski dan ide za ceo dan t.j. od doručka pa do ručka 2 banane ili adekvatna količina alternativnog voća i povraća sa visokim GI pa ako kombinuješ voće sa visokim GI gledaj koji su odnosi u pitanju i tako kombinuj.
    Slika
    Slika
  • jupiter
    Početnik
    Početnik

314pezos napisao:Takvo punjenje može ali ne sme biti preliva preko pite tipa umućeno jaje sa pavlakom ili mlekom ili pak narendanog kačkavalja i slično ... znači kao što si napravila fil, staviti u koru pa urolati onako u štrudlu staviti u pleh i blago premazati sa malo ulja.

Malo me sramota da kažem, ali ja ih jedem nepečene :oops: tako da definitivno nema ulja, niti bilo čega, samo kore i povrće :pivo:
  • whitney
    Početnik
    Početnik

od whitney » pre 12 godine

Uhhhh jupiter nije ti to bas zdravo :shock: mislim zbog varenja :shock:

Ako već unapred sumnjate u svoj uspeh, neuspeh će vam lakše pasti, jer ste to mudro predvideli.
  • jupiter
    Početnik
    Početnik

Ne smetaju mi, ne bih više od dve pojela, tako da mislim da nije problem :oops:
  • IvaCha
    Amater
    Amater

od IvaCha » pre 12 godine

Zdravo! :)
    Da li je dozvoljeno koriscenje senfa u UN dijeti?
    Zasto ne bi trebalo da se pije kisela voda u toku UN dijete?
    Hvala!
  • Marilyn
    Početnik
    Početnik

od Marilyn » pre 12 godine

Ej ljudi može li na škrobni dan jesti izljevača ili izljevak od krompira. Ne znam kako to tko zove. Izdrendaju se krompiri (zavisno koliko ljudi jede), 1 luk, malo brašna, malo vode, malo ulja, bibera, soli i ispeče se u rerni.
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine

od 314pezos » pre 12 godine

IvaCha napisao:Zdravo! :)
    Da li je dozvoljeno koriscenje senfa u UN dijeti?
    Zasto ne bi trebalo da se pije kisela voda u toku UN dijete?
    Hvala!

- senf u sebi sadrži visoku kocentraciju slane materije te je zbog toga neprimeren u UN načinu ishrane tokom dijete,
    - kisela (mineralna) voda se proizvodi u dve varijante, negazirana i gazirana sa CO2 .. .e to gazirano i ne samo voda nego i svi gazirani napitci su zabranjeni i to ne u ovom načinu ishrane nego u bilo kom načinu ishrane gde treba da dođe do gubitka kilograma jer CO2 usporavaju t.j. kako lekari imaju običaj da kažu "uspavljuje" dnevni metabolizam a samim tim efekat dijete će biti umanjen.
    Marilyn napisao:Ej ljudi može li na škrobni dan jesti izljevača ili izljevak od krompira. Ne znam kako to tko zove. Izdrendaju se krompiri (zavisno koliko ljudi jede), 1 luk, malo brašna, malo vode, malo ulja, bibera, soli i ispeče se u rerni.

sve je ok a to malo soli i malo ulja je sledeće
    - soli ne više od prstohvata po porciji hrane
    - ulje maksimalno jedna supena kašika po porciji hrane 8)
    Slika
    Slika
  • IvaCha
    Amater
    Amater

od IvaCha » pre 12 godine

Hvala puno!
  • Marilyn
    Početnik
    Početnik

od Marilyn » pre 12 godine

314pezos napisao:
    Marilyn napisao:Ej ljudi može li na škrobni dan jesti izljevača ili izljevak od krompira. Ne znam kako to tko zove. Izdrendaju se krompiri (zavisno koliko ljudi jede), 1 luk, malo brašna, malo vode, malo ulja, bibera, soli i ispeče se u rerni.

sve je ok a to malo soli i malo ulja je sledeće
    - soli ne više od prstohvata po porciji hrane
    - ulje maksimalno jedna supena kašika po porciji hrane 8)

Taman toliko i ide. Ljubim te znam šta ću za jesti danas. :009:
  • natasha
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 15 godine

od natasha » pre 12 godine

Zdravo svima!
    Imam nekoliko pitanja i nadam se da cete mi odgovoriti.
    1.Dali vam se desilo da posle proteinskog morate i dr. dan da jedete proteinski (drustvena desavanja, moram da idem na jedan skup gde necu moci da ne jedem meso posto ce se meso kuvatisamo) i sta posle toga?Dali da produzim u stilu: skrobni, pa UH dan pa vocni itd? Dali ce se mnogo negativno odraziti na dijetu? Tad ce mi biti 18 dan
    2. Dali na UH dan moze da se pojedu obicne domace kifle, nije da sam ih jela ali bas me interesuje.
    Toliko od mene, inace sam prezadovoljna ovom dijetom, da ne kazem obozavam je.
  • erkan
    Početnik
    Početnik

od erkan » pre 12 godine

pozdrav svima ja sam od danas tek clan na forumu i danas mi je sesti dan UN dijete :D sad me nesto hvata kriza ali izdrzavam,pijem zeleni caj.....nisam se jos merila nesto me strah ali stomak je manji :D :D :D koliko prvih dana obico ode kilograma,ili koliko prodje do prvih rezultata???
  • erkan
    Početnik
    Početnik

od erkan » pre 12 godine

natasha napisao:Zdravo svima!
    Imam nekoliko pitanja i nadam se da cete mi odgovoriti.
    1.Dali vam se desilo da posle proteinskog morate i dr. dan da jedete proteinski (drustvena desavanja, moram da idem na jedan skup gde necu moci da ne jedem meso posto ce se meso kuvatisamo) i sta posle toga?Dali da produzim u stilu: skrobni, pa UH dan pa vocni itd? Dali ce se mnogo negativno odraziti na dijetu? Tad ce mi biti 18 dan
    2. Dali na UH dan moze da se pojedu obicne domace kifle, nije da sam ih jela ali bas me interesuje.
    Toliko od mene, inace sam prezadovoljna ovom dijetom, da ne kazem obozavam je.

mislim da mozes ali samo nastavi sa skrobnim danom pa opet redom....kifle koliko ja znam najbolje neke integralne....pozdrav!!!
  • erkan
    Početnik
    Početnik

od erkan » pre 12 godine

umalo da zaboravima da pitam,moze li umesto ulja nekad da se koristi soja maslac??????
    ja ga obozavam ali ga nisam jel od kada sam na un dijeti.
Odgovori 4679 postova