Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine
    od 314pezos » pre 16 godine

Razmak između ručka i večere na proteinski dan je minimum 4 sata a na skrobni i na uh dan je minimum 3 sata pa se ti uklopi. Po pravilu je poslednji obrok do 8 uveče ali mnogi ne mogu silom prilika zbog poslovnih obaveza da uklope u to vreme večeru pa se preporučuje da je večernji obrok najkasnije do 9 uveče jer pre počinka mora da prođe bar 3 sata.

Vaš Giga
    Slika
    Slika
  • draganaa
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 17 godine

od draganaa » pre 16 godine

...meni je vec par dana nekako cudan okus u ustima,nekako metalan,ako me razumijete,a i jezik mi je zut :P znam da se to desava na onom postu sa javorovim sirupom i limunom,a nekome i na mesnoj dijeti,ali sto se sad to dogadja meni :o ...ne sjecam se da mi je tako bilo prosli put...ima li ko slicnih problema tj.pojava....
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Meni se to nikad nije desilo 8)
    Slika
    Slika
  • jedna mala
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 17 godine

od jedna mala » pre 16 godine

ancxy.011.. napisao:Evo mene ponovo,imam jos jedno pitanje.Da li ima veze koliki je vremenski razmak izmedju rucka i vecere?Da li moze rucak da mi bude oko 1,a vecera tek oko 9? :)

napravi bolji vremenski razmak izmedju obroka voce mozes da jedes do rucka na svaka dva sata pa neka ti rucak bude recimo oko 16h ili 17h a vecera u 21h

ili ako ti je rucak u 13h vecera u 17h ili 18h

ako kasno lezes onda ti je bolja ova prva varijanta
  • ancxy.011..
    Početnik
    Početnik

od ancxy.011.. » pre 16 godine

Proteinski i skrobni dan su mi jako nezgodni jer rucak treba da mi bude dok sam u skoli,a bas mi je tesko to da iskombinujem,pa sam mislila da rucam pre skole a veceram kad se vratim. :( :( Hvala vam na odgovorima u svakom slucaju.
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Ako ne možeš da nosiš obrok sa sobom, onda se tako prilagodi pre i posle škole ali večera ne posle 21h nikako
    Slika
    Slika
  • Alien
    Početnik
    Početnik

od Alien » pre 16 godine

Na vitaminski dan...pored svjezeg voca i svjezeg povrca, da li smijem jesti i kiselo, npr. krastavce i kiseli kupus, jer kisele salate imaju puno soli i konzervansa?
  • caca
    Amater
    Amater

od caca » pre 16 godine

ja uvek jedem samo voce ali misilm da su u Unki dozvoljene sve te salate pa prema tome i da nije problem da jedes
    Čudno je to kako je malo potrebno da budemo sretni, i još je čudnije kako nam baš to malo nedostaje.
  • Alien
    Početnik
    Početnik

od Alien » pre 16 godine

Ja sam do sada jela samo voce..ali kako sam saznala da je to ustvari dan i za voce i za povrce..pocela sam malo i salatice.
    Ja prosli put jela malo kiselog kupusa :oops: (dobar je za moje stomacne probleme)...ali ipak da pitam,ako ne smije da to ne radim vise.
  • Alien
    Početnik
    Početnik

od Alien » pre 16 godine

Ja u knjizi nisam naisla na tkz. Turbo verziju dijete, ali se ovdje pricalo o njoj. Ja sam htjela sada da je primjenim 12 dana, cisto eksperimentalno..da vidim sta ce biti :)
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

I nema je nigde u knjizi ali se odomaćila u narodu pa je i primenjuju pojedini ali je i dalje ishrana striktno po jelovnicima i turbo menja 3 ciklusa po 4 dana na 4 ciklusa po 3 dana i preporuka je da se drži 12 dana ispred redovnod vodenog dana, za tebe bi preporučeni početak bio 12.02.2009 i taman pred sledeći vodeni dan po rasporedu

01/12 Proteinski
    02/12 Skrobni
    03/12 Vitaminski
    04/12 Proteinski
    05/12 UH
    06/12 Vitaminski
    07/12 Proteinski
    08/12 Skrobni
    09/12 Vitaminski
    10/12 Proteinski
    11/12 UH
    12/12 Vitaminski

pa redovni vodeni dan
    Slika
    Slika
  • Alien
    Početnik
    Početnik

od Alien » pre 16 godine

Hvala puno na detaljnom odgovoru...sada sve znam...probacu kada dodje vrijeme. :)
  • boobica
    Početnik
    Početnik

od boobica » pre 16 godine

cao svima!
    ja sam pocela dijetu u petak i za sad je ok...
    ali imam nekoliko pitanja
    1. zasto za dorucak moraju 2 ISTE vocke, zasto ne moze npr grejp i kivi? sko
    2. procitala sam da u proteinskom danu razmak mora biti 4 sata, dal mogu da podelim rucak pa da rucam pola rucka u 12, pola u 4 i da veceram u 8?
    hvala :)
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Posle konsultacije sa knjigom po pravilu nema ručka u dva dela ... svi se hrane u jednom ručku pa se i ti prilagodi, nijedna dijeta nije laka i svaka ima odricanja i usklađivanja sa vremenom. U proteinskom danu minimalni razmak je 4 sata i ako si ručala u 12 znači večera ti je između 4 i 8 pa se uklapaj sa vremenom. A za doručak sigurno nećeš pojesti 2 ogromna grejpa ili neke dve jabuke gigantskih razmera, onda uzmeš jednu. Banana se jede jedna.
    Kako pre podne kad su vitamini u pitanju tako je i za od ručka do večere da se isto jede a sve u cilju lakšeg varenja. Da dobijemo osećaj sitosti a da nam to što pre izađe iz organizma.
    Slika
    Slika
  • MajaB
    Početnik
    Početnik

od MajaB » pre 16 godine

Ja bih od sutra na ovu dijetu a imam neka pitanja pa ako neko moze da mi pomogne super! Naime, ne mogu bez kafe i to sa 3 kasicice secera. Da li moze vestacki zasladjivac? Vidim da uz rucak ide supa, ali koja? Da li moze iz kesice? Odmah idem u kupovinu! To je za pocetak od mene. Mozda ima negde odgovora ali ja sam stvarno u haosu i nemam bas kad da pretrazujem pored malog bebca pa se unapred izvinjavam!
Odgovori 4679 postova