Odgovori 914 postova
Un.....
  • ivaiva
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 11 godine

Re: Un.....

od ivaiva » pre 9 godine

Znam,ali nemam vise vagu kod kuce,a uvece sam bila u gostima,pa cisto da proverim situaciju. :)
    86/91 VITAMINI
    D:banana
    U:kikiriki
    U:banana
    R:narandza,4 kivija,malo ananasa
    V:kuvani paradajz

Sutra pocinje poslednji krug i KRAJ.Izgleda da ja ispod ovih 58 ne idem.I kada sam u zivotu imala manje od toga ili sam imala neke probleme,puno posla,bila pod stresom,....nije ni ovo lose,ali treba odrzati tih 58.Pokusacu da budem disciplinovana,a ako se ipak otme kontroli ,za tri meseca cu ponovo na UN.
    Poslednja izmena od ivaiva u 23 Dec 2015, 10:43, izmenjeno 1 put ukupno.
    Un start 31.3.-66.5 kg
  • signorina
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine

od signorina » pre 9 godine

Draga moja, 58 je predivna brojka! Ja sam svojih 72 imala već sa 14-15 sve do prije tih par godina kad sam krenula da žderem.
    [color=#00BF00][b][i]Nikad nisam upoznala čokoladu koja mi se nije svidjela.[/i] [/b][/color]
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 10 godine

od Tebi_Za_Ljubav » pre 9 godine

Ne verujem da ćeš dozvoliti da se baš toliko tome situaciji da ponovo moraš na UN...par kila gore ako ode možeš rešiti lakše. Samo ako krene ka gore, zaustavi se na vreme :)
    Bez obzira šta mi se desi, ja sam borac, a ne žrtva!
  • ivaiva
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od ivaiva » pre 9 godine

Signorina,jesteblepa brojka,ali meni je i dalje mnooogo lepsa 56. :)
    TZLJ,necu da budem pustena sa lanca i pocnem da zderem,ali ubedjena sam da se posle svake dijete vrati par kilograma i pored stroge discipline.
    Htela sam da vas pitam i za brojanje kalorija...recimo,kada kuvate grasak ili bilo koje jelo,da li racunate svaki sastojak posebno ili postoji kalkulator koji to odmah okvirno izracuna,posto ta klasicna jela svi ,manje-vise kuvaju na isti nacin?Necu striktno da ih brojim,ali volela bih da znam koliko sam dnevno unela kalorija,to ce da me opominje ako ponekad preteram. :)
    87/91-vodeni preskocen 88/91 PROTEINI
    R:podvarak sa mlevenom junetinom,parce hleba,juneca supa
    V:pola od rucka bez hleba
    Un start 31.3.-66.5 kg
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

Ja kad kuvam...računam svaki sastojak posebno...npr u grašak varivu : 100gr graška =66, ako stavljaš 40gr crnog luka =40*24/100 (u 100gr luka ima 24 kcal), velika kašika bilo kog ulja je 135, kašika brašna je oko 60kcal. Ukupno= 210,6 kcal :)

Ako uzimaš Frikomov grašak ili neki drugi, na poledjini imaš kaloričnost, razlikuju se...ako imaš domaći, uzmi neku vrednost iz tabela po netu sto ima :)
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 9 godine

I ja isto računam, a onda podelim na 2 ili 4 - koliki deo imam nameru da pojedem, a ostatak dam ukućanima ili ostavim za drugi dan ...

Ne kuvam sa istim namirnicama svaki put - kad kuvam grašak npr. nekad dodam luk šargarepu i krompir, nekad samo stavim puno luka/praziluka, nekad ga kuvam sa mesom ...
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

Isto i ja različito spremam, zavisi sta ima u kući... :)
  • ivaiva
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od ivaiva » pre 9 godine

Pa to deluje bas komplikovano,pogotovo sto ja ne znam otprilike gramazu,pa moram sve da merim... :shock:
    Jutros sam se izmerila i imam 59 kg.Znaci ceo jedan mesec strogog pridrzavanja ni za sta.Nadam se da ce po prestanku dijete opet malo da krene na dole,jer planiram da smanjim porcije,posto sam na unki jela brda hrane Sta se desilo u ovom poslednjem mesecu,srvarno ne znam....
    Un start 31.3.-66.5 kg
  • signorina
    Amater
    Amater

Mrski pms?
    [color=#00BF00][b][i]Nikad nisam upoznala čokoladu koja mi se nije svidjela.[/i] [/b][/color]
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 9 godine

Nemoj da smanjuješ porcije, da se izgladnjuješ. Jedi brda povrća kad god si gladna i sve će biti OK.
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • alfa
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od alfa » pre 9 godine

Rekoh već danas - obožavam ove tikere gde je sve odrađeno gotovo školski 8)
    Bravo!
    Pored bebice, manje od godinu dana nakon porođaja - sve je svedeno onako kako treba da bude! Sjajno!
    Ono što moram da prokomentarišem je rečenica "ako se otme kontroli" i nastavak "ponovo ću na UN"
    Ja sam na ovu temu već pametovala... ali moram ponovo :oops:
    Nevolja sa uspešno održanim dijetama je to što smo srećni, zadovoljni i sve nam se čini lako i jednostavno. Toliko da se pitamo kako to ranije nismo znali i šta je uopšte i bio problem... I na sopstvenim lovorikama krenemo sa opuštanjem uz ono " baš sam željna ... ovog ili onog... samo malo da dam sebi oduška... zaslužila sam, ako se i ugojim nema veze, ponoviću opet..." i... onda ne valja.
    Taj prvi momenat i prvi motiv je uvek najjači, i retko ko, retko kad je u stanju da sve ponovi iz početka sa jednakim uspehom i željenim rezultatom (na stranu to što je poitanje i šta se u samom organizmu dešava i da li jednako reaguje na ponovnu promenu režima ishrane). Ako mi ne veruješ, pogledaj i pročitaj ovdašnje preostale dnevnike... one sa mnogo strana, otvorene pre više od godinu... ili još ranije)
    Daakle - stop na vreme! Ili - stop i pre nego što počne opuštanje!
    Lično nisam pristalica toga da se život pretvori u dijetu i da se živi askecki kako bismo održali neku "idealnu težinu". Verujem da svaki organizam ima svoj neki optimum i kilažu koju bez većih napora možemo da održimo. I to j ono na čemu treba raditi tako što ćeš naći neku svoju optimalnu ishranu, sa tu i tamo nekim odstupanjima koja ćeš znati da regulišeš na vreme.
    Niko nije postao debeo "od vazduha" - dakle, svi smo jeli prekomerno da bismo došli do toga. Prekomerno jedenje je isto što i svaka bolest zavisnosti - kada se toga lišimo i uvedemo kontrolu, uvek treba imati na umu da nismo IZLEČENI već samo ZALEČENI i da je neophodno sam sebe kontrolisati u tolikoj meri koja je neophodna da bismo ostali zdravi i zadovoljni.
    Za početak, kreni sa održavanjem... pa vidi kako ti prija. I obavezno nastavi da vodiš dnevnik... koliko god da će ti u nekom momentu zvučati glupo i nepotrebno.
    Još jednom čestitke... i ne misli da želim da budem jako pametna... samo iznosim svoje zapažanje... ako može da bude od koristi.
  • ivaiva
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od ivaiva » pre 9 godine

Alfa,hvala ti na poseti! :mahalo: Sada i meni glupo zvuci to "otimanje kontroli" i ponovljena unka. :-)Ipak necu na klasicno odrzavanje,bas zbog toga da vidim kako cu se snaci kada zvanicno nisam na dijeti.Plan je sledeci:dorucak i dalje voce,rucak ce biti meso sa nekim neutralnim povrcem ili samo skrob,salata se podrazumeva.Za veceru proja i jogurt,sir i neko povrce kajgana,....I moram da zadrzim naviku da veceram ranije.E sad,dozvolicu sebi da jednom u nedelju dana jedan od obroka bude nesto sto mi se bas jede,a spada u hranu koja goji.Ne kazem i da mi se nece omaci parce pice za veceru,ali vecinu vremena cu paziti.
    89/91 SKROB
    R:pirinac,kiseli krastavcici,parcence hleba
    V:pola od rucka bez hleba

90/91 UH
    R:pizza
    V:parce torte,crna cokolada

E,da! Sto se tice pisanja jelovnika u dnevniku,mislila sam da ga ne pisem,jer smatram da ce to da smara one koji citaju.A opet,meni bi puno znacilo,zato sto je drugacije kada vidim napisano i obojeno sta sam sve pojela tog dana. :)
    Un start 31.3.-66.5 kg
  • alfa
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od alfa » pre 9 godine

Ja koliko god da (za sebe) volim rezim ishrane koji podrzava UN dijeta, ne mislim, ne smatram, jos manje tvrdim da je to uvek najbolje resenje za svakog. Ni sama dijeta, a ni odrzavanje. Naprotiv, mislim da treba iskoristiti dobre strane (redovne i unapred isplanirane obroke, izbacivanje grickalica i svega izmedju obroka, sto manje suhomesnatih i drugih industrijskih preradjevina, ogranicen unos secera, redovno uzimanje voca, ali na prazan ili sto prazniji zeludac i sto je moguce pravilnije kombinovanje) i za neku buducu ishranu, ali napraviti neku optimalnu i realnu kombinaciju za sebe - u zavisnosti od sklonosti, (dobrih) navika, ali i svih uslova u kojima zivimo. Sve drugo nece opstati na duze staze i koliko god mozda i bilo dobro - pre ili posle ce nam dosaditi.
    I nisam mislila da te kritikujem (daleko bilo :wink: ), samo da skrenem paznju na zamku u koju, na zalost cesto upadnemo nakon uspesno odrzane dijete.
  • ivaiva
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od ivaiva » pre 9 godine

Ma nisam ni mislila da me kritikujes,bas sam se obradovala sto si mi svratila! :009: Iznela sam svoj plan za dalje da bih cula vase misljenje.
    Un start 31.3.-66.5 kg
  • signorina
    Amater
    Amater

alfa napisao: Niko nije postao debeo "od vazduha" - dakle, svi smo jeli prekomerno da bismo došli do toga. Prekomerno jedenje je isto što i svaka bolest zavisnosti - kada se toga lišimo i uvedemo kontrolu, uvek treba imati na umu da nismo IZLEČENI već samo ZALEČENI i da je neophodno sam sebe kontrolisati u tolikoj meri koja je neophodna da bismo ostali zdravi i zadovoljni.

Kako je ovo dobro napisano! :24:
Odgovori 914 postova