Rekoh već danas - obožavam ove tikere gde je sve odrađeno gotovo školski
Bravo!
Pored bebice, manje od godinu dana nakon porođaja - sve je svedeno onako kako treba da bude! Sjajno!
Ono što moram da prokomentarišem je rečenica "ako se otme kontroli" i nastavak "ponovo ću na UN"
Ja sam na ovu temu već pametovala... ali moram ponovo
Nevolja sa uspešno održanim dijetama je to što smo srećni, zadovoljni i sve nam se čini lako i jednostavno. Toliko da se pitamo kako to ranije nismo znali i šta je uopšte i bio problem... I na sopstvenim lovorikama krenemo sa opuštanjem uz ono " baš sam željna ... ovog ili onog... samo malo da dam sebi oduška... zaslužila sam, ako se i ugojim nema veze, ponoviću opet..." i... onda ne valja.
Taj prvi momenat i prvi motiv je uvek najjači, i retko ko, retko kad je u stanju da sve ponovi iz početka sa jednakim uspehom i željenim rezultatom (na stranu to što je poitanje i šta se u samom organizmu dešava i da li jednako reaguje na ponovnu promenu režima ishrane). Ako mi ne veruješ, pogledaj i pročitaj ovdašnje preostale dnevnike... one sa mnogo strana, otvorene pre više od godinu... ili još ranije)
Daakle - stop na vreme! Ili - stop i pre nego što počne opuštanje!
Lično nisam pristalica toga da se život pretvori u dijetu i da se živi askecki kako bismo održali neku "idealnu težinu". Verujem da svaki organizam ima svoj neki optimum i kilažu koju bez većih napora možemo da održimo. I to j ono na čemu treba raditi tako što ćeš naći neku svoju optimalnu ishranu, sa tu i tamo nekim odstupanjima koja ćeš znati da regulišeš na vreme.
Niko nije postao debeo "od vazduha" - dakle, svi smo jeli prekomerno da bismo došli do toga. Prekomerno jedenje je isto što i svaka bolest zavisnosti - kada se toga lišimo i uvedemo kontrolu, uvek treba imati na umu da nismo IZLEČENI već samo ZALEČENI i da je neophodno sam sebe kontrolisati u tolikoj meri koja je neophodna da bismo ostali zdravi i zadovoljni.
Za početak, kreni sa održavanjem... pa vidi kako ti prija. I obavezno nastavi da vodiš dnevnik... koliko god da će ti u nekom momentu zvučati glupo i nepotrebno.
Još jednom čestitke... i ne misli da želim da budem jako pametna... samo iznosim svoje zapažanje... ako može da bude od koristi.