Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od dudank » pre 14 godine

Vega, dva sam nabacila u odnosu na 51, koliko je trebalo da održavam preko zime, tj. i održavala sam sve do februara. A ovih 49 je idealna letnja težina, zato mi se sad i žuri da prvo postignem redovnu "zimsku" težinu, posle mala pauza pa napadam "letnju" čim konci jednom budu napolju. :) Ali mi u neku ruku nije žao što sam ovog proteklog meseca gledala kako dodajem kilograme, tj. gledala sam sad malo pažljivije kako reaguju ljudi oko mene... pa prosto je neverovatno koliko su svi spremni da te ubeđuju kako "lupaš" i kako se nisi ugojio, iako suknja na tebi evidentno puca, a u jednom trenutku sam zbog zadržavanja vode dosegla okruglo 55... to je ono kad sam rekla da neću pisati... znači, dahćem kao pas i kipim na sve strane, a neko me ubeđuje da izgledam isto kao letos. E pa neće moći... :) A koristan zaključak je da treba verovati samo svojoj vagi i metru. (I mužu. 8) )

Lass... :16: Ma jok, ja se samo onako elegantno naslonim laktićem, a i inače sam svetski šampion u sedenju za šankovima. Ako znaš još nekog ko sedi na šank stolici skrštenih nogu (u polulotosu), prijavi pa da osnivam klub. :16:

E, raspisah se ja... :) Juče je dan protekao bez prekršaja (dodala sam uz večeru malo dvopeka da dopunim do 1400, on mi je zgodan jer znam tačno koliko kalorija ima jedan), sad mi se pridružio i mm u skidanju svoja 4 kg viška, tako da u kući vlada takmičarski duh. ;) (Takmičimo se ko će pre do salate. :16: ) Danas opet u planu šetnja, klopa slična kao juče:

D: jogurt sa začinima - 120
    R: izmena - sufle od spanaća, 2 dvopeka (do 350 kcal)
    U: neskafa sa 1,5 dl mleka, pomorandža - oko 150
    V1, V2: opet šnicla (bela vešalica iz kese) - oko 400, gomila neke salate, i videću čime ću dopuniti, verovatno opet kiselim mlekom i dvopekom
    Poslednja izmena od dudank u 01 Mar 2011, 17:39, izmenjeno 1 put ukupno.
  • Lucija
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 15 godine

od Lucija » pre 14 godine

Slika
    Pa, neopisivo mi je drago za šankopenjanje! :013:
    Blago tebi sa takmičarskim duhom u kući. :cry: Mama mi je tek 2-3 dana na dijeti i ja je moljakam kao siroče: 'Pa, neeemoj sad, ajde uzmi nešto dijetalnije'. :cry: Špijuniram je kao FBI, uzmem joj tanjir iz ruku kad vidim da je baš zasela i prekoračila ono što smo isplanirale za taj dan... a ona, maltene, zaplače koliko se vezala za hranu :cry: , pa mi posle zahvaljuje jer nije ni osetila glad... mukice. :bas_tuzan:
    Tek na njoj vidim kako je teško iskoreniti navike.
    Tako da... ako držite neki 'Dijet-kurs', imaćete još jednog člana. :D
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Nije samo tvoja mama, juče je meni došlo da plačem dok se spremao spanać, toliko sam bila gladna. :16: (Ali je definitivno vredeo čekanja. :) ) Ako je kod mame problem samo količina hrane (tj. bar sam tako ukapirala, da se ne žali na jelovnik, nego da joj se jede još), neka proba da se najede neke dijetalne čorbice ili salate pre jela... posle imaš osećaj da si pojeo ne znam šta. Ja skoro uvek pojedem polovinu salate pre jela, i onda me zasiti i manja količina klope. I još sam pronašla foru da u kupus salatu stavim neku kašiku jogurta ili kiselog mleka... fantastično. :)

Juče nisam uspela da izradim šetnju, tj. nisam imala društvo, valjda će se neko danas smilovati. Klopa regularnih 1400... i ništa novo. :)

R: sufle od spanaća, salata od crvenog kupusa, 2 dvopeka - oko 350
    V: belo meso oko 200 g (pile pečeno u foliji pa zaliveno pivom), salata od kupusa sa 1/2 kiselog mleka, 2 dvopeka - ovo sve sad ispade jedva 500 :005: , trebalo bi još nešto da dodam
    Poslednja izmena od dudank u 02 Mar 2011, 19:00, izmenjeno 1 put ukupno.
  • tamarica85
    Amater
    Amater

od tamarica85 » pre 14 godine

Eh da je meni taj takmicarski duh u kuci, nekada to bude bas pravi stimulans i motivacija :)

Da si ti nama ziva i zdrava samo se ti kaci na taj sank, to znaci da si dobro :D ali ne pipaj pivo na tom sanku 8) kiss nadam se da ces danas opiciti neku setnju (jedino ako nije brrr kao kod nas :bas_tuzan:) :009:
  • Vega
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 14 godine

od Vega » pre 14 godine

dudank napisao:R: sufle od spanaća

Kako praviš sufle od spanaća? Da to nije ono što zovu "spanać na švapski način"? Sitno iseckan pa kuvan u mleku?

Koje začine dodaješ u jogurt? Kombinujem ga sa kakaom, cimetom, kurkumom, vlascem ili sa naseckanim belim lukom... još neka kombinacija bi mi osvežila svakodnevni jogurt... Izvini što toliko zapitkujum, nešto sam danas zaredjala po tudjim jelovnicima!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

tamarica85 napisao:ali ne pipaj pivo na tom sanku

Mogla sam da zamolim da me intravenozno priključe na točilicu. :16: Nisam pipala, popila sam nes bez šećera.

tamarica85 napisao:(jedino ako nije brrr kao kod nas :bas_tuzan:)

Jeste gadno, počeo je da duva severac, što se u ovom kraju dešava bukvalno nekoliko puta godišnje. :cry:

Vega napisao:Kako praviš sufle od spanaća?

Baš pravi sufle... spanać samo malo poparen, pod poklopcem (bez dodavanja vode), znači, u svojoj sopstvenoj pari, pa čim trun zbljakne, blago se ocedi ako ima višak vode (bez pritiskanja) i izmeša se s jajetom (ovo je juče bilo 2 jajeta na nekih 700 g očišćenog spanaća, ali može mirno i više spanaća) i nemasnim sirom (stavila sam oko 350 grama), dodala sam i malo estragona jer se super gađa sa spanaćem... sipa se u vatrostalne činijice, svaka se odozgo premaže kašikom-dve pavlake (stavila sam onu od 12%), razbije se jedno jaje, pa se pospe sa trun morske soli, aleve paprike i parmezana (parmezana bukvalno kašičica, kao začin), i onda se to peče u vodenom kupatilu (činije se poređaju u veći pleh i onda se pleh nalije vodom), sat vremena u rerni na 140-150 stepeni, postavljeno malo niže od sredine. Ispadne kao puding od spanaća sa zlatnom gornjom koricom. (Za mene dodatno sjajna stvar jer se proteini u belancetu razgrade usled duge termičke obrade na niskoj temperaturi i ne izazivaju smetnje.)

Vega napisao:Koje začine dodaješ u jogurt? Kombinujem ga sa kakaom, cimetom, kurkumom, vlascem ili sa naseckanim belim lukom... još neka kombinacija bi mi osvežila svakodnevni jogurt... Izvini što toliko zapitkujum, nešto sam danas zaredjala po tudjim jelovnicima!

Dnevnici i služe da zaređamo. ;) Ubacujem kombinaciju začina sa protivupalnim dejstvom - kurkuma, đumbir, crni biber obavezno (mnogostruko pojačava dejstvo kurkume), ili ubacim kari pošto u njemu već ima i kurkume i bibera; mlevenu slačicu; sve što nađem iz porodice Labiatae (ruzmarin, bosiljak, majčina dušica, nana...), leti ubacim i ja malo belog luka, i do operacije sam obavezno ubacivala lan, sad ne smem ali ću ga vratiti čim budem smela... i obavezno trun morske soli i malo vruće vode, pa ostavim da odstoji, da bi začini bolje delovali. (Verovatno znaš za tu foru, preporučuje se čak i malo soli u čaj.) Možda sam neki preskočila, jer stalno pravim varijacije na temu, ali ovo je osnova.
  • Vega
    Početnik
    Početnik

od Vega » pre 14 godine

Pa to je pravi sufle! Koliko znam priču za druge suflee, mogu lako da ne uspeju čak i većim majstorima od mene. Meni je već samo čitanje recepta bilo glavolomka! Ali zadovoljila sam znatiželju... Ukusno zvuči, mora da i lepo izgleda.

U vezi morske soli i začina... pa ne znam zašto se preporučuje. Imam mnogo lepu morsku so, donela sam iz Bretanje, ali je jako retko koristim. Običnu kuhinjsku so izbegavam, pa sam se odvikla od svakog soljenja a trebalo bi bar ponekad ovu morsku... Još ako čujem zašto je to preporučeno, možda se i tu promenim...
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Stavi se samo nekoliko zrnaca, čak se i ne oseti da je slano... ne znam tačno hemijsko objašnjenje, obično se samo kaže da se tako mnogo bolje koriste lekoviti sastojci, tj. listići ih bolje puste. Naravno, to važi samo kad se koriste listići suvog bilja, kod svežeg nema potrebe.

Edit* - Sad sam našla zanimljiv podatak da Tibetanci piju baš dobro posoljen čaj. :) (I to sa dodatkom jakovog masla... volela bih da probam.)
    Poslednja izmena od dudank u 02 Mar 2011, 15:01, izmenjeno 1 put ukupno.
  • Vega
    Početnik
    Početnik

od Vega » pre 14 godine

A zašto lan ne smeš sada? I na njega sam zaboravila... umela sam ranije da ga dodam pri kuvanju, ili sameljem pa pospem salatu.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Zato što mi drenažni konci prolaze jednim delom kroz crevo... ne smem ništa što ima ljusku, da ne bi zapala u tu rupicu od konca i izazvala upalu. (E, kome sam sad pokvarila ručak - pokvarila sam... :16: Pardonirajte. :D )
  • tamarica85
    Amater
    Amater

od tamarica85 » pre 14 godine

Kako dobar recept za sufle :09: da znam da kuvam, bogami isprobala bih to :)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

E, uslikah ga za znatiželjne. :-P Ovo je trostruka porcija u jednoj činiji, pošto (od bruke :oops: ) nemam jednake vatrostalne posudice pa sam sipala u šta sam stigla. Ovakva jedna posuda ima max 700 kcal (i to sam sve vrednosti računala na više), znači, jedan obrok ima oko 230. :) Ovo rumeno je od aleve paprike, nema zagorelih kancerogenih delova... :D
  • Lucija
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 15 godine

od Lucija » pre 14 godine

Ako je kod mame problem samo količina hrane (tj. bar sam tako ukapirala, da se ne žali na jelovnik, nego da joj se jede još)

I do hrane je. :cry: Navikla je da 'krkne' dosta ulja, lisnata i ostala testa, itd... uglavnom u neumerenim količinama i sad mukice da se to svede na normalu. :cry:
    To za supicu je odlično rešenje, ali kad ni to ne voli na onaj, dijetalni način. :(

Aww, vidi spanaćko :09: Beležim, pa prvom prilikom sledi priprema! :013:
  • Vega
    Početnik
    Početnik

od Vega » pre 14 godine

Duda, prelepo izgleda! Veoma volim tamnozeleno povrće, što neki moji kažu "trava"... A ovo tvoje je još privlačnijeg trikolori efekta...
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ma spanaćko je bio čudo, ne znam kako se nisam pre setila da ga spremam ovako. Tj. znam, zato što godinama nismo jeli ništa s jajima, i sad se retko setim ovakvih jela. :) A stvarno se pravi prosto, potrošila sam celih 10 minuta.

Sinoć mi usfalilo 100 i nešto kalorija pa sam dopunila... ko pogodi čime, dobije kriglu istog. :16: Ali čudesnih 1400 već rade posao, očekujem do ponedeljka lep minus. :)

Ne znam šta jedem, upisujem u toku dana. Svima lep dan želim. :mahac:

R: ukrčkan zeleni bob (od 200 g zrna, trun ulja, aleve paprike, paradajza, belog luka), 2 dvopeka - oko 350
    R2: tanjir boba (od oko 150 g zrna) - oko 170
    V: pileće belo meso 250 g, salata od crvenog kupusa sa 1/2 kiselog mleka, 2 dvopeka - oko 600
    Poslednja izmena od dudank u 03 Mar 2011, 20:11, izmenjeno 3 puta ukupno.
Odgovori 9033 postova