Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • _turpija_
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 13 godine

Re: Pitanje u vezi UN dijete

od _turpija_ » pre 13 godine

Pozdrav :D
    Pocela sam s dijetom danas, i imam jedno malo pitanjce, posto ne mogu bez kafe, a pogotvo jos vise ne mogu gorku kafu, hoce li mi puno zastopati ako pijem kafu s umjetnim zasladjivacem (natren)... Bljutavo je, ali bolje nego gorko :005:
    "Pravog muškarca nećete vidjeti da pegla i pere – on to završi prije nego što se njegova žena probudi." :)
  • Zorica Mijovic
    Početnik
    Početnik

Moj dnevnik pun entuzijazma

od Zorica Mijovic » pre 13 godine

Pozdrav svima! :)
    Vec par nedelja proucavam vas sajt i evo resila sam da vam se pridruzim. Ono sto me je navelo na ovaj korak je,verovatno sto i sve vas,visak kilograma,koji je kod mene zaista velik i posledica je dve trudnoce i nepravilne ishrane. Ipak,u najvecoj meri,tome je doprinelo nepravilno koriscenje hrane,jer u 80% slucajeva jedem kad nisam gladna,po navici i od nervoze. Bila sam svesna svog problema,jer od malena imam blagi visak i nikad se ozbiljno nisam time pozabavila. Iako sam tu i tamo skidala po koji kilogram odredjenim dijetama. Medjutim,svaki mi se kilogram vratio jer bih uvek nastavljala sa starim navikama. Sve u svemu,imam nekih 30kg vise. Tome je doprinelo i smanjenje fizickih aktivnosti tokom studiranja.Pre par meseci,kad sam se porodila po 2.put,osetila sam bolove u kolenima(jedva sam ustajala iz cucnja),noge su pocele da mi se crvene iznad clanaka,a osecala sam i da nisam vise toliko pokretna kao pre,da teze disem,zamaram se...i to me je JAKO uplasilo. I tada mi je nesto "kvrcnulo" u glavi,kao da sam se osvestila,probudila iz dubokog sna i shvatila da moram nesto pod hitno da uradim! Zato sam se,preturajuci po dijetama sa vaseg sajta odlucila za UN dijetu jer me ne lisava pojedinih namirnica,vec ih samo smanjuje,tj.dozvoljeno ih je jesti odredjenim danima,sto mi savrseno odgovara. Takodje me je odusevilo to sto je ovo dijeta na duge staze,menja lose navike i metabolizam,prosto uvodi red u zivot i jaca samodisciplinu,a obicno su dijete kratke,rigorozne,ponekad i nezdrave,a efekti kratkotrajni. Dijetu sam pocela u ponedeljak,11.i ne ide mi tako lose,jedino bih se konsultovala sa vama u vezi rezima ishrane za dojilje,beba ima 3,5mes.samo sisa. Da li mogu da povecam unos jogurta i koliko? Da li smem da koristim Hipp-ov caj za dojilje i kojim danima,zasladjivac je dekstroza i maltodekstrin? Koliko cesto i kad treba da se merim? Zahvaljujem vam unapred i ne zamerite ako sam na pogresno mesto postavila pitanja,jer se jos uvek ne snalazim sa svim detaljima,a od neceg sam morala da krenem. :oops: :)
  • nina8627
    Početnik
    Početnik

od nina8627 » pre 13 godine

NA VODENI DAN UJUTRU JEDEM VOCE ILI NE?
  • kika19
    Početnik
    Početnik

od kika19 » pre 13 godine

na vodeni dan ne jedeš ništa, smao piješ vodu cijeli dan...
  • Lux
    Početnik
    Početnik

od Lux » pre 13 godine

E sada smije li se piti kafu 3 u 1 bez šecer ili ne? Malo sam se zbunila.
  • Rajacica
    Početnik
    Početnik

od Rajacica » pre 13 godine

za vodeni dan smes obicnu kafu bez secera i bez mleka. 3 u 1 se uopste ne preporucuje tokom dijete.

a ja bih molila nekoga da meni odgovori.. 3u1 i 2u1 moze da se konzumira tokom odrzavanja? i da li smem da pijem nesto da mi pomogne da jos vise smrsam (kao na primer caj zeleni zmaj koji imam kod kuce)..da li ce taj zeleni zmaj, ili bilo sta drugo za mrsavljenje uticati na promenu metabolizma koja je cilj ove dijete? znam da tokom dijete mogu zeleni zmaj da pijem, ali nisam ga pila.
  • andreandreandrea
    Početnik
    Početnik

od andreandreandrea » pre 13 godine

Da li je dozvoljeno uzeti malo marmelade bez secera (Bakina tajna) na vitaminski dan?
  • EnciMenci
    Početnik
    Početnik

od EnciMenci » pre 13 godine

Koliko mora da prodje između držanja UN djete tj. ako si držao djetu 3 meseca, nisi držao održavanje, kilogrami krenuli da se vraćaju i sad bi opet na UN režim?
  • draganica88
    Početnik
    Početnik

od draganica88 » pre 13 godine

Pozdrav :)
    Pocela sam sa dijetom pre 5 dana, i napravila sam sebi plan, da svaki dan jedem u skoro isto vreme. Doruckujem u 11,posto do kasno spavam, rucam u 15h, a veceram u 20h. Desava mi se da mi posle dva, tri sata od jela krce creva i boli stomak, osecala sam jaku glad , ali nisam htela da prekrsim. Juce, za vocni dan mi je bilo mnogo lakse nego prethodnih dana, skoro da uopste nisam osecala glad, niti me je stomak boleo. Moje pitanje je da li radim nesto pogresno, tj. plasim se da to nije mozda gladovanje? Ne bih volela da napravim kontra efekat...
  • Rajacica
    Početnik
    Početnik

draganica88 nista se ne brini. Tek ti je 5-i dan, normalno je da osecas glad, buduci da si navikla da jedes. Vremenom ces manje osecati glad. Veruj mi, ja sam na pocetku urlala od gladi, ali sad sam se navikla. Cak i sada nekad osetim glad. Obicno kad sam zaokupirana nekim 'poslom' ne osecam je. Probaj da, ukoliko nemas stalan posao, odmah nakon dorucka odes do grada, do drugarice na kafu ili ne znam..zaposli se necim i neces misliti na hranu. Ili ubaci neku vocnu uzinicu izmedju dorucka i rucka. Ako doruckujes u 11, u 13h pojedi narandzu, jabuku ili sl. pa u 15h rucaj. Srecno. 8)
  • IVANA002
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 15 godine

od IVANA002 » pre 13 godine

Kog dana mogu da se jedu tikvice?
  • Rajacica
    Početnik
    Početnik

tikvice su neutralno povrce. Mozes svaki dan.
  • draganica88
    Početnik
    Početnik

od draganica88 » pre 13 godine

Rajacica
    Hvala na pomoci i savetima.. Student sam i imam problem sto mi sad pocinju ispiti i stalno sam kod kuce jer moram da ucim. Da nemam ispite ja bih rado izasla iz kuce i po ceo dan ajcala i verujem da tada ne bih ni mislila na glad. Danas mi je vec malo lakse, tako da se nadam da ce svakim danom biti sve bolje i sve lakse za podneti.:) Pozdrav
  • ria
    Početnik
    Početnik

od ria » pre 13 godine

Nadam se da će neko moći da mi odgovori, da li bi na proteinski dan za ručak moglo da se jede recimo: salata sir (onaj bijeli), pavlaka (sa što manje masnoće), paradajz i krastavci? Naravno večera bi bilo pola od toga. :)
    1. cilj!
    Posle 44. dana UN dijete -9kg. Sa 74kg na 65kg.

2. cilj!
  • drMirjana
    Početnik
    Početnik

od drMirjana » pre 13 godine

Izvinite, malo je duzi post, ali zavrsila sam prva 4 dana svoje dijete, i imam par pitanja. :D

1. Da li je obavezno jesti hleb prva 3 dana??

2. Prvi dan - mlecni proizvodi - da li to znaci da treba da jedem npr. samo parce sira, krisku hleba i casu jogurta??

Sto se drugog dana tice, sve mi je jasno, samo uglavnom brzo ogladnim. :/

3. Treci dan - rucak - pica samo sa dodatkom kecapa?? Ne razumem bas najbolje, da li se misli samo na testo sa kecapom??? :D I te kifle, je l' treba da su prazne ili? :D Pitam jer ako nije ovako kako sam napisala, onda ne kontam dijetu bas najbolje, jer u tom slucaju kad je 3. dan, unosim i proteine (npr. sunka iz pice, kacakavalj, pecurke)... I da, interesuje me da li moze nesto sem kuvane testenine, pice i kifli, npr. neka puter pica iz pekare, ili neko dr pecivo, pohovana palacinka...??? :roll:

4. Treci dan - vecera - da li moze da se jede cheese cake?? :D

5. Kako izdrzavate da ne umrete od gladi? :D Hahah salu na stranu, ja sam student, ustajem uglavnom oko 12 posto sada nema vise predavanja, i ok, jedem tada voce, ali to znaci da prvi dan moram da rucam u 16, veceram u 20h, a drugi i treci rucam u 15, veceram u 18h i to je to, posle toga nista? Ja ucim do 3, 4 nocu i stvarno mi je problem :(

HVALA UNAPRED! :)
Odgovori 4679 postova