Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • Vega
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 14 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od Vega » pre 14 godine

Samo da ti kažem da, iako ne pišem u tvom dnevniku, redovno svratim na dnevnu dozu pozitivizma. Uživaj u šetnjama!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 14 godine

Ništa nije bilo juče od šetnje, prisabili konci... ali raspoloženje je tu. :)

D: jogurt sa začinima, pomorandža
    U: 50 g barene šunke, 4 masline
    R: kupus salata, kriška sira 100 g
    U: neskafa sa 1,5 dl mleka, pomorandža
    V: bela vešalica 200 g, salata od praziluka i paradajza, mleko
    Poslednja izmena od dudank u 24 Feb 2011, 20:22, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • Leca
    Amater
    Amater

od Leca » pre 14 godine

Ajoj Dudo, kako slozi tu kafu s pomorandzom...uhvati me gorusica od citanja!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ja skoro uvek tako... nes je bez šećera, pa se lepo gađa s voćem. :) (Veruj da je gora varijanta kad pijem nes uz pivo... mm kaže da ne može to da gleda. :16: )

Uf, što sam ubola neku stanicu sa američkom muzikom četrdesetih... a imam slobodno veče. :) Svima :pivo: !
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Danas sam opet bila kod dr, držao je ruke k sebi. :) Tako da za sutra planiramo goste i onaj odloženi iskender zbog kojeg mi voda curi na usta već danima, mada mi je težina trenutno takva katastrofa da mi uopšte ne treba brlj-veče... ali održaću ga redno, neću da menjam sistem zbog ovog perioda mirovanja, a s obzirom na lekove koje i dalje pijem ne dolazi u obzir da tanjim ishranu zbog ovo malo viška. Samo da se vratim u redovno mrdajuće stanje i biće valjda sve OK. :)

D: mandarina (bila je ogromna)
    R: 50 g sira, 50 g šunke, 6 zelenih maslina, kupus salata - naviljak; desert - mandarina
    U: neskafa sa 1,5 dl mleka, mandarina
    V: bela vešalica, mleko, salata
    iiiiiiiiiiiiiiiiii... brlj. (slaninica i luk :bas_tuzan: )
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ode sinoć samokontrola u bestraga... a da sam bar sela i najela se, nego sam sto puta ustajala da isečem po parčence, znači, imala sam vremena i da se zamislim i da se presaberem. :neznalica: Ništa, danas teram klasičan brlj-dan kao što je po planu, ali istovremeno krećem i sa malo pažljivijom računanjem... svašta se provlačilo poslednjih nedelja - kockica ratluka uz lek, čaša piva da me želja mine, pomorandža više, čaša mleka više... sve sitno, a meni poraste i kilaža i apetit. :x Neću sad da prijavljujem šta je na vagi jer sam dodatno i naduvena, ali čim ode voda (za dva dana prestajem s lekovima), pomeram tiker i uozbiljujem se... pa nisam pokupovala ovoliku garderobu da bi mi bila tesna na proleće. Jeste najviše krivo nekretanje, ali vidim da sam počela i da se opuštam.

preko dana - jogurt, voćke (do 800 kcal, kao što bi bilo svakim normalnim danom do večere)
    večera - planski brlj, nećemo brojati kalorije

Od FA trenutno još ne smem ništa. :bas_tuzan:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

E, danas krećemo ozbiljno. :) Sinoć su se vodili neki razgovori koji su me malo razdrmali... između ostalog, zahvalna sam do neba ortaku koji je primetio da sam nabacila neko kilo, čovek je i sâm vodio dugotrajnu borbu s velikim viškom i zna problematiku. Kao da mi je uputio najlepši kompliment... znači, čim se vidi, vreme je da se ojsnem. Tako da sam se već sinoć zakočila, pojela sam krajnje normalnu porciju klope, jedino sam se malo opustila s pivom (i s cigaretama, što mi uopšte ne prija), i danas mogu da startujem. :) Plan je da idem na oko 1400 dnevno, plus vikend-brlj, s time bi trebalo da slabim bez problema, i išla bih samo na to da se vratim na 51, ostatak planiram da stešem uz pomoć neke FA jednog lepog dana kad ozdravim.

D: jogurt sa začinima - 120
    R: 2 dvopeka s prelivom od paradajza i masl. ulja - oko 300
    U: neskafa sa 1,5 dl mleka, mandarina - oko 150
    V1: dinstani kupus (mešavina slatkog i kiselog), 2 dvopeka - oko 300
    između - 1 mandarina - oko 50
    V2: manja šnicla (mix junetina & ovčetina), kiselo mleko, kupus salata - oko 450
    Poslednja izmena od dudank u 28 Feb 2011, 13:15, izmenjeno 3 puta ukupno.
  • Lucija
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 15 godine

od Lucija » pre 14 godine

Odlično je što imaš tu moć da 'zakočiš' kada treba. :)
  • Vega
    Početnik
    Početnik

od Vega » pre 14 godine

Žao mi zbog tog malog viška ali me raduje što ću te sada pratiti u akciji.
    Go, Duda, go!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Lucija, da sam zakočila kad je trebalo, ne bi danas vaga pokazala... 53,3. :cry:

Znači, dodala sam okruglo dva kila, i to posle uspešno preguranih praznika i svega... pa treba me :nasilan: . Ali juče sam vrlo lepo i disciplinovano u svakom pogledu izgurala dan, uvek je taj prvi najproblematičniji, a sad sam ga baš lako pregrmela i dalje ne bi trebalo da bude problema. :) I imala sam prvu bezbolnu noć posle mesec dana :skakutalo: , ljudi, da znate što je lepo kad može da se spava u raznim položajima! :skakutalo: Danas ću, bome, i u šetnju. :)

Ne znam šta jedem, ustala sam skandalozno kasno, ali pišem u toku dana... svima lep dan želim. :mahac:

D: jogurt sa začinima - 120
    R: gulaš-čorbica od mesa i povrća, kupus salata, 100 ml kiselog mleka, 2 dvopeka
    - cvrc, kako sad da računam čorbu... u tanjir upadne oko 50 g junetine, ali ima i trun krompira i malo masnoće - nek bude da je ovaj ručak nešto oko 350
    U: neskafa sa 1,5 dl mleka, pomorandža - oko 150
    V: veća šnicla, salata od paradajza i praziluka, kiselo mleko - oko 570

I opet ostaju neki ćoškići za dopunjavanje do 1400. :)
    Poslednja izmena od dudank u 28 Feb 2011, 15:53, izmenjeno 1 put ukupno.
  • Lucija
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 15 godine

od Lucija » pre 14 godine

Ma, šta je to dve kilice za tebe, začas ćeš ih stresti sa sebe. :wink: Za bezbolnu noć i šetnaciju - :013: !
  • tamarica85
    Amater
    Amater

od tamarica85 » pre 14 godine

Dudo naaapokooon bez bolova! :) vazno je da je tebi bolje, da mozes da spavas (amin to that) pa ce i kilice da odu kad kreces da se setkas ...ajde molim te, pa imas sve te stvarcice kao i one kajseve koje si htela opet da nosis, mislim da zasluzuje sve te stvari da se prosetaju :)

I ovakvom ishranom lepo sve unosis, imas brlj dane i sve ce to biti ok :) :009:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ala j' lep ovaj svet... brzinska šetnja i brzinsko ispijanje neskafe, ali na šank-stolici, posle pet meseci i kusur uspela sam da se nakačim... :skakutalo: Samo što nisam izljubila šank. :16: Tamarice, sve si u pravu, u perspektivi su izlasci i kaišići... uffff, kako mi je ovo diglo raspoloženje. :)

:009: za sve!
  • Vega
    Početnik
    Početnik

od Vega » pre 14 godine

Sad da li su dva ili četiri kilograma taj višak (zbunjuje me donji ticker), svejedno... Ako si pri potpunoj fizičkoj neaktivnosti nabacila tako mali višak, otićiće to očas kad počneš da skačeš kao tvoji smajlići!
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 14 godine

Ala j' lep ovaj svet... brzinska šetnja i brzinsko ispijanje neskafe, ali na šank-stolici, posle pet meseci i kusur uspela sam da se nakačim... :skakutalo: Samo što nisam izljubila šank. :16:

Ako primetis da se bol preselio u predeo grudne kosti nemoj da panicis... To ti je od sanka... :16:
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
Odgovori 9033 postova