Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • ildiko
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 13 godine

Re: Pitanje u vezi UN dijete

od ildiko » pre 13 godine

jasminaw hvala puno na brzom odgovoru! :009: Proteini su mi danaske :) Od sutra ću malo biti rigoroznija po pitanju doručka... Ma samo kad sam krenula, :nasilan: ću ja ove viškove ;)
    Pozz!
  • mila1975
    Početnik
    Početnik

od mila1975 » pre 13 godine

Ne mogu da nadjem odgovor na ovo pitanje, mada znam da sam negde procitala, ali nisam zapamtila... :29:

Kada mogu da koristim lan i susam ?
    Hvala !!!
  • EnciMenci
    Početnik
    Početnik

od EnciMenci » pre 13 godine

Ako ustanes u 5h i odmah doruckujes, uzinas oko 10h, a rucak je moguc tek oko 15.30h, da li postoji mogucnost jos neke vocne uzine do rucka? Ranije sam mogla da izdrzim, ali juce i danas sam na poslu bila bas gladna, skoro su mi se ruke tresle, nalivala se vodom dok nisam dosla kuci da rucam, ali sam zajista jedva izdrzala :shock:
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine

od 314pezos » pre 13 godine

mila1975 napisao:Kada mogu da koristim lan i susam ?
    Hvala !!!

Samo na UH dan

EnciMenci napisao:Ako ustanes u 5h i odmah doruckujes, uzinas oko 10h, a rucak je moguc tek oko 15.30h, da li postoji mogucnost jos neke vocne uzine do rucka? Ranije sam mogla da izdrzim, ali juce i danas sam na poslu bila bas gladna, skoro su mi se ruke tresle, nalivala se vodom dok nisam dosla kuci da rucam, ali sam zajista jedva izdrzala :shock:

Popodnevna užina je dozvoljena samo na vitaminski dan ... a što samo jedna užina kad možeš u taj period bar još 2 užine da umetneš u raspored.
    Slika
    Slika
  • ildiko
    Početnik
    Početnik

Ja sam za današnji ručak (skrobni dan) mislila da pečem krompir u rerni sa paprikama, lukom, šangarepom na kašici ulja (u kesi za pečenje), kad sam to rekla dragom i njemu se prijelo, ali sa kobasicama... E sad, jel bih ja mogla to sve zajedno da ispečem(isto na 1kaš.ulja i u kesi za pečenje), ali da ja ručam samo povrće??! I zanima me da li na skrobni dan mogu da se jedu čorbice sa povrćem pre nego se uhvatim nekog krompirčeka, pirinča (pošto sam ja ranije to praktikovala) ...?!Navikli na kašiku :07: i baš bih ručala neku čorbicu :09: Pozz i :009:
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

ildiko napisao:mislila da pečem krompir u rerni sa paprikama, lukom, šangarepom na kašici ulja (u kesi za pečenje),... ali sa kobasicama... E sad, jel bih ja mogla to sve zajedno da ispečem(isto na 1kaš.ulja i u kesi za pečenje), ali da ja ručam samo povrće??! I zanima me da li na skrobni dan mogu da se jedu čorbice sa povrćem pre nego se uhvatim nekog krompirčeka, pirinča (pošto sam ja ranije to praktikovala) ...?!Navikli na kašiku :07: i baš bih ručala neku čorbicu

- Nikako se ne smeju mešati skrob i proteini ni u pripremi, posebno pripremati krompir a posebno kobasicu ... pa kome šta zapadne :)
    - Naravno da možeš napraviti recimo krompir čorbu 8)
    Slika
    Slika
  • ildiko
    Početnik
    Početnik

HVALA! :)
  • melani
    Početnik
    Početnik

od melani » pre 13 godine

dobar dan svima,imam jedno pitanje:)gde mogu na netu da nadjem kniga UNdijeta?
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Trenutno nigde u Srbiji osim kod autora u Sloveniji ali i zdanje na slovenačkom 8)
    Slika
    Slika
  • Minimaus
    Početnik
    Početnik

od Minimaus » pre 13 godine

Ima li ogranicenja u kolicini jagoda i tresanja na vocni (vitaminski)dan u UN dijeti? Citam da neki broje koliko su komada pojeli. Buduci da ovo voce obozavam, bolje da ne jedem ako ne smijem da ih se najedem :oops: .
  • Rajacica
    Početnik
    Početnik

od Rajacica » pre 13 godine

pa ja pojedem oko 10-ak. :) imam pitanje, da li na skrobni dan mogu da ispecem krompir na jednoj kasiki ulja naravno?!
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Minimaus napisao:Ima li ogranicenja u kolicini jagoda i tresanja na vocni (vitaminski)dan u UN dijeti? Citam da neki broje koliko su komada pojeli. Buduci da ovo voce obozavam, bolje da ne jedem ako ne smijem da ih se najedem :oops: .

Za doručak ili ručak ili večeru jagode u težini 2 osrednje jabuke koje bi inače pojeli za doručak a za užine plovina od toga.
    Rajacica napisao:da li na skrobni dan mogu da ispecem krompir na jednoj kasiki ulja naravno?!

možeš povremeno ali i dalje ti je preporuka kuvano ili dinstano
    Slika
    Slika
  • EnciMenci
    Početnik
    Početnik

od EnciMenci » pre 13 godine

Danas mi je vitaminski dan, po programu sutra pada proteinski, da li ga je moguce zameniti sa UH danoma?
  • Minimaus
    Početnik
    Početnik

od Minimaus » pre 13 godine

Da li je moguce drzati vodeni dan umjesto vitaminskog dana, a ne nakon njega?
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

EnciMenci napisao:Danas mi je vitaminski dan, po programu sutra pada proteinski, da li ga je moguce zameniti sa UH danoma?

ne
    Minimaus napisao:Da li je moguce drzati vodeni dan umjesto vitaminskog dana, a ne nakon njega?

ne, mora biti sled vitaminski pa vodeni dan, ako je problem zbog usaglašavanja dana onda se izbaci uh dan i umesto njega održi vitaminski pa onda vodeni i dalje kako ide 8)
    Slika
    Slika
Odgovori 4679 postova