Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • madam mim
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od madam mim » pre 14 godine

Baš mi je strašno da vidim koliko si se namučila ovih dana (posebno sa pitom :evil: )!! Iskreno, ono što mi ponekad nedostaje jeste neko parče pite, koju u poslednje dve godine prilično retko jedem. Dala si mi ideju, pa ću da probam na tvoj način. :009: , lepo da provedete vikend sa studentom!!!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 14 godine

Da, najveće muke su s pitom bile... :16: Uf, to je pita mog detinjstva, takvu je baba pravila u šerpi... pa kad se ohladi i isečeš, ona bude kao puding. :cry: A gornja kora se premazuje mlekom sa nekoliko kapi ulja, pa i ona bude meka... da ne meračim previše, ali zapravo uopšte nije strašna jer džinovsko parče takve pite ima oko 250 kcal, e sad, ko je normalan pa za ručak ili večeru pojede dva parčeta... a ne šest kao neki... :bas_tuzan: U svakom slučaju, da li zbog pite ili zbog antibiotika, meni je bolje, vodu još izbacujem (od prekjuče imam 2,5 kila manje!), rana se polako smiruje, još boli, ali nije onoliko strašno. :)

Danas mi dolazi majka, pa se zet razleteo da spremi lovačku sarmu, tako da će danas i sutra to da bude na meniju... ne žalim se. :D

Svima lep dan želim, ne zamerite ako ovih dana ne stignem da vam švrljam po dnevnicima. :mahac:

D: jogurt sa začinima, 1 dvopek (od 25 g hleba)
    R: kupus salata, sir (jedno 200 g)
    U: neskafa sa 1,5 dl mleka
    V: lovačka sarma (kiseli kupus, junetina, umesto masnoće malo propržene slanine), i obavezno krigla mleka :)
  • tamarica85
    Amater
    Amater

od tamarica85 » pre 14 godine

Dudic vazno da je tebi bolje, ocigledno je taj miks pita + antibiotik bio pravo resenje :009: lep provod sa mamom, uzivaj za vikend :009:
  • Rea
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 15 godine

od Rea » pre 14 godine

Drago mi je da ide na bolje! :009:
    Slika
    "Ako želiš isceliti telo, najpre moraš isceliti duh." -Platon
  • PaunovoPero
    Amater
    Amater

od PaunovoPero » pre 14 godine

:skakutalo: za vodu....Drago mi je da ide na bolje :009:
    "AKO NE SAD,KAD CU?AKO NE JA,KO CE?"
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ide nabolje... :skakutalo: Dosad sam se oslobodila tri kila vode, sad je još samo malo stomačić naduven, ali uspevam da dišem. :)

Jelovnik isti kao juče, da ne pišem... umorna sam kao pas jer moja majka spava penzionerski malo, ali preživeću... svima :mahac:
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Nena3110 » pre 14 godine

Dudo, radujem se što si bolje i želim da ti tako ostane :009:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Nadam se i ja, Nenić! :skakutalo: Sad svaki put upala sve kraće traje, iako boli isto :cry: , pa se nadam da će tako, malo-pomalo, upale jednom i da prestanu. (A vala bi im i bilo vreme.) Danas je još za trun bolje, pa ako budem imala sreće, možda ću od sutra smeti pomalo u šetnju. :) Bar sam se skinula s novalgetola, on je moj najgori košmar.

Klopa i dalje disciplinovano... neću da ubrljam sad pred proleće. :)

D: 100 g pogače (mislim da je oko 200 kcal), šolja soka od paradajza
    R: čorbica od junetine i piletine, kupus salata
    U: neskafa sa 1,5 dl mleka
    V: lovačka sarma, dan treći i poslednji, velika čaša mleka
  • tamarica85
    Amater
    Amater

Dudic drago mi je da si napokon bolje :skakutalo: cuvaj tu ranu i polako, nemoj sad da opalis setnju od 5km u tvom stilu :evil: jedino ti odobravam neko pivec usput :D

Nego, ja sam provalila da ti jedes nesto po tri dana: pitu 3 dana, lovacka sarma 3 dana :D jel to da utemeljis pa da vise ne pipas u toku godine? :D ja tako tamanim cokoladu, u ritualima od po 3 dana :D :009:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Zato što sam fenomen... :D Nije šala, kad je neko jelo koje volim, ja sam u stanju da ga jedem ne 3 dana nego 30 dana, takva sam bila i kao mala. (Znala bi to moja majka da opiše bolje, kad su mi nailazile faze da je teram svaki dan da mi sprema isto jelo, i tako danima.) Tako da prvi dan jedemo svi, a drugi i treći dan obično samo ja, dok moji u međuvremenu krkaju nešto što oni vole... tako se kombinujemo stalno. :) A kod nekih jela desi se čak da dva dana zaredom iznova spremam isto jer mi se jede još, to je već slučaj za posmatranje. :oops: Evo, upravo sam dokrajčila ovu moju sarmu i već tugujem što je nema i za sutra. :16:
  • tamarica85
    Amater
    Amater

A ja kad provalim neko njam njam jelo, ne odustajem od toga nego bih ga jela svaki dan bukvalno :09: apsolutno te razumem :wink:
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od 314pezos » pre 14 godine

dudank napisao: kad je neko jelo koje volim, ja sam u stanju da ga jedem ne 3 dana nego 30 dana

Možeš samo jednom da pogađaš ... koliko sam puta u vojsci jeo pasulj ... da te ne mučim, puuuuno puta, t.j. nisam ga preskočio nijedan dan kad je bio na meniju :D
    Slika
    Slika
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ne bih ga, vala, ni ja preskočila... to je jedno od dva-tri jela koja mi najviše nedostaju :placljivko: , i biće prvi na spisku čim počnem normalno da se krećem i vežbam. I to iz domaći kiseli 'leba i mlad luka. :evil:

Sad kad pomenuh "kiseli leba", spremila sam još pre nekoliko meseci tekst o glikemijskom indeksu i prednostima kiselog hleba bez kvasca, a nikako da se setim da postavim negde na forumu, izlapetis. Sad ću da potražim gde bi se to lepo pakovalo, izuzetno je korisno da se zna. :)

Danas u planu šetnja, da opet malo osposobim noge... vidim da će ove nedelje biti divno vreme. :skakutalo:

D: 2 mandarine
    U: neskafica u čaršiji (ne znam sa koliko mleka)
    R: ovde je upao mali brlj... zasedesmo se, pa je umesto ručka palo pivo i jedno 100 g krekera (ali su bili domaći, bez tone šećera, soli i aditiva)
    U: još jedna neskafica (sa 1,5 dl mleka)
    V: svinjska šnicla dinstana na vodi, otprilike 1 veći krompir, kiseli krastavčići
    Poslednja izmena od dudank u 08 Feb 2011, 12:28, izmenjeno 1 put ukupno.
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od 314pezos » pre 14 godine

Auuuu, ne merači još sas lebac i mlad lukac :D
    Slika
    Slika
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

E, sad imaš i recopis u "Namirnice i nutritivi". (A i opravdanje da ga jedeš. :headbang: )
Odgovori 9033 postova