Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • caca
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 16 godine

od caca » pre 16 godine

probaj nes sa dosta vode i zerom mleka
    Čudno je to kako je malo potrebno da budemo sretni, i još je čudnije kako nam baš to malo nedostaje.
  • jedna mala
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 17 godine

od jedna mala » pre 16 godine

caco ne znam koliko je pametno u kasne sate uvece piti nes kafu ona je dosta jaka
  • caca
    Amater
    Amater

od caca » pre 16 godine

znam da jeste zato sam i rekla sa dosta vode znaci slabu jako a topla tecnost utoli glad bar meni
    Čudno je to kako je malo potrebno da budemo sretni, i još je čudnije kako nam baš to malo nedostaje.
  • Alien
    Početnik
    Početnik

od Alien » pre 16 godine

Ja popijem caj... :)
  • caca
    Amater
    Amater

od caca » pre 16 godine

pa eto to je i zdravije ali ja mrzim cajeve od njih mi je muka.
    I ja budem gladna dok nedodje vreme za krevet to je obicno oko ponoci (dok dete zaspi uradim sto treba......)
    A kad sednem da pijem kafu pa kakvu bilo uzivam i onda cigareta i mmmmmmm da nekazem da mi je to bolje od ....... na kraju dana i sama na miru 8)
    :013:
  • lasata
    Urednik
    Urednik

od lasata » pre 16 godine

Takodje mozes da skuvas neki lep caj i da dodas u njega malo cimeta za to sto miris cimeta otklanja osecaj gladi...
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • ancxy.011..
    Početnik
    Početnik

od ancxy.011.. » pre 16 godine

Hvala puno.Sinoc sam za svaki slucaj otisla na spavanje,jer nisam zelela da uprskam. :wink:
  • gaga_81
    Amater
    Amater

od gaga_81 » pre 16 godine

Evo mene opet sa pitanjem :D jel moze u UN dijeti 2 kriske dvopeka umjesto 1 kriske crnog hljeba?
  • nini
    Amater
    Amater

od nini » pre 16 godine

Evo i mene sa pitanjcem.
    Ja sam na odrzavanju UN-ke, po Giginoj tabeli vodeni dani su 32, 63, 87 dan, da li je
    to OK-et posto znam da je u toku dijete striktno bio svaki 29 dan vodeni? :o
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    od 314pezos » pre 16 godine

pogrešila si vodeni dani su 25, 56 i 87 dan
    U dijeti nakon 3-eg vodenog dana imaš još 4 dana dijete
    pa sledi održavanje
    ide 4 ciklusa po 6 dana to je 24 dana
    pa ide 1. vodeni (kad sabereš dane ispada 28 dana pa je opet vodeni na 29)
    e sad jedino zbog ciklusa od 6 dana je bilo nemoguće uklopiti naredna dva vodena
    pa su sledeća dva svaki 31 dan.
    Slika
    Slika
  • aleksandar777
    Početnik
    Početnik

od aleksandar777 » pre 16 godine

Pozdrav svima!

Dijeta teče, već treći dan, ide sve skoro po PS-u, ali me muči par stvari...

1. U ugljene hidrate spadaju i skrob(polisaharid), i beli šećer(oligo saharid) kao i voćni šećeri(monosaharid).
    I cini mi se da posle proteinskog dana idu ugljenihidrat, od složenih ka prostijim.
    Malo me bune testenine(pica) na UH dan, jer mi se čini da je to većinom skrob - ispravite me ako grešim.
    Kolači i čokolada - to mi je logično.

2. Da li ručak mogu da jedem u 2-3 navrata u periodu od 12-15h? Nekako mi lakše pada ta varijanta, nego sve od jednom.

3. Jede mi se voće uveče. Sme li to da se radi?

Toliko za sada.

Pozdrav,
    A.
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    od 314pezos » pre 16 godine

1: U Un dijeti ima dosta kontradiktornosti što si i sam konstatovao, a na nama je da se pridržavamo pravila što su ih postavili autori dijete. I meni je to sve pomalo bilo čudno i dugo sam razbijao glavu oko toga, ali daje izuzetne rezultate.

2: Ne bi smeo to da radiš, jer na proteinski dan od ručka do večere treba da prođe min 4 sata a na skrobni i na UH da treba da prođe min 3 sata.

3: Večera je po pravilu do 20h eventualno zbog naših poslovnih obaveza do 21h nakon tog roka se ne jede.

24 sata u UN se dele na tri ciklusa
    1 ciklus od 04 do 12 h - ciklus čišćenja, doručak i užine
    2 ciklus od 12 do 20 h - ciklus ishrane, tu su ručak i večera, bez užina između
    3 ciklus od 20 do 04 h - ciklus probave, u ovom periodu su dozvoljeni samo voda i blagi napitci
    Slika
    Slika
  • marrina
    Početnik
    Početnik

od marrina » pre 16 godine

cao svima na forumu!imam jedno pitanje!
    ja sam na un dijeti i danas mi je treci dan!pa bih htela da znam da li mogu u toku dijete da pijem limunadu?volim sokove bilo kakve(bukvalno sam zavisna od njih:))pa bi mi ovo bila kao zamena:)
    i ako mogu da li to treba da bude samo iscedjen limun ili moze i ona iz prodavnice vec napravljena?
    unapred hvala:)
  • lasata
    Urednik
    Urednik

od lasata » pre 16 godine

Mozes da pijes samo prirodnu limunadu i to veoma blagu... Na 1-1.5 litar vode iscedis samo jedan limun i to pijuckas tokom dana... Nikakvi kupovni sokovi ne dolaze u obzir pa cak ni oni na kojima pise da u njima nema secera... Znaci blender, voce i eto najboljih sokova...
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • ancxy.011..
    Početnik
    Početnik

od ancxy.011.. » pre 16 godine

Evo mene ponovo,imam jos jedno pitanje.Da li ima veze koliki je vremenski razmak izmedju rucka i vecere?Da li moze rucak da mi bude oko 1,a vecera tek oko 9? :)
Odgovori 4679 postova