Odgovori 3271 post
Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)
  • marmad
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 13 godine

Re: Dnevnik Ex Debeliccke (Polu)Mrsavicc

od marmad » pre 12 godine

Super napredujes bravoooooooo! :hi-fi:
  • Zaza83
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 12 godine

od Zaza83 » pre 12 godine

D., moja teorija je da letnja garderoba uvek treba da bude u manjim brojevima, tako da svake zime imamo motivacije da se stesemo pre leta. :D Ipak, bazeni, more, uske haljinice...
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 12 godine

Dobra je ova Zazina teorija! 8)
  • tinčicaaa
    Početnik
    Početnik

od tinčicaaa » pre 12 godine

draga moja...taj brzi metabolizam me pocinje frustrirati....mario je tjedan dana poslije bozica SVAKI dan jeo pecenku,francusku salatu... skoro svaki dan jede masno,meso i neznam ni ja sta...onda smoki,haribo bomboni(u velikim kolicinama),cokolade,kako su mu kolege dosli to je skoro svaku vecer neki alkohol (kako ce momci igrati PES ako nema piva hahahahah)...sinoc u 1 je peko jaja sa slaninom i krknio sira unutra da se zapece....i znas sta mu leptirko kaze...65 kila!!!!!! pa ja nevjerujem...a ja ko tuga...i nece i bog... :crybaby:
    a jedva cekam to ljeto da se prosetam bez onog zimskog pokrivaca oko stomaka... :009:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

od Debeliccka » pre 12 godine

Ma da...Ovaj nema maltene grama viška, pa još ima onu prirodnu muskulaturu iako se ne bavi sportom...Obično večera kasno, OK, ne jede puno, nego koliko mu treba, nema gladne oči i nije alav ali voli kajmak, pečenje, hleb, krompir.....
    Ali, sve u redu...
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • alfa
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od alfa » pre 12 godine

Ja sam živela sa jednim (pu, pu, pu... daleko bilo) koji u redovno večera u jedan- dve-tri iza ponoći i to onako komplet: 4-5 jaja na dosta masnoće, šunkicu/slaninicu, sir, hleb pod obavezno... I samo je mršavio... a je se gojila :x
    U stvari ne bih znala da objasnim šta se dogodilo... jer kad sam ga upoznala imao je popriličan "stomačić" - kako je to nestalo, nemam pojma. Možda je tajna u redovnom i preteranom konzumiranju alkohola pre nego u brzom metabolizmu? :evil:
    Elem... moj Posebni je dijabetičar. Kad smo se upoznali, meni nije izgledao toliko mršav, koliko sam videla po garderobi da mu je baš velika... imao je i neku (ozbiljnu) oparaciju par meseci pre... I kad smo skontali da je počeo da se goji - radovali smo se (eto kako sve može da se posmatra iz različitih uglova i da deluje drugačije) jer je to značilo i da je organizam počeo da funkcioniše i oporavlja se. E, ali sad već mora da se pazi i to zautavi... mislim, meni je on sladak i ne bih verovatno ni primećivala taj njegov "višak" da on nije zabrinut i ljut na sebe zbog toga :D . I jedino sam sebi dopušta da se kritikuje :16: . Kaže danas (bio je na redovnom pregledu kod specijaliste) kako su mu super rezultati, kako je i doktorka jako zadovoljna, je je sve stabilno... i onda dodaje: "Al' je morala da mi digne pritisak i kaže kako sam se ugojio! I svaki put mi to kaže!" :16: Smejem se, jer mi je slatko... simpatično skroz... jer je on negde stvarno kao malo dete :ljubav2:
    zašto sam vam ja sad sve ovo ispričala? :? Nemam pojma... ali htedoh reći kako svaka priča ima dve strane (najmanje) i kako je onaj naš, subjektivni osećaj najvažniji.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Tako je Alfa, raznorazne vrste problema...
    Ali prednost iskustva i relativne naše ,,nepremladosti,, je što smo imale vremena da upoznamo sebe i da znamo gde smo tanke mislim slabe a gde debele :) , mislim šta su nam slabosti i kako da se nosimo sa istima....
    Zamalo da zaboravim da se ispovedim:

25.Jan- UH dan - 81/91
    D: crveni grejp
    U: mala jabuka
    U: malo kikirikija da bih izdržala do ručka (strašna potreba za hranom danas pre ručka)
    R: 1,5 kuvani đevrek, šolja paradajza supe (quick kesica)
    V: palačinka sa nutelom i višnjama, malo sladoleda, red crne čokolade

Danas sam baš nešto bila gladna i jedva sam dočekala ručak. Valjda taj UH dan nekako i dolazi na red baš u trenutku kada organizam traži nešto drugačije…
    A taj neki UH ručak koji se sastoji od kuvanog đevreka, lepog integralnog hleba ili tonus hleba – sa npr ajvarom, domaćim paradajz sokom ili paradajz supom – to mi tako odgovara kao da je u pitanju najveći specijalitet ovog sveta (crni tartufi, npr, hoću da kažem kao da je u pitanju nešto najekskluzivnije)…Baš baš mi se sviđa…
    Naravno volela bih i neku piticu sa zeljem ali nema veze…

Inače danas sam se na kratko videla sa drugaricom sa kojom se nisam videla par meseci i pričala joj naravno o tome na koji sam način skinula kg….I tako, pričajući o tome, inspirišem se na razmišljanje o još jednom novom aspektu tj temi…pa se tako rodi u mojoj glavi još jedna ,,moja školica mišljenja,,:

Testa radi, tj analize radi – zapitala sam sebe šta je to što bih ja kao volela da jedem npr jednog dana kada završim ovih 182 dana ili kada odlučim da nekog dana dam sebi ,,takozvanog oduška,, (ovo je namerno pod znacima navoda, ko razume shvatiće, jer pokušavam da istovremeno naglasim i da ne vidim potrebu za nikakvim ,,odušcima,,), tj šta bi to bilo što bih ja sebi dala da se počastim???

Odgovor je bio : ništa (i slovima n i š t a)…

Apsolutno ničeg nisam željna, nemam ni osećaj da sam na dijeti, uopšte ne postoji stvar za kojom čeznem (ali eto jadna ne smem da je uzmem)…
    Jako sam zadovoljna zbog toga…
    Primetili ste verovatno da volim da se bavim ovim dijetetskim psihoanalizama i da tako učim o sebi i o tome kako ću najlakše i najbolje da živim ubuduće (po pitanju hrane i kilaže naravno)….
    Elem, ne postoji to nešto…
    Dakle nisu slatkiši, ta moja bivša velika fatalna ljubav koja mi je zamalo uništila život….
    Nisu ni bogzna kakve kombinacije koje sada nisu dozvoljene…eventualno malo neke lepe zeljanice (u kojoj ima i sira)..
    Mislim, volim ja sarmu npr, i naravno da ću je u životu jesti, i pored toga što je u njoj i pirinač i meso…I biće tu još raznih obroka u mom životu, normalno…pa će biti situacija kada ću pojesti nešto neplanirano i u nedozvoljenoj kombinaciji, zato što će biti takva situacija i neću u tom trenutku imati šta drugo i slično, ali valjda će to biti u dozvoljenim razmerama….
    Ali, poenta priče je da nisam apsolutno ničega željna, da nemam nikakvu želju po pitanju hrane i da su mi svi apetiti zadovoljeni. Da je sutra smak sveta ne bih na današnji poslednji dan posegnula ni za kakvom posebnom hranom, pre bih recimo uzela neki alkohol i lepo se napila!

Eto, još jedna moja priča iz Nepričave…moje psihoanalize i slično…

:mahalo: :009: 8)
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • tinčicaaa
    Početnik
    Početnik

od tinčicaaa » pre 12 godine

joj blago tebi.... ja sam jedino zeljna kebaba,sa onim ljutim umakom...i koja casa bambusa ili borovicke sa svojim najdrazim kolegicama....
    sitno odbrojavamo,lutko,sitnoooooo...sad ce tebi i vodeni...ma ima da rijesis jos 2 kile do kraja.... :009:
  • Zaza83
    Početnik
    Početnik

od Zaza83 » pre 12 godine

Blago tebi kad nicega nisi zeljna. Ja bih sada ubila za burek. Ili normalnu picu. :D I ja pocela razmisljati o tome sta jesti posle dijete i mogu ti reci da se pribojavam svojih misli... :evil:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Ali veruj mi da je stvarno tako..
    Ne znam šta će biti sutra ili prekosutra ili dogodine, ali sad najiskrenije kažem da je tako....

Slučajno izmišljen recept za musaku (ispalo odlično)
    Uzeti jednake količine šargarepe, praziluka i tikvica.
    Šargarepu i tikvice narezati na listove onom spravicom za guljenje krastavca ili krompira.
    Praziluk iseckati na prstenčiće.
    Izmešati i zamastiti po želji, potrebi i ukusu. Dodati začine po ukusu naravno.
    Izliti u pleh, peći u rerni, kasnije zaliti jajima i dodatno peći malo.

Apsolutno je fenomenalno, ukusno, lagano, blaženog i rajskog ukusa.
    Može da bude jelo, može da bude prilog.
    (Recept je slučajno izmišljen od strane moje kulinarske malenkosti neovisno o bilo kakvoj dijeti).
    Može da se jede toplo i hladno, odmah i sledećeg dana...
    Dobro sam se setila, praviću ovo...

PS evo da i ja jednom u životu okačim recept na forumu
    Slika

• alfa
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od alfa » pre 12 godine

Ovo zato i jeste jedina dijeta koju ja mogu da sprovedem.
    Ničeg se, zapravo, ne odričeš u potpunosti, samo se malo disciplinuješ šta, kad, koliko i sa čim jedeš.
    Ni ja nisam neki gurman i malo šta baš jako volim da jedem i tako gledano - pojma nemam kako uopšte dolazim u situaciju da se pregojim.
    Jede se sve, samo malčice drugačije pripremljeno i "nekonvencionalno" iskombinovano. :)
  • Tara011
    Početnik
    Početnik

od Tara011 » pre 12 godine

Sunce ti kalaisano, 81/91 :)
    još malo pa drugo poluvreme :013:

Blago tebi, kada si tako stabilna u glavi, ja bih rado maštala o nekoj sočnoj pici, ali bolje ne!!!Puj, sram me bilo, neću više, časna pionirska.
  • blond
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 16 godine

od blond » pre 12 godine

Mršavčićka :009:

Vratila sam seeee!
    Bila sam relativno dobra, a ti?
    Moram sutra detaljno iščitati šta mi je ovih dana radila konkurencija...
  • Teta Neda
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od Teta Neda » pre 12 godine

Super si tu vecernju glad rijesila s tom supom od kocke. I odolila si slatkisima! Svaka cast! :009:
    Slika
    Moje fotke u trudnoci (lozinka- trudnjaca): http://s1303.beta.photobucket.com/user/ ... /TRUDNJACA
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 12 godine

Ovaj tvoj naziv dnevnika baš mi je interesantan i svidja mi se, a drugo imaš dosta onih koji komentarišu i baš mi je interesantno da čitam. Od svih mi se najviše za sada dopao komenar Tinčice!
Odgovori 3271 post