Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od dudank » pre 14 godine

Neno, ti si stvarno zlato, uvek me obiđeš i nešto lepo kažeš! :) Hvala ti! :009:

Danas je okruglo 30 dana otkako je u našoj kući krenulo praznično brljanje, konačno su dojedene sarme a i ostalo se bliži kraju, i ovo bi trebalo da bude neki mali "rezime", kao što sam obećala... e, a ja imam lepe vesti. :) Krenulo je 24. decembra sa 51,1... a danas imam 51,3, što će reći samo 200 grama više, i težinu kao na donjem tikeru. :013: E sad ima i poenta... ta težina je bila krenula naviše, ali u nekom trenutku je meni rana krenula nabolje i počela sam gotovo potpuno normalno da se krećem... ništa posebno, samo to da mogu normalno da gibam sve mišiće dok koračam, da mogu da ustanem kad mi nešto treba umesto da mi ukućani dodaju, da mogu da istežem leđa i stomak dok sedim i radim... eto, koliko da nisam baš kao biljka u saksiji... i tad je krenula težina da spada uprkos jelu. :skakutalo: Ne znam kako će ići nadalje to s koncima, toliko se razvuklo da više ne smem ništa da planiram, ali ako ovako ostane, namera mi je da polako povećavam aktivnost, da se vratim mojim vežbicama istezanja i gibanja u svakoj pauzi, a onda polako i igranju, da se sredi ovaj celulit koji se opet zapatio... o tom potom, ali ovo je za mene veliki dan. :) Za 4 meseca nepomičnosti uspela sam da se ne ugojim i da ne usporim metabolizam, i što je najbitnije, da ne padnem duhom, nisam dozvolila da me povuku neke greške kao kad sam prvi put operisana. Nešto sam prepuna radosti i volje... i moram, moram da kažem da to nije samo moja "zasluga", nego da je definitivno ovog puta moja porodica odigrala ključnu ulogu, konkretno mislim na mm i na mog studenta. Stvarno su me varali kao dete... čim ja kljoknem, oni odmah neki poklončić, nešto od nakita, garderobe, obuće... krenu da me lože kako će ovo i ono da mi stoji kad ozdravim... kuda ću moći da izađem ili putujem u tome... ma bili su zlatni skroz. :placljivko: Ali eto, ja pregurah, čini mi se, najgori deo. :) Šta god da sledi dalje, videla sam da mogu... ogromna stvar. :)

Ovih dana malo sam preskakala doručke jer mi se nije počinjao dan pihtijama ;) , tj. nisam preskakala nego sam se vratila varijanti da doručkujem voće, i prija mi nebeski... tako da nastavljam u tom stilu, jelovnike pišem i dalje jer još nisam sigurna u svoje navike (kao što još brojim cigarete, dok ne budem milion posto sigurna u sebe). Izbrbljala sam se lepo... svima lep dan želim. :mahac:

D: 2 mandarine
    R1: 3 sarme (iskopala iz frižidera), zemička (40 g)
    R2: pola tanjira pihtija, zemička - čorbu pojela deca :nasilan:
    U: neskafa sa 1,5 dl mleka, 4 vanilice (skroz neslatke i minijaturne)
    V1: zapečeno povrće sa sirom i jajima (brokoli & ostalo) - ovo je bilo samo nekoliko zalogaja
    V2: bela vešalica (oko 200 g), salata, čaša piva
    Poslednja izmena od dudank u 24 Jan 2011, 16:05, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Nena3110 » pre 14 godine

Dudo, baš se radujem zbog tebe, posebno što imaš takvu porodicu.
    Ja nisam te sreće, ali nije ni loše, šta je tu je.
    Moj muž kaže: šta da ti kupujem cveće i poklone, vozim te gde treba, pomažem, kupujem, bacam đubre.... :16:
    drago mi je da je težina ista, dvesta grama, ma idi, begaj....znači da se ipak nije preterivalo u prazničnom brljanju, ja pretram, a posle se kajem i padam u bedak.
    Samo da ti tako i dalje ide...
    LJubac! :009:
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 14 godine

Proletese ta cetiri meseca i drago mi je da je ono najteze iza tebe... Svaka ti cast za volju a tvojima naravno za podrsku... Bas ste ekipa... :wink:
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • PaunovoPero
    Amater
    Amater

od PaunovoPero » pre 14 godine

Slazem se sa las...sve pohvale i veliki :009:
    "AKO NE SAD,KAD CU?AKO NE JA,KO CE?"
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Nena3110 napisao:Moj muž kaže: šta da ti kupujem cveće i poklone, vozim te gde treba, pomažem, kupujem, bacam đubre....

Nismo ni mi mnogo bolji, samo sam ja imala "sreću" da se razbolim. :16: Ma nek su oni nama takvi... već zamišljam sebe u kesama za đubre do guše kako primam buket ruža... ipak je bolje ovako. :D

Juče sam izbrljala svoj lepi planirani jelovnik jer su mi deca pojela čorbicu, moram to da ispravim... a danas su nam golubovi pojeli pun tanjir mesa koje smo sinoć izneli na terasu, dakle, počeli su da provaljuju da aluminijumska folija = hrana. :x Mnogo volim ptice, ali ovi divljaci stvarno mi izazivaju sve najgore porive... i oterali su nam lepe gugutke koje smo redovno hranili, čak su se jednom gnezdile kod nas na terasi. :( A ove moraš bukvalno da biješ da bi odleteli, stoje i onako bezobrazno te gledaju u oči... danas je radila papuča, ali to su imali sreće što im je izašao mm, nisam sigurna da bi kod mene tako lepo prošli.

Danas planiram šetnju, a juče sam krenula malo s nekim najosnovnijim vežbicama istezanja... desni kuk mi je skroz ukočen jer sam najviše na njemu sedela, i desnu nogu jedva mogu da dignem ispred sebe kad je onako ispružim, tako da će trebati verovatno nedelje dok te vežbice uopšte počnu da liče na vežbice. Zasad samo to istezanje nogu, i vežbe za kičmu i struk (bukvalno su mi se deformisali mišići od krivog sedenja, s desne strane iskaču, a s leve su udubljeni), ali mi prrrrrrija. :)

Golubovima budi fala, danas ne znam tačan jelovnik... dopisaću večeru:

R: pihtije :ljubav2: (za normalan tanjir, debljine oko 3 cm), zemička (40 g)
    U: neskafa sa 1,5 dl mleka, poslednje 4 vanilice
    V1: normalan tanjir zapečenog povrća sa sirom
    V2: isto što i ručak, nekoliko režnjeva mesnate domaće slanine kao desert
    Poslednja izmena od dudank u 24 Jan 2011, 23:33, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • madam mim
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od madam mim » pre 14 godine

a danas su nam golubovi pojeli pun tanjir mesa koje smo sinoć izneli na terasu

Ha, ha - imali su i oni slavu :D ! Mada, 100% si u pravu, ne volim ih ni ja - kad operem prozore, pa posle 10 minuta vidim sims sa pozdravima, samo mi naviru ideje o malim sravama za mučenje :evil: .
    Ja tebi draga moja skidam kapu na nadljudskoj disciplini tokom perioda kad si više bila u bolovima nego bez njih, da si prošla sa samo 200 gr - pa da li je uopšte vredno pomena?? To, sa takvim stanjem je kao kad neko normalan oslabi 3 kile!!!
    :009:
  • desiree
    Amater
    Amater

od desiree » pre 14 godine

Drago mi je da si nam se vratila.Veliki :009:
  • Rea
    Početnik
    Početnik

od Rea » pre 14 godine

Dudo, kako sada podnosiš vanilice? Ili je reč o nekim drugim? :005:
    Slika
    "Ako želiš isceliti telo, najpre moraš isceliti duh." -Platon
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ove su bile maltene skroz neslatke... sreća pa sam to shvatila tek prekjuče, inače od onog moralnog pada sa svekrvinim vanilicama nisam liznula ni jedan jedini kolačić, iako su mi tone prošle kroz ruke poslednjih dana. :) Tako da sam super prošla s njima, sem plikova po desnima koji su neminovni čim taknem nešto slatko. Naravno, neće "eksperiment" skoro da se ponavlja... ali mi je lepo što ipak mogu u nekim retkim prilikama da pojedem nešto tako ne preterano slatko, kad mi baš dođe, inače nemam želju da vraćam kolače u svoj život. Ukućani se ne žale, tako da se sad opet sa šoping-liste briše stavka "šećer" na duže vreme. ;) (Pa će opet da se dešava, kao čitave prošle godine, da kuma nema čime da zašećeri kafu - bruka.)

Juče sam uspela da prozujim i baš mi je bilo lepo, nadam se da ću i danas da ulovim društvo za šetnjicu. :evil: Nije mi gušt da šetam sama... volim da meljem dok hodam. (Ko bi rekao. :16: ) Nastavljam s normalnim jelom, nema više vanilica, polako povećavam fizičku aktivnost, pa ako za jedno dve nedelje ne bude minusa, udrite.

R: kao juče - normalna porcija pihtija, dvopek od 50 g hleba
    U: neskafa sa 1,5 dl mleka
    V1: zapečeno povrće sa sirom, normalna porcija, dan treći
    V2: veeeliki tanjir kupus salate, 1 pečena sveža domaća kobasica (max. 200 g), čaša piva
    Poslednja izmena od dudank u 25 Jan 2011, 23:37, izmenjeno 1 put ukupno.
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Nena3110 » pre 14 godine

Dudo, važno je da se ti dobro osećaš, a minus ti nije nužan, dobro izgledaš, da ne kvarimo.
    Sve najlepše! :009:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

E, danas su stvarno dva, vaga pokaza 51 okruglo. :) Super je meni zimi ovako, ali leti je lepše kad nema viška. Još malo pa će lepo vreme (ala sam optimista :D ), a iskreno sam željna uskih pantalona, celu zimu nisam mogla da ih obučem zbog ovog čuda. Iskopala sam i neke stare kaiševe iz fioke... ne znam da li se to uopšte sad nosi, godinama nisam koristila kaiševe (a dobrih nekoliko godina nisu mi ni trebali :16: ), ali našla sam neki leopard dezen... pa jedan ludi svetlozeleni sa šljokicama... sve starudije od pre 20 i više godina, ali skroz sam se oduševila. :)

Juče ne prošetah, bilo 'ladno, ali sam uredno gibala nožice... tj. radila moje vežbe istezanja, i stvarno se vidi napredak za ovih nekoliko dana. To ubuduće neću ni da pišem, nisam ni pre pisala jer nije nikakva potrošnja kalorija već nešto što sam navikla da radim stalno u toku dana, samo sam sad pomenula jer mi je lepo što se razmrdavam. :)

Danas sam iznela predlog testenina kao ono što je Ana juče spremala... dočekan je opštim balavljenjem, tako da jelovnik izgleda ovako:

R: integralne spiralice sa šunkom, mocarelom, limunom i bosiljkom (za ukućane i pečeni susam, ja ne smem :bas_tuzan: )
    U2/ljubavni brlj - izašla sa mm na kafu... padoše tri piva i udvaranje :)
    V: isto što i ručak... ne odoleh :)
    Poslednja izmena od dudank u 27 Jan 2011, 00:39, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • tamarica85
    Amater
    Amater

od tamarica85 » pre 14 godine

Prvo, da ti pozelim da ti ta rana sto pre prodje pa da nam budes u "punom sastavu" uskoro :009: lepo si sve pregurala, vidim da se vec polako oporavljas od svega i da sada mozes da se kreces normalnije :) radi te vezbice istezanja, to svakako moze samo da ti pomogne :)

Bravo za 10ke i 9ke, lepo ste poceli :) treba svaku da nam prijavis pa da i mi delimo lepe trenutke sa tobom :020: smatram da svaki roditelj treba da se ponosi svojim detetom i da ga hvali kad vec ima prilike... :)

I jedno veliko bravo i svaka ti cast sto si posle toliko mirovanja "nabacila" svega 200g :oops: meni je to najgora nocna mora, da moram da mirujem i da se onda ugojim :010: posle tolikih proslava i praznicnog jela, lepo ces ti nastaviti sa svojom ishranom ;) navijam za te kajseve, ehehhe dobro je da ti trebaju :-P veliki kiss od mene :009:
  • Rea
    Početnik
    Početnik

od Rea » pre 14 godine

Duda je veliki heroj sa svim tim istrpljenim bolovima. :) Još samo malkice, pa kad nam opleteš po šetnjicama, nema da te zaustavimo. :D
    Sad znam da ću je prepoznati po leopard kaišiću. :evil:
    Slika
    "Ako želiš isceliti telo, najpre moraš isceliti duh." -Platon
  • PaunovoPero
    Amater
    Amater

od PaunovoPero » pre 14 godine

Super rucak dudice :)
    "AKO NE SAD,KAD CU?AKO NE JA,KO CE?"
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Au, ala se meni podmladio dnevnik... :) Baš ste mi ulepšale dan! :skakutalo:

Ne smem sad da se hvalim jer čekam da prođe jedan užasno težak ispit u subotu... i još jedan u utorak... :cry: Javiću kad prođe.

Sinoć, kao što se vidi iz priloženog, brljić... nešto me predveče uhvatio neki neizdrž i na brzinu se sredim za izlazak... i završimo na pivu (baš neobično), ali valjda što nismo milion godina izlazili tako skockani, uhvati nas neki zanos... :16: Tako da se nismo baš ponašali za primer, ali nama je bilo mnogo lepo. :roll: E sad, jedino što mi je to poremetilo večeru... došli smo oko 12 kući, pa nije bilo šanse da spremam šnicle ili tako nešto, zato je opet pala testenina, čisto neki zalogaj da ne izdahnem od gladi. Danas nastavljam sitnim koracima prema uskim pantalonama. :)

D: kupus salata
    R: izmena - 100 g kačkavalja sa niskim % mm, tanjir salate
    V1: 100 g kuvane junetine, oko 50 grama malo masnijeg kravljeg sira, tanjir salate
    V2: nekoliko zalogaja kuvanog kupusa :cry: , čaša piva
    Poslednja izmena od dudank u 27 Jan 2011, 23:18, izmenjeno 1 put ukupno.
Odgovori 9033 postova