Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • Visak kila
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 13 godine

Re: Pitanje u vezi UN dijete

od Visak kila » pre 13 godine

Ja opet imam pitanje i molim da mi neko odgovori ako ima iskustva.Sada sam citala dijetu po krvnim grupama.Ja sam O,i sto je stvarno tacno....sve sto pise da netrebam jesti posto goji,sto se mene tice uklapa se.E sada ja bi htela da kombinujem sa UN dijetom,ustvari da izbacim te "lose namernice za mene".svim danima mogu uspeti ali jedino na UH neznam sta bi mogla.posto su mi zitarice tabu tema :) ako neko zna sta bi mogla da jedem molim za pomoc...sada nisam sigurna dali je ovo pravo mestoza ovo pitanje ako nije izvinjavam se i obrisite ga.hvala!
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine

od 314pezos » pre 13 godine

Trebala si i da napišeš šta to smeš da jedeš a šta ne smeš ono što si našla t,j, pročitala za sebe te da bih nakon toga pokušao da nešto prilagodimo ako je moguće 8)
    Slika
    Slika
  • EnciMenci
    Početnik
    Početnik

od EnciMenci » pre 13 godine

Ako se ne varam za O krvnu grupu ne postoje korisne žitarice :( (i ja sm Okrvna grupa) A kao posebno štetni navode se pšenični proizvodi. Neutralni su samo ječam, heljda, proso, mekinje. Možeš da mesis hleb, kifle, zemičke ima raznih recepata na internetu 8)
    Ja nama (kada imam vremena) pravim hlebčić po ovom receptu http://www.dzungla.org/keceljica/hleb-i ... og-brasna/ ali ne stavljam ulje i šećer :)
    Ti možeš malo korigovati recept i umesto pšeničnog staviti integralno ražano brašno :D
    Opet Giga će te bolje posavetovati, jer prosto ima više iskustva :D

A ako ima vremena da pogleda, da li Giga može da odobri i ovaj recept http://www.coolinarika.com/recept/hleb- ... nog-brasna
    Gigo, hvala u napred :009:
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

EnciMenci napisao:A ako ima vremena da pogleda

Pogledao ... hleb je hleb ... jedno parče i to je to, samo da nije od belog brašna 8)
    Slika
    Slika
  • Visak kila
    Početnik
    Početnik

A ja se najvise radovala UH danu da pojedem neko teso...ok probacu sama sebi da napravim neki hleb pa da ga isporcijonisem i stavim u zamrzivac....hvala vam!
  • EnciMenci
    Početnik
    Početnik

Danas mi je UH dan, planiram za ručak da jedem makarone sa hlebnim mrvicma i paradajiz salatu, ali bi htela da pojedem i nešto čorbasto, da li mogu da napravim neku čorbicu od neutralnog povrća (luk,šargarepa, brokoli,krfiol) i da izmiksam, pa to da jedem uz ručak? I da li čorbicu pre ili posle makarona?
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Takvu čorbicu ostavi eventualno za Vitaminski dan a nakon makarona možeš popiti 3 dl bistre povrtne supice kao što popiješ i za proteinski dan.
    Slika
    Slika
  • EnciMenci
    Početnik
    Početnik

Ok, onda corbicu sutra za rucak :D Ja sam mislila da na vitaminski dan dolaze u obzir samo namirnice tj. voce i povrce u svezem obliku :D nisam znala da sme kuvano neutralno povrce :neznalica:
  • Visak kila
    Početnik
    Početnik

Ja bi sutra za skrobni dan da skuvam heljdu pa da je ispasiram u blenderu i da dodam kuvanu sangarepu pa da to samo tako jedem kao kasu,dali mogu to samo tako?dali mi se uklapa sa danom.bas bi htrla da izbacim testo....
  • EnciMenci
    Početnik
    Početnik

Mislim da heljdu na skrobni dan ne mozes :(
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Heljda kuvana u zrnu ide na skrobni dan a jela od heljdinog brašna ide na uh dan 8)
    Slika
    Slika
  • Visak kila
    Početnik
    Početnik

Ja posto jos nisam nasla heljdino brasno da napravim testo jescu sutra pitu od sampinjona i luka.za sada moram normalno ili dijetalno testo da koristim dok nenadjem heljdino brasno.
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Normalno brašno iskoristi za podlogu, to je sasvim tanko testo sa malko debljom koricom po ivicama a napraviti podlogu sa nekim drugim testom veruj mi da sam svašta lično isprobao i iz ličnog iskustva ti kažem drži se originalne podloge.

A evo predloga za malko bogatiju pizzu:

V1: testo, pelat, origano, na tanke kolutove paradajza, pečurke, paprike babure (zelena ili žuta pa isečeš na dugačke trakice) 2-3 maslinke i na sve to lepo pospeš susamom ... neki put mesto paprike isečem luk na kolutove pa ih razdvojim i tako ih pobacam po pizzi.

V2: testo, pelat, origano, plavi patlidžan i tikvice (prvo napola propržene na teflonu) može malo luka na kolutove i malko barene šargarepe na isečene na trakice ili ako su one jako mlade i tanke možeš i par komada ucelo 2-3 maslinke i na sve to lepo pospeš susamom.

Tips & Tricks:
    Podlogu od testa po obodu koji nije pokriven pelatom premazati četkicom (ili kako su to naše bake radile sa guščijim perom) sa maslinovim uljem tako da se ivica ne prepeče nego dobije fini hrskavi ton dok se gricka.

Mesto kečapa napravite svoj: Uzmite konzervu paradajz pelata, iseckajte 2-3 čena belog luka, dodajte origana, svežeg (ili sušenog bosiljka) dodajte 1 kašiku maslinovog ulja i sve to sameljite u blenderu ... ukuvajte na laganoj vatri da se zgusne i ohladite u frižideru.
    Slika
    Slika
  • Love
    Početnik
    Početnik

od Love » pre 13 godine

Da li postoji bilo kakva sansa da smem da uzmem malo cipsa,znam da verovatno ne ,ali moram da pitam jer sam opsednuta cipsom i imam ogromnu potrebu za njim ,i to mi najteze pada u dijeti :(
  • KrisSim
    Početnik
    Početnik

od KrisSim » pre 13 godine

Joj savrseno te razumem! I ja obozavam cips, to je verovatno i razlog viska kilograma kod mene... Po dijeti ne bi trebalo ni jedan dan da ga jedes, mozda je ovo prilika da se odviknes od toga... Kao i ja :(
Odgovori 4679 postova