Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od Nena3110 » pre 14 godine

Dudić, šta to čitam, da si mi bolna. :(
    Hajde, čajevi, limun i beli luk, kako si napisala, pa da brzo ozdraviš. Volim da čitam sve što pišeš. :009: :009: :009:
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 14 godine

Samo ti sad fali kijanje i bilo kakvo naprezanje... Seci tu prehladu pod hitno... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

od dudank » pre 14 godine

Kijanje prestalo, ali zato me probudio kašalj, onaj što cepa pluća. :cry: Sve redno... a sinoć sam lepo i ja sebi zabiberila, špajz je okrečen pa smo krenuli da vraćamo i prebiramo stvari... s time što nama špajz ne služi za zimnicu kao svem normalnom svetu, nego su tu knjige i svakojaki krš, pa je sve to trebalo istresti i obrisati, a ponešto i baciti, i taman smo se fino zahuktali, kad ono cvrc, nestade vode pa nastavismo nasuvo... a prašina do neba. To mi je baš onako bilo super za pluća. (Da ne bi piva, ni grlo ne bih imala čime da plaknem. :D ) Elem, sva sam polomljena, nemam snage ni da iskoristim ovaj lepi dan.

Danas i sutra hranu krpimo od raznih dronjaka (noćas sam usput zbrčkala neko čudo), da bismo elegantnije uleteli u praznike, a i da bi se oslobodio malo frižider... sutra se sprema klopa, preksutra tradicionalno kitimo jelku (i študent će biti tu, pustili ga profesori :) ), može da se desi da nam neko i bane... jednom rečju, kreće veselje, i prijavljujem da u praznike ulećem sa 51,1 kg (toliko imam već nekoliko dana), živo me zanima na šta će izaći ove godine. :D

Edit* - Stigla nam je jelkica! :skakutalo: U saksiji... pa će posle praznika da se sadi. :)

D: jogurt sa začinima (ali sa ogromnim zakašnjenjem)
    R: krčkanija od boba sa svinjetinom, salata
    U: neskafa sa 1,5 dl mleka
    V: isto što i za ručak, dodaću krišku sira
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

Divno Dudo, što ćete biti svi na okupu, nadam se da ći i kašalj prestati kad ti je duša puna :ljubav2:
    Hvala ti za divne, pametne i ohrabrujuće reči u mom dnevniku, i ako imaš vremena, uvek piši, ja volim da čitam :009:
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Dodaj malo timijana u caj... To smiruje kasalj... :)
    Mozes da napravis i onaj sirupic od ljuske luka i meda... Ili da popijes vruce mleko u koje ubacis jednu Negro bombonu... Ali onu crnu, sad ima i neke zelene koliko sam videla...
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • Misha79
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Misha79 » pre 14 godine

E moj Pužiću, baš ti je kašalj trebao sad... :( Ozdravi nam brzo...
    Najjači samo ostaju i nikada se ne daju, svome Bogu veruju i svima prkose
                             Najjači samo ostaju i nikad se ne predaju, najjači samo veruju u zakon pobede!!!

WHERE THE HEAD GOES, THE BODY WILL FOLLOW
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Lass, noćas si me spasla, samo da znaš, zato HVALA! Bila sam skroz zaboravila na luk i med... da si videla moju radost kad sam pročitala post. :D Pitaj me da li sam ga odmah napravila. Danas je duplo lakše.

Sad da odgruvam makar pola dnevne norme, pa na spremanje klope za sutra i delom za preksutra... nećemo ništa glomazno, a ako nešto i pretekne, upakovaćemo studentu, nek se goji on. ;)

D: jogurt sa začinima
    R: krčkanija od boba s mesom, salata (zelena, i začudo prirodnog ukusa)
    U: neskafa sa 1,5 dl mleka
    V: isto što i za ručak, čaša piva
    Poslednja izmena od dudank u 24 Dec 2010, 21:20, izmenjeno 1 put ukupno.
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Vazno je da je tebi bolje... :wink:
  • desiree
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od desiree » pre 14 godine

Izvinjavamse sto upadam.Interesira me kako se radi sirup sa lukom i medom.Hitno mi je potreban recept,moja "jaca polovina je bubana".Cijelu noc kaslje.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Des, sad ti meni da pošalješ neki recept protiv hrkanja... za moju jaču polovinu. :010: Ubi čovek noćas.

E, da se pohvalim da mi sinoć nisu uspeli kolači... kad budem izdvojila one koji liče na nešto, taman neće ostati za brljanje. :D

Svima koji slave danas i sutra, srećan praznik! :)

D: /
    R, U: kisela krompir čorbica, salata
    V: papula, pogača, ribanac, zasladiću nekom urmom

Edit* - zbrziše me deca, tako da sam danas napravila baklavu i pitu s višnjama... biće ljubavisanja s pitom. :010:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Dva dana se nakanjujem i nikako da se upišem... nikad nisam ovako malo jela za Božić, a vaga me 'ladno počasti sa kilo više. Na Badnji dan sam sastavila jedno 1200 kcal sa sve pitom od višanja... na Božić sam za ceo dan pojela dve šnite bele vešalice i nekoliko kašika salate od krompira... juče tanjir juneće supice, jednu vešalicu, parče pogače (bez ulja) i kupus salatu, to je takođe bilo za ceo dan... jedini brlj je bilo neko pićence za Božić (imali smo goste), ali to definitivno ne objašnjava ovo kilo viška. Jedino mogu da okrivim skrob, i stvarno imam želju da ga više u životu ne okusim, sem u vidu podloge za picu. :010:

Sad sam malo procunjala po dauntaunu, ima svašta nešto lepo po prodavnicama... i cene su čudesno niske, umal' ne kupih predivan kaput, srećom nisu imali moj broj. (Četiri i šeststo, a nije Kina - fenomen.) A bluzice, a haljinice, a suknjice... :cry: Neko će goreti u paklu zato što me požuruje u prodavnicama... pouzdano znam. :evil:

D: čorbica od povrća (ima i krompira, i to mi nije trebalo)
    R: salata, kriška sira
    V: vešalica, salata, čaša mleka
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Ako nastavis tako da hvalis doci cu kod tebe u shopping... :D
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

od BeogradjankaONLINE » pre 14 godine

Dudili, pa ti bolna bila, pa jos i Bozic proslavila - a meni promaklo :(

Cestitam unazad Bozic, i unapred Novu Godinu i Bozic (da se iskupim) :D

Jesi ozdravila? Vidis, ni ja nisam pila beli luk i limun od prosle godine (najvise izbegavam zbog smrada koji napravim pravljenjem) ... protiv kaslja je dobar i djumbir, nacedis svez sok i pomesas sa medom, pa "na kasicicu" (sok se cedi tako sto djumbir narendas na sitno, pa kroz cediljku .. )

Da li uzimas propolis, on je dobar u zaceljivanju rana.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Hvala, Beo, mila i draga! :) I kad bih ti zamerila, oprostila bih ti zbog onog hleba i kajmaka... kako ga slatko opisa, ih! :16: Srećni i tebi praznici! :)

A propolis... ja sam lenja buba :nasilan: jer imam punu šolju propolisa u ljuspicama, direktno iz košnice, i nikako da ga rastvorim i počnem da ga pijem. Uopšte sam se nešto olenjila, ma vidim i ja da pomalo padam duhom. Oteglo se ovo, zalazim u četvrti mesec s ranom i drenovima. Ali umesto da mračim (sad ću još jednom sebe :nasilan: ), bolje da dignem goozu i da odmah stavim propolis da se topi, valjda imam neki alkohol u kući... ako se i to nije popilo za Božić... :16:
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

Nadam se da je kašalj potpuno izlečen, i da si mi dobro Dudić.
    Nešto malo pišeš, što je opšta pojava u svim dnevnicima koje pratim, počelo je pretprazničko raspoloženje.
Odgovori 9033 postova