Jutro je pocelo ovako: " Mama hajde ustaj idemo na rodjendan danas, treba da se spremamo...pozuri" ha h aha (u 8:30h)
Danas sam spremala kuhinju, cakum pakum, ribuckala je do detalja, raspremala u fazonu, "e, ovo ce mi trebati...tad i tad.." E ne, nece...pa kuvala ruckic, imala corbu od juce, a pravila vrat u nekom sosu, sa jabukama...njami njami je bilo, mada inace ne volim vrat...
jedan od.../30
D: parce hleba i meda, kafa aparat
U: kikiriki, brza.orah 4kom., ceo nar ali bas mali
R: krompir corba, vrat u saftu, kupus salata(jos uvek mi nije dosadila),sa jabukovim sircetom i malo ulja, hleb mozda tri cela zalogaja, kafa
V: dopisacu, ne znam sta ce bitiDanas je bilo mozda samo sat vremena izmedju uzine i ruckica, ali je muz dosao sa posla a da nije javio da krece, i deca kretala na rodjendan i rekoh hajmo onda...a taman je sve bilo gotovo...
A vrat sam pravila otprilike ovako...
VRAT U SAFTU OD SENFAVrat posula solju morskom i biberom, u tavi rastopila malo maslaca pa ga od spolja prepekla na brzo da dobije finu bojicu sa svake strane, (to je bilo veeeliko parce vrata, da se razumemo), par minuta.
Izvadila ga i stavila sa strane.
Iseckala beli luk, stavila zacine, malo malo vegete, meda, malo crvene paprike, ruzmarina, timijana jako malo, persuna suvog, senfa, valjda nisam nista zaboravila, i kratko umesala u onu tavu u kojoj se peko vrat. Umesala u sve to malo rama sosa za kuvanje, i iseckala jabuke na kolutove, a iznutra izdubila (iscistila) i samo na par minuta stavila u sos.
U vatrostalnu ciniju stavila vrat, preko premazala sos i dodala jabuke, tj oblozila meso sa njima...zapekla i kraj...divota jedna.....
Pozdrav