Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od BeogradjankaONLINE » pre 14 godine

Srecan rodjendan sinu :) Debelo kasnim, znam ...

ali nisu oni čuli za duge nokte, izem im dizajnera. Morala sam da guram iglu kalemom, ali nije ni to bio problem, nego izvlačenje.

E, a jesi nekad stavljala nadogradnju? Da vidis koliko dugacke nokte zalepi manikirka, pa kasnije uzme grickalicu i pita koliko da seche :) Najpre zalepi na jednoj ruci, pa kad predje na drugu, taman mi doslo vreme da zapalim cigaretu, a nokti dugacki jedno 5 cm, kao male sablje, uplicu se jedan preko drugog, nema sanse ni da drzim cigaretu, a kamoli da je ugasim posle :D
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

od dudank » pre 14 godine

Hvala, Beo! :)

Nisam stavljala nadogradnju, ali sam videla kako izgleda ta gejša-faza. :D Hm, pazi kad bi možda trebalo jednom u životu da probam. Imam užasno nekvalitetne nokte, pa pretpostavljam da bi bio lep osećaj da svi budu onako baš kako treba. :)

Kod mene dobra vest da sam konačno krenula da se ratosiljavam vodurine... baš me je izmučila, ovog puta je dobrih nedelju dana trajalo, pri tom se to nekako grupiše ispod grudi pa ne mogu da dišem... a lepo je i na vagi videti svoju normalnu težinu (manje-više). :)

Nastavljam disciplinovano, a pantalone sve vreme stoje pored mene... bolje nek me gledaju. :evil:

D: jogurt sa začinima
    U: kupus salata
    R: biće neko bareno povrće, kiselo mleko
    U: neskafa sa 1,5 mleka
    V: juneća šnicla 250 g, kriška sira 150 g, salata od barene boranije
    - večeru ću opet da pojedem iz dva dela, to mi je zgodno da se ne prejedem a da ostanem sita
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 14 godine

Nisam razumela da li su pantalone male ili velike. Ne menjaš ih, ali ih glediš. Šta da skineš, ako su ti velike?
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Uf, Ana, kad Kinezi zabrljaju, to i jeste teško objasniti... :16: Evo šta je bilo: na njima je pisao moj broj (26), i stvarno su mi u prodavnici bile taman, jedino na butinama malo šire. Ali kad sam došla kući i uporedila s drugim farmerkama, ispostavilo se da su proizvođači stavili broj ofrlje i da su zapravo ove nove za ceo broj veće. A pošto sam rešila da neću više da kupujem veće brojeve, jer onda krenem da opuštam i da se gojim, zamenila sam za broj manje, sad su taman iste kao sve moje druge, ali ih jedva zakopčavam. Ova dva kila s kojima se stalno borim tačno se prave na stomaku i iznad gooze. Ali to planiram da kasnije skinem vežbicama, sad se samo borim da ne odem dalje uvis... a mnogo su slatke pantalonice, crne, a nisu skroz ni kao farmerke, više su elegantne. :)

Noćas sam imala trunčić brlja, legla sam neplanirano kasno, pa sam mnogo ogladnela, ali bilo je to kiselo mleko sa bukvalno trun šunke i sira (možda po 30 g) i nekoliko zalogaja barenog povrća. Danas vaga pokazuje težinu s tikera, znači, prošla kriza... :013:

D: jogurt sa začinima
    U: kupus salata, kiselo mleko
    R: bareno povrće, kriška sira 200 g
    U: neskafa sa 1,5 dl mleka
    V: izmena - juneća šnicla (džinovska količina), kupus salata, 4 dl mleka
    Poslednja izmena od dudank u 14 Dec 2010, 12:12, izmenjeno 1 put ukupno.
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Nena3110 » pre 14 godine

Šta je jedam minimalan brlj, prema lepim vestima...baš mi je drago, Dudo :ljubav2: :ljubav2: :ljubav2:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Eh, Neno, da nema brljeva, bilo bi i više lepih vesti... :) A ja ne znam šta mi je, toliko sam gladna ovih dana da to nije normalno, ne u smislu da mi se jede ovo i ono (ubila sam gurmana u sebi :bas_tuzan: ), nego sam baš glaaaadna... pa sam povećala količine i zatrpavam se povrćem po ceo dan. Sinoć mi je mm učinio uslugu jer je zaboravio da sam mu rekla da ne sipa testenine u gulaš... tako da nisam ni jela gulaš, ali se nisam proslavila baš ni sa onolikim mesom za večeru (mada jeste bilo iz dvaput). Valjda će da mi pomogne današnji raspored, imam redovnu kontrolu kod dr, pa skoro ništa neću jesti do četiri-pet sati, a to mi obično ubije apetit na duže staze. (Očekujem da mi danas opet pritegne konce, drž'te mi pesnice, mada i to ubija apetit. :D )

D: /
    U: jogurt sa začinima
    R: gljive koturnice :skakutalo: , ja spremam čorbicu, a mm će ostatak da izdinsta u nekoj kombinaciji
    U: neskafa sa 1,5 dl mleka, salata
    V1: nekoliko kašika junećeg gulaša
    V2: pivo 0.5 i nekoliko malih dvopeka s prelivom od paradajza i maslinovog ulja (ali ne znam koliko tačno, nisam brojala - možda 4-5)
    Poslednja izmena od dudank u 15 Dec 2010, 11:48, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • Misha79
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Misha79 » pre 14 godine

Držim palce da nam opet dođeš sa konstatacijom da je bilo opuštencija...
    Nego ništa nam ne kažeš za unos vode, čajeva... Možda ti nedostaje tečnosti pa ti je zato apetit povećan? A i zima je odjednom počela da liči na zimu, telo traži više hrane...
    Drž' se, mislim na tebe... :009:
    Najjači samo ostaju i nikada se ne daju, svome Bogu veruju i svima prkose
                             Najjači samo ostaju i nikad se ne predaju, najjači samo veruju u zakon pobede!!!

WHERE THE HEAD GOES, THE BODY WILL FOLLOW
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Pa pijem onako umereno... nisam pristalica nalivanja vodom, ali ne pijem ni manje od onoga što preporučuju lekari. :005: U stvari, čak pijem i više sad zbog lekića. Mada... hm, nešto mi se javlja da možda ima veze i s pivom, tj. s činjenicom da skoro uopšte ne pijem pivce u poslednje vreme. Ono baš zasiti. :bas_tuzan:

Ali koja radost danas... dolazi mm s pijace i nosi kesetinu pečuraka koturnica, kaže da se čovek smrzao stojeći, a niko se ne usuđuje da kupi, ne znaju šta je... One su baš retke, i sad bih ga ubila što nije kupio sve, jer smeju da se stave u zamrzivač. (Sad sam pojela jednu s plotne, pa ako mi nešto bude, ionako idem kod doktora. :16: )
  • PaunovoPero
    Amater
    Amater

od PaunovoPero » pre 14 godine

ne znam ni ja koje su to pecurke,ali bi mi se vjerovatno svidjele posto ove ,koje se kod nas mogu naci,obozavam!
    "AKO NE SAD,KAD CU?AKO NE JA,KO CE?"
  • Rea
    Početnik
    Početnik

od Rea » pre 14 godine

Sad sam pojela jednu s plotne, pa ako mi nešto bude, ionako idem kod doktora.

Jao. :16:
    Hajde, javljaj nam izveštaj, držim fige. :)
    Slika
    "Ako želiš isceliti telo, najpre moraš isceliti duh." -Platon
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Hm, kako da ih opišem... skroz blage i puštaju mnogo soka, i postaju vrlo meke i želatinaste kad se dinstaju. :) Na kraju sam ih ipak spremila ja, mm se nešto dvoumio, rek'o daj to 'vamo... upravo treba da dovršim preliv (odvojila sam saft koji su pustile), ali već cela kuća miriše. Da znaju ovi lokalni berači pečuraka kakvi smo... zapucali bi pravo na vrata, a mirno bi mogli da nam uvale i ludare, sve jedemo kao Karlos Kastaneda.

Dr mi je još bolestan, pa se ovog puta nisam ni zadržavala da me pogleda njegov kolega, rana je skroz kako treba, jedino što mi je odložena do iduće nedelje ta trauma od zatezanja konaca, više bih volela da sam danas prebrinula. Bar uzesmo usput detetu nove patike, da nas više ne blamira kad se slikamo za pasoš. :010:
  • Misha79
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Misha79 » pre 14 godine

Zaista, ljudi najčešće misle da su jestivi samo šampinjoni i bukovače, a ima toliko još boljih gljiva... Ja recimo volim gljive medvedare, koje moji iz sela beru u šumi i onda baka sprema na milion i jedan način, i takođe trpe zamrzavanje, samo što se prethodno osuše...
    Najjači samo ostaju i nikada se ne daju, svome Bogu veruju i svima prkose
                             Najjači samo ostaju i nikad se ne predaju, najjači samo veruju u zakon pobede!!!

WHERE THE HEAD GOES, THE BODY WILL FOLLOW
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 14 godine

Eto kad meni u pola tri ujutro pade na pamet da te pitam kako su ti uspeli krastavcici... :29:
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • madam mim
    Amater
    Amater

od madam mim » pre 14 godine

Bar si obula dete! Moja velika šmizla nosi samo patike, juče sam joj popovala oko jajnika i sl. pa se nadam da će joj trefiti neku odgovornu vijugu :)
    Mljac si opisala pečurke...mmm... moraću da dodam na meni za slavu nešto na tu temu (ne nadam se da ću naći takvu egzotiku, ali bar lisičarke). :009:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Joj, Lass, ne pitaj, s krastavčićima sam ubrljala skroz. Bio je plan da njih ostavimo u velike tegle po tvom recopisu, a po nekom drugom starinskom koji sam isto dobila da ostavimo ostalu turšiju... i onda u ime praktičnosti ipak rešimo da sve komplet krnemo u burence po tom drugom... i sad imam ultra preslane krastavčiće koje čak i ja jedva jedem. :010: Čovek je neku razmeru dao pogrešno, plus su krastavčići povukli najviše soli. Mada će biti super recept kad ga jednom doteramo, ali dođe mi da se šutnem što nisam ostavila bar neku teglu na tvoj način. :(

Mim, i ovde retko naleti "egzotika", mada je mnogo dobar kraj za pečurke... na jednom mestu tik izvan grada ima čak i tartufa, ali ne znam kako bih ih našla (da dresiraš zver pa da mi je pozajmiš?). Ufff, sad si me podsetila na nešto..., tamo devedeset i druge-treće, šmeknemo moj bivši i ja na pijaci tipa koji mrtav pijan prodaje neke ogromne pečurke (tad nisam znala da je to škripac), i naravno, gde ja to da propustim. Kupim sve što je imao, i dok je on to sipao u kese, nailazi starija gospođa, kaže: "O, gde si Janko..." - a onda se okrene prema nama i kaže: "Znate, deco, ja da sam na vašem mestu, ne bih kupovala od Janka pečurke... ja sam mu bila nastavnica biologije i kod mene je imao keca..." (Nije ništa falilo pečurkama, čak mi je Janko objasnio kako se sprema škripac, ali nije mi bilo baš svejedno. :D )

Sinoć se tu i tamo brljkalo... zaključno sa večerom bilo je prilično malo kcal, pa sam se počastila pivom i dvopekom, ali izgleda da sam preterala jer vaga opet skakuće naviše. Trebalo bi da opalim jednu dobru šetnju pa da to istrošim, sad mogu baš dobro da hodam. :)

D: jogurt sa začinima, 2 krastavčića (preslana :cry: )
    R: pečurke jučerašnje (valjda im ništa nije), salata, kriška sira 100 g
    U: neskafa sa 1,5 dl mleka, salata, kriška sira 150 g
    V: dinstani juneći ribić 200 g, salata, čaša mleka
Odgovori 9033 postova