Joj, Lass, ne pitaj, s krastavčićima sam ubrljala skroz. Bio je plan da njih ostavimo u velike tegle po tvom recopisu, a po nekom drugom starinskom koji sam isto dobila da ostavimo ostalu turšiju... i onda u ime praktičnosti ipak rešimo da sve komplet krnemo u burence po tom drugom... i sad imam ultra preslane krastavčiće koje čak i ja jedva jedem.

Čovek je neku razmeru dao pogrešno, plus su krastavčići povukli najviše soli. Mada će biti super recept kad ga jednom doteramo, ali dođe mi da se šutnem što nisam ostavila bar neku teglu na tvoj način.
Mim, i ovde retko naleti "egzotika", mada je mnogo dobar kraj za pečurke... na jednom mestu tik izvan grada ima čak i tartufa, ali ne znam kako bih ih našla (da dresiraš zver pa da mi je pozajmiš?). Ufff, sad si me podsetila na nešto..., tamo devedeset i druge-treće, šmeknemo moj bivši i ja na pijaci tipa koji mrtav pijan prodaje neke ogromne pečurke (tad nisam znala da je to škripac), i naravno, gde ja to da propustim. Kupim sve što je imao, i dok je on to sipao u kese, nailazi starija gospođa, kaže: "O, gde si Janko..." - a onda se okrene prema nama i kaže: "Znate, deco, ja da sam na vašem mestu, ne bih kupovala od Janka pečurke... ja sam mu bila nastavnica biologije i kod mene je imao keca..." (Nije ništa falilo pečurkama, čak mi je Janko objasnio kako se sprema škripac, ali nije mi bilo baš svejedno.

)
Sinoć se tu i tamo brljkalo... zaključno sa večerom bilo je prilično malo kcal, pa sam se počastila pivom i dvopekom, ali izgleda da sam preterala jer vaga opet skakuće naviše. Trebalo bi da opalim jednu dobru šetnju pa da to istrošim, sad mogu baš dobro da hodam.
D: jogurt sa začinima, 2 krastavčića (preslana
)
R: pečurke jučerašnje (valjda im ništa nije), salata, kriška sira 100 g
U: neskafa sa 1,5 dl mleka, salata, kriška sira 150 g
V: dinstani juneći ribić 200 g, salata, čaša mleka