Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • Rea
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 15 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od Rea » pre 14 godine

Ako se ovako nastavi, neću uskoro šta imati da odnesem krojačici... ni pikavac.

Joj, ti baš umeš sopstvenu situaciju da ismeješ... :16:
    Slika
    "Ako želiš isceliti telo, najpre moraš isceliti duh." -Platon
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 14 godine

Pa pazi, da se to desilo nekom drugom, isto bi mi bilo smešno, ali bi me moralni obziri sprečavali da se cerekam... a prema sebi ne moram da imam moralnih obzira. :D (Mada mi se javlja da će se to preokrenuti u plač, jer je mm upravo otišao da mi donese te stvarčice - ne smem da zamišljam šta je ispalo od toga.)

Danas sam primetila da mi opasno nedostaju salate u jelovnicima, to će da se ispravi... ono što trenutno ne mogu da ispravim jeste moj struk, juče sam uzela da se izmerim i frapirala se. Imam istu kilažu kao posle mora, a kukovi su 2-3 cm širi, struk čak 4 cm. Grudi nisam merila, one su se verovatno smanjile, po svim zakonima logike. Eto šta biva kad se ne mrda. :placljivko: Danas je tačno dva i po meseca, već korenje puštam. Biće debelog posla kad jednom završim sa ovim čudom...

D: mandarine
    U: jogurt sa začinima
    R: kupus salata, kriška mlađeg sira (do 200 g)
    U: neskafa sa 1,5 dl mleka, još neka mandarina
    V: juneći paprikaš sa simboličnom količinom krompira (ali mnogo luka i šargarepe :) ), kupus salata
    Poslednja izmena od dudank u 06 Dec 2010, 19:58, izmenjeno 1 put ukupno.
  • Rea
    Početnik
    Početnik

od Rea » pre 14 godine

no što trenutno ne mogu da ispravim jeste moj struk, juče sam uzela da se izmerim i frapirala se. Imam istu kilažu kao posle mora, a kukovi su 2-3 cm širi, struk čak 4 cm.

Eh, to mi nikada neće biti jasno. :neznalica:
    Slika
  • madam mim
    Amater
    Amater

od madam mim » pre 14 godine

Ma ne valja ti taj metar :wink: ! Neka si ti nama živa i zdrava, baš te broga za obime kad si tanana kao grančica! Srećan ti sinku rođendan sa (opravdanim) zakašnjenjem! :009:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Fala, Mim... a ovo će valjda da se zategne i pritegne, čisto koliko da ne preliva preko pantalona. Nego dobra vest - izgleda da se krojačica sažalila na jadnu beskućnicu :16: , odradila mi je fenomenalno. :013: Eto šta znači maštovit nastup... sledeći put nosim ljuske od krompira. :007:
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Nena3110 » pre 14 godine

Dudo, sa uživanjem sam pročitala propušteno u tvom dnevniku.
    Da se ne vraćam na stare teme, samo da ti poželim sve najbolje. :009:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

U pravu si, Neno... gledamo napred! :veseljak:

Sinoć preterah količinski, pa sam danas kao pJase (ono malo gedžavo, samo stomačić od mene :D ), ali je srećom dan za dr, pa sam malo ulaganila... i opet srećom, rana se smiruje pa mislim da neće biti čeprkanja, izvestiću u svakom slučaju kako sam prošla.

do 5 po podne - samo mandarine (jedno 4 komada, cenim)
    R: gomila salate (ovo nije iz dijetalnih razloga, nego da osvežim aparaturu za varenje)
    U: neskafa sa 1,5 dl mleka, moguće još salate
    V: juneći paprikaš, salata, mleko, verovatno ću dodati 2 dvopeka
  • Rea
    Početnik
    Početnik

od Rea » pre 14 godine

dudank napisao:Fala, Mim... a ovo će valjda da se zategne i pritegne, čisto koliko da ne preliva preko pantalona. Nego dobra vest - izgleda da se krojačica sažalila na jadnu beskućnicu :16: , odradila mi je fenomenalno. :013: Eto šta znači maštovit nastup... sledeći put nosim ljuske od krompira. :007:

Nastaviš li ovako, odlično će mi se zategnuti trbušnjaci. :16:
    Slika
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Mhm, a tek danas što je veselo... :010: Na vagi skoro 2 kg više. Juče je krenula koprivnjača još u toku dana, a uveče sam je krunisala preslanom turšijom (neka probna tura, tek doterujemo recept) i dodatkom suvog mesa uz večeru (pošto su mi od paprikaša ostavili otprilike "p"), i sve zalila tonama vode. To se divno odrazilo na moju težinu, dapače. Ali nebitna je težina, nego što dahćem kao ker... mislim, da li ću nekad da se opametim da makar ne kombinujem slano sa alergijom, ovo je jedno milijarditi put da se žalim na istu stvar.

Doca mi se razboleo pa sam juče poljubila vrata... menjaće ga drugi dr, ali sad je stanje kod mene opet stabilno, pa se ne sekiram. :) Ali nisam izlazila džabe, videla sam razne bajne helanke, samo što nijedne nisam kupila jer nisam mogla da se odlučim, a nisam bila sigurna kako bi mm psihički podneo četir' komada izjednom (bilo je jedno 60 modela, nikad nisam videla toliko različitih na gomili, i 4 je stvarno minimum).

D: mandarine
    U: jogurt sa začinima
    R: punjena keleraba (izmajstorisao mm sinoć, punio pečurkama, seckanom šunkicom i sirom), krastavčić (zaboravila da treba da izbegnem slano :nasilan: )
    U: neskafa sa 1,5 dl mleka, kupus salata, kriška sira (oko 200 g)
    V1: pola punjene kelerabe, mali tanjir bistre čorbice od povrća
    V2: 2 dvopeka s prelivom od paradajza i 2 kruga barene šunke

Edit: kupila sam i dijetalne cigarete, tj. kratke... bože, što su gadne. :muka:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Još se borim s vodom, baš je negde zakočilo. :cry:

D: jogurt sa začinima
    U: 2 mandarinice
    R: izmena: kuvan pirinač s prelivom od paradajza (od 100 g pirinča)
    U: Izmena: kupus salata, sir 100 g (zaboravili da kupimo neskafu :x ), 2 dvopeka
    V: šnicla 200 g juneća, salata, pavlaka 12%, 2 dvopeka

Što bi rekla Tratinčica, uhvatili me danas gladovi...
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Totalno brljiv dan danas... digla sam se u 3 noću i nisam više mogla da zaspim, i taman jutros da se odvučem oko pola sedam, kadli se diže mm da kuva kafu, pošo je planirao da zakaže predavanje dokumenata za lk i pasoše, i opet taman ja da se odvučem natrag, kad eto njega natrag, zakazali nam odmah u deset sati da dođemo svi džumle... i ništa od spavanja, a ja sam osuđena da u svim svojim pasošima i ličnim kartama budem ili trudnica, ili neispavana. :cry: Mada sam još i dobro prošla, malo dete su uslikali s modricom na jagodici... koju sam mu, btw, sinoć ja napravila nehotice, pa je izgledao kao žrva nasilja i nemara (neošišan i obuo stare iscepane patike), užas totalni. Na kraju sam se previjala od smeha kad smo izašli i kad sam rezimirala na šta nam liči dete... "Eto, sine, sve smo probali, ali nisu hteli da nam te oduzmu..." :16: I onda u naletu raspoloženja nakupujem jeftine helanke i častim se jednim lepim pantalonama, i tu doživim ispalu veka... uzmem numeru 26 i oduševim se što i dalje stajem u nju... i dođem kući, a one za dobra 2 cm šire od mojih farmerki. :x Tako da će upravo biti zamenjene za manji broj, a ja ću morati da se potrudim da stešem tu razliku kako znam i umem. Za početak ukidam mandarine jer su se 2 dnevno pretvorile u 4 dnevno, pa u 5... juče nisam ni brojala na kraju... dakle, da skratim:

D: 2 dl jogurta sa začinima
    U: kupus salata
    R: čorbica od nekog povrća (tek treba da smućkam), kriška sira 200 g
    U: neskafa sa 1,5 dl mleka
    V: izmena - išlo se u goste i brljalo :bas_tuzan:
    Poslednja izmena od dudank u 11 Dec 2010, 12:07, izmenjeno 1 put ukupno.
  • madam mim
    Amater
    Amater

od madam mim » pre 14 godine

malo dete su uslikali s modricom na jagodici... koju sam mu, btw, sinoć ja napravila nehotice, pa je izgledao kao žrva nasilja i nemara (neošišan i obuo stare iscepane patike), užas totalni.

:D - kod nas uvek neko ima nešto što ne primetimo dok ne dođemo na odredište, baš klinici mogu da te izblamiraju. A što se porodičnog nasilja tiče, maloj je modrica/oderotina na obrazu od prošlonedeljnog pada sad požutela, pa izgleda kao skoreni senf ili nešto gore :) . A slike za pasoš - to samo majka može da voli - mala i ja izgledamo zrikave, mm kao lice sa poternice, a ovi stariji još i pristojno, vade prosek.
    I onda u naletu raspoloženja nakupujem jeftine helanke i častim se jednim lepim pantalonama

Neka si se ti častila, pa neka je i broj lažnjak :wink: , pa me sad podseti da bi i meni helanke dobrodošle. Moraću da sledim tvojh svetli primer, hvala na ideji Dudić!
    Lep vikend ti želim, uživaj u novoj gaNderobi :D
  • shumska_jagoda
    Početnik
    Početnik

od shumska_jagoda » pre 14 godine

:D svaki put u tvom dnevniku naidjem na nešto što uspe baš glasno da me nasmeje :D ovo vaše slikanje me podseća na ono koje je prepričavao Djoša..kad dolaze po njega maricom, sa mrežom na prozorima "da ga neko ne ošteti za slikuvanje" za ličnu kartu, a u stanici u susednoj prostoriji neko urliče, (slikaju ga za pasoš) jer pasoši se valjda teže vade :D

dudank napisao:"Eto, sine, sve smo probali, ali nisu hteli da nam te oduzmu..."
    :16:

šalu na stranu, sva sreća pa se to ne radi tako često, mada, nekad i taj period od deset godina isuviše brzo proleti...
    Ne možete da suzbijete požar, a da se ne opečete, ne možete da suzbijete poplavu a da se ne pokvasite.. i ne možete da se borite a da nemate gubitke...
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Jagodice, danas će za promenu da bude plakanje... :D Sinoć smo dobili poziv iznenađenja od jednog drugara, i konačno sam se usudila da nekud odem posle ovoliko vremena, tako da zaglibismo na večeri, a koliko smo zaseli, mogli smo i da doručkujemo kod njega. :010: Večera je bila posna ali savršena (švedski sto, a između ostalog, rižoto s račićima i dagnjama, smrt), e sad, to i ne bi bilo strašno da nisam krenula da probam domaće rakije, pa prešla na pivo... znači, ubrlj totalni, a krunisala sam kolačem koji sam na brzaka spremila i ponela kao "poklon", prvi put sam ga probala, i jednostavno je savršenstvo, od onih lakih patišpanja što idu uz piće, tako da padoše dva parčeta... propast. (Da nisam u ratu sa šećerima, izvinila bih se čoveku i lepo pojela sve što sam donela.) Danas ne da neću nego ne smem na vagu, potanko mi deluje ono staklo. Nastavljam gde sam stala, gledaju me prekorno ove nove pantalone.

D: jogurt sa začinima
    U: salata
    R: čotbica od kelerabe (zaboravila sir)
    U: neskafa sa 1,5 dl mleka, salata
    V: izmena - kobasice od sveže mlevenog mesa 200 g, barena boranija, kriška sira (oko 150 g)
    - večera pojedena iz dvaput
    Poslednja izmena od dudank u 12 Dec 2010, 12:48, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 14 godine

Ma bas lepo sto si se nakon duzeg vremena malo 'zapustila' i uzivala... Samo neka te gledaju pantalone, ako ne budu bile dobre mozda ih zamenimo i za broj vece... :D
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
Odgovori 9033 postova