Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • EnciMenci
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 13 godine

Re: Pitanje u vezi UN dijete

od EnciMenci » pre 13 godine

Narode, meni je danas 20. dan djete, što znači da mi vodeni dan pada 9. aprila. Da li ga mogu držati 8. aprila (dan ranije), jer ću tada ponovo dolaziti za SRB i voziću ceo dan, pa neću dolaziti u iskusenje da klopam nešto, jer i neću uneti u kola nista sem vodice :D

I jos jedno pitanje :D vidim da u 2. mesecu djete uglavnom dobra većina krene sa TUN-om, a on je preporučen samo ako u 2. mesecu dodje do stagnacije, da li to znači da se sa TUN-om kreće negde polovinom 2. meseca, pa se takav režim održava do prelaska u 3 mesec?
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine

od 314pezos » pre 13 godine

Može, ali ćeš da uradiš to ovako ... izostavićeš 27/91 UH dan i mesto njega ćeš imati vitaminski pa ti onda dolazi vodeni i dalje kako ide po redu.
    za TUN imaš detalljno objašnjenje i kad počinje u posebnom podforumu na viewtopic.php?f=1&t=2384 ali on samo može da ide ako imaš "totalni" zastoj u gubitku kilograma a ako ima bilo kakvog napretka TUN se neodržava 8)
    Slika
    Slika
  • Rajacica
    Početnik
    Početnik

od Rajacica » pre 13 godine

da li domaci sok ili sos, kako se vec kaze, od paradajiza moze da se jede svaki dan? mislim to je isto kao tomatino. nema secera.
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Sveže ceđeni sokovi od voća ili povrća se takođe smatraju obrokom i važe sva pravila u vezi užina i to 1 šolja (3dl) = 1 užina
    Slika
    Slika
  • Rajacica
    Početnik
    Početnik

ma nije to sok nego kuvani paradajiz.. :)
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 13 godine

Onda cemo da ti ga obracunamo kao salatu... :16:
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • susi
    Početnik
    Početnik

od susi » pre 13 godine

Dobar dan svima.. oprostite na smetnji ali ja sam tu nova i trebami mala pomoc.. Ja sam na dijeti vec malo vise od mjesec dana i uspjela sam izgubit 5.5 kg. Ali ima vec 2 dana nemosjecam se najbolje (viroza,povracanje) pa me zanima sta sad moram radit.. prekinut dijetu ili nastavit i ako nastavit od kojeg dana??Hvala unaprijed na odgovorima. :(
  • Rajacica
    Početnik
    Početnik

da li postoji neki keks koji mogu da jedem svaki dan sem vocnog? npr petit keks ili medenjake.. posno naravno. i da li smem stapice? 8)
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Rajacica napisao:ma nije to sok nego kuvani paradajiz.. :)

I to se smatra kao ceđeni sok,
    susi napisao:Dobar dan svima.. oprostite na smetnji ali ja sam tu nova i trebami mala pomoc.. Ja sam na dijeti vec malo vise od mjesec dana i uspjela sam izgubit 5.5 kg. Ali ima vec 2 dana nemosjecam se najbolje (viroza,povracanje) pa me zanima sta sad moram radit.. prekinut dijetu ili nastavit i ako nastavit od kojeg dana??Hvala unaprijed na odgovorima. :(

Dijeta traje 91. dan i nastavljaš dane šta bi ti išlo po redu kao da si održala te dane,
    Rajacica napisao:da li postoji neki keks koji mogu da jedem svaki dan sem vocnog? npr petit keks ili medenjake.. posno naravno. i da li smem stapice?

Ne postoji, i nikakve grickalice pa ni štapići nisu dozvoljeni, osim na UH dan za ručak možeš integralne "bart" štapiće za ručak 8)
    Slika
    Slika
  • mira86
    Početnik
    Početnik

od mira86 » pre 13 godine

na proteinski dan jel bi smelo da se jedu przenice? :shock:
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Naravno da je odgovor NE 8)
    Slika
    Slika
  • Aya_m
    Početnik
    Početnik

od Aya_m » pre 13 godine

Dobar dan svima :)

evo da javim da lepo napredujem sa dijetom! Za 3 nedlje 6 kg dole! :) Zadovoljna sam jako, i naravno idemo dalje. Htela bih da pitam nesto u vezi konzumiranja tecnosti u toku dijete. Znam da voda, odnosno kolicine vode koje unosimo svaki dan od velikog znacaja, ali ja koliko god vam to mozda apsurdno zvucalo ne podnosim cistu vodu (kao pice). Pa me interesuje da li se kolicina od 2L vode sa jednim manjim limnuom iscedjenim racuna kao obrok (bez ikakvog dodadka secera naravno)? Jel to mi je mnogo laske da pijem nego cistu vodu.

I jos jedno pitanje. Da li mi neko moze reci koja je gramaza (odprilike) parceta torte ili kolaca koje smemo jesti za UH dan? Posto cesto kupujem u poslasticarnici parce torte ili nekog kolaca, i uvek trazim manje parce ali ako bi znala odprilike u gramima bilo bi mi laske.

Puno hvala!
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 13 godine

Blaga limunada je tokom celog dana dozvoljena a sto se tice torte, slobodno ti jedi to poslasticarsko parce... Nema nekog ogranicenja u gramima... Naravno, ne treba preterivati... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • Rajacica
    Početnik
    Početnik

da li za UH dan mora cokolada za kuvanje, ili moze crna cokolada?? ustvari da li uopste mora cokolada za kuvanje? ima crna cokolada sa 70 % kakao-a. 8)
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Čokolada za kuvanje i crna čokolada je jedno te isto samo što su čokolade za kuvanje sa manjim procentom kakaoa u sebi 40-45% a kao crna čokolada je uobičajeni procenat kakaoa 60-75% ... kakaoa što više to bolje 8)
    Slika
    Slika
Odgovori 4679 postova