Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od lasata » pre 14 godine

Sta bi kod doce? :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • mvera
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 16 godine

od mvera » pre 14 godine

lasata napisao:Sta bi kod doce? :)
    I mene zanima...Upiši se što pre!!!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

od dudank » pre 14 godine

Ništa mi nije radio, samo virnuo i rekao: "U, pa ovo je super!" Ne znam šta je super, ali verujem mu... :D Da ne ureknem, juče i danas mi je mnooogo dobro, jedino što je ovde bio takav potop da nije bilo ni š od šetnje, samo sam otrčala do dr i vratila se odmah. I još pada kiša. Sad sam gledala na RHMZ... u petak/subotu lepo vreme, a od nedelje... zima.
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Lepo... :D Nego sljemas li ti tamo tu pivcinu ili pijes mlekce? 8)
    Ja opalih malo po maliganima uz lignjune... :roll:
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

:pivo:

A videla sam i tvoje lignjurine... šmrc.
  • madam mim
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od madam mim » pre 14 godine

Super za docu....sjajno si ti to pregurala!!! Čitala sam i ja šta je Las klopala juče i obalavila :)
    Vreme je ovde užas, tako da ti Tuti u kućici i uživaj!
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Procitah kod Mim da ne brljas do Nove godine... Jel' se to odnosi i na planirane brljotine? :evil:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Tutim i uživam... trebalo bi da izađem iz kuće, ali tako duva da ne znam je li bezbedno. :D Juče sam odvajala zimske stvari koje su za liferovanje i pronašla nekoliko "starudija" koje su više nego dobre, samo da se skrate (ne moram više da nosim odeću do patosa :) ), tako da sam mislila da potražim nekog slobodnog krojača... pa bih ujedno kao FA imala i šetnju i oblačenje-svlačenje. ;) Mislim na neurotično preznojavanje u tesnoj kabini dok balansiram na jednoj nozi, pričali smo već o tome prošle godine. :)

lasata napisao:Procitah kod Mim da ne brljas do Nove godine... Jel' se to odnosi i na planirane brljotine? :evil:

Uf, čekaj bre... :D Fino mi ide čim prestanem da brljam naveliko, zato narednih petnaestak dana ne bih nešto drastično menjala... sitna zadovoljstva zasad ostaju, samo neće biti pogača i štrudlica do daljeg. A onda bih poslednjih 15 dana finiširala, jer taman za NG bi trebalo da budu svi drenovi napolju, a to znači da ću moći da promrdam :skakutalo: i da pređem na aktivno trošenje. Dobar plan, a? :)

D: nekoliko čvaraka (samo sam probala), mandarina
    U: jogurt s lanom i začinima
    R: čorbica od kelerabe sa žumancetom i pavlakom, salata
    U: neskafa sa 1,5 dl mleka
    V: bela vešalica (poveća), kiseli krastavčići (bez šećera i konzervansa), čaša piva 0,3
    Poslednja izmena od dudank u 01 Dec 2010, 20:49, izmenjeno 1 put ukupno.
  • tigrica
    Amater
    Amater

od tigrica » pre 14 godine

Joj, Q Q gde god se okrenem neki cvarci :wink:
    Pocetak-04.05.12 -protekal
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Moz' komotno... :D
  • Rea
    Početnik
    Početnik

od Rea » pre 14 godine

dudank napisao:
    Pufna napisao:Kad sam to pisala o ulju, mislila sam na 'normalna' ulja, pristupacna i koja koristimo. Ne sumnjam da je ulje od semenki grozdja tako dobro, ima tu jos nekih, ali hajde ga pronadji u obicnom super-marketu. I bas me zanima koliko forumasa koristi to ulje? :17:

Ima ga sad svuda, čak i u manjim marketima, i jeftino je... ali kao prehrambeni proizvod nema prednost nad suncokretovim (ulje og grožđanih koštica blagotvorno je spolja, ne iznutra), jedino što je zgodnije za visoke temperature i što je ređe od običnog ulja, pa se lakše sprema jelo na maloj količini, dovoljno je nekoliko kapi. :)

Dudo, vidim ovaj post, pa da pitam - kako deluje kada se macka spolja uljCe? :) Jesi li isprobavala?
    Slika
    "Ako želiš isceliti telo, najpre moraš isceliti duh." -Platon
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Nisam ga koristila u čistom stanju, zato što već dugi niz godina koristim kreme koje su već bazirane na voću i grožđanom ulju, pa kao "nije bilo potrebe", a trebalo bi... ono je glavni izvor čuvenog Q10 i ko god ga je probao, kaže da je odlično. Hvala tebi i Pufni što me podsetiste, sad ću da ga dodam u maslinovo kojim se mažem, to bi trebalo da je dobitna kombinacija. :) Ako ga budeš isprobavala, izmešaj ga tako, da bi se lakše emulgovalo na koži... ne valja nijedno ulje direkt na suvu kožu (može da izazove dehidraciju kože, pa čak i lišajeve), nego se istrljaš uljem dok stojiš mokra u kadi, da ulje postane belo i kremasto, zbog toga je super da uvek bude makar malo maslinovog jer ono lakše napravi tu "kremu". I u jelu zbog nečeg doktori preporučuju grožđano ulje kao najbolju kombinaciju s maslinovim... samo po sebi nema neke visoke procente nutritivno korisnih sastojaka, tj. organizam zbog nečega slabo koristi resveratrol iz njega, ali očigledno ima nekih svojih prednosti. (Plus što je blago dijetalnije, 880 kcal na 100 g. :D )

Juče sam se izblamirala kao niko. Hajd' što sam krojačici (drugoj krojačici) odnela baš dronjke (iskopala sam tri prastare stvarčice koje želim da spasem), pa me je gledala kao da se oblačim iz kontejnera, nego što kad ih je povadila, nešto osta u kesi... kaže: "Imate još nešto u kesi?" - i zaviri - "Imate... neke pikavce, aaaaa..." (kao sve je cool, ljudi normalno nose pikavce u kesama, naročito oni koji se oblače iz kontejnera :007: ), što će reći da sam pred polazak istresla pepeljaru u kesu s namerom da je bacim, a onda greškom stavila stvari u tu istu kesu... užas. :zid: Zbrisala sam i pojma nemam šta će uraditi sa stvarima, nisam joj ljudski ni objasnila... znaću u ponedeljak.

D: jogurt s lanom i začinima
    U: 2 mandarine
    R: ponovo čorbica od kelerabe - predivna! (juče sam spucala 3 tanjira :oops: )
    U: neskafa od 1,5 dl mleka, šaka čvaraka :010: , mandarina
    V: baren karfiol s proprženom slaninicom i pavlakom, bukvalno 2-3 zalogaja belog mesa da dopunim tibu
    ...i jelenče... :)
    Poslednja izmena od dudank u 02 Dec 2010, 23:17, izmenjeno 1 put ukupno.
  • madam mim
    Amater
    Amater

od madam mim » pre 14 godine

:D - e, danas me nasmeja za sve pare!!! Pikavci...fenomenalno!!!!
    Baš te briga, bar si sinoć lepo ručkila i zalila taj beli ofinger :wink:
  • Misha79
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Misha79 » pre 14 godine

:16: Oprosti, Dudić, ali ovo je za čistu desetku!!! :16:

Ma bole te brigec, ako izvučeš nižu cenu popravke, isplatilo se... :16:

E, hajde ljubim te, baČi recopis za čorbicu (TŠorbiTZu, što rekli južnjaci), baš me zanima.
    Najjači samo ostaju i nikada se ne daju, svome Bogu veruju i svima prkose
                             Najjači samo ostaju i nikad se ne predaju, najjači samo veruju u zakon pobede!!!

WHERE THE HEAD GOES, THE BODY WILL FOLLOW
  • PlAwYsXiCa
    Početnik
    Početnik

od PlAwYsXiCa » pre 14 godine

molim was za odgovor <brzi> ,da li sme da se jede sarma u atkinsowoj dijetu.hwaaaaaaaala unapred :009: :009: :009: hitno je!
Odgovori 9033 postova