Nisam ga koristila u čistom stanju, zato što već dugi niz godina koristim kreme koje su već bazirane na voću i grožđanom ulju, pa kao "nije bilo potrebe", a trebalo bi... ono je glavni izvor čuvenog Q10 i ko god ga je probao, kaže da je odlično. Hvala tebi i Pufni što me podsetiste, sad ću da ga dodam u maslinovo kojim se mažem, to bi trebalo da je dobitna kombinacija.

Ako ga budeš isprobavala, izmešaj ga tako, da bi se lakše emulgovalo na koži... ne valja nijedno ulje direkt na suvu kožu (može da izazove dehidraciju kože, pa čak i lišajeve), nego se istrljaš uljem dok stojiš mokra u kadi, da ulje postane belo i kremasto, zbog toga je super da uvek bude makar malo maslinovog jer ono lakše napravi tu "kremu". I u jelu zbog nečeg doktori preporučuju grožđano ulje kao najbolju kombinaciju s maslinovim... samo po sebi nema neke visoke procente nutritivno korisnih sastojaka, tj. organizam zbog nečega slabo koristi resveratrol iz njega, ali očigledno ima nekih svojih prednosti. (Plus što je blago dijetalnije, 880 kcal na 100 g.

)
Juče sam se izblamirala kao niko. Hajd' što sam krojačici (drugoj krojačici) odnela baš dronjke (iskopala sam tri prastare stvarčice koje želim da spasem), pa me je gledala kao da se oblačim iz kontejnera, nego što kad ih je povadila, nešto osta u kesi... kaže: "Imate još nešto u kesi?" - i zaviri - "Imate... neke pikavce, aaaaa..." (kao sve je cool, ljudi normalno nose pikavce u kesama, naročito oni koji se oblače iz kontejnera

), što će reći da sam pred polazak istresla pepeljaru u kesu s namerom da je bacim, a onda greškom stavila stvari u tu istu kesu... užas.

Zbrisala sam i pojma nemam šta će uraditi sa stvarima, nisam joj ljudski ni objasnila... znaću u ponedeljak.
D: jogurt s lanom i začinima
U: 2 mandarine
R: ponovo čorbica od kelerabe - predivna! (juče sam spucala 3 tanjira
)
U: neskafa od 1,5 dl mleka, šaka čvaraka
, mandarina
V: baren karfiol s proprženom slaninicom i pavlakom, bukvalno 2-3 zalogaja belog mesa da dopunim tibu
...i jelenče...