Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine
    Re: Pitanje u vezi UN dijete

od 314pezos » pre 13 godine

Za večeru maksimalno polovinu od ručka a ti odluči koliko ćeš do te granice 8)
    Slika
    Slika
  • athena
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 13 godine

od athena » pre 13 godine

E samo da javim drugari da je vodeni dan prosao i ne bas tako slavno.....

Jedan dio dana sam izdrzala...nakon tolikog mantlanja po glavi i nenormalne malaksalosti i lupanja srca pojela sam supicu od povrca....i ona me je malkice vratila u zivot...nakon jedno dva sata svratila sam na kafu i striktno gospodji koja je kuvala kafu rekla "kafa bez secera"...kad sam uzela gutljaj, kafa je bila bas posecerena...imala sam da je udavim....i taj gutljaj me je bas razocarao....ali nema veze...sta je tu je.

Nakon toga oko 21h sam posla na bilijar i nakon dva sata igre mi je toooooooooliko bilo lose da sam mislila da cu da umrem, pila sam cajeve....odjednom mi se sve smracilo pred ocima, pocela je drhtavica da me hvata i hladan znoj da me obliva.....nakon jedno pola sata bilo mi je bolje...

E vec kuci kad sam dosla, negdje oko 00.30h, toliko sam kao stoka bila gladna da nijesam mogla od gladi da zaspem. Kljuknula sam dva ksalola koja su me jako umrtvila ali ne i uspavala i nakon toga nijesam znala sta da radim. Medjutim, skucala sam opet povrcnu supicu, nju pojela i ona me malo spasila.

Grdite me ako ocete, jer mozda poslije 8h, 9h navece nije trebalo jesti, ali boli me uvo.

Poenta ove price jeste, da mi se ne svidja vodeni dan i da ga nikad vise necu drzati jer nije zdrav nikako. Inace od ovako zdrave hrane, nemas koji toksin iz sebe izbacit. Covjeku treba doza dnevne energije a ona se jedino, ali jedino unosu kroz hranu.

Sa dijetom naravno nastavljam, ali bez vodenog dana.

Hvala
  • bleki
    Početnik
    Početnik

od bleki » pre 13 godine

Postovani urednici, veliko mi je zadovoljstvo sto ste svojim izlaganjima, savetima, bodrenjem i ljubaznoscu, motivisali da pocnem sa ovom dijetom (iako je tako ne dozivljavam).
    Visok sam 185, tezak 111kg (pre "dijete" 120-121), ovo mi je 33 dan, pridrzavam se u principu svega, ponekad popijem kafu sa malo mleka i pola kasicice secera. Fizicki sam aktivan do sada, setao sam svaki dan 12km ( brzina 5-6km/h), i zbog toga sam i imao dobre rezultate. Dijeta mi u principu super ide, pijem kapsule zelenog caja Nutricel, uopste nisam gladan, bas nikad, pijem 3-3.5 L vode, vocni dan mi prija, tad i jedem grilovano povrce.Sve je to lepo, super sam se hranio ali sad cu nositi hranu na posao.Ovih dana cu prestati da budem fizicki aktivan, na ovaj nacin.
    Radim na kranu na gradilistu, sa daljinskim komandama, setacu po gradilistu skoro ceo dan na nogama , pa cu i na taj nacin imati mozda i vecu fizicku aktivnost. Posao je takav da cu raditi svaki dan po 10h (7-17h) i subotu i nedelju, dakle skoro bez dana odmora, narednih 6 meseci (takav je to posao, zato sam zimi odmarao). Budicu se svaki dan u pola 6, doruckujem oko 7. Ali imam problem jedan, posto moram da se prilagodim ljudima i majstorima na gradilistu, njima je rucak u 10:30 i jedino se tad jede. Kapiram da cu tad i biti gladan. Ali moje je pitanje sta bi ste mi vi predlozili za uzinu oko 14h na : proteinski dan, skrobni i uh dan ? Za vocni mi nije problem.

HVALA !
  • Tomislaw
    Početnik
    Početnik

od Tomislaw » pre 13 godine

bleki, preporučam kombinaciju jedne voćke i suhog & orašastog voća. :)
  • EnciMenci
    Početnik
    Početnik

od EnciMenci » pre 13 godine

Slažem se sa Tomislawom, orašasti polodovi će te najduže držati sitim ili možda banana 8)

Imam jedno pitanje planiram na proteinki dan da pravim musaku sa tikvicama, pa nisam sigurna da li pored luka, junetine, šampinjona i začina, smem da je zalijem povrtnom supom, posto mlekom ne sme ili mogu i nečim drugim? Ništa mi sem supe ne pada na pamet :)
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 13 godine

Mozes povrtnom supom a mozes i paradajz pelatom... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • EnciMenci
    Početnik
    Početnik

E hvala Lass to mi nije palo na pamet :009:
  • Rajacica
    Početnik
    Početnik

od Rajacica » pre 13 godine

da li przeni kupus (jedna kasika ulja) smem da jedem koliko hocu na skrobni dan zajedno sa 2, 3 krompira?
  • LolaLolita
    Početnik
    Početnik

od LolaLolita » pre 13 godine

Da... naravno, nemoj sad da pretjeraš, baš, baš :) Ipak skrobna namjernica treba da preovladava :) ali, generelno, možeš, to je kao dinstana salata :) a ne prženi kupus :)
  • Rajacica
    Početnik
    Početnik

dobro, kod nas tj u mom kraju se kaze przeni kupus. :D inace, da li vam se nekad desilo da smrsate a da se uopste ne vidi?? :shock: ja se osecam udebljano a smrsala sam. tj izbacila sam vodu verovatno ali ipak..
  • LolaLolita
    Početnik
    Početnik

od LolaLolita » pre 13 godine

Pa ti ako njega možeš da ispržiš na jednoj kaš. ulja ti ga isprži :) heheheheh
    ali prije će biti to neko dinstanje na jednoj kaš. ulja... uz povremeno dolijevanje malooooo vruće vodice :)

preporuka : izdinstaj kiseo kupus ( ako pričaš o kiselom??? ) na jednoj kaš. ulja, i manjoj glavici crvenog luka, uz dodatak, vegete, malo više crnog mljevenog bibera, i maloooo crvene mljevene paprike, sa krompirom na S dan, bude fenomenalnooo, prstiće da poližeš :) Takođe, isto to, uz pirinač ide odličnooo :)

PRIJATNO! :) :D
  • Rajacica
    Početnik
    Početnik

zaboravila sam da napisem da i vodu dolivam :D :D da da mislim na kiseli. :)
  • EnciMenci
    Početnik
    Početnik

A taj kupusic sa mlevenim junecim mesom, pa jos zapecen na proteinski dan :09:
  • mira86
    Početnik
    Početnik

od mira86 » pre 13 godine

Rajacica napisao: inace, da li vam se nekad desilo da smrsate a da se uopste ne vidi?? :shock: ja se osecam udebljano a smrsala sam. tj izbacila sam vodu verovatno ali ipak..

kod mene je obrnuto, svi mi kazu sa sam smrsala, a vaga zakucala pa nista ne pokazuje, a i ja osecam da sam se malo smanjila..... izgleda da kod svakog drugacije bude... :roll:
  • Rajacica
    Početnik
    Početnik

ma ja se radujem kad vidim da vaga pokaze manji broj kg.. ali bih se jos vise radovala da mi to neko i kaze.. podstakao bi me da idem dalje i dalje.. ili da imam malo manji stomacic.. nadam se da ce se to u skorije vreme promeniti.. :)
Odgovori 4679 postova