Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od dudank » pre 14 godine

Preživeh dan. :) Dr mi malopre pritegao končiće i sad će nekoliko dana da boli, ali nema više psihičke presije. :) U povratku sam svratila da vidim šta ću s čizmama (izduvala sam se od sinoć), i nemaju više moj broj, ali sam pogledala veće brojeve... ono što sam mislila da je "feler" zapravo nije feler nego tako treba da bude, a na drugoj je višak i može da se skrati, tako da je i to OK. Sve sam završila za manje od pola sata, nisam se usudila da produžim u šetnju, samo što sam gladna kao pas jer ništa nisam jela, sem što sam noćas/jutros pogrickala tri mala dvopeka (zavitlavao me želudac). Inače sam juče stukla paklicu manje nego obično, uspela sam, samo što mi mnogo loše utiče na koncentraciju jer svaki čas krećem rukom, zaustavljam se, krećem ponovo, uzimam komadić limuna... jedva sam se juče izborila s poslom.

ranojutarnji... nešto: dvopek (od oko 75 g hleba)
    celo popodne: limun
    R: gomila salate, kriška mladog sira 200 g
    U: neskafa sa 1,5 dl mleka, 2 mandarine
    V: bareno meso s povrćem, salata, verovatno čaša mleka
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 14 godine

Od čega si mislila da je feler i šta to može da se skrati na drugoj čizmi. Nemoj se nervirati bezveze. Drago mi je što ti je rana bolje. Samo se stvarno pitam kako sve to izdržavaš?!
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Eh, Ana, više nisu ona srećna vremena kad su se čizme pravile kako Bog zapoveda... ispod rajsferšlusa je uvek išao podmetnut onaj ispust od kože, kao traka, da rajsferšlus ne bi uštinuo čarapu. I sad jedna ima tu traku od kože, a druga nema, pa sam mislila da je ta druga feler. Međutim, u prodavnici pogledam i vidim da nijedna nema tu kožnu podlogu... pogledam druge modele, nemaju ni oni. Tako da tu traku mogu da odsečem makazama duž šava, i sve će biti u redu, plus što je iznutra i ne vidi se, ali niko nije znao da mi objasni što je to sad tako. :neznalica: Ali stvarno je žena bila fina, a u svakom slučaju sam dobila dobre i tople kožne čizme po svom ukusu. :) Turske su, ali ja uopšte ne potcenjujem turske proizvođače kože.

E sad kakve veze ovo ima s dijetom... :16:
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 14 godine

Pa mozda ta kozura sto je secnes moze negde da se udrca u neki receptic... :-P
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

od BeogradjankaONLINE » pre 14 godine

Procitala poslednji "komad" dnevnika, tek da ne ostanem dibidus neobavestena, mada se kod tebe toliko pise (kao i kod Las) pa nije zgodno kad se preskoce dva dana, a kamoli deset ... :)

Drago mi je da je sa zdravljem bolje i da se lavovski drzis po pitanju dijete :)
  • Rea
    Početnik
    Početnik

od Rea » pre 14 godine

Ah, i ja kada uporedim odeću i obuću moje mame, pa i bake, sve je tako trajno da izgleda upravo kupljeno... za razliku od njihove obuće i odeće moja izgleda kao da sam milion godina starija od njih. :cry: Brzo se raskomada, iako je čak i kvalitetnija markizza. :cry: Bitno je si našla nešto što ti se jako dopalo. :)
    Slika
    "Ako želiš isceliti telo, najpre moraš isceliti duh." -Platon
  • madam mim
    Amater
    Amater

od madam mim » pre 14 godine

Ura za čizme, makar i sa viškom :013: !!! Turska roba može da bude izuzetno kvalitetna (naravno da ima dreša, ako ćemo pravo ima ga i među italijanskom robom, sve zavisi), i mene nerviraju likovi koji kada govore o turskim stvarima izgledaju kao da njuše gorgonzolu...inače ne volim uopštavanje bez potrebe. Bitno da si zadovoljna, to ti je još jedan koračić ka oporavku :)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Mim, ovo će biti koraci od sedam milja na štiklama od 12 cm. :headbang: Uf, stvarno se izvinjavam što sam razvezla o čizmama, ali ja sa ovim mojim nožicama užasno teško nalazim elegantan model koji lepo prati list a da nisu tanke kao flispapir. Samo što nisam počela da skačem od sreće kad sam videla da unutra imaju krzno, a ne izgledam u njima kao baba Marusja u valjenkama. Ništa gore od hladnih/mokrih nogu zimi, a ja se bogme nadam da malo obilazim dete čim i ovi poslednji konci budu napolju, pa će mi i te kako trebati topla obuća za kršenje u dva autobusa. Eto, zato sam progutala feler... samo nek one mene greju. :)

Beo, kod mene se ne "piše" nego pišem ja kao blesava... :16: Taman se lepo ispričam ovde s vama (a neki put i sama sa sobom :17: ), mnogo sam baš u četiri zida i inače, a pogotovu sad.

Danas me poteže ms malo ranije... sinoć mi se baš jelo nešto slatko, a nisam provalila šta je u pitanju, sad mi žao što nisam imala neki fin keksić. :) A lepo sam merkala neki dan Krašove grancle... sad se zovu nekako drugačije, ali "grancle bi isto tako mirisale da ih i drukčijim imenom zovemo"... u svakom slučaju proš'o voz, više mi se ne jedu, a sinoć sam akonto njih dodala nekoliko dvopeka posle večere.

Što se jela tiče, vanredne su okolnosti, mm je napravio looode pihtije i to nećemo propustiti ni po koju cenu. (Naša kombinacija je kolenica suva + kolenica polusuva + sveže meso u količini jedne kolenice, a za stezanje samo ono nešto od krave što se kupi za pihtije, kao hrskavica, i tona zeleni i belog luka.) Zn'či:

D: 2 mandarine
    U: jogurt s lanom i začinima
    R: tona kupus salate, malo pihtija
    U: neskafa sa 1,5 dl mleka, mandarine
    V: pihtije, salata od zelene boranije, čaša mleka, dvopek
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Danas sam sva na tri ćoška (onoliko koliko ja mogu da budem na tri ćoška :D ), mm putuje na nekoliko dana, a ja ne volem pa ne volem da ostajem bez njega... plus što nisam ni za šta. Hajd' neću da se žalim, ima i gore. :)

D: ogromna mandarina
    U: jogurt sa začinima
    R: dvopek od 50 g hleba, pihtije (zapreminski oko 2 dl), podobra činija salate od praziluka i paradajz preliva
    U: neskafa sa 1,5 dl mleka, mandarine
    V: do 250 g bele pečenice, salata, čaša mleka (ili piva, ako se predomislim)
    - ne znam je li "bela pečenica" dobar izraz, mislim na belu vešalicu, ali nije kao šnicla nego je mm upravo turio tri komadine u rernu, pa mu to onda dođe valjda pečenica? :005:
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Meni je pecenica dimljeno svinjsko meso... Ono sto kupujes na delikatesu... A pre bih rekla da si ti jela belu vesalicu... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

od 314pezos » pre 14 godine

lasata napisao:Danas sam sva na tri ćoška (onoliko koliko ja mogu da budem na tri ćoška )

Zašto pandur gradi okruglu kuću ?
    .
    .
    .
    Da ga neko ne sačeka iza ćoška :16:
    ...
    Al ti si sama sebe izgleda sačekala :(
    Slika
    Slika
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Imam minijaturni ručni mlinčić samo za nju i slične fine začine (ne koristim onaj za biber, taj je baška)

Gde da kupim takav mlincic? Lupam glavu danima... :)
  • madam mim
    Amater
    Amater

od madam mim » pre 14 godine

I jaaa, i jaaa hoću mlinčić :crybaby:
    Znam da ne voliš kad ti žmu ode na put....ti ćeš da se ubiješ od rada, garantovano :) ! Kažu da će biti lepa bar subota, možda neka šetnjica neobavezna koja će da se završi još neobaveznijom posetom nekoj radnjici, kao što umeš? :009:
  • Misha79
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Misha79 » pre 14 godine

Jao..pihtije...obožavam! Šta mi radiš, Dudooo... :) Moj omiljeni puding je- od svinje... :)

dudank napisao:kao baba Marusja u valjenkama

:16: Zamišljam, i suze mi idu od smeha!
    Najjači samo ostaju i nikada se ne daju, svome Bogu veruju i svima prkose
                             Najjači samo ostaju i nikad se ne predaju, najjači samo veruju u zakon pobede!!!

WHERE THE HEAD GOES, THE BODY WILL FOLLOW
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Uf, Las, sad si mi zadala domaći. :26: Negde sam videla kad sam išla u pohod da opremam studenta, možda u "Metalcu". Mada nije bio toliko mali, ovaj moj je 6 cm dužine i samo 3,5 u prečniku, i doslovno staje u šaku ( :16: - pardon :roll: ), ima i regularno "skladište", tj. nije od onih što su za mlevenje nad tanjirom, ali njega sam upecala u Istanbulu. To treba da zadužiš nekog ko ide u neku zemlju tog tipa, Turska, Tunis, Egipat... gde god su prodavnice začina, imaju i takve mlinčiće, mada me ne bi iznenadilo da ih ima i kod nas, u gradovima koji imaju tu tradiciju. :)

314pezos napisao:Zašto pandur gradi okruglu kuću ?
    .
    .
    .
    Da ga neko ne sačeka iza ćoška :16:
    ...
    Al ti si sama sebe izgleda sačekala :(

Nisam znala ovaj... :D E, Gile, danas sam ti lepa pa okrugla, spucala me sinoć koprivnjača pa sam malo :010: , ali dobra vest je da xyzal radi :013: , eto, konačno sam ga proverila na sebi. Nije kao bronal, ali bar je nekog efekta imao. Ne znam od čega je mogla da bude, jela sam sve po propisu, jedino ako me nije sustiglo što u poslednje vreme ubacujem pomalo dvopeka, ali više sumnjam na prašinu. Ali ne pamtim kad sam izgurala ovoliki period bez koprivnjače, ovo je sjajno.

madam mim napisao:I jaaa, i jaaa hoću mlinčić :crybaby:
    Znam da ne voliš kad ti žmu ode na put....ti ćeš da se ubiješ od rada, garantovano :) ! Kažu da će biti lepa bar subota, možda neka šetnjica neobavezna koja će da se završi još neobaveznijom posetom nekoj radnjici, kao što umeš? :009:

Ne mogu u šetnju, mnogo me pritegô doca... a i bolje da ne idem, žmu kaže da mi je to najskuplja FA do sada. :16: Zato sam njega sad zadužila... ne smem da pričam šta sam opet ubrljala s kupovinom. Ukratko, počela sam da širim pipke i van zemlje. Mis'im, kad neko zatvara butik pa spusti cene 300%... to se ne zove rasipnost, nego okasion... jel' tako?

Misha79 napisao:Moj omiljeni puding je- od svinje... :)

Aaaaaahhhhh... Misho, care, ljubim te za puding od svinje!!! :16:

Uh, ismejah se slatko. :) Ček' da napišem jelovnik... dolazi student pa će malo da se brlja, neću mnogo.

D: jogurt s lanom i začinima
    U: 2 mandarinice
    R: kupus salata, kriška mladog sira do 200 g
    U: domaća krem supa od pečuraka (danas nemam s kime da pijem nes :( )
    V: izmena: mlad sir i parče pogače
    Poslednja izmena od dudank u 27 Nov 2010, 10:44, izmenjeno 2 puta ukupno.
Odgovori 9033 postova