Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • Rajacica
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 13 godine

Re: Pitanje u vezi UN dijete

od Rajacica » pre 13 godine

da li ima neke veze da npr za vocni dan je dozvoljena razlika izmedu obroka 2 sata, mogu li ja da jedem posle 3, 4 sata? ili za bilo koji dan gde ima razlike (proteinski 4, skobni 3 sata..)? ne znam jel sam dobro objasnila.. 8)
  • Winnie
    Početnik
    Početnik

od Winnie » pre 13 godine

Možeš. :) Na proteinski dan je razmak izmedju obroka 4 sata ili više, na skrobni i UH 3 sata ili više, a na vitaminski 2 sata ili više.
  • athena
    Početnik
    Početnik

od athena » pre 13 godine

Giga, ja uvjek na proteinski dan jedem supicu iz kesice, pilecu ili govedju, nezavisno od toga koju vrstu mesa jedem. Ali, opet vidim rezultate....

Medjutim, da se pridrzavam 500% vjerovatno bi jos bolji bili:)
  • Rajacica
    Početnik
    Početnik

ja ne veceram posle 6 h. Znaci gledam da mi vecera bude oko pola 6. da li je to dozvoljeno? posto sam procitala da minimum 3 sata pre spavalja treba da veceram. a ja kasno idem u krevet. a mislim da ne moze da skodi to sto ne jedem posle 6. Moze samo da pomogne.. bar po meni. 8)
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine

od 314pezos » pre 13 godine

Ako može da izdržiš slobodno se drži sebi određene satnice ... autori su dali satnicu od 12h do 20h i u tom periodu treba da bude ručak i večera a kad će to biti je ostavljeno samim korisnicima dijete da se sami odluče a i da ispoštuju minimalne vremenske periode između ručka i večere na proteinski dan 4 sata a na skrobni i uh dan 3 sata 8)
    Slika
    Slika
  • Winnie
    Početnik
    Početnik

od Winnie » pre 13 godine

Giga je vjerovatno htjeo da kaže na proteinski 4 sata pa slučajno napisao 3... :) Nemojte čovjeku zamjeriti, još je pod utiskom od tete zube... :shock:
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Di si ti videla 3 sata :D ... hahhhaaaa ... fala, ispravljeno :009:
    Slika
    Slika
  • mira86
    Početnik
    Početnik

od mira86 » pre 13 godine

ja imam jedno pitanje, majonez se ne sme jesti ni jedan dan, kecap sme, a senf jel se sme jesti? i kada?
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

majonez - nikako
    kečap - sme - ali nije preporučljiv zbog sadržaja šećera i uzima se samo u krajnjoj nuždi (restorani i sl.)
    senf - sme u vrlo malim količinama samo kao dodatak jelim u kuvanju ili mariniranju, u ishrani nije preporučljiv zbog jake slane materije
    Slika
    Slika
  • bleki
    Početnik
    Početnik

od bleki » pre 13 godine

Veliki pozdrav svim UN-ovcima, a posebno za urednike, koji su me svojim korisnim savetima, pokrenuli i uveli u dijetu, za koju nisam ni sanjao da postoji :013: . Razgovarao sam sa nutricionistima, kondicionim trenerima, lekarima i niko nije rekao nista negativno za ovu dijetu. Inace, za koj dan punim 28 god, visok sam 185cm, tezak 112kg (a na pocetku dijete rekordnih 120-121kg :prasence: ). Danas mi je 28 dan dijete i zadovoljan sam rezultatima. Priznajem da brljam skoro svaki dan popijem 1 espresso (na koj sam navucen :09: ) sa vrlo malo mleka i pola kasicice secera, kao i vodeni dan koji nisam drzao, niti nameravam :oops: . Ali zato pijem 3-3,5L vode i 2 tablete zelenog caja Nutricel dnevno (60 kapsula,750 din. u svakoj apoteci), koji je fenomenalna stvar i sa kojim sam imao odlicne rezultate jos ranije (pijem ga tacno mesec dana i ni jednom glad nisam osetio). Trenirao sam rukomet 9 god i kad sam prekinuo, naravno, zeludac je ostao kao bunar (do skoro) i kilogrami su dolazili godinama, polako ali sigurno, a moja kilaza je izmedju 85-90. Moram da se pohvalim ne samo kilogramima izgubljenim, vec nacinom na koji su za sad otisli :D. Setnja, setnja i samo setnja. Za prekomernu kilazu, nista vise. Kondicioni trener i nutricionista (drugar i sestra) su mi zadali domaci :D. Da setam, 12km dnevno 6 puta u nedelji i to mi je obavezan trening u trajanju od 2h. To je ubrzana setnja od 6-7 km/h, koja nije bas lagana, ali je osecaj posle nje fenomenalan. Nutricionista mi je rekao da se na moju kilazu dvocasovnom brzom setnjom izgubi od 1000-1200 kalorija. Vecina vas zna da je 1kg=7700 kalorija. Tako da izgubljenih 6000 kalorija nedeljno, priznacete, nije za bacanje :wink: . Tako da slusalice u usi u cepajte samo :headbang: .

Izdrzacu do kraja dijetu plus odrzavanje, to je sigurno, jer uzivam u dijeti.

Imam jedno pitanje za urednike i autore, ako citaju ovo :D. Da li smem nakon 3 meseca dijete i 3 meseca odrzavanja, da nastavim da se hranim isto kao poslednja 3 meseca, dok ne dodjem do zeljene kilaze ? Ili moram da raspalim opet po UN dijeti ? :D

Pozdrav i izvinjenje UN-ovcima na mom napisanom romanu : :oops:
  • Rajacica
    Početnik
    Početnik

posto pise da za proteinski dan smem da pojedem 250grama mesa.. a ja planiram tunjevinu, nije nikakav problem ako pojedem manje od toga? npr 180grama?
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 13 godine

@Bleki - cestitke na dosadasnjem uspehu Bleki... Zelim ti jos uspesniji nastavak... :)
    Sistem odrzavanja mozes da upraznjav i dozivotno ako zelis jer to je pravilno kombinovanje namirinica po obrocima...

@Rajcica - naravno da mozes da pojedes i manje... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • EnciMenci
    Početnik
    Početnik

od EnciMenci » pre 13 godine

Da li je na UH dan dozvoljeno za večeru jesti sutlijaš sa cimetom (sa niskomasnim mlekom i smeđim šećerom)?
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Možeš Enci 8)
    Slika
    Slika
  • MalaMu
    Početnik
    Početnik

od MalaMu » pre 13 godine

Da li spanac spada u neutralne namirnice?
Odgovori 4679 postova