Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • mira86
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 13 godine

Re: Pitanje u vezi UN dijete

od mira86 » pre 13 godine

u prvom delu dijete sam....i pogresila sam, nije sutra nego prekosutra, znaci sutra proteinski dan, a prekosutra na skrobni odradim ovo, i onda imam dan ugljenihidrata.... jednom sam vec drzala ovu mesecevu dijetu, tj taj jedan dan na vodi, i bilo mi ok...i vaga pokazala 2kg manje, nadam se da ce sada pomoci da se broj kila smanji... :D
  • olja7
    Početnik
    Početnik

od olja7 » pre 13 godine

Danas sam željno očekivani UH dan morala preskočiti, pa sam prešla na proteinski. Pretpostavljam da se dani ne mogu zamijeniti i da treba samo da nastavim dalje, mada bih rado sutra jela nešto slatko. Jesam li u pravu???
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine

od 314pezos » pre 13 godine

Ne ... nisi u pravu ... dozvoljeno je jednom-dvaput u toku dijete izostaviti dan što bi u tvom slučaju trebalo ako si preskočila UH dan onda ti je trebao biti danas vitaminski a ne proteinski dan ... greška je učinjena, sutra je po programu vitaminski dan 8)
    Slika
    Slika
  • Rajacica
    Početnik
    Početnik

od Rajacica » pre 13 godine

zdravo svima. Zanima me sta bih mogla sutra (tj na ugljeno hidratni dan) da pomesam sa spagetama ili makaronima? i da li mogu da koristim spagete koje nisu posne ili moram one koje jesu? :005:
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Imaš puno varijanti šta da se pomeša sa makaronima/špagetima i sl. a da je po pravilima za uh dan, evo šta ja obično pravim ili koristim:
    1) propržim na malo ulja praziluk, malko vegete, dodam na četvrtine sečene sveže šampinjone i kad se to izdinsta dodam par maslina sečeno na kolutiće i alevu papriku a na ovo može da se doda malo od suvog voća (suvo grožđe, suve šljive) ali je to već stvar ličnog ukusa ko voli egzotiku ukusa i pri kraju dodajem bosiljak ili origano ... ako ne dodajem suvo voće onda obično stavljam paradajz pelat ... i na sve to presipam makarone koje su kuvane na "al dente" način (kuvati tačno onoliko koliko piše na pakovanju pa i minut dva manje da testo nije premekano) bez ispiranja sa vodom već ga kašikom za testo grabim iz poude gde se kuvalo i direkt prebacujem u tiganj i sve zajedno još malko propržim,
    2) zagrejati malo maslaca i dodati prezlu i mirođiju i kad dobije zlatno žutu boju skinuti sa vatre i pomešati sa makaronima ili još bolje sa cevastim rezancima
    3) blago zagrejati maslinovo ulje onako malko toplije od temperature dlana i dodati začine, bosiljak, origano, čili i slično i kad začini puste miris preliti preko testa
    4) u nedostatku ideje uvek možeš kupiti "Preliv za špagete" od proizvođača "Aleva" jer je on na vodenoj osnovi i potpuno je po pravilima ovog režima ishrane.

Što se tiče izbora vrste testa pravila nisu odredila šta je zabranjeno već se samo po sebi nameću posne vrste testa, ali i da uzmeš neke koje ne spadaju u tu grupu nećeš učiniti nikakvu grešku 8)
    Slika
    Slika
  • Rajacica
    Početnik
    Početnik

smem li jesti palentu? i na koji dan? UG? hvala! 8) i da li za UG dan mogu da pojedem za veceru seven days kroasan ili kinder pingui, ili da namazen pekmez na jedno parce hleba? crna cokolada naravno.
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Palenta samo za ručak na UH dan ... seven days i sve ostale proizvode od lisnatog testa treba izbegavati jer obiluju masnoćama ... kinder pingui može ... a leba i pekmeza možeš i lepa dva parčeta 8)
    Slika
    Slika
  • athena
    Početnik
    Početnik

od athena » pre 13 godine

Drugari, imam mali problemcic......

U mom kalendaru sam provjeravala kad mi pada vodeni dan...i ne mogu da sracunam a evo i zasto....
    Ne sjecam se tacnog datuma kad sam pocela dijetu :oops: jer, bas tada sam izgubila posao, pa je padao vikend...i nekako kako je vrijeme odmicalo kao i dani dijete, ja sam potpuno zaboravila kojeg sam je datuma i pocela.

E sad po nekoj mojoj okvirnoj racunici, mislim da sam pocela dijetu 27-og, medjutim po tom datumu pada mi kao da mi je vodeni dan prekosjutra, ali kako ako mi je prekosjutra skrobni dan....ne mogu sracunati....

Medjutim, takodje zelim da preskocim taj dan, jer mi nece prijati....a i mislim da mi nece uticati na tok dijete.

Unaprijed se zahvaljujem odgovoru:)
  • athena
    Početnik
    Početnik

Da, i jos jedno pitanjce...da li izmedju ovoga pekmeza i lijepog toplog hljeba moze da se stavi dobro jutro margarincic mozda? :)
  • Rajacica
    Početnik
    Početnik

margarin ja mislim ne bi trebalo da se koristi. zanima me za vocni dan da li mogu da jedem vise koliko hocu voca? mislim, imala bih dorucak, rucak i veceru, ali izmedju toga mogu li vise puta da pojedem neki vocku? 8)
  • mama83
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 14 godine

od mama83 » pre 13 godine

Smes da jedes po dve vocke ili 30g kostunjavog ukupno 100g za ceo dan na 2 h!Najbolje bi bilo da imas 3 glavna i 2 uzine smes i popodne uzinu :D
  • EnciMenci
    Početnik
    Početnik

od EnciMenci » pre 13 godine

viewtopic.php?f=1&t=2976 Link je o užinama, lepo je napiano i koristiće ti :mahalo:
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

athena napisao:Drugari, imam mali problemcic......

U mom kalendaru sam provjeravala kad mi pada vodeni dan...i ne mogu da sracunam a evo i zasto....
    Ne sjecam se tacnog datuma kad sam pocela dijetu :oops: jer, bas tada sam izgubila posao, pa je padao vikend...i nekako kako je vrijeme odmicalo kao i dani dijete, ja sam potpuno zaboravila kojeg sam je datuma i pocela.
    E sad po nekoj mojoj okvirnoj racunici, mislim da sam pocela dijetu 27-og, medjutim po tom datumu pada mi kao da mi je vodeni dan prekosjutra, ali kako ako mi je prekosjutra skrobni dan....ne mogu sracunati....

Medjutim, takodje zelim da preskocim taj dan, jer mi nece prijati....a i mislim da mi nece uticati na tok dijete.

Unaprijed se zahvaljujem odgovoru:)

Vodeni dan je "obavezan" i utiče na tok dijete je se tim vodenim danom čisti probavni tok od zaostalih sagorelih masnih ćelija koja se inače danima kad konzumiramo namirnice i ne skidaju i on se jedino ne preporučuje osobama koje su usled bolesti nemoćne i treba im energija kroz unos hrane ... ono što nisi probala, nemoj nikad ni da tvrdiš jer održati vodeni dan nije prijao i nisu ga mogli održati ispod 1% osoba koje su održavale vodeni dan i lakše ga je održati nego u početku dijete vitaminski dan.
    Ako ti je po tvojoj računici skrobni dan t.j. 27/91 onda vodeni dan održi 2 dana posle i dalje kako ide po redu.

athena napisao:Da, i jos jedno pitanjce...da li izmedju ovoga pekmeza i lijepog toplog hljeba moze da se stavi dobro jutro margarincic mozda? :)

Margarin definitivno izbaci a mesto njega možeš tanko namazati putera (maslac) 8)
    Slika
    Slika
  • athena
    Početnik
    Početnik

Giga, hvala. :)

Ali, ja mislim da cu se tog dana ubiti... :(

Smijem li tog dana da pojedem supu od povrca iz kesice, limunade i cajeve???

Mislim znam da se pije samo voda, ali eto....ako bi ovo mogla ikakva alternativa da bude....dobro bi mi doslo....ili jednostavno neku corbu od povrca da skuvam, cisto barenog?
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Onu klasičnu limunadu ne smeš da piješ jer se smatra po pravilima sok od svežeg ceđenog voća ali možeš da piješ tokom celog dana blagi rastvor limunovog soka /1 limun na 1.5-2 litra vode), nezaslađene čajeve (za preporuku biljne), naravno možeš kafu, nes, nazaslađeno i bez malo mleka (što inače možeš da piješ kad nije vodeni dan).
    Supe na vodeni dan ne ali se može pripremiti supa od "neskrobnog" povrća (šargarepica, karfiol, brokoli ...) da se ima za ne daj bože da se ne može izdržati (a videćeš da ćeš moći) tako da ako je i ne iskoristiš sutradan supu procediš a povrće pojedeš kao prilog nekoj mesiki što ćeš imati za sutrašnji proteinski dan a supu naravno popiti na kraju ručka.
    Supe iz kesice inače definitivno preskoči i za preporuku su najbolje povrtne supice iz kocke i one ti odgovaraju svim vrstama proteina jer ne možeš na primer goveđu supicu sa piletinom ili nešto slično.
    Slika
    Slika
Odgovori 4679 postova