Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od dudank » pre 14 godine

:pivo: za vas! Eh, da znate što je lepo kad čovek može slobodno da kija a da mu ne izleti i duša na nos. :)

Još može da bude neprijatnih iznenađenja (rana je i dalje blago upaljena), pa ne smem nimalo da se opuštam, ali dosad sam stvarno prošla bolje nego što sam očekivala, tj. bolje nego što je doktor očekivao. :) Velika je stvar kad organizam sam izbacuje nešto što bi doktor inače morao da čupa, a ja sam sa svoje strane stvarno uključila sve što sam mogla, počev od limuna s belim lukom, polena, lekovitog bilja, pa preko kretanja, makar po kući (ukupno nisam sastavila tri dana ležanja), i što je takođe bitno, redovnog jela. Banalna stvar, ali rad creva je neverovatno važan kod nekih operacija, velika je greška ne jesti iz straha od bolova jer se tako opuste mnogi bitni mišići. Nadam se da nikad nikome neće zatrebati ovo što sam sad napisala, ali dobro je imati to na umu, ne možemo od doktora očekivati čudo ako se i sami malo ne potrudimo. (Mada ja i dalje tvrdim da je moj doca čarobnjak, i ostajem pri tome. :D )

Juče sam napravila grešku u koracima, taman kad je trebalo da večeram, ja sam se zakucala pred televizor da gledam film (televiziju inače gledam jednom u 2-3 meseca), tako da sam zaboravila na večeru, i onda je bilo u ponoć stani-pani. Nije bila neka večera, 4 ćevapa i naviljak kupusa, ali nije mi prijala jer sam legla ubrzo posle toga, i još mi je teško u stomaku. Danas ću pametnije, a već danima mi se mota po glavi i jedna bajna čorbica koju nisam pravila milion godina :evil: , nije preteralno dijetalna, ali ću da počastim svoju napaćenu tibicu. (Ne mogu da se ne prisetim, tu čorbicu su pravili u jednom hotelu gde sam svojevremeno boravila zbog posla, i na kraju su mi se svi smejali jer od svih specijaliteta koje smo imali na raspolaganju, skoro tri meseca, ja sam svaki dan tražila da mi sipaju po dvaput domaću vojvođansku čorbicu. :16: )

Ups, zamalo da zaboravim, juče je za užinu bilo još nešto, odoh da upišem!

D: jogurt s lanom i začinima
    R: salata (sir sam zaboravila da pojedem)
    U: neskafa sa 1,5 dl mleka, 3 mandarine
    V: čorbica od svinjetine i piletine, s domaćim rezancima i sirćetom, uz kupus salatu i čašu mleka
    desert: nekoliko čvaraka :prasence:
    - ali sam odolela pici, nisam je ni takla. :007:
    Poslednja izmena od dudank u 10 Nov 2010, 23:57, izmenjeno 3 puta ukupno.
  • KPJ
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od KPJ » pre 14 godine

Dudoooooo vecera tako kasno i to cevapi :wink: Vec kad si brljala to ide uz pivce jel da?
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Neverovatno, ali bila sam karakter. :) Tražila sam od mm da mi sipa dva prsta piva i toliko sam i popila. :) Ovih dana bi trebalo da padne mini-žurka (ne znam da li je još neko nekad slavio vađenje konaca :16: ), pa se čuvam za to. 8)
  • Natalija
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 17 godine

od Natalija » pre 14 godine

Sve treba da se slavi! :D
    Lak i brz oporavak zelim :)
  • Rea
    Početnik
    Početnik

od Rea » pre 14 godine

Čestitam na skidanju končića! :013:
    Slika
    "Ako želiš isceliti telo, najpre moraš isceliti duh." -Platon
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 14 godine

Super, super... Ispadaju koncici, moral na visini... Ideeeeemoooo dalje... :009:
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • KPJ
    Amater
    Amater

od KPJ » pre 14 godine

jaka si ti cura, malo ces da stegnes zube i posle se pocasti u neki dobra restorancic
  • jelenakg
    Početnik
    Početnik

od jelenakg » pre 14 godine

super za konce,odahnuces ka"coek kad se to zavrsi
  • Misha79
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Misha79 » pre 14 godine

:skakutalo: Jeeej, Dudić, samo neka ide na bolje, i neka ima povoda za slavlje, a da li je nekad neko slavio skidanje konaca - pa, neko mora i da bude prvi... :D Uh, a čorbica... balim k'o danska doga... :009:
    Najjači samo ostaju i nikada se ne daju, svome Bogu veruju i svima prkose
                             Najjači samo ostaju i nikad se ne predaju, najjači samo veruju u zakon pobede!!!

WHERE THE HEAD GOES, THE BODY WILL FOLLOW
  • Dobar Komad :-)
    Početnik
    Početnik

od Dobar Komad :-) » pre 14 godine

Misha79 napisao:da li je nekad neko slavio skidanje konaca - pa, neko mora i da bude prvi... :D
    Slazem se! :D Samo ti nama budi dobro! :009: :009:
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 14 godine

Stvarno si borac, brzo se oporavi, a posle zaigraj! :skakutalo:
  • tratinčica
    Amater
    Amater

od tratinčica » pre 14 godine

Javi kad je žureza, da i drugarica okvasi brke u to ime :D :pivo:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Devojke, zlatne ste! :D

Za žurezu ću da pričekam neki dan, malo sam se prerano obradovala jer nisam znala da će ovoliko :shock: da boli posle skidanja konaca. Dosad su pridržavali mišić na okupu, a sad sve vuče na svoju stranu i bilo je sinoć i noćas :zid: , ne znam je li imao neko to iskustvo, ali sad sam doručkovala novalgetol pa će valjda da bude bolje. Još je to sve otvoreno i grozno, sad će trebati 6-7 nedelja da zaraste i da izađe i poslednji dren, pa tako... ko ima krizu s dijetom, može da svrati kod mene i pogleda, odmah će mu presesti život i neće brljati naredna tri dana. :D

Sinoć sam i ja malo brlj-brlj s čvarcima, ali to je zato što sam zaboravila da pojedem krišku sira za ručak, pa je više bilo kao nadoknada. Moji momci su pravili picu, ali nisam je ni pogledala, nešto mi se osladila kupus salata. :) Ne smem ni da pišem koliko inače povrća jedem, to su mere od kilogram pa naviše, ali bar je s povrćem opuštencija.

D: 2 mandarine (zbog leka)
    U: jogurt s lanom i začinima
    R: gomiletina salate od mlade boranije, nekoliko čvaraka :oops:
    U: neskafa sa 1,5 dl mleka, 2-3 mandarine
    V: čorbica s mesom (jučerašnja), salata, mleko
    Poslednja izmena od dudank u 11 Nov 2010, 16:20, izmenjeno 1 put ukupno.
  • tratinčica
    Amater
    Amater

od tratinčica » pre 14 godine

dudank napisao:sad sam doručkovala novalgetol

A da probaš "analgetik", od Ivanovne, ujedno deluje i kao antiseptik :16:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Trenutno u kući imam samo meksičke proizvođače lekova, ne znam jel' može to. :16: Oj, oj, kud će naše duše grešne... :roll:
Odgovori 9033 postova