Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • sandrica111
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 13 godine

Re: Pitanje u vezi UN dijete

od sandrica111 » pre 13 godine

Heeeej drustvoooo :))))) Danas mi je prvi dan UN dijete :) Imam trenutno 80 kg , cilj mi je da skinem 20 kg :) nadam se da cu za ova tri meseca uspeti . Jedini problem mi je sto ja ne mogu bez kafe sa mlekom :(((( Mislila sam da je pijem samo na proteinski dan , a da ostala 3 dana pijem tursku bez secera naravno . Nadam se da mi ta jedna solja kafe sa mlekom nece pokvariti dijetu :(
  • EnciMenci
    Početnik
    Početnik

od EnciMenci » pre 13 godine

Pre svega dobrodošla i srećno :mahalo:

A što se tiče kafe sa mlekom neće ti škoditi i ja je pijem, naši UN-ovci piju 3u1 ili 2u1 nisam baš sigurna, ali ja sam postavila isto pitanje i dobila odgovor da malo niskokaloriskog mleka (0,5mm) neće da škodi :D
  • sandrica111
    Početnik
    Početnik

od sandrica111 » pre 13 godine

e pa hvala ti puno sad mi je lakse :DDDDD
  • malo debela
    Početnik
    Početnik

od malo debela » pre 13 godine

Mimo svih pravila ove dijete, sad sam se baš najela suvih šljiva. Domaće šljive, bez koštica, ko bi im odoleo. :) Eto, ako budem tražila vaše mišljenje, verovatno ćete me svi izgrditi.
  • EnciMenci
    Početnik
    Početnik

MaloDebela suve šljive su dozvoljene (pitala sam), ali Lasata mi reče da mogu kao užina u obliku kompota 8)
  • malo debela
    Početnik
    Početnik

od malo debela » pre 13 godine

EnciMenci napisao:MaloDebela suve šljive su dozvoljene (pitala sam), ali Lasata mi reče da mogu kao užina u obliku kompota 8)

Ni to nisam ispoštovala. Em sam ih pojela mnooooogo, em nisu u obliku kompota, em to nije bila užina, nego sam ih više puta jela :( Ali šta ću, sad mi u stomaku nije baš prijatno. Hehehhehe
  • EnciMenci
    Početnik
    Početnik

Opet ja.... Sory... :) Pitanjce je sledece: da li je proteinski dan dozvoljeno jesti dimnjenu svinjsku kolenicu (kuvanu sa povrćem)? Pročitala sam ovde među pitanjima da može dimljeno meso, ako se zna da nema aditiva, a mislim da takva kolenica nema. Znam da treba izbegavati svinjetinu, ali bar jednom mesečno valjda može :(
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine

od 314pezos » pre 13 godine

Stvarno mi nije jasno zašto uvek tražite razlog više da opravdate Vašu unapred donešenu odluku da uradite nešto što uopšte nije preporučljivo a pogotovo što je opšte poznato koliko kolenica sadrži masnoće a pripremati je bez toga je čista gurmanska ludost ... gurmanluke ostavi kad ne budeš na dijeti 8)
    Slika
    Slika
  • Aya_m
    Početnik
    Početnik

od Aya_m » pre 13 godine

Dobar dan,

vec duze vreme pratim ovaj forum i zahvaljujuci vama odlucila sam se na UN dijetu. Pa sam danas i evo odlucila da se registrujem i pitam nesto.

Pocela sam pre 7 dana i mogu vam reci da mi ne pada tesko. Jednom sam je prekrsila, juce na vocni dan sam zgrabila 3-4 pomfrita :( nisam mogla da izdrzim, ali dobila sam uzasnu grizu savesti, tako da cu se ubuduce vise truditi da odolim.

Imam par pitanja u vezi razlicitih dana.

1. Na proteinski dan (ako se izaberu jaja) da li sme da se jede becarac (paprika-paradajz-luk) i da se u nejga na kraju dodaju 2 jaja?
    2. Na Skrobni dan da li smem da mesam namirnice istog tipa - da skuvam grasak i krompir zajedno, sa sargarepom i recimo malo paradajza?
    3. UH dan, da li testenina mora da bude posna, tj. bez jaja? I da li mozemo napraviti recimo testeninu sa kupusom? Ako se svez kupus samo obari bez ulja i sa malo vode?
    4. Da li smem bar jednom u dve nedelje na UH dan narendati malo biljnog sira, nekoliko grama naravno i na koji dan bi to smela.

To su moja pitanja za sada. Hvala vam unapred!!
  • Winnie
    Početnik
    Početnik

od Winnie » pre 13 godine

Dobro došla Aya! :)

Evo ja sam prva vidjela pitanja, pa ću ti i odgovoriti jer su već sva postavljana... a i imam valjda nekog iskustva (62 dana dijete i 11,5 kg manje :wink: )

1. Možeš da jedeš taj bećarac s jajima. Na proteinski dan ne smeš mešati proteine. Znači ili jaja, ili sir ili meso ili riba. Što za ručak, to i za večeru upola manje. Svaki dan ti je dozvoljeno da jedeš neutralno povrće (luk, paradajz, paprike, mrkva, karfiol, brokoli, tikvice), pečurke koje se takodje ubrajaju u neutralnu namirnicu i salatu.
    2. Smeš da mešaš skrobne namirnice s tim da recimo bude 70% krompira i 30% graška ili obrnuto, znači da ti jedna skrobna namirnica bude dominantna. Šargarepa i paradajz su neutralne namirnice tako da slobodno ih dodaj.
    3. Ne mora posna tjestanina, ali je poželjna. Ja recimo ne jedem posnu. Možeš praviti tjesto s kupusum jer i on spada u neutralnu namirnicu. Na dan ti je dozvoljena kašika ulja, pa rasporedi...
    4. Sir (pa tako i biljni) se jede na proteinski dan ako si odabrala za taj dan mlječne proizvode. Drugim danima nije dozvoljen. Ako ga narendaš po tjestenini, to ti je brlj (što bi mi rekli ovdje žargonski na forumu).

Eto, nadam se da sam ti pomogla. Ako imaš još pitanja, slobodno, pucaj... :) Ja sam ovdje puno naučila i obogatila svoj jelovnik.
  • EnciMenci
    Početnik
    Početnik

314pezos napisao:Stvarno mi nije jasno zašto uvek tražite razlog više da opravdate Vašu unapred donešenu odluku da uradite nešto što uopšte nije preporučljivo a pogotovo što je opšte poznato koliko kolenica sadrži masnoće a pripremati je bez toga je čista gurmanska ludost ... gurmanluke ostavi kad ne budeš na dijeti 8)

Gigo hvala na odgovoru (pre svega) da je odluka donesena, pitanja nebi bilo... Ne razumem cemu tako neprijatan odgovor... U svakom slucaju hvala
  • Aya_m
    Početnik
    Početnik

od Aya_m » pre 13 godine

Hvala na odgovoru Winnie!

Pa potrudicu se da napisem unapred jelovnik, pa naravno ako bude neka greska u njemu, nadam se ispravkama.

Pa eto sutra mi pada UH dan. Pa eto planiram da pravim makarone sa dinstanim kupusom. Iako nikako ne volim kuvani kupus (niakakv) ovaj dinstani prosto obozavam! Moja baka je to nazivala "Flekice sa kupusom", tako da mi je to plao na pamet za sutra :) Ako nekoga ineteresuje kako se sprema (a lako je jako) napisacu recept!
  • Winnie
    Početnik
    Početnik

od Winnie » pre 13 godine

Aya predlažem ti da otvoriš svoj dnevnik pa da te pratimo i družimo se. :) Tamo možeš pisati šta svaki dan jedeš a mi ćemo te ispravljati ako grešiš ili krasti recepte... a naravno i ti možeš od nas da dobiješ neke super ideje šta da jedeš.
  • Aya_m
    Početnik
    Početnik

od Aya_m » pre 13 godine

Rado, samo mi kazite kako da otovrim dnevnik?

Hvala!
  • vikii
    Početnik
    Početnik

od vikii » pre 13 godine

Aya_m napisao:Rado, samo mi kazite kako da otovrim dnevnik?

Hvala!

Zdravo,dobrodosla! :mahalo: Samo odes ovde u levom uglu na novu temu i u naziv teme ime dnevnika.... Posle napises nesto o sebi....i naravno svoje jelovnike....
Odgovori 4679 postova