Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • malamaka
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 13 godine

Re: Pitanje u vezi UN dijete

od malamaka » pre 13 godine

Cicoka je puna skroba sumljam da moze biti neutralna namirnica, mozda listovi od kojih sse pravi salata ali sam koren koji je jestiv i ima ukus slatkog krompira ne moze biti neutralan. Jedino sada sto cicoka spada u prirodni insulin. U sv. slucaju nije retka kod nas, vec smo mi navikli da jedemo samo dobro staro sto su jele nase mame, bake itd.
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine

od 314pezos » pre 13 godine

rebeca92 napisao:Gigo, šta predlažeš onda? Da se jede ili ne? :?

Ako se oko nečeg lome koplja uvek treba izabrati onaj po nas sigurniji izbor a to je u ovom slučaju "ne jesti" 8)
    Slika
    Slika
  • vikii
    Početnik
    Početnik

od vikii » pre 13 godine

Nije mi niko odg.da li mogu samo supu sa rezancima uzeti za UH dan? Ili mozda 200 gr.stapica? Nekako mi je to najgori dan najradije bi preskocila citav rucak... :(
    I kod nas su sad izasle neke punjene cokolade sa 70% kakaa,da li mogu njih koristiti mnogo su ukusnije? Do sad sam jela cokoladu sa 85% a sad sam kupila sa 99%,mogu misliti kako je ukusna... :010:
  • čupavac
    Početnik
    Početnik

od čupavac » pre 13 godine

Ćao svima :pozdrav: Htela bih da pitam šta je još, osim običnih kifli, moguće jesti u pekari (za ručak) na UN dan?
    Hvala i nadam se nekom ukusnom odgovoru :11: :12:
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

vikii napisao:Nije mi niko odg.da li mogu samo supu sa rezancima uzeti za UH dan? Ili mozda 200 gr.stapica? Nekako mi je to najgori dan najradije bi preskocila citav rucak... :(
    I kod nas su sad izasle neke punjene cokolade sa 70% kakaa,da li mogu njih koristiti mnogo su ukusnije? Do sad sam jela cokoladu sa 85% a sad sam kupila sa 99%,mogu misliti kako je ukusna...

- Možeš supu sa rezancovi, al da na bude to neka supa/čorba sa skrobnim povrćem ili da je proteinska ... znači da je supa/čorba od neutralnog povrća i bogata sas rezanci,
    - Što se tiče štapića (predpostavljam da je su u pitanju integralni "bart" štapići) možeš i to za ručak ali ti preporučujem da uz njih dok ih jedeš i pijuckaš neku povrtnu supicu da se olakša varenje,
    - A bolje da ne vidiš moj izraz gađenja na čokoladu od 99% kakaoa ... ukus bolje da ti ne opisujem (ja sam probao Lindt) :16:

čupavac napisao:Ćao svima :pozdrav: Htela bih da pitam šta je još, osim običnih kifli, moguće jesti u pekari (za ručak) na UN dan?
    Hvala i nadam se nekom ukusnom odgovoru :11: :12:

Možeš i obične perece, đevrek i slična paciva .. u suštini možeš peciva koju su spravljena od običnog hlebbnog testa a ne od "lisnatog" testa 8)
    Slika
    Slika
  • vikii
    Početnik
    Početnik

od vikii » pre 13 godine

Hvala Giga na odg. Vjerujem da je super ukusna! :16: :19: Ja cu mjesati malo ove ljepse malo one....
  • čupavac
    Početnik
    Početnik

Hvala Giga, ali ja moram jos nesto da pitam :) Sta mi predlazete za rucak-proteinski dan, a moram ga pojesti na nogama za 15 minuta, van kuce i restorana? :) Ja sam razmisljala o nekom sendvicu, ali to je mnogo hleba, pa sad stvarno nemam nikakvu ideju? I jos nesto :D da li su za veceru (UN dan) dozvoljeni bas svi slatkisi? Moram priznati da me ta veceta na UN danu najvise buni, jer ceo ciklus odvajam srob, proteine, ugljene hidrate i onda na taj dan ya veceru u 2-3 klaca pojedem sve zajedno :neznalica: :AA11:
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

čupavac napisao:Sta mi predlazete za rucak-proteinski dan, a moram ga pojesti na nogama za 15 minuta, van kuce i restorana? Ja sam razmisljala o nekom sendvicu, ali to je mnogo hleba, pa sad stvarno nemam nikakvu ideju?

A ti uzmi pljesku bez namaza sa puno salate a pola lepinje baci ... sendvič svakako zaboravi ali ne zbog hleba već zbog suhomesnatih proizvoda ... a supicu ćeš morati u termosu da nosiš sa sobom 8)
    čupavac napisao:da li su za veceru (UN dan) dozvoljeni bas svi slatkisi?

pa ne baš svi ... al čitajući ove rubrike možeš izvoći šta jeste a šta nije 8)
    čupavac napisao:Moram priznati da me ta veceta na UN danu najvise buni, jer ceo ciklus odvajam srob, proteine, ugljene hidrate i onda na taj dan ya veceru u 2-3 klaca pojedem sve zajedno

Nemoj da se opterećuješ sa tim jer svega ostalog ima po malo a najviše je ipak ugljenih hidrata 8)
    Slika
    Slika
  • Makica89
    Početnik
    Početnik

od Makica89 » pre 13 godine

Ja sam u velikoj nedoumici. Danas mi je 58. dan (vodeni dan koji necu drzati, kad mi je bio prosli umalo se nisam onesvestila na sred ulice koliko mi je bilo lose i glava je htela da mi pukne), ali drugi problem mene muci. Naime, poslednjih 20ak dana me boli zeludac, kao da nista ne moze da svari, kao neka kiselina, posebno kad mi je vitaminski dan posle bilo kog kiselog voca. Bez obzira na to, nastavila sam sa dijetom jer sam bas zacrtala da izdrzim i smrsam, ali ponekad me uvece boli toliko da ne mogu da funkcionisem vec samo da legnem i da se sklupcam. :crybaby: I sada ne znam da li da prekinem sa dijetom, ili da je ublazim, ali kako?! Ako neko moze da mi pomogne, otvorena sam za svako racionalno resenje. :neznalica: Inace kilogrami solidno idu nadole, za sad oko -10.
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Obavezno poseti svog lekara 8)
    Slika
    Slika
  • čupavac
    Početnik
    Početnik

Da li je na UN dan moguća palačinka sa kremom iz palačinkarnice :D
  • malamaka
    Početnik
    Početnik

od malamaka » pre 13 godine

Da dozvoljena je, pre par dana je neko postavio isto pitanje
  • čupavac
    Početnik
    Početnik

jooooooooooooooooooo malamaka HVALA TI od <3 skoro mi niko nije saopštio tako lepu vest :009: :skakutalo:
    P.S a tako mi se jela ta palačinka :013: :013: :013: :zuba:
  • Loptica90
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od Loptica90 » pre 13 godine

Imam ja pitanje :) Ako na proteinski dan jedem filet oslića, da li mogu za večeru tunjevinu? :neznalica: Čini mi se kao da sam negde pročitala da može, ali da me ubijete ne mogu to sad da pronađem :?
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 13 godine

Mozes... Vazno je da je i za veceru riba... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
Odgovori 4679 postova