Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • malamaka
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 13 godine

Re: Pitanje u vezi UN dijete

od malamaka » pre 13 godine

Evo jos jednog pitanja, moze li se kada je voden dan skuvati dva litra caja i u to iscediti jedan limun i to piti umesto vode i uz vodu?
    Poslednja izmena od malamaka u 02 Mar 2012, 19:05, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • vikii
    Početnik
    Početnik

od vikii » pre 13 godine

Da li se mogu jesti stapici za UH dan? Ili tako neke grickalice? A supica sa rezancima za rucak? :neznalica:
    Poslednja izmena od vikii u 28 Feb 2012, 17:07, izmenjeno 1 put ukupno.
  • Lenna
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 14 godine

od Lenna » pre 13 godine

314pezos napisao:
    Lenna napisao:Da li znate u koju grupu namirnica spada Soja u Zrnu?

Evo sta autorka UN dijete kaže za soju: Sojino meso i Tofu - sojin sir idu za proteinski dan, soja u zrnu na skrobni dan a mlevena soja ili sojine ljuspice na UH dan
    Lenna napisao:da li kod UN dijete moze za dorucak da se pojedu 2 redane jabuke s sakom lana i seckanog badema ili soje u zrnu?

ne ... samo čisto voće 8)

Hvala!! :)
  • natasamucibabic
    Početnik
    Početnik

od natasamucibabic » pre 13 godine

Dragi 314pezos, imam dva pitanja :)
    -Kada i da li moze da se jede pita sa kiselim kupusom?
    -Da li u neutralno povrce spada luk, praziluk, brokoli, kelj, kupus i paradajz?
    Hvala umapred :mahac:
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine

od 314pezos » pre 13 godine

- pita sa kiselim kupusom (testo + kupus) i ako je u tom sastavu, bez puno ulja samo za ručak na UH dan,
    - da, to je sve neutralno povrće 8)
    Slika
    Slika
  • athena
    Početnik
    Početnik

od athena » pre 13 godine

EVO I MENI SVECANO DANAS PETI DAN UN DIJETE....VEC SE OSJECAM LAKSE...MADA JA KOMBINUJEM DOSTA TOGA I TRUDIM SE DA NE JEDEM JEDNOLICNO....

MEDJUTIM, JEDNO PITANJE...MOLIM VAS AKO MI MOZETE RECI KAKO IZDRZAVATE VODENI DAN????
    JA SE NJEGA JAKO PLASIM I MISLIM DA GA NECU MOC IZDRZAT JER CU SE DEFINITIVNO ONESVIJESTITI U TOKU DANA :(
  • vikii
    Početnik
    Početnik

od vikii » pre 13 godine

athena napisao:
    MEDJUTIM, JEDNO PITANJE...MOLIM VAS AKO MI MOZETE RECI KAKO IZDRZAVATE VODENI DAN????
    JA SE NJEGA JAKO PLASIM I MISLIM DA GA NECU MOC IZDRZAT JER CU SE DEFINITIVNO ONESVIJESTITI U TOKU DANA :(

Meni je danas vec 35 dan! I ja sam se bojala vodenog dana ali ipak sam ga pregurala. Ja sam skuvala litru caja i napravila limunadu.....ili ako bas budes gladna,jednostavno prosetaj ili uradi nesto i to prodje. Ma izdrzaces ti :skakutalo:
    :D
  • athena
    Početnik
    Početnik

od athena » pre 13 godine

vikii napisao:
    athena napisao:

Meni je danas vec 35 dan! I ja sam se bojala vodenog dana ali ipak sam ga pregurala. Ja sam skuvala litru caja i napravila limunadu.....ili ako bas budes gladna,jednostavno prosetaj ili uradi nesto i to prodje. Ma izdrzaces ti :skakutalo:
    :D

Pa dobro, mozda si u pravu:) medjutim, ja sam negdje citala da za vodeni dan, pije se striktno, ali samo voda...nikakvi cajevi, kafe i limunade?
  • vikii
    Početnik
    Početnik

od vikii » pre 13 godine

Mislim da to ide za mjesecevu dijetu,to je isto mnogi kazu dobra dijeta,e tad se striktno drzi tih pravila samo voda. A za UN vodeni dan mozes piti kafu i cajeve bez secera i (sto ja zovem limunada) 1 limun na 1,5-2 litra vode,ali nije lose! :)
  • Tomislaw
    Početnik
    Početnik

od Tomislaw » pre 13 godine

vikii napisao:Mislim da to ide za mjesecevu dijetu,to je isto mnogi kazu dobra dijeta,e tad se striktno drzi tih pravila samo voda. A za UN vodeni dan mozes piti kafu i cajeve bez secera i (sto ja zovem limunada) 1 limun na 1,5-2 litra vode,ali nije lose! :)
    I bez mlijeka u kavi. :)
  • Winnie
    Početnik
    Početnik

od Winnie » pre 13 godine

E ja sam sad malo zbunjena. Pročitala sam intervju sa autoricama dijete i buni me njihovo objašnjenje za vodeni dan:

Što se smije jesti u određenim danima?

• Svaki 29. dan, odnosno 1 puta mjesečno, je tzv. "vodeni dan"- pije se voda, a mogu i čajevi, bistre juhe, sokovi od voća i povrća bez šećera

Zar nije rečeno da bistra juha može samo ako nam je kriza, a sokovi nikako (osim one čuvene slabe limunade)?
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine

od 314pezos » pre 13 godine

Nema šta da te buni, intervju i nije klasičan jer su autorke samo odgovorile mejlom na neka pitanja "na slovenačkom" (imam original) a prevod je od "coolinarke" koji baš i nije dobro protumačen u toj rečenici a ona zapravo u pravom prevodu glasi "Za vreme dana vode pijte samo vodu, iako se u tečnost ubrajaju čajevi, bistre supe, sokovi od voća i povrća, bez dodatnog šećera naravno ipak su sokovi od voća i povrća obrok" ... tako da se ti samo drži dosadašnjeg pravila 8)
    Slika
    Slika
  • Winnie
    Početnik
    Početnik

od Winnie » pre 13 godine

Si šefe, hvala ti na objašnjenju ove konfuzije. :)
  • vikii
    Početnik
    Početnik

od vikii » pre 13 godine

Nisam sigurna da li je ovde pravo mjesto za ovo moje pitanje,ali ajd...
    Danas sam se vagala i moja kilaza trenutno stoji,planirala sam sad da krenem sa turbo UN ali nisam sigurna,sta mi vi predlazete? Danas mi je 37 dan! I da li i trudnice mogu da koriste ovu dijetu ili to nije preporucljivo? Hvala unapred!!!
  • rebeca92
    Početnik
    Početnik

od rebeca92 » pre 13 godine

U koji dan spadaju čičoke? :)
    "Being Queen means nothing. All I care about is you." ♥
Odgovori 4679 postova