Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od dudank » pre 14 godine

I ja sam se iznenadila... vidi baš na http://nutritiondata.self.com/facts/por ... ts/10297/2 (samo namesti brojač), vrlo prijatno iznenađenje sa 110 kcal na 100 grama. :)

Sad sam odradila kratku ali intenzivnu šetnju i kupovinu na brzaka (mm je obavljao dužnost nosača), uz stepenice još uzlećem kao 'tica, a čim se malo odmorim, sleduje pravljenje torte za decu... sad mi je i to FA. :cry: Nego, Mim, sad kad si rekla ovo da jedem koliko da me vetar ne odnese... što je trenutno nažalost tačno... al' setila sam se "Pana Volodijovskog", ko je čitao, možda i pamti, i srednjovekovnog recepta kad zaostane vrh od strele zariven u rani, onda ratnici nedeljama krkaju medveđe salo i kojekakve slanine da bi se ugojili i da bi masnoća isterala strano telo... pa se zasmejah, možda bi meni pomoglo da opet nabijem jedno 20 kila pa da isteram ove konce. :16: (Ala bi bio život, ležim i mezetim. :headbang: )

Postajem neurotično pričljiva, molim da me povremeno klepite... :005:
  • tratinčica
    Amater
    Amater

od tratinčica » pre 14 godine

dudank napisao: kojekakve slanine da bi se ugojili i da bi masnoća isterala strano telo...

Što je babi milo, to joj se i snilo. :evil: :evil: Od svih načina iščačkala mezetluk hm :-P
  • mica66
    Amater
    Amater

od mica66 » pre 14 godine

dudank napisao:... onda ratnici nedeljama krkaju medveđe salo i kojekakve slanine da bi se ugojili i da bi masnoća isterala strano telo...

apropo ... sad kad nisam na dijetu, vec na "normalnom" (citati: higijenicarka (cisti sve pred sobom)) ozderavanju, jutrom mandzamo one decije radosti: jaja na oko, virsle i barena jaja, ala kajmak i leba itd. Of kors, jedna od najvecih nasih rados'i jos od malih nogu je sta?: pasteta i leba! Jupi!!! Ko ovo ne voli nije nikad bio mali, vec se rodio sa brkovima i sisama - odma ... Elem, na kvoti 248 jedan dan ostadosmo bez pastet, te se sjurismo u obliznji bivsi "prijatelj kucnog budzeta", a danas Maxi Pljackas laganih nam novcanika, te odabrasmo srednje jeftinu "barenu kobaju" od cureceg mjasa, "proverenog i od poverenja" proizvodjaca Backe Topole. Dogegasmo do doma svog (s dusicom u nosu, posto je kretanje za nas sportska disciplina), i sobalismo se na istu. Dragec, zgadjenog lica rece: "Nes'o mi ovo mnogo masnos, a?", a ja, u momentu besna (posto stalno nesto zvoca kao neko pogano чичиште), GRAK na njega: "Opet 'enjas, stalno ti nesto fali, ko u ruzinim laticama da si se rodiJo, a kuku-ru-ku-kuruz ti iz gluteusa viri, ko ce tebi udovoljiti, pastet ko pastet ... itd, itd ..." Sta ce jadan, nastavi da mandza, a sav ufitiljio ... U medjuvremenu, ja spravih sendvice za uzinu te sedoh i sama da doruckujem i ko da me neko maljem sobalio u glavu ... MAASNOOOOOO dozlaboga !!! E sad, posto sam se izdrala onako animalno na dragog, nemam di, no slozim najneutralniju facu na svijetu i sazvakah svoju nazovi normalnu kolicinu dorucka (naravno da mazem debelo), onako ... nalik malom Budi. Госпоџо Боже ... Ne znam kako sam prezivela, al' sledeca dva dana - protrčni bojlerko! Vise na porculanskom konju nego na nogama! Straota!
    Tako da ... Sve u svemu, toplo preporocam za izbacivanje svega iz sebe ...

dudank napisao:... Postajem neurotično pričljiva, molim da me povremeno klepite... :005:

Taman s'posla, samo klepeci, pratim te na motoru ...
    sto me ovaj ticker nervira, stalno mi nabacuje da mi je idealna 55kg !
    ovo nam je staro stanje - dok nam je Djolence bio veseo. a onda smo zavrsili sa veseljem ...
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

A da otvorimo negde tred "Alternativne metode za čišćenje creva"? :005: Mis'im, nije šala... ja bih odmah priložila jedno pešes' recepata iznenađenja. (Npr. "Kako naciljati da vas vruće masno pečenje sustigne na pustom drumu bez žbunja između sela i grada.") Ali čestitam, čestitam na apsolutno elegantnom prevazilaženju situacije. :D Ja sam pre neki dan žešće izjela... paštetu... nameštali smo nesrećni tepih, koji i nije tepih nego jeftikanerski tepison (zato što stalno nešto prosipamo i ispuštamo, tako da smo zatrli ružnu naviku držanja normalnih tepiha u kujni), i potegnem ja pitanje kraćenja tog tepiha - da se ne bi mm mučio da diže TA peć (šesticu!) - na šta se on suprotstavi ideji ("Kad može Čak Noris, mogu i ja"), i tako on digne peć, a ja jadna oako bolna četvoronoške uguram nekako to... taj tepih pod peć, pa namestimo moj radni sto s pripadajućim prnjama, i taman da ubacimo i kuhinjski, ali ja shvatim... shvatim da sam mu pokazala pogrešnu liniju od pločica do koje ide tepih, dakle, vrata ne mogu da se otvore... i već sam premetala po glavi opciju da ga ubedim kako su se zapravo vrata poremetila jer ih je nestručno ofarbao, ali onda sam videla taj pogled (ONAJ pogled - kao kad je zbog mog pametnog proračuna morao da demontira i skraćuje krevet za 2 cm testerom)... i tako, eto, mislim, nismo loše skratili tepih. :bas_tuzan:

Da se još malo javno razobličim - noćas sam brrrrrrrrrljnula, imala sam užasan napad nesanice i u pola pet ujutru definitivno sam morala da smotam malo sira. :neznalica: Danas neće biti brljanja, mamila me je voćna torta koju sam sinoć pravila (dolazi student), ali sam se setila i ubacila u nju lešnike, koje ne smem da jedem :007: , tako da sam bezbedna. Sutra će biti redovno brljanje, ali ne s tortom.

U 16.00 redovna kontrola... prošli put nije bilo bolno, nadam se da neće ni danas.

Kol'ki izveštaj... :shock:

D: jogurt s lanom i začinima
    R: (pomeren zbog dr) - dinstani karfiol s pavlakom
    U: neskafa sa 1,5 dl mleka, vopi
    V: dijetalne sarme (junetina, kupus, luk, minimum masnoće)
    Poslednja izmena od dudank u 16 Oct 2010, 14:16, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • madam mim
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od madam mim » pre 14 godine

Obožavam kad dobiješ literarnu dijareju :D , koja je usmerena ka maštarijama o tome kako ti niko ne ograničava hranu, dapače TERA te da jedeš!!!! A onda tu još natrči pvase u laganom kasu, šta čovek više da poželi u petak :) !?!
    Da sve lepo prođe danas kod doce!!! :009:
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 14 godine

Obožavam kad dobiješ literarnu dijareju

Tzv. logoreju... :D
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

madam mim napisao:A onda tu još natrči pvase u laganom kasu, šta čovek više da poželi u petak :) !?!

Da natrči jeven u laganom galopu. :010:

lasata napisao:Tzv. logoreju... :D

Jok, bolje ubola Mim dijagnozu, nije džabe u profesiji... ne drži me stalno, lepo se iza...prospem ovde i odma' me prođe muka. :007:

Nego nije to sad glavno, nego što sam zaboravila da objavim da treći dan zaredom imam manje na vagi... i svečano pomeram tiker na 51,1. :headbang:
  • lasata
    Urednik
    Urednik

:14:
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • Ruzica
    Amater
    Amater

od Ruzica » pre 14 godine

Dudo kod tebe uvek zanimljivo :D

cestitke za minus i puno pozdrava :D :009: :009:
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

od BeogradjankaONLINE » pre 14 godine

Vratila sam se 5 stranica unazad (ala se kod tebe pise :) ) .. al`izes ovakvo chitanje "po dijagonali" - nikako da pohvatam sve niti, a vidim da se nesto vazno desavalo, bol bolujes ali polako (se) isceljujes :) Bas mi je tesko palo, gotovo da sam i sama osetila strah i ostalo sto si prezivljavala, no, tvoj duh je uvek (od kad te chitam) iznad nedaca, pa se citalac i osmehne tvojim slikovitim opisima :)

Maska je uradjena izvanredno, da mi je znati kako, od chega? Ma, cak su i sandale izabrane u skladu sa odezdom iz tog perioda :) Meni su ti deciji maskenbali bili smrt, i ako slovim za kreativnu osobu, ali, brate, dosadno mi bilo da se bakcem oko toga :oops: Svaka tebi cast.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Auf, pa danas mi je dnevnik extra, svratile mi retke 'tice! :skakutalo: Bilo bi lakše da se pohvata kad bih počela povremeno da stavljam "kratak sadržaj prethodnih nastavaka" - a može i "u narednim epizodama gledaćete..." :16: - da se piše, pište se, ali kod mene stvarno nema nikakvih krucijalnih događaja, nego neurotično škrabam da prekratim vreme bolovanja (dakle, krajem decembra očekujte postove od šest metara).

Da ne ureknem - stanje mi se tako drastično popravlja da nemam na šta da se žalim, verovatno ovo i boli, konci i drenovi, ali toliko je malo u odnosu na do pre neki dan da bih sad žurku napravila koliko sam srećna. Danas neću u šetnjicu jer želim da se maksimalno posvetim velikom detetu (a i da mu naspremamo malo klope), ali šetkam po kući kao nova. :)

Beo, na maskenbale se ložimo više mi nego deca, isključivo u tome je tajna... :D Ne mogu više ni da se setim svih maski, znam da su mi najdraži bili Asteriks (veliko dete) i Šrek (malo dete), svojevremeno sam se dosta muvala po pozorištu pa pokrala fazone za pravljenje rekvizita. Tako da je Tutankamon bio laganica, samo dok sam se setila da na parčiće teget svile izlepim trake od samolepljive zlatne folije, ostalo je posle išlo samo po sebi. Sreća te dete i ja nosimo isti broj, ono su moje hipi sandalice koje sam letos kupila. Što me sad baca na drugu temu, juče videh preslatke cipele, baš kakve tražim od proletos, kao kikerice samo trun elegantnije - ali me nešto začudi cena, prošle godine su za 6-7 hiljada mogle da se kupe vrlo pristojne kožne čizme do kolena, a sad duboke cipele šest... da li sam ja ispala iz toka zbivanja, ili je to realna cena? :005:

Danas je dan za redovni brlj, a meni se nešto ne brlja... juče sam od radosti zaboravila da večeram, zasela sa studentom pa udri u priču, posle sam samo reda radi uzela neki zalogaj. Možda će večeras ipak da mi zamiriše štrudla. :)

Svima lep dan želim! :mahac:

R: dinstani karfiol, dan treći
    U: neskafa sa 1,5 dl mleka, lubenica
    V1: sarma (normalna porcija bez hleba)
    V2: 2 šnite štrudle sa sirom
    Poslednja izmena od dudank u 17 Oct 2010, 13:16, izmenjeno 1 put ukupno.
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Kupuj to Puzicu... Ti si ocito naisla na rasprodaju... Cene su blago receno sablaznjive... Bas sam gledala cipele tog tipa i nema nista ispod 10.000 a da lici na cipelu koju nije napravio Rudo... :shock:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ne da su sablažnjive nego sam juče ostala u blagom šoku. :shock: Ne mislim na neke ekstra modele, hajd', tu plaćaš za dizajn, i to je uvek bilo skupo. Nego mi ne ide u glavu da su original kikerice u proseku 60 evra, a isto toliko košta i kopija... u stvari, čak i ne znam koliko su poslednjih godina kikerice kod nas jer ih malo duže nisam kupovala, nisam mogla da ih nađem, ali verovatno su i tu podivljali pa sad imamo najskuplje kikerice u Evropi, isto kao što su nam i starke najskuplje i još milion sličnih stvari. :x Jedino me teši što je lepa kopija i od kvalitetne kože, nije Rudo (gde se seti Ruda! :D ), pa bi mogle i da potraju za tih šest hiljada.

Juče sam izbrljala prilično bedno, nije bila hrana s kojom bih iskreno ljubavisala, tako da sam više reda radi mezetnula onu štrudlu, da mi ne bude žao što nisam probala svojih ruku delo. Ni moj apetit više nije što je bio... bruka. :)

Nastavljamo borbu za održavanje kilograma:

R: sir, salata
    U: neskafa sa 1,5 dl mleka, lubenica (sinoć smo otvorili definitivno najslađu ove godine - raritet!)
    V: sarma, dan treći
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Kikersice su ti, u zavisnosti od modela, 10.500 do 12.500 hiljada... Mislim na cipele... Cizme su od 300 jurica pa navise... :)
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Nena3110 » pre 14 godine

Dudić, sve najbolje, da nam ti budeš zdrava, nije sve u robi.
    Eto, ja glupača i ne znam šta su kikerice :neznalica: :oops:
Odgovori 9033 postova