Na našem forumu
https://www.dijeta.net/tablice/tablice.htmMa nije komplikovano, poenta je da ukapiraš da povrća možeš da jedeš koliko hoćeš (neskrobnog, skrobnog ograničeno, ali nipošto izbegavati mahunarke bez obzira što su nešto kaloričnije - one su i sitije, a neophodne su organizmu), mesa posnijeg i ribe u normalnim količinama, mlečnih proizvoda takođe ... namirnice spremati bez pohovanja i masnih zaprški. Voća takođe unositi svakodnevno, u normalnim količinama, orašaste plodove ograničiti, ali nipošto izbegavati.
Izbegavati masna mesa, bela brašna, beli pirinač, testa od belog brašna, ograničiti krompir. Od ulja maslinovo. Što se životinjske masti tiče ... vode se polemike, ja sam pristalica toga da se meso peče na masti, pogotovu ako je od mangulice. (samo se tava namaže minimalnom količinom masti), jaja takođe, a povrće na masl. ulju, ali ima ih koji mast izbegavaju, mnogo pametnji ljudi od mene prepiru se oko toga da li je mast korisna ili štetna.
Svesti unos žitarica, i od celog zrna, na normalnu meru.
Slatkiše svesti na minimum. Jedan kolač tu i tamo je zaista dovoljan.
Grickalice svesti na najmanju moguću meru, ako je moguće i izbaciti.
To bi bila suština. Računanje kalorija u početku ti pomogne da shvatiš šta su ograničene, a šta normalne količine namirnica.
A povrće je u principu toliko niskokalorično da ga možeš jesti kad god si gladna .
Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).
Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.