Odgovori 410 postova
Kako izgleda moj UH dan?
  • White chocolate
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 13 godine

Re: Kako izgleda moj UH dan?

od White chocolate » pre 13 godine

Posto sam procitala da salata moze svaki dan osim vocnog, evo jedne super ideje za UH dan, ako volite kiseli kupus, morate da probate!

Napravite smesu za mekike (brasno, kvasac i voda) i kada umesite, napravite vise "loptica" od kojih cete praviti mekike, svaku malo razvuci i staviti kiselog kupusa, preklopiti i na tanko razvuci oklagijom. Peci na par kapi maslinovog ulja.

Prijatno! :D
  • kika19
    Početnik
    Početnik

od kika19 » pre 13 godine

imala bi ja jedno pitanjce..... da li se na večeru za UH dan smije jest smoki? ako da, onda u kojoj količini? hvala na odgovoru...
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine

od 314pezos » pre 13 godine

Uhhh ... smoki ... ipak ne 8)
    Slika
    Slika
  • kika19
    Početnik
    Početnik

od kika19 » pre 13 godine

Nažalost :crybaby: hahaha
  • Makica89
    Početnik
    Početnik

od Makica89 » pre 13 godine

Imam ja fantastican recept za UH dan. Vecinu nas mrzi da sami mesimo kore za picu pa kupujemo one zilave polugotove. Moja topla preporuka je da mesite sami, ukusnije je , lepse, a treba samo 5min da se spremi.

Umesi se do 200g brasna (moze i polovina integralnog, a polovina belog) sa malo tople vode, kasicicom ulja, malo soli, secera i trecina do polovina kesice suvog kvasca i praska za pecivo. Kada se zamesi neka odstoji dok se pripremaju sastojci. Moze sve od neskrobnog povrca ali sada usred zime nema ga mnogo u svezem stanju, pa ja stavim pire od paradajza ili pasirani paradajz, sveze, prethodno izdinstane pecurke, malo kiselih krastavcica narendanih i ocedjenih (super je) i puno origana. Kora se tanko razvuce, stave se sastojci, i treba joj 20ak min da se ispece. Velika je verovatnoca da necete moci sve da pojedete :D
  • malo debela
    Početnik
    Početnik

od malo debela » pre 13 godine

Makice, puno ti hvala za recept! Ja baš sutra imam UH dan i sad tražim po forumu šta bi mogla da jedem. Baš mi je nezgodan taj UH dan. Ne mogu više da jedem makarone. A ako me ipak bude mrzelo da mesim testo, reci mi, ona podloga za pizzu, ,iz prodavnice, to je taman za taj dan? Misli, to nije mnogo za ručak? Mada, kontam, ako ne pojedem za ručak ostaće za večeru.

Mada, nateraću sebe da zamesim to testo nadam se. 8)
  • Makica89
    Početnik
    Početnik

od Makica89 » pre 13 godine

Kakva je bila pica prekjuce? Ja sam tek sada videla ovaj post. Naravno, to je otprilike ta kolicina testa i meni obicno bude mnogo pa ili pojedem za veceru ili se neko drugi pocasti vegetarijanom :D . Videces kad prodje neko vreme pravljenja tog testa mocices i da smanjis kolicinu brasna a da napravis podlogu iste velicine, ali tanju. pozz
  • malo debela
    Početnik
    Početnik

od malo debela » pre 13 godine

Hm, meni došli gosti, pa je morala opet ona instant varijanta sa makaronama. :) Napravila sam na brzinu sos sa pečurkama i paradajzom. Kad probam picu, javljam kako je bilo.
  • saci
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 17 godine

od saci » pre 13 godine

evo jos jedan recept

ulivaca sa sampinjonima

umijesiti brasno ,jedno jaje,malo praska za pecivo,malo soli sa vodom da bude kao za palacinke.Izliti tjesto u tepsiju i posuti po njemu izrezane friske sampinjone zacinjene sa malo soli ili vegete sve to ispeci u rerni na 225c. 35-45 min zavisi kliko rumeno zelite izvaditi i zaliti sa vrhnjem za kuhanje i ponovo vratiti da se malo vrhnje upije :D

ovo je originalni recept... ali ja od kako sam na un-ci samo izbacim jaje iz tjesta i dodam malo vise praska za pecivo i umjesto zalijevanja sa vrhnjem na kraju zalijem sa malo prokuhane vode u koju sam malo stavila vegete ili soli
    okus sampinjona se jako lijepo upije u tjesto... bude njammmm...
  • krcko
    Početnik
    Početnik

od krcko » pre 13 godine

pa ljudi ja obozavam ovaj dan! :D
    bili mi neki gosti i ja nakokala kokice i onako mahinalno uz kafu i caskanje nekoliko puta gric gric onda se setim :( lele dal smem kokice
    jedva sam cekala da odu da sednem za racunar da proverim i kad sam procitala laknulo mi stvarno onda sam sela i na miru polizuckala cokoladicu :mahalo:

a ja na ovaj dan obozavam da pojedem parce prepecenog hleba sa malo pindjura za rucak i to mi je super!
    cesto kupim i neko obicno pecivo tipa pereca i sl. nekako mi to dodje slatkis!
  • Rajacica
    Početnik
    Početnik

od Rajacica » pre 13 godine

da li sme da se jede krempita i sampita?
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

od 314pezos » pre 13 godine

dozvoljeno 8)
    Slika
    Slika
  • athena
    Početnik
    Početnik

od athena » pre 13 godine

Zar se kokice ne jedu na skrobni dan??? Posto je kukuruz skrob?
  • mama83
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 14 godine

od mama83 » pre 13 godine

Ne kada je przen na ulju jos sa solju onda ide za uh dan :)
  • athena
    Početnik
    Početnik

od athena » pre 13 godine

Meni je iskreno to, cista glupost. Ako se cijelo vrijeme potencira da se dani striktono ne mijesaju, nego se tacno zna sta se jede po danima, ispada evo da na UH dan mozes da pojedes sto ti mila volja, pa cak i skrob. A ispada da sam skrob, kao sto je kokica ne smijes na skrobni dan. Glupost.
Odgovori 410 postova