Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • tratinčica
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od tratinčica » pre 14 godine

Odličan kostim :14:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

od dudank » pre 14 godine

Fala u porodično ime... :D Ma i ja sam se oduševila, uvek se istrošimo kao besni za tih bednih sat vremena koliko traje maskenbal, a sad smo ovo sklepali za dž, zato sam i stavila, verujem da se mnogi roditelji muče kao mi sa idejama. A super je ova zlatna folija, može da se lepi po tkanini i po svemu živom. Živela braća Kinezi.

Juče izgurah disciplinovano, i dalje nemam predstavu o težini jer sam vrlo uredno naduvena od lekova, pa višak vode izbacim tek do predveče, ali dotad sam već i jela nekoliko puta, a onda ništa od merenja... mada to trenutno nije toliko ni važno koliko da se ne otrgnem kontroli. A juče gledam, šta je ljudska psiha... svratila kuma da me obiđe i odmah s vrata konstatovala da sam "užasno smršala". A ja u stvari imam dva kila više nego prošle jeseni, ali valjda u čoveku preovlada logika da bolesnik mora da smrša, pa tako i ona mene vidi mršaviju nego što jesam. :) U svakom slučaju mi sad više nego ikad odgovara da pazim šta jedem, razmišljam koliko mi je teško npr. da ustanem sa stolice ili da se prevrnem u krevetu, a kako bi tek bilo da imam sav onaj višak? :005:

Danas nema doručka, ide se kod doce, htela bih da to odradim pre jedan. Nadam se samo rutinskom pregledu i previjanju, valjda neće biti ništa strašno.

D: /
    U: jogurt s lanom i začinima
    R: cvekla, kriška sira (ne stigoh da skuvam čorbuljak)
    U: neskafa s mlekom
    V: juneća pljeska, zelena salata, prilog od kupusa i krompira
    Poslednja izmena od dudank u 08 Oct 2010, 19:47, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 14 godine

Cekamo da se javis... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • Misha79
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Misha79 » pre 14 godine

Sjajno Dudić!!! :skakutalo:

Stvarno si bre, heroj...a još bolna, a tako inventivna... bravo! :009:

Srećno danas kod doce!
    Najjači samo ostaju i nikada se ne daju, svome Bogu veruju i svima prkose
                             Najjači samo ostaju i nikad se ne predaju, najjači samo veruju u zakon pobede!!!

WHERE THE HEAD GOES, THE BODY WILL FOLLOW
  • mirnisan
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od mirnisan » pre 14 godine

dudank napisao: (Da li da se obučem ovako sutra i da zapretim dr da ću baciti na njega Tutankamonovu kletvu ako me bude bolelo? :16: )

ti probaj.šta znaš,možda i pomogne? :009:
    Poslednja izmena od mirnisan u 08 Oct 2010, 13:44, izmenjeno 1 put ukupno.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Super sam prošla :skakutalo: , zasad neće ništa da dira, a i ide nekud pa ću u narednom periodu, možda jedno dve nedelje, samo imati kontrole kod njegovog kolege, ništa bolno do njegovog povratka. :skakutalo: Samo da se opet nešto ne zakomplikuje, ali van takvih nepredvidljivih situacija mogu da budem mirna. :headbang: Usput sam videla lepe tople haljinice (u stvari su tunike, ali pošto sam ja malecna, meni su kao haljine do kolena), eto meni obnove. :)
  • madam mim
    Amater
    Amater

od madam mim » pre 14 godine

Huraaa za tok događaja :013: !!
    A medalja za kostim, dakle ti si fenomenalna (i dete, of kros :) )!!!
    Toliko sam se rasentimentalisala na ovaj Nenin vremeplov: "Imali smo igranke, u učionici, klupe uza zid, gramofon, i veselje do celih osam uveče " - jeste, i u moje vreme bilo tako u osnovnoj školi, koja sreća.... :)
    Uživaj u brezbolnom (ili bar skoro) predstojećem periodu! :009:
  • mirnisan
    Amater
    Amater

od mirnisan » pre 14 godine

nečeš valjda trošiti pare? šta ćeš da turiš pod dušek kad su ti prazne čarapice??? :evil:
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ma žuljaju puste pare pod slamaricom, a ja ne volim da me žulja... Pa sam zato juče i kupila 'aljinicu :skakutalo: , tj. poslala mm u prodavnicu da mi uzme, i eto, prEnovila sam se. Sad neću morati na kontrole & ostalo da idem u džaku... a ispod ove haljine/tunike mogu da se nose i helanke kad je zima, tako da ću i njih da uzmem... pa će trebati ravne duboke cipele... ih, kako lepo to vuče jedno drugo. :D

Neno, Mim, i mi smo imali te igranke s gramofonom... do osam sati. :) A neko stariji (obično neki dečko iz Gimnazije) dođe kao gost da pušta ploče, pa blenemo u njega... :roll: Jes' bilo lepo. Posle smo imali najlepše novogodišnje žurke ever, u Gimnaziji, koje su uredno trajale do zore... s besnim razglasom i osvetljenjem (i naravno da su narodnjaci bili no-no, to nikome nije padalo na pamet da pusti jer bi ga linčovali), i bude jedan profesor kao bajagi dežuran, ali on se skloni da nam ne smeta (i pravi se da ne vidi šta smo sve uneli od pića), uh, da mi je još jednom takvo slavlje. :(

Sinoć su bili bolovi do neba, naiđe takvo veče, još imam i konce i sve, tako da sam morala da pijem odvratne novalgetol ampule i da ih zatrpam nečim slatkim, pa je pala za slobodu kocka ratluka i neka tri minijaturna želea (sva tri zajedno su kao jedna normalna žele bombona), to mi je jedini brlj, ali vaga se opet penje, ne znam šta se dešava jer unosim oko 1200 kcal dnevno... možda je opet samo voda, ali nije mi baš prijatno. Angažovala sam mm da mi negde pod hitno nađe i kupi polovnu traku za hodanje, neku najprostiju, već me muče kukovi i kolena od sedenja i ležanja nakrivo, a nisu prošle ni tri nedelje; moram da se održim u upotrebljivom stanju. Večeras ću regularno da brljnem, toga se ne odričem... i nema ništa više informativno što bih rekla. :)

D: jogurt s lanom i začinima
    R: kupus s pireom*, salata
    U: neskafa s mlekom
    V: brrrrrrrrlj - špijOnska pita)

* Ovoga se setio mm, čudesno starinsko jelo našeg detinjstva (očigledno su nam majke bile u istom kulinarskom fazonu), a bili smo zaboravili na njega, godinama nismo spremali. Nemojte da se smejete ako otkrivam rupu na saksiji, možda ga svi redovno spremaju, ali beležim jer mi deluje da je savršen za skrobni dan u UN:

- kupus rendan kao za salatu blago posoliti, dodati vrlo malo ulja, poklopiti šerpu i ostaviti da se dinsta u svom soku (ako je presuv, dodavati po trun vode, a ako je mokar kao naš juče, otklopiti ranije da voda blagovremeno ispari), može da se ubaci jedan lovorov list
    - kad je višak vode sa dna ispario, dodati veću količinu seckanog belog luka, malo fino mlevenog bibera i zaliti vinskim sirćetom (domaćim, po mogućstvu), i dinstati uz mešanje još 5-10 minuta
    - iskombinovati s malom količinom krompir pirea napravljenog na vodi (moj stil je da direktno pomešam kupus s pireom, a kome je lepše, može da meša i u tanjiru)

(Sad bi trebalo da dodam: poslužiti s naviljkom zelene salate i obždrati se. :16: )
    Poslednja izmena od dudank u 09 Oct 2010, 18:23, izmenjeno 1 put ukupno.
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Obratite paznju da traka ne bude mehanicka jer mislim da bi ti to za sada predstavljalo preveliki napor... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

E, a ja se u te hodaljke razumem kao Mara u šaru... :( Ne znam koji se mišići više opterećuju na kojem tipu trake, zna li neko to da mi detaljnije opiše? Ne smem da pravim velike korake, a naročito pažljivo moram s gluteusima, sad se pri hodanju maksimalno služim kvadricepsima (donji deo noge nije problem), ne znam kako bih to tačno opisala, recimo da bi mi super odgovaralo nešto što je kao penjanje uz stepenice, ali ni slučajno nešto što je kao silaženje niz stepenice... ala ga opisah, ko razume, shvatiće. :) I bitno mi je da održim kolena u kondiciji, sad sve vreme sedim savijenih nogu, dignutih na stolicu, maltene čučim, pa me ubijaju meniskusi, a već su pre stradali i jedva sam ih osposobila.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Sve mi objasnio Giga na pp (fala još jednom, Giloni! :009: ), sad će da se traži pristojna traka s pristojnom cenom. :) Sinoć sam se sablaznila kad sam videla jastučiće na bokovima, užas šta se napravi za nepune tri nedelje mirovanja... da sam znala da će ovako da ispadne, na vreme bih se opremila.

Vaga me usput ubija u pojam, pokazuje šta joj se prohte, npr. jedan dan 51,1, drugi dan 52,2... uopšte više ne znam gde sam s težinom. Juče sam imala dan bez bolova, pa sam mislila da ću taman fino danas moći da prošetam... kad ono cvrc, krenu opet noćas... ništa od šetnje. Samo mogu, što bi rekô Rundek, da "stojim i gledam se kako se gojim" (nije baš tim rečima, ali može i tako u mom slučaju :16: ), a šteta, tako lep sunčan dan... meni ne smeta hladnoća, sve je lepo dok ima sunašca. :)

Sinoć sam lepo izbrljala s pitom, i mislim da ću izbrljati i danas, pokušavam da prevarim ovaj nesrećni metabolizam koji se očigledno opet navikava na 1200 kcal dnevno, pa kad je već ostalo pite... a i da ne bude da sam se džabe mučila, juče sam ovako kljakava razvlačila testo. :007: Ne znam koliko je kalorijski strašna, moram da preračunam, testo je tanušno (jedna pitica je kao malo jača palačinka), ali je nadev solidan. A mogla bih usput da je turim i u kontra recepte, sinoć sam konačno zapisala meru (za svoju senilnu budućnost).

Zn'či, danas:

D: jogurt s lanom i začinima
    R: čorbica od pečuraka i mleka, salata od krastavaca
    U: neskafa s mlekom - i valjda neka voćka, videću šta može da se nađe
    V: brlj II - špijunska pita
    Poslednja izmena od dudank u 10 Oct 2010, 14:05, izmenjeno 1 put ukupno.
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Meci pitu u kontra-recepte... :)
  • mica66
    Amater
    Amater

od mica66 » pre 14 godine

AHHHHHH !!! Dudic, duso moja, nisam imala pojma da si krenula kod doce !!!
    Tesko mi je da citam muke kroz koje prolazis, ne mogu ni da zamislim kako je tebi !
    Citam, a sve se lecam! Daj Boze da se nakon tih muka sve sanira i nikad vise ne dogodi !
    Odoh malo da skakucem po stanu, sve me boli od tvoje boli !

p.s. Kostjum je sjajan !! Fenomenalno si ga udesila ! Bravo mestre ! :pozdrav:
    sto me ovaj ticker nervira, stalno mi nabacuje da mi je idealna 55kg !
    ovo nam je staro stanje - dok nam je Djolence bio veseo. a onda smo zavrsili sa veseljem ...
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Mico! Sunčani elemente u mom dnevniku! Slika

Proveri se, pliz, da nisi ubola pri skakutanju neku mnogo dobru kombinaciju koraka na temu indijanskih vradžbina, pošto sam noćas imala valjda prvu normalnu noć :013: - ljudi, moja kičma je još u šoku od spavanja u prirodnom položaju. :16: Biće još bolnih dana, ne smem da se opuštam, ali ovo je rados'... rados'. :)

Zato je vaga žalos'... žalos'... ali sad se opet bacam na tanku hranu, valjda sam u međuvremenu malo zbunila organizam. A ako ovako bude i dalje, moći ću makar po kući da hodam... a sutra kontrola i šetnjica, i da vidim neke ravne cipele, ne mogu non-stop u patikama.

D: jogurt s lanom i začinima - oko 150
    R: birijan bez mesa (samo sa spanaćem) + mala kriška skroz mladog sira - do 300
    U: neskafa sa 1,5 dl mleka i kriška lubenice :skakutalo: - 200
    V: za ostatak kalorija parče mesa i salata - 550
    - danas nažalost neće biti junetina, jer je mm juče dovukao četvrtinu praseta, napojio ga pivom i turio u rernu, a to se ne propušta. ('Oću i ja to što pije prase. :cry: )
    Poslednja izmena od dudank u 11 Oct 2010, 17:29, izmenjeno 2 puta ukupno.
Odgovori 9033 postova