Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • kika19
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 13 godine

Re: Pitanje u vezi UN dijete

od kika19 » pre 13 godine

masline su dozvoljene, ali ne pretjerano baš zbog soli :D
    što se tiče kiselog kupusa, on je pun vitamina i odlična salata u ove hladne dane i možeš ga jest svaki dan...
  • KPJ
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od KPJ » pre 13 godine

moze 3 masline i moze kupus (tretira se ko tursija)
  • Sanjili
    Početnik
    Početnik

od Sanjili » pre 13 godine

Kako bih mogla da pripremim pilav?
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine

od 314pezos » pre 13 godine

Masline: 2-3 sasvim dosta
    Kiseli kupus: da
    Slika
    Slika
  • mama83
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 14 godine

od mama83 » pre 13 godine

@ sanjili kasika ulja isprzis luk crni ,kada zacakli stavis pecurke{onda biber zacin} ili onaj kineski mix{onda malo kari zacina} meni se bas svidja,sa strane skuvas pirinac dodas ga da se proprzi ..i...voala...uzivaj :mahalo:
  • Winnie
    Početnik
    Početnik

od Winnie » pre 13 godine

Pitanje: Da li sme za UH dan torta od sira? Ja sam je već jela... pa ako ne sme da ne grešim dalje. Isto tako me zanima kad se prave ti slatkiši kako stojimo sa jajima, mlječnim proizvodima, rižom i sl... tj. namirnicama koje spadaju u proteine ili skrob?

Još pitanja:
    1. Kao što već rekoh i moj muž je na dijeti i čini mi se da je njemu najteže jer radi, pa ne može baš ručak imati oko 13:00 kad i mi. Zato se trudim da mu spakujem na posao, samo što je nezgodno što nema gdje podgrijati hranu pa mu se ne jedu hladne šnicle i sl. Danas je odneo domaću kobasicu i pečenicu na posao. Jel to sme? Čisto da malo pojede dok ne dodje kući na ručak.

2. Vodeni dan nam pada na Dan zaljubljenih ili ti Valentinovo. :crybaby: A isto tako to je i utorak i mom mužu je teško da celi dan ništa ne jede a da radi... Jel problem ako ga pomaknemo za 4 dana, tada bi padao u subotu?

3. Čini mi se da je neko već pitao, al nisam sigurna... Da li uopšte sme da se jede kiselo vrhnje, tj. pavlaka :) i vrnje za kuvanje? Moja svekrva (pošto je Bosanka i pravi svašta od tjesta) pravi neku super tjesteninu koja se u njihovom kraju zove "maglice". To se skuva kao normalno tjesto ali je problem što se preliva sa kiselom pavlakom i bjelim lukom... :005: Nisam sigurna da li to sme.... Isto kao ni za tortu od sira? :?

4. Vidim da neki od vas piju neke vitamine, šumeće tablete i sl. pa sam htjela pitati nešto i u vezi toga. Moj suprug je pčelar pa dosta zna o medu, polenu i ostalim pčelinjim proizvodima i on nama sam napravi mješavinu meda i polena i kaže da u tome ima svih mogućih vitamina. I stvarno mi to uzimamo po jednu malu kašičicu posebno u toku zime (istina ne baš svaki dan jer zaboravim :oops: ) i nemamo problema sa prehladom i gripom, hvala Bogu. E sad da li je to dozvoljeno? Čitala sam da se med sme samo na UH dan. Al ovo je skupa med i polen i jako je zdravo... :roll:
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

- "cheese cake" ili kolač od sira, treba izbegavati za večeru na uh dan je iako je kolač ipak su mnogo većinsko zastupljeni mlečni proizvodi (proteini) sa mnogo većim postotkom mlečne masti u odnosu na mnoge druge kolače te se u tu grupu takođe svrstava još jedna poslastica a to su "šne nokle" ... a sve ostalo gde je ravnomerno zastupljeno u recepturi je po autorima slobodno za konzumaciju.
    - da malo gricne kobasice i pečenice pre ručka :shock: autori nemaju ništa protiv malo masnoće u "domaćim" kobasicama jer su sigurno bez kojekakvih aditiva što se stavljaju u industrijske kobasice ali imaju protiv pečenice koje su vrlo slane a znamo da je veća količina soli neprimerena u bilo kojoj dijeti pa tako i u ivom režimu ishrane i još pride ako su kobasice i pečenica od dve životinjske vrste. Zna se šta se može za užinu u toku prepodneva.
    - UN režim ima svoj kalendar a vodeni dani su baš kad treba ... sretno Vam vodeno Valentinovo :)
    - Kako rekoh ništa od mlečnih proizvoda za većim postotkom mlečne masti a pavlaku sa recimo 3-4% mlečne masti nisam nikad video ... ipak ćete tu super testeninu prelivati sa nečim primerenijem ovom načinu ishrane.
    Slika
    Slika
  • Sanjili
    Početnik
    Početnik

od Sanjili » pre 13 godine

mama83 napisao:@ sanjili kasika ulja isprzis luk crni ,kada zacakli stavis pecurke{onda biber zacin} ili onaj kineski mix{onda malo kari zacina} meni se bas svidja,sa strane skuvas pirinac dodas ga da se proprzi ..i...voala...uzivaj :mahalo:

Hvala,moracu da isprobam,uzelela sam ga se bas :D
  • Winnie
    Početnik
    Početnik

Gigo hvala ti na odgovoru. Još bih te molila da mi odgovoriš na poslednje pitanje koje se tiče meda i polena koje uzimamo umjesto vitamina?

A za vodeno Valentinovo, ipak ćemo prekršiti pa kud puklo... odložićemo za 4 dana pa ako je baš toliki greh.... :bas_tuzan:
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Onda ga preskočite 8)
    Slika
    Slika
  • mama83
    Početnik
    Početnik

od mama83 » pre 13 godine

Pitanjce : koje je to nemasno mleko ?ono od 0.5% jel moze da prodje? nisam videla od 0 kod nas{ako nije reklama pliz mi kazite koji proizvodjac} hvala
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Mleko od 0.5% mlečne masti je odličan izbor
    Slika
    Slika
  • slonche88
    Amater
    Amater

od slonche88 » pre 13 godine

Da li za veceru na UH dan mogu da uzmem palacinku sa kremom i malinama?
  • Winnie
    Početnik
    Početnik

slonche88 napisao:Da li za veceru na UH dan mogu da uzmem palacinku sa kremom i malinama?

Mislim da može.

Jel može meni neko da odgovori na ovo pitanje?

4. Vidim da neki od vas piju neke vitamine, šumeće tablete i sl. pa sam htjela pitati nešto i u vezi toga. Moj suprug je pčelar pa dosta zna o medu, polenu i ostalim pčelinjim proizvodima i on nama sam napravi mješavinu meda i polena i kaže da u tome ima svih mogućih vitamina. I stvarno mi to uzimamo po jednu malu kašičicu posebno u toku zime (istina ne baš svaki dan jer zaboravim :oops: ) i nemamo problema sa prehladom i gripom, hvala Bogu. E sad da li je to dozvoljeno? Čitala sam da se med sme samo na UH dan. Al ovo je skupa med i polen i jako je zdravo... :roll:
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Jeste zdravo ali je i jako slatko ... može se jedino odmah ujutru čim se ustane i to jedna kafena kašikica meda razmućena u čaši mlake vode pa tek nakon recimo sat vremena da se obavi doručak.
    Slika
    Slika
Odgovori 4679 postova