Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • tijanow
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 13 godine

Re: Pitanje u vezi UN dijete

od tijanow » pre 13 godine

Koja kolicina je dozvoljena sto se namirnica tice? Koliko pirinca ili pasulja na skrobni dan,posto su ovi dosta kaloricni? Kolika pizza na UH dan? Koliko grama treba da ima parce torte recimo na UH dan???
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine

od 314pezos » pre 13 godine

na proteinski, skrobni i uh dan preporučena je max do 250 gr za nosioca dana (protein/skrob/uh) + prilozi ... a torta je jedno "restoransko" parče i nikad se nije merilo 8)
    Slika
    Slika
  • pigica
    Početnik
    Početnik

od pigica » pre 13 godine

A je l može meni neko da odgovori na pitanje sa prethodne strane ? :(
  • saskat1975bl
    Početnik
    Početnik

od saskat1975bl » pre 13 godine

pigica napisao:Nisam videla, pa moram da pitam, a ako niko ne bude znao - bunariću da nadjem odgovor :)
    Zanimaju me dve stvari.
    Dok ste držali ovu dijetu da li vam se dešavalo da vam težina ide gore dole 1kg ili da bude stacionirana duže vreme na jednoj brojki?

A drugo pitanje je... :oops: imam rodjendan koji baš pada kad mi je proteinski dan. Izvući ću se od ića i pića, ali kako da bar tortu ne uzmem :crybaby:
    Mislim, mogu ja bez kolača, to mi nije nikakav problem, ali opet... Rodjendan mi je važan, treba domaćicu da ispoštujem, ne mogu da pomerim odlazak za dva dana da mi padne na uh dan, a ne krši mi se ovaj ustaljeni raspored koji imam i već me unapred muka hvata!
    Da li bi bio veliki prekršaj da rotiram dane, tj da mi taj dan bude uh dan kako bih uklopila kolač za večeru?
    Ili da furam moj proteinski a bar da pojedem parče torte?
    Muka me hvata! :crybaby:

Evo brzinski da ti odgovorim koliko budem mogla i znala.nemam pojma koliko si na ovoj dijeti ali bez obzira nista ti nece biti ako ne pojedes tortu ya ro]endan a i ndomacica ce da te shvati,nije smak svijeta.I naravno ako nije prijeko potrebno ne mjenjaj dane.Sto se tice kila\e gore dolje setanja to je normalnoi ali samo pokusaj da ne razmi[ljas o tome i idi dalje kao da je sve kako bi ti htjela.Srecno!
  • pigica
    Početnik
    Početnik

od pigica » pre 13 godine

Saška, puno ti hvala na odgovoru, a nešto slično se i desilo još dok ga nisam videla. :)))
    Idući logikom da mi je ta osoba bitna kao i da mi je ovo važno, pozvala sam se na moju bitnost kod nje :D
    Pomerila sam odlazak na UH dan tako da će sve biti po pravilu.
    Hvala ti još jednom, možda će ovaj tvoj odgovor nekome takodje pomoći :)
  • KPJ
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od KPJ » pre 13 godine

Bilo je receno da se na vitaminski dan moze jesti i povrce, sirovo ALI bez dodatka soli i ulja? Zasto ne ako se vec moze jesti tursija koja je slana? Dali se na ovaj dan moze jesti brokula obarena na pari sa malo vegete?

Sutra mi je taj vitaminski dan pa ova gore pomenuta brokula zavrsila bi dosta posla :wink: .
  • povremeni bucko
    Početnik
    Početnik

od povremeni bucko » pre 13 godine

Verovatno negde i pise ali mnogo je toga za citanje pa sam verovatno propustila. Da li se moze jesti tunjevina za proteinski dan? Kolicina ručak/vecera? Uh bas mi se jede tunjevina i luk :D
  • Tomislaw
    Početnik
    Početnik

od Tomislaw » pre 13 godine

povremeni bucko napisao:Verovatno negde i pise ali mnogo je toga za citanje pa sam verovatno propustila. Da li se moze jesti tunjevina za proteinski dan? Kolicina ručak/vecera? Uh bas mi se jede tunjevina i luk :D

Smiješ jesti tunjevinu iz konzerve, samo ju dobro ocijedi od ulja. :) E sada, količina nije važna, vać pravilna kombinacija namirnica. Meni je osobno čak i dosta jedna konzerva tune od 180ak grama :D Pa si ti vidi koliko možeš pojesti, najvažnije je da ne budeš gladna nakon lijepog obroka. :)
  • povremeni bucko
    Početnik
    Početnik

od povremeni bucko » pre 13 godine

Hvala! Mogu ja dosta pojesti :) bar dve bez ulja, jedino mi bude muka kad jedem tunu bez hleba al prezivecu :)
  • Sanjili
    Početnik
    Početnik

od Sanjili » pre 13 godine

Koliko grama kukuruza kokicara je dozvoljeno na UH za veceru?
    Evo,i da se pohvalim,prvo merenje,posle 8 dana -3kg :D Sad imam 66 :)
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine

od 314pezos » pre 13 godine

Do 100 gr ... ne više ... i nemoj zaboraviti rebro crne čokolade nakon kokica

... i naravno čestitke od Gige za minus :headbang:
    Slika
    Slika
  • Sanjili
    Početnik
    Početnik

od Sanjili » pre 13 godine

Uf,100 g dosta meni,jedva cekam UH dan :D Hvalaaa :D
  • Tomislaw
    Početnik
    Početnik

od Tomislaw » pre 13 godine

povremeni bucko napisao:Hvala! Mogu ja dosta pojesti :) bar dve bez ulja, jedino mi bude muka kad jedem tunu bez hleba al prezivecu :)

Za ručak smiješ krišku kruha dok za večeru moraš preživjeti bez njega. :D
  • slonche88
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od slonche88 » pre 13 godine

Da li su dozvoljene masline?
  • Winnie
    Početnik
    Početnik

od Winnie » pre 13 godine

Masline su dozvoljene, koliko sam pročitala negdje na ovom forumu, ali se s njima ne smije pretjerivati jer su dosta slane, a naročito kad je voćni dan. Al za svaki slučaj pričekaj i odgovor od nekog iskusnijeg. :)

Moje pitanje je da li je dozvoljeno jesti kiseli kupus za vitaminski dan?
Odgovori 4679 postova