Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3, 78)

od dudank » pre 15 godine

Jest, lako je to biti kad imaš drageca kao ja... ne idem na pijacu, ne idem u prodavnicu, sve opere/oljušti/iseče on, ja mu dođem samo kao šef kujne, da zabadam nos u lonac i kombinujem sastojke. :D Večeras "pravim" turšiju - a to izgleda tako što je on sve pokupovao, doneo i oprao, a ja ću teatralno da skuvam "čorbu" za zalivanje i da poređam povrćke... posle čega će on da obilazi i da pretače, razume se. 8)

Od onog kolačića juče lepo sam se nadula... na vagi 900 g više, ali na to sam bila spremna, svesno sam žrtvovala duševni mir zarad parčeta kolača... splasnuću do sutra. Valjda.

U međuvremenu sam u radosnom nestrpljenju, pošto sam juče imala jedan od svojih nastupa nepromišljenosti... zove me veliko dete i kuka da ga spavaća soba baca u očaj, dnevna mu je super, ali ta mala je baš mala, plus ima neko ispupčenje u zidu i ogroman ormar, pa je duplo više zakrčena nego što bi morala da bude... i još je ormar pun nekog lepka od kojeg non-stop kija... samo što ne plače, a ne menja mu se stan jer je stvarno našao super gajbicu. I majka kô majka, upregnem ga odmah da zove gazde i da pita može li taj ormar da leti (može), a ja okrenem jednu privatnu stolarsku radnju i naručim detetu zgodan nameštaj... valjda nije glupa investicija, svi komadi su mali i laki, moći će da ih seli ako bude rešio, a već danas mu stižu :skakutalo: , i sad jedva čekam da čujem da li mu se dopada. Studirao - ne studirao, ionako planira tamo da živi... trebaće mu. :)

Ne znam šta jedem, volela bih da ukomponujem još jedno parčence kolača, nek ide život... :) Upisaću. (I dalje važi pokušaj da sve upakujem u 1400.)

D: jogurt s lanom i biljčicama - 150
    R: ogroman tanjir šopske (sa oko 150 g sira) - ovo valjda nije više od 300??
    U: parče kolača, neskafa s mlekom - ukupno 460
    V: juneća šnicla, salata - oko 500
    manji brlj... agava i limeta... gold... :roll:
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

od BeogradjankaONLINE » pre 15 godine

Opala! Kakav jelovnik kod tebe! :)

Momak, vidim, ozbiljno krenuo u novi zivot, neka mu je sa srecom :) Brzo su nam odrasla deca .. kod frizera, pre neki dan, shishali jednog decaka, pa mu pravili frizuricu kao moj mali sto je nosio.. i naravno, ophrvala me secanja, bre, kao juce da je bilo ..

Ala ste opleli o slatkom ... uh .... pita me juce sin kad cu da pravim ajvar? Reko`, nikad. Mucim se tri dana, ispadne 20-ak teglica, pojedemo za isto toliko dana ... nema logike da pravim :)

Ovako, napecem paprike pa u friz .. i lepo jedemo kao salatu, a mogu i ajvar da napravim .. ima zimi patlidzana, pa ga ispecem, ovamo izvadim 2 pakovanja paprika iz friza, oljustim ih, sve sameljem, bacim da se uprzi i ... zelja nas mine ... :D Lep je i neki makedonski ajvar iz radnje, kao pravi, ali skup u djavola, tako da nije bash za svaki dan, ali tu i tamo ..
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

BeogradjankaONLINE napisao:pita me juce sin kad cu da pravim ajvar? Reko`, nikad.

Ovo kao da sam ja odgovorila... :16: Uf, ma ja ni pečene paprike više ne ostavljam, nego uvalim majci, kad već ima vikendicu i šporet pod tremom... imam osećaj da se sve u kući začađavi od paprika. Verovatno ću morati kad baba onemoća, ali dotad se grebem. :headbang:

Dete se juče oduševilo... nameštaj nije neki besan, zapravo sam morala da uzmem komponente koje su prvenstveno namenjene za predsoblja, pošto su jedino te dimenzije odgovarale... ali ispostavilo se da je sve lepše nego na slici (bar tako on tvrdi), kaže da mu je sobica progledala. :) Plus sad ima dovoljno polica i fioka za svoj krš, može još neke stvari da odnese umesto da svaki čas trči kući po ovo i ono; trudim se maksimalno da ga poštedim gubljenja vremena, predavanja i vežbe imaće na tri lokacije, već će mu to biti dovoljno jurcanja.

Ne znam šta da upišem u žderovnik, opasno se dvoumim... htela bih da izađem i da se izduvam na ime naredne dve nedelje ležanja, ali je večeras neki koncert na otvorenom koji mene baš nimalo ne zanima... što znači da će na ulici biti najgori vašar (pretežno tate i mame s decom koja đipaju uz narodnjake), a kafići uglavnom prazni... pih. :cry:

Ništa, idem za svaki slučaj s tankim dnevnim rasporedom, a uveče šta bude...

D: jogurt s lanom i biljčicama
    R: velika jabuka
    U: neskafa s mlekom
    V: vikend-brlj, u gradu nekol'ko piva i kesica fetučina, pa kod kuće sendvičić od integralnog hleba i čajne u pola četiri ujutru :roll:
    Poslednja izmena od dudank u 19 Sep 2010, 15:51, izmenjeno 3 puta ukupno.
  • Ivanovna
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 15 godine

od Ivanovna » pre 15 godine

Evo da i ja tebe pozdravim . Nešto sam čitala tvog dnevnika i čini mi se da imaš sličan ukus u hrani. Vidim da jedeš lanene sjemenke, ja ih obožavam, a i ostale: sezam, suncokret, bundeva...
    To mi daje aromu dosadnim svježim sirevima...Sviđaju mi se one tvoje čorbe 8) a ja ću po čorbama i salatama.. skuham za jedan dan i podijelim na tri obroka ..
  • Misha79
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Misha79 » pre 15 godine

Ma šta te briga za narodnjake, Dudić... ti nađi neki kafić sa jakom muzikom koja ti srcu godi i dobro društvaNJce... :009:
    Najjači samo ostaju i nikada se ne daju, svome Bogu veruju i svima prkose
                             Najjači samo ostaju i nikad se ne predaju, najjači samo veruju u zakon pobede!!!

WHERE THE HEAD GOES, THE BODY WILL FOLLOW
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Nena3110 » pre 15 godine

Dudo, je'l se provodiš u nekom kafiću, nakon što si se probila kroz gužvu?
    Bravo za muža, ali moram se pohvaliti da je i moj pomagao, a kupus je uvek njegov posao.
    Ipak ne u tolikoj meri, nego zajedno radimo, a kad treba da se meša, to radim sama.
    Njemu je nos malo osetljiviji na mirisepa beži od luka, sirćeta i svega što jako miriše, ali voli da jede,.
    Baksuz, ne može da se ugoji, mislim, ima liniju solidnu, malo opuštene trbušnjake, a najede se dooobro pred ponoć, kad krene na spavanje.
    I pravi mi zazubice :nasilan:
    Za sutra najavljuju hladan dan, a večeras nije hladno, bila sam u kratkoj šetnji, nadam se da kod vas nije hladno, a sutra, ko ima garonju, blago njemu :)
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Ivanovna napisao:a ja ću po čorbama i salatama.. skuham za jedan dan i podijelim na tri obroka ..

Dobro došla ti kod mene, Ivanovna :skakutalo: , a čorbice su zakon... biće ih i kod mene malo više sad, zbog ove intervencije koja me čeka, pa ćemo zajedno da kusamo. ;)

Misho, Neno, šta da vam kaže vaša grešna drugarica... sinoć smo do pola jedanaest čekali da izađemo, misleći da će dotle da se okonča taj vašar, i taman onako skockani izmileli... kad ono svira neki sasvim pristojan rok bend, ogromna bina, narod đuska... zaključimo mi tu da smo pogrešno shvatili, priključimo se dvema drugaricama, mm džentlmenski ode i donese nam po buket limenki... kad u neko doba na binu se dovalja Luis. Ovi su mu u stvari bili samo predgrupa. Tako da smo se mi neobavešteni zatekli zaglavljeni uz samu binu s Luisovim fanovima u đurđevdanskoj atmosferi... :16: ...'bi ga... kud svi Turci, tu i mali Mujo... na kraju smo valjda bile najgore, a moje drugarice su čak stekle udvarača u belom sakou (nije mogao da se odluči koja mu se više sviđa, obe lepe pa bele :16: ), ukratko... pa eto, imala sam lepu FA, danas mi malo otpadaju kolenca, ali sam se fino razmrdala. :D

Od danas moram strogo da pazim šta jedem, pošto sutra po podne idem na tranžiranje... teoretski nemam ograničenja jer mi ovog puta doca ne dira crevca, ali iz iskustva znam da od bolova neću moći najmanje nekoliko dana da idem u wc kao čovek, tako da će biti lakše ako sebi ne pravim još i tu zavrzlamu. Zato ću sad maksimalno da se bacim na čorbice, jogurt, mleko... to će mi biti glavna hrana narednih dana, uz poneku laganu salaticu, a verujem da mi neće ni biti do jela. Eto, drž'te mi pesnice da se sutra ne izbrukam... jednom sam od straha ritnula doktora :16: , valjda neću opet da se vućam (njegov izraz :D ).

Jelovnik ne pišem jer trenutno nema svrhe... kad se oporavim, vraćam se u borbene redove. :headbang:
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 15 godine

Drzi se Puzicu... Proci ce to bez problema... Pa kako drugacije, vidi koliko na je uz tebe... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Nena3110 » pre 15 godine

Dudo, uz tebe sam, sve će biti dobro, polako se pripremaj, a mi držimo palčeve :009:
  • mvera
    Amater
    Amater

od mvera » pre 15 godine

Uz tebe sam!!! :hi-fi:
    Hrabro i srećno!!! :009:
  • Misha79
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Misha79 » pre 15 godine

Mili moj Dudić, držim ti palce i na rukama i na nogama (ma držim sve živo!!!) da sve prođe kako treba... Ma biće sve ok, budi jaka i stisni zube (nemo' si žena!) - mi smo svim srcem uz tebe!!! :30:
    Najjači samo ostaju i nikada se ne daju, svome Bogu veruju i svima prkose
                             Najjači samo ostaju i nikad se ne predaju, najjači samo veruju u zakon pobede!!!

WHERE THE HEAD GOES, THE BODY WILL FOLLOW
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Da još jednom svima :mahac: ... vidimo se uskoro, nadam se. :009:
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 15 godine

Srecno Puzicu... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • madam mim
    Amater
    Amater

od madam mim » pre 15 godine

Sve će biti OK, proći će, znam da neće biti zabava, ali znam i da će se lepo završiti!!!! :009:
  • Lenna
    Početnik
    Početnik

od Lenna » pre 15 godine

Srecno dudank!!!
Odgovori 9033 postova