Molim te, ako čitaš... pošto si sada tamo daleeeeeko i ne možemo da se vidimo, javi se svakako (meilom npr)... Ne znam da li još uvek koristiš istu email adresu a znaš da ja nisam na FB i tome sličnom....
Kad bude bolja prilika, pisaćemo i topic.....

Debeliccka napisao:Leonida, uvek smo nekome baba-roga a nekom drugom nešto lepše.... sve je relativno...

Debeliccka napisao:UN dijeta sama po sebi nije rešenje. To što predstavlja nepravilan način ishrane ćemo sada ignorisati, (neka bude da je u redu za period od 3 meseca)… Međutim, problem je što mnogi praktikuju tu dijetu na takav način da jedu premalo i nemaštovito, budu na preniskom broju kalorija… osećaju se baš kao na dijeti (u negativnom smislu reči), kao na robiji, budu željni nekih stvari koje vole i na način na koji ih vole.. Onda završe sa dijetom i skinu 10, 15, 20 ili 25 kilograma npr… Ne urade ništa na planu učenja kako se jede i pripreme terena za zdravu budućnost / zdravu buduću ishranu.
Kako su dijetu držali tako kako su držali (sa premalo kalorija, neraznovrsnim obrocima, potpuno različito od ishrane koja bi ih činila srećnim)… kada završe sa dijetom budu željni svega i započinju Dijetu Za Debljanje… ponovo dobijaju dobar deo izgubljenih kilograma, ili isto toliko ili čak i više… Šta su radili – ništa, gde su bili – nigde?! Prođe neko vreme pa opet idu na tu dijetu, pa recimo da urade isto ili je prekinu pre vremena pa se još brže preorijentišu na vraćanje kilograma. Pa se u nekom trenutku možda odluče na neku drugu dijetu i tako u krug.. Takvih je mnogo… Bolje je nikada ne smršati nego skidati i vraćati kilograme (svakim mršanjem se izgubi deo mišićne mase a vraćanjem kilograma se dobije više kg masti a manje kg mišića nego što je to bilo pre mršanja, plus što se maltretira i šokira organizam a i psiha).

Milan_Dj napisao:Sustina ove (a verujem i svake druge delotvorne dijete) jeste da se promene lose navike u ishrani.

. Sam bog zna koliko raznih dijeta sam držala.
Ipak, imaj na umu da, kada čovek spozna i prizna (sebi) da ima problem (npr tvoj problem koji si uvideo, to da se usled stresa ili nervoze okrećeš hrani) tu je negde i pola rešenja. Samo priznavanje problema je nešto. Nadam se da pokušavaš da radiš na sebi i da postigneš promenu u tom odnosu prema hrani. Svi smo imali pogrešan odnos prema hrani u nekoj fazi života. To može da se pobedi.
Jedna članica me je sita iznapadala i izismevala i silno se osećala lično pogođeno što ja imam neke primedbe na UN dijetu i što propagiram neku svoju teoriju.... Sigurno osim nje ima još mnogo njih koje sve to jako nervira i tako dalje...
Ali ne zato što sam ja u pitanju pa mi tobože smeta što nekome nije simpatično to što pišem. Ne zato, na kraju krajeva potpuno je svejedno da li će neko da me mrzi ili voli, jer sam ja ovde anonimno i nemam ama baš nikakve štete ni koristi od toga kako ću se kome dopasti, ovo nije moj posao od kojeg zavisim, ja ovde ne skupljam lajkove ni poene niti mi bilo šta u životu zavisi od ovoga dakle nemam baš ništa od svega ovoga. (osim ogromnog zadovoljstva kada neko uspe da uradi dobru stvar sa svojim kilogramima i zdravljem, najiskrenije se radujem).
) nego da pređete na normalnu uravnoteženu ishranu.
Dakle nije niko ni rekao da sam ičiji guru nego sam samo rekla jednu istinu od koje se ne može pobeći, to da je normalna ishrana jedini pravi put a ne nikakve UN, mesne, citrus, pomorandža, kupus, iks i ipsilon dijete.... Kao što sam pisala sto puta, OK je i dijeta ali da se drži kratko vreme, što pametnije i da se posle nje čovek okrene normalnoj ishrani a ne da je tretira kao instant rešenje – kao što i stoji u mom postu koji je MilanDj citirao.
Moramo da damo svoj doprinos i da isti uključimo i upotrebimo. Tako i UN dijeta. Može da posluži dobro, ali samo ako mi uradimo glavni posao, a sama po sebi je jedna potpuno beskorisna dijeta (osim trenutnog rešenja). Na nama je da je upotrebimo u svoju korist i kao alatku da nam pomogne da se okrenemo pravilnoj ishrani posle dijete.
)

Obično se nađe u svakom većem društvu, pa onda to izgleda ovako:

dudank napisao:Sad stvarno inspirišeš.
dudank napisao:Šta da ti kažem... kad si Glas Razuma, moraš da budeš pripravna i na te situacije.
!

Debeliccka napisao:(Davljenje završeno)

)Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 9 gostiju
Copyright 2017 © Dijeta.net. All Rights Reserved. Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Limited.