Uja uja drugari...odakle da pocnem...
hajd sad malo sale...
nekada davno bila jedna misica okruglaa i lepa,...zivela je iza sedam gora, iza sedam mora, zadovoljna, srecna i vesela, sa svime, sem sa svojom kilazom

...i tako je resila da stane tome na rep, na kraj, da se uhvati u kostac sa tim problemom, pa je pocela da drzi dijeticu i hop, kile pocele da silaze, evo sve do danas...(za ubuduce ne garantuje

)...i sada je zadovoljna i sa ponosom moze sebe da nazove
MISHICA MALA
hajd sad malo zbilje...
Ne znam ni odakle bi pocela, nekako mi dan kao i svaki drugi, valjda sto sam u svojoj glavi prekinula dijeticu od juce pred veceru...(...kad eto ti sinoc iznenadjenja...) , a opet i nije, nekako se cudno osecam...
Sinoc kaze muz puz meni..."Koliko si drzala dijetu? 6 meseci...Znam da bi je drzala do uvece da budes fer, prema sebi...hajde sad da ja napravim veceru, ali da opusteno jedes i da to bude kraj dijete...rekoh samo "hajde" ( tesko zabu u vodu uterati

)...i tako on lepo postavi sto, otvori nama vino, prekjuce mi kupi cvece,kaze "nemam gde da ga krijem do sutra, nismo deca", ispece palacinke, ispece pre toga snicle sa krompirom, salatica, sampinjone na tavi, a kuhinja miriseee a ja gladna,,,i sve se u sebi psihicki pripremam hajd sad sta ce staviti na sto, jer voli da kuva i ume i sad mom iscekivanju nema kraja...i uopste sam vezano za sebe bila u iscekivanju sta bih prvo pojela...od svega...
zagrizem dva zalogaja mesa, sa dva mala krompirica, pojedem dve (jedva) palacinke i to je to...e da i sampinjona 4-5 komada...i to je bilo to...
Jutros opet (jer sam morala ici po hleb), protrcim kroz prodavnicu za kucne potrepstine, i sve se nesto u sebi smeskam, kao "sad mogu sta hocu", i hajde da nesto kupim, kad ono, izadjem iz prodavnice, i mehanicki kuci skuvam kafu iz aparata, i uzmem bananu
Neki plan kao plan konkretno nemam, ali neka pravila imam...(kojih bi se jel te trebala drzati

)...recimo:
*Nema jela posle 20h, najkasnije 21h
*Voce uglavnom dorucak, po potrebi ili zelji i nesto drugo (mozda müsli)
*Razmak izmedju jela 2h
*U tanjir ne ide sve, pa navali, vec 70% nek je recimo meso, i pored 2 manja krompirica,ili obrnuto
*Hleb cu da gledam da kupujem crni,integralni ili neki da pecem, a ne obican beli
*Gledacu da mi ostanu uzine tipa jabuka, ili onaj moj mix (kikiriki,brazilski,bademi,brusnice i ostalo), ali opet ne svaki dan, samo tipa recimo da ne batalim sad to potpuno, pa navalim na grickalice, nego da imam i dalje ovu naviku
*Gledacu da ni u cemu ne preterujem, ako sam recimo danas pojela parce,dva torte, ili dobar rucak imala, da ne bude sad "hajde samo jos ovo" za veceru, nego da "saberem" ceo dan i proredim te kaloricnije obroke
*Ponekad cu drzati vocni dan
**I pisacu jelovnike vama, i sebi da vidim gde najvise gresim, tj "za sta se najpre hvatam"....
Eto otprilike tako nekako, i da necu se meriti ( nadam se da cu izdrzati), neko vreme, pa plusa sam svesna da ce biti, ali nadam se ne puno...drago mi je jako da sam na kafu iz aparata (dakle vise secera, jer je jako jaka i gorka, i mleka ) vec navikla organizam, i da je pored kafe i mleka vagica isla na dole, jer bi sada bio sok verujem to sve.
Slikice cu pokusati da stavim :

Ove tri slikice su sami pocetak dijete, mislim 25.04. a 20-og sam pocela dijetu

Neka sredina Dijete...mislim jun...jul...

Kraj dijetice 18.10.
Htedoh staviti i dve tri slike da me "blize" upoznate,mislim da je vreme, jer na svakoj slici sam primetila je to sve nesto izdaleka

Evo ih:

Ono sto sam zamisljala i ostvarila sam, zahvaljujuci vama svima, i onima kojih nema vise na forumu, i onih koji ste tu, koji ste me bodrili, ne bih da imenujem ponaosob, znate vi koji ste to i sami,

...puno puno hvalaaaa, bez vas i foruma ne bih uspela, to iskreno mislim...jer nije lako kada znas da sutradan treba da upises u jelovnik sta si juce brljao,
Hvala vam drage moje macke mackaste (Ima tu i jedan macak stari,

hvala i njemu na pracenju u dnevniku

) - sto ste bile tu, savetovale me, kudile, i podrzavale i kad je bilo plusica i minusa, i lepih i manje lepih dana, terali na napred, i gurali na dalje...ovo je nas zajednicki pobednicki rezultat

Zivele vi meni
ljubim vas sve
Vaguljica drugarica jutros kaze 200gr manje

, znaci ukupno zadnji dan
55,8kg ja prezadovoljna, ovu kilazu sam imala jos tamo izmedju dva porodjaja, tacnije posle prvog porodjaja
A po mojim merenjima, imala sam je i 14.08. ako ne gresim, ( 55,7kg), pa 20.09. isto (55,8kg)...znaci odrzavam...
Sutra cu vam ispisati pocetak dijete i sa koliko sam pocela, i sad kraj, da se presaberem i oduzmem koliko sam oslabila ukupno u dijeti i odrzavanju...i obime treba da upisem...bas je puno cm otislo

juhu je, juhu je

odoh nesto treba i raditi...
Za danas sam planirala punjenu papriku, mozda bude i malo skroba (krompir pirea

)
P.S. Ostah vam duzna i jelovnike za ovih par dana, pa cu dopisati sutra...i verujem da ima jos stvari koje sam zaboravila, ali tu smo , nece niko pobeci
Posecujem vas sutra
Hvala vam jos jednom velikoooooo