Odgovori 445 postova
Dijetica pa Bebica
  • tamy
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

Re: Dijetica pa Bebica

od tamy » pre 9 godine

Jao baš lepo , ja se bebama uvek radujem ^_^
  • MiShīCá Mãllä
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 10 godine

od MiShīCá Mãllä » pre 9 godine

Narcisa ono je bila samo jedna od stavki, :-P znas kako on meni kaze, nekad je odmorniji kad subotom radi, nego sa mnom ceo dan subotu da pretabana :neznalica:
    Priznajem, kriva sam...
    Tamy i ja se radujem, a pogotovo ovoj, seka je ''83 godiste i ovo joj je prva beba...dugo smo je cekali, i evo docekali, konacno...jos oni nece da znaju pol...tako da ce biti pravo iznenadjenje :D :veseljak:
    Jao mene, :nasilan: deca gledaju cetaće, vecerali i dala im smoki neki sto je tata poslao iz Srbije koji bas vole...i ja sedim pisem vama i uhvatim sebe da mi ruka bezi ka cinijici..vec dva puta..zato odoh da se okupam, a oni neka dovrse ciniju :crybaby:
  • MiShīCá Mãllä
    Amater
    Amater

Uja uja drugari...odakle da pocnem...

hajd sad malo sale...
    nekada davno bila jedna misica okruglaa i lepa,...zivela je iza sedam gora, iza sedam mora, zadovoljna, srecna i vesela, sa svime, sem sa svojom kilazom :neznalica: ...i tako je resila da stane tome na rep, na kraj, da se uhvati u kostac sa tim problemom, pa je pocela da drzi dijeticu i hop, kile pocele da silaze, evo sve do danas...(za ubuduce ne garantuje :-P )...i sada je zadovoljna i sa ponosom moze sebe da nazove MISHICA MALA :pivo:

hajd sad malo zbilje...
    Ne znam ni odakle bi pocela, nekako mi dan kao i svaki drugi, valjda sto sam u svojoj glavi prekinula dijeticu od juce pred veceru...(...kad eto ti sinoc iznenadjenja...) , a opet i nije, nekako se cudno osecam...
    Sinoc kaze muz puz meni..."Koliko si drzala dijetu? 6 meseci...Znam da bi je drzala do uvece da budes fer, prema sebi...hajde sad da ja napravim veceru, ali da opusteno jedes i da to bude kraj dijete...rekoh samo "hajde" ( tesko zabu u vodu uterati :-P )...i tako on lepo postavi sto, otvori nama vino, prekjuce mi kupi cvece,kaze "nemam gde da ga krijem do sutra, nismo deca", ispece palacinke, ispece pre toga snicle sa krompirom, salatica, sampinjone na tavi, a kuhinja miriseee a ja gladna,,,i sve se u sebi psihicki pripremam hajd sad sta ce staviti na sto, jer voli da kuva i ume i sad mom iscekivanju nema kraja...i uopste sam vezano za sebe bila u iscekivanju sta bih prvo pojela...od svega...
    zagrizem dva zalogaja mesa, sa dva mala krompirica, pojedem dve (jedva) palacinke i to je to...e da i sampinjona 4-5 komada...i to je bilo to...
    Jutros opet (jer sam morala ici po hleb), protrcim kroz prodavnicu za kucne potrepstine, i sve se nesto u sebi smeskam, kao "sad mogu sta hocu", i hajde da nesto kupim, kad ono, izadjem iz prodavnice, i mehanicki kuci skuvam kafu iz aparata, i uzmem bananu :hi-fi:

Neki plan kao plan konkretno nemam, ali neka pravila imam...(kojih bi se jel te trebala drzati :headbang: )...recimo:
    *Nema jela posle 20h, najkasnije 21h
    *Voce uglavnom dorucak, po potrebi ili zelji i nesto drugo (mozda müsli)
    *Razmak izmedju jela 2h
    *U tanjir ne ide sve, pa navali, vec 70% nek je recimo meso, i pored 2 manja krompirica,ili obrnuto
    *Hleb cu da gledam da kupujem crni,integralni ili neki da pecem, a ne obican beli
    *Gledacu da mi ostanu uzine tipa jabuka, ili onaj moj mix (kikiriki,brazilski,bademi,brusnice i ostalo), ali opet ne svaki dan, samo tipa recimo da ne batalim sad to potpuno, pa navalim na grickalice, nego da imam i dalje ovu naviku
    *Gledacu da ni u cemu ne preterujem, ako sam recimo danas pojela parce,dva torte, ili dobar rucak imala, da ne bude sad "hajde samo jos ovo" za veceru, nego da "saberem" ceo dan i proredim te kaloricnije obroke
    *Ponekad cu drzati vocni dan
    **I pisacu jelovnike vama, i sebi da vidim gde najvise gresim, tj "za sta se najpre hvatam"....

Eto otprilike tako nekako, i da necu se meriti ( nadam se da cu izdrzati), neko vreme, pa plusa sam svesna da ce biti, ali nadam se ne puno...drago mi je jako da sam na kafu iz aparata (dakle vise secera, jer je jako jaka i gorka, i mleka ) vec navikla organizam, i da je pored kafe i mleka vagica isla na dole, jer bi sada bio sok verujem to sve.

Slikice cu pokusati da stavim :

Slika

Slika

Slika
    Ove tri slikice su sami pocetak dijete, mislim 25.04. a 20-og sam pocela dijetu

Slika

Slika

Slika
    Neka sredina Dijete...mislim jun...jul...

Slika

Slika

Slika
    Kraj dijetice 18.10.

Htedoh staviti i dve tri slike da me "blize" upoznate,mislim da je vreme, jer na svakoj slici sam primetila je to sve nesto izdaleka :hi-fi: Evo ih:

Slika

Slika

Slika

Ono sto sam zamisljala i ostvarila sam, zahvaljujuci vama svima, i onima kojih nema vise na forumu, i onih koji ste tu, koji ste me bodrili, ne bih da imenujem ponaosob, znate vi koji ste to i sami, :009: :009: :009: ...puno puno hvalaaaa, bez vas i foruma ne bih uspela, to iskreno mislim...jer nije lako kada znas da sutradan treba da upises u jelovnik sta si juce brljao, :neznalica: :020:
    Hvala vam drage moje macke mackaste (Ima tu i jedan macak stari, :wink: hvala i njemu na pracenju u dnevniku :D) - sto ste bile tu, savetovale me, kudile, i podrzavale i kad je bilo plusica i minusa, i lepih i manje lepih dana, terali na napred, i gurali na dalje...ovo je nas zajednicki pobednicki rezultat :pivo: Zivele vi meni :pivo:
    ljubim vas sve :009: :009: :009:

Vaguljica drugarica jutros kaze 200gr manje :skakutalo: :veseljak: :skakutalo: :veseljak: :skakutalo: :veseljak: , znaci ukupno zadnji dan 55,8kg ja prezadovoljna, ovu kilazu sam imala jos tamo izmedju dva porodjaja, tacnije posle prvog porodjaja :skakutalo:
    A po mojim merenjima, imala sam je i 14.08. ako ne gresim, ( 55,7kg), pa 20.09. isto (55,8kg)...znaci odrzavam...
    Sutra cu vam ispisati pocetak dijete i sa koliko sam pocela, i sad kraj, da se presaberem i oduzmem koliko sam oslabila ukupno u dijeti i odrzavanju...i obime treba da upisem...bas je puno cm otislo :pivo: :skakutalo: :pivo: :skakutalo: juhu je, juhu je :skakutalo: odoh nesto treba i raditi...

Za danas sam planirala punjenu papriku, mozda bude i malo skroba (krompir pirea :oops: )
    P.S. Ostah vam duzna i jelovnike za ovih par dana, pa cu dopisati sutra...i verujem da ima jos stvari koje sam zaboravila, ali tu smo , nece niko pobeci :009:
    Posecujem vas sutra :)

Hvala vam jos jednom velikoooooo :009: :pivo: :009:
  • MiShīCá Mãllä
    Amater
    Amater

Uja uja drugari...odakle da pocnem...

hajd sad malo sale...
    nekada davno bila jedna misica okruglaa i lepa,...zivela je iza sedam gora, iza sedam mora, zadovoljna, srecna i vesela, sa svime, sem sa svojom kilazom :neznalica: ...i tako je resila da stane tome na rep, na kraj, da se uhvati u kostac sa tim problemom, pa je pocela da drzi dijeticu i hop, kile pocele da silaze, evo sve do danas...(za ubuduce ne garantuje :-P )...i sada je zadovoljna i sa ponosom moze sebe da nazove MISHICA MALA :pivo:

hajd sad malo zbilje...
    Ne znam ni odakle bi pocela, nekako mi dan kao i svaki drugi, valjda sto sam u svojoj glavi prekinula dijeticu od juce pred veceru...(...kad eto ti sinoc iznenadjenja...) , a opet i nije, nekako se cudno osecam...
    Sinoc kaze muz puz meni..."Koliko si drzala dijetu? 6 meseci...Znam da bi je drzala do uvece da budes fer, prema sebi...hajde sad da ja napravim veceru, ali da opusteno jedes i da to bude kraj dijete...rekoh samo "hajde" ( tesko zabu u vodu uterati :-P )...i tako on lepo postavi sto, otvori nama vino, prekjuce mi kupi cvece,kaze "nemam gde da ga krijem do sutra, nismo deca", ispece palacinke, ispece pre toga snicle sa krompirom, salatica, sampinjone na tavi, a kuhinja miriseee a ja gladna,,,i sve se u sebi psihicki pripremam hajd sad sta ce staviti na sto, jer voli da kuva i ume i sad mom iscekivanju nema kraja...i uopste sam vezano za sebe bila u iscekivanju sta bih prvo pojela...od svega...
    zagrizem dva zalogaja mesa, sa dva mala krompirica, pojedem dve (jedva) palacinke i to je to...e da i sampinjona 4-5 komada...i to je bilo to...
    Jutros opet (jer sam morala ici po hleb), protrcim kroz prodavnicu za kucne potrepstine, i sve se nesto u sebi smeskam, kao "sad mogu sta hocu", i hajde da nesto kupim, kad ono, izadjem iz prodavnice, i mehanicki kuci skuvam kafu iz aparata, i uzmem bananu :hi-fi:

Neki plan kao plan konkretno nemam, ali neka pravila imam...(kojih bi se jel te trebala drzati :headbang: )...recimo:
    *Nema jela posle 20h, najkasnije 21h
    *Voce uglavnom dorucak, po potrebi ili zelji i nesto drugo (mozda müsli)
    *Razmak izmedju jela 2h
    *U tanjir ne ide sve, pa navali, vec 70% nek je recimo meso, i pored 2 manja krompirica,ili obrnuto
    *Hleb cu da gledam da kupujem crni,integralni ili neki da pecem, a ne obican beli
    *Gledacu da mi ostanu uzine tipa jabuka, ili onaj moj mix (kikiriki,brazilski,bademi,brusnice i ostalo), ali opet ne svaki dan, samo tipa recimo da ne batalim sad to potpuno, pa navalim na grickalice, nego da imam i dalje ovu naviku
    *Gledacu da ni u cemu ne preterujem, ako sam recimo danas pojela parce,dva torte, ili dobar rucak imala, da ne bude sad "hajde samo jos ovo" za veceru, nego da "saberem" ceo dan i proredim te kaloricnije obroke
    *Ponekad cu drzati vocni dan
    **I pisacu jelovnike vama, i sebi da vidim gde najvise gresim, tj "za sta se najpre hvatam"....

Eto otprilike tako nekako, i da necu se meriti ( nadam se da cu izdrzati), neko vreme, pa plusa sam svesna da ce biti, ali nadam se ne puno...drago mi je jako da sam na kafu iz aparata (dakle vise secera, jer je jako jaka i gorka, i mleka ) vec navikla organizam, i da je pored kafe i mleka vagica isla na dole, jer bi sada bio sok verujem to sve.

Slikice cu pokusati da stavim :

Slika

Slika

Slika
    Ove tri slikice su sami pocetak dijete, mislim 25.04. a 20-og sam pocela dijetu

Slika

Slika

Slika
    Neka sredina Dijete...mislim jun...jul...

Slika

Slika

Slika
    Kraj dijetice 18.10.

Htedoh staviti i dve tri slike da me "blize" upoznate,mislim da je vreme, jer na svakoj slici sam primetila je to sve nesto izdaleka :hi-fi: Evo ih:

Slika

Slika

Slika

Ono sto sam zamisljala i ostvarila sam, zahvaljujuci vama svima, i onima kojih nema vise na forumu, i onih koji ste tu, koji ste me bodrili, ne bih da imenujem ponaosob, znate vi koji ste to i sami, :009: :009: :009: ...puno puno hvalaaaa, bez vas i foruma ne bih uspela, to iskreno mislim...jer nije lako kada znas da sutradan treba da upises u jelovnik sta si juce brljao, :neznalica: :020:
    Hvala vam drage moje macke mackaste (Ima tu i jedan macak stari, :wink: hvala i njemu na pracenju u dnevniku :D) - sto ste bile tu, savetovale me, kudile, i podrzavale i kad je bilo plusica i minusa, i lepih i manje lepih dana, terali na napred, i gurali na dalje...ovo je nas zajednicki pobednicki rezultat :pivo: Zivele vi meni :pivo:
    ljubim vas sve :009: :009: :009:

Vaguljica drugarica jutros kaze 200gr manje :skakutalo: :veseljak: :skakutalo: :veseljak: :skakutalo: :veseljak: , znaci ukupno zadnji dan 55,8kg ja prezadovoljna, ovu kilazu sam imala jos tamo izmedju dva porodjaja, tacnije posle prvog porodjaja :skakutalo:
    A po mojim merenjima, imala sam je i 14.08. ako ne gresim, ( 55,7kg), pa 20.09. isto (55,8kg)...znaci odrzavam...
    Sutra cu vam ispisati pocetak dijete i sa koliko sam pocela, i sad kraj, da se presaberem i oduzmem koliko sam oslabila ukupno u dijeti i odrzavanju...i obime treba da upisem...bas je puno cm otislo :pivo: :skakutalo: :pivo: :skakutalo: juhu je, juhu je :skakutalo: odoh nesto treba i raditi...

Za danas sam planirala punjenu papriku, mozda bude i malo skroba (krompir pirea :oops: )
    P.S. Ostah vam duzna i jelovnike za ovih par dana, pa cu dopisati sutra...i verujem da ima jos stvari koje sam zaboravila, ali tu smo , nece niko pobeci :009:
    Posecujem vas sutra :)

Hvala vam jos jednom velikoooooo :009: :pivo: :009:
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

od narcisa » pre 9 godine

MAŠALA!!!!! Ženo kidaš. Razlika ne da je vidljiva, nego i iz aviona! Sad kad te vidim, vidim da te uopšte nisam vidjela na onim slikama od ranije :D . Znaš koji mi je "najveći" utisak :oops: , ali bre ti imaš zelene oči!!!! (koje mislim da niko nije upratio, i uopšte nisu sitne kao što izgledaju na ranijim slikama). I par sitnica, mislim da smo dovoljno bliske da smijem da kažem, a da ne bude da imam kakve zle namjere. Ti si 1000 puta ljepša kad si diskretno našminkana, a noge su ti ljepše kad si na štiklicama sa štiklicom, a ne s onim patrljkom (platformom). Izgledaju duže i ljepše te rasporedi.
    Plan za mrndžanje izgleda skroz realan i održiv. I da, čestitam na krajuuuu! The End, Das Ende, Fertig :veseljak: . Drago mi je što ostaješ da tumaraš po forumu i što nećeš ispariti odmah. :009: :009: :009:
    Auf Wiedersehn, Tschuss, Alles gute :mahalo:
  • ivaiva
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od ivaiva » pre 9 godine

Aaaauuuuuuu koja transformacija!!!!!!Divno izgledas i bas sam te takvu i zamisljala. :)
    Ceo tvoj dnevnik je jedna lepa prica sa srecnim krajem.Nemoj da nam bezis ni slucajno! :009: :009: :009:
    Un start 31.3.-66.5 kg
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

od leonida » pre 9 godine

Bravo!!!
    Transformacija se baš vidi, čak i u licu. Prelepo izgledaš.
    Nadam se da ćeš se javljati povremeno da i nama ostalima daš snage da ne odustanemo ...
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • tamy
    Amater
    Amater

od tamy » pre 9 godine

bravo, cestitam, divno izgledas :009: :skakutalo:
  • Treshnja
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od Treshnja » pre 9 godine

Pa ko je to nama dosao da kraja Unke 8)
    Ti sad nisi misica, ti si sad mackica :D -mackica je pojela misicu :D :-P
    Samo nam pisi sta gde kako, pa ces i sama videti kuda ides.
    Veliki ljubac i veliko bravo za diiivne rezultate, i sigurno imas i divan osecaj ponosa sto si postigla svoj cilj :009:
    1. Cilj: 66kg
    05.10.2014. pocetak Unke 82 kg, 05.04.2015.kraj 71,7 kg
    11.05.2015. pocetak II kruga Unke 71 kg, kraj 67.8 kg
    2. Cilj: 62kg
    14.09.2015. pocetak III kruga Unke
  • MiShīCá Mãllä
    Amater
    Amater

Obecah, i skoro ne ispunih, :020: uhvatih malo vremena pa da vam ispisem jelovnike da ispostujem do kraja Unkicu, zasluzila je...dakle...

Skrobni 16okt 89/91
    D: banana, kafa aparat
    U: 1/2 nara,4 braz.oraha
    R: krompir iz rerne sa ruzmarinom, hleb,salata
    V: stvarno sam pokusala da se setim i ne mogu :neznalica:

Uh 17.10. 90/91
    D: banana,kafa
    U: parce meda i hleba
    R: u gradu kifla sa buterom,2 male krofnice
    V: 1 knedla sladoleda,pola snikers sladoleda, kocka crne

18.10. kraj Un odrzavanja vocni 91/91 :skakutalo:
    D: banana, kafa
    U: banana, kafa
    R: kikiriki,pistaci,4braz.oraha,jabuka
    V: poslednja vecerica bila ona sa časćavanjem (2 palacinke jedva,i ostalo...)

E to su bili jelovnici, i imam nesto kao u planu da vam ponekad napisem recept onoga sto kuvam,ili pronadjem, gledacu da bude nesto sto i vi mozete da napravite sebi u skladu sa Unkom.

Juce je bio:
    *upisivacu ovako 1/30 kao nekih mesec dana od dijete, pa da vidim sta ce vagica da kaze, a mericu se utom i obavestavati vas, tako da krecemo...
    01/30 pocetak 19.10.2015.
    U: palacinka sa kakao prahom
    U: kikiriki,jabuka
    R: punjena paprika, malo krompir pirea, sos od paradajza , bez hleba
    V: krompir pire sa salatom od svega (paprika,beli luk, crni luk,krastavac,...)

*stize zima pa polako "pocinju pripreme" beli luk, crni luk, za preventivu :020:

Danasnji 20.10. upisujem sutra,sad kuvam, kao da dolaze gosti :neznalica: ...ali zagledah se u frizider i imala sam u planu krilca sa kuvanim brokolijem, i paar onih prokulica sto je ostalo,kad videh, tamo negde zabaceno patlidzan i tikvice,a stoje sigurno 5-6dana...pa je plan da skuvam, da se iskoristi,tj vec je na sporetu sve...kuvam pirinac sa tom mesavinom, patlidzan i tikvice, i dodacu taman malo onog brokolija i prokulica, izdinstati luk i sve dodati, pa imam jedan rucak za tamo nekad kad ne budem mogla kuvati, ne stignem ili sta vec, a za danas onda ostaju krilca iz rerne u marinadi i brokoli sa malo prokulica, i naravno domaca supa, vec skuvana, sa (posle 100god) rezancima,u njoj ima i sargarepice njami njami..
    *01)Marinada za krilca na pek papiru:
    Oko 20-ak krilaca, kasika maslinovog ulja, moze i obicnog, veeelika kasika meda, paar kapi limunovog soka, pola kasicice male vegete (ja je nesto i ne koristim cesto i u velikim kolicinama,ali ima jela gde volim da stavim vegetu), soli po zelji, sitno seckan persunov list (ja koristim suvi) ,kasicica crvene paprike slatke, i eto...po zelji ko voli moze i cen,dva sitno seckanog luka,ne preterujete da ne bi izgoreo u pecenju,ili recimo soya sos..svako neka doda sta voli,i eto to je to...super je kao ideja za Proteinske dane, zar ne? I sve to na bak papir pa oko 40-45 min na oko 200stepeni...u ovaj poslednji deo oko pecenja, se ne bih puno mesala, jer svakom radi rerna drugacije, i svako poznaje svoju u "dusu" , moja je nova pa je mnogo brza nego stara,dakle otprilike sam rekla na 200stepeni,mozda 210 ko kako voli...prijatno :wink:

Narciso sve si u pravu, i za zelene oci (samo me cudi za to sto si imala utisak da su sitne, :D to prvi put cujem u mom zivotu...jer mi svi kazu da imam krupne ), eto dokaza da je dobro sto sam stavila slike iz bliza, da me malko bolje upoznate...i za cipelice, mama mi je to uvek govorila, da me ove vise izduzuje, sa stiklicom, i veruj da bilo sta kazes, napises ne bih stekla utisak da je iz zle namere, :-P
    Plan ko plan, tu je da se isplanira, a da li cu ga postovati, vreme ce da pokaze,...nekako mi je sve to super, na papiru, ali..."ce da vidimo"
    Ivaiva kako si me to molicu lepo zamisljala? :-P Zezas me ili si ozbiljna da si me nekako slicno zamisljala?
    Necem da begam, samo ako budem morala, i to ce biti na kratko, recimo produzeni vik.za Srbiju majcicu ili slicno, sem toga nemam namere, "mene ovdi lepo bas sa vama 8) :D :wink:
    Leonida draga, nadam se da cu imati sta pametno da vam kazem, i da necu dosadjivati :?
    Hvala na komplimentima, nekako se kod mene svuda skinulo kila, sto je super, ali me je i bilo svuda, a primetila sam i ja da je i sa lica sislo dosta (citaj nema vise podbratka ha ha)
    Hvala ti na poseti :009:
    Tamy macko hvala i tebi na lepim recima :009:
    Treshnjice evo i tebi ova neka lepa "lilava" boja imena...pisacu vam, pa kako bude, uvidecemo valjda greske sve zajedno (ako ih bude i koliko ih bude )i kao i sve do sada, ja bez svih vas ovo ne bi uspela, verujte. :009:
    A za osecaj ponosa, nije da ga nemam, ali ne u onoj meri sad :skakutalo: :013: :skakutalo: da skacem od srece, vec "radujem se, ali cekaj jos..videcemo..." Vreme ce pokazati svoje, ili fazon "prvo skoci pa reci hop.."...e zato sada sebi u glavi slazem kockice da jesam uradila nesto za sebe, i da je dosao kraj dijete i da treba da sam prezadovoljna... (Ali ucim sebe osecaju da treba da budem zadovoljna sobom, sad pod "stare dane" :placljivko: pisacu vam jednom prilikom o tome kako sam vaspitana i zasto uopste imam problem oko toga )
    Odoh sada stvarno, verujem da je sve na sporetu vec gotovo, samo da se jede, njami njami,...
    Hvala vam od srca svima jos jednom :009:
    Ostah vam duzna kilazu,cm, i nesto zelim da vam napisem u vezi moje dece, ali to ostavljam za sutra.
    Pus mus musavi
  • ivaiva
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od ivaiva » pre 9 godine

Najozbiljnije sam te tako zamisljala,uopste se nisam iznenadila kad san videla slike! :)
    Da li po nacinu pisanja,po karakteru,koliko to sve po tvom dnevniku moze da se zakljuci... :D
    Un start 31.3.-66.5 kg
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Ne vjeruješ da sam mislila da imaš sitne oči?, sestro otiđi sad do one slike s hazbendom pa se zagledaj u svoje oke :D . Jesam ja ćorava, al na toj slici su baš sitne, a vako normalno imaš okular taman da šaka stane (znaš ono šaka u oko :)). Ja i mila mama 2, misica 1, pa ti sad vidi 8) .
    Ova marinada super zvuči, ali za "normalan" svijet, jerbo med nije u kombinaciji osim za uh večeru :010: . Šta misliš jel se mogu bataci i bijelo isto time premazati? jerbo ja ne jedem krilca...
    Ja jedva čekam ta pisanja o vaspitanju i djeci. Imam ja negdje u sebi mahalušu koja voli da zna šta i kako drugi narod radi i živi, a pogotovo po dnevnicima. Mislim po meni to i jeste poenta pisanja istog. Ako pišeš samo jelovnike na vidim baš neku korist,a i suvoparno je. Naravno da svako ima pravo šta želi, tj. ne želi, da napiše, ali su meni upravo pomogli ti obimni dnevnici kad sam se tek pojavila na forumu (npr. Duda i Debelićka).
    Radujem se reciptima i nastavku sage o Mislici. :009: :009: :009:
  • MiShīCá Mãllä
    Amater
    Amater

Pisem sutra, nisam danas uopste dobro, psihicki, tuzna i nesto ne svoja..sutra ujutru kuvam kafu i pisem jelovnike... :(
    Bez brige, sutra je novi dan :?
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Šaljem ti najveći virtuelni utješiteljski zagrljaj. :009:
  • MiShīCá Mãllä
    Amater
    Amater

Ivaiva ondaK mi je bas drago :009:
    Narcisa macko, Hoćem da te pitam, 'eli sam ja glupa ('esam), 'eli te nisam razumela za ono..." ja i mila mama 2, misica 1...
    A za marinadu, mozes po meni sve u to da mariniras, sto ne bi mogla, a po meni, mozes i sad u Unci da koristis, pa bez meda...sve ostalo sme ne? (Inace krilca sam pekla i krace od 40 min)
    Danas sam bolje, ali, juce mi se bas sve skupilo...(Hvala Narcisa za zagrljaj) :009:
    Ostah duzna jelovnike:
    20.10. 02/30
    U: jabuka, kikiriki,4braz.oraha
    R: krilca u rerni sa marinadom, domaca supa sa sve rezancima, sargarepa kuvana, brokoli,tikvice i prokulice kuvane,hleb integralni parce
    V: rizoto sa tikvicama,brokolijem,lukom,prokulicama

*rizoto jos uvek po principu Un-ke,tipa bez ikakvih dodatska,rame za kuvanje recimo, ili mleka,ili bilo cega drugog, a kg idu na gore...

21.10. 03/30
    U: jabuka, kikiriki, pistaci, 4braz.oraha
    R: punjena paprika, paradajz sos, hleb integralni, krastavac za salatu
    *jedan twix (jedan red)
    V: plazma sa mlekom oko pola kutije (oko70gr)

Jedan od razloga jucerasnje nervoze jeste i taj...(pa ja sam mala LaGaLiCa :020: ), dakle stala sam na vagu, da da, nisam izdrzala, kad onooo....jao meni...56,4 a imala 55,8 znaci 600gr za tri dana...sto kazem muzu, super, za 5dana ce biti kila...ocekivala sam kilazu da ide na gore, ali ne i da "trci" ovim tempom, nisam ja od te vrste ljudi, kao sad mi se organizam "restartovao" i ostalo...polako uvodi,kazu, pa kako drugacije polako nego ovako...ako gresim, eto divno da se bilo ko javi i predlozi mi bilo sta, ja prihvatam, ili ti ukaze na greske za ova tri dana jelovnika, ..a pride..neki me osecaj obuzeo onaj najgori tipa..."ma briga me" a u stvari znajuci sebe nije tako, pride je skoro godisnjica mami (27.10) pa bi mozda isli za Srbiju za vik, i sva sam nikakva juce bila, bas lomna, plakala, a mladji odmah primetio, ja sa njima uvek pricam kao sa velikima, bas otvoreno o svemu, cak i o sexu, :oops: , i on kaze "jao mama pa ti nemas mamu, tebi mama umrla" i pocne i on da place, pa je bilo jos gore, i rekoh- koga mi to spominjemo svako vece u molitvi da te cuva, "Boga,mama,tata,bata i babicica Olivera"...e to je ona ne..?. (Seca se on nje iz price, ili sa slika, kad je vidi sa tatom zajedno na slici, ali ovako ne verujem, jer je imao samo godinu i dva meseca)... ima tu jos par stvari (nisu za javnost ili ih ja trenutno ne mogu napisati, jer se tice moje familije), ali juce me je sve snaslo...danas cetvrtak, sutra vikend pa se nadam lepom vremenu i lepom druzenju...
    P.S. Da ne dopisujem svaki dan,kako sam vam duzna cm i ostalo,vezano za dijetu, kontam da cu u ponedeljak lepo sesti i ispisati sve, i biti raspolozenija za lepo piskaranje...
    Bez brige Misica se vraca u normalu do ponedeljka sigurno..."posle kise sunce dodje,jednom mora sve da prodje..."
Odgovori 445 postova