2h po 2h i eto brzo ce doci i onaj "ceo dan" u vrticu. Mislim da ces biti ponosna

Jao kako ova deca rastu... Citam celu tvoju organizaciju i "vas" da ne kazem bas "tvoj" pregled casova, ali na kraju to zaista dodje kao tvoj raspored casova, jer mama mora znati kad je matematika kad fizika zbog kontrolnih pismenih, kad vezbati vise, kad manje, kad preslusati kad proveriti...I ti rasporedi casova u mnogome odredjuju i nas raspored. Odvezi dovezi prevezi organizuje. Treba sve to postaviti tako da funkcionise i da bude dobro svima.
Kod mene jedna ide u drugi razred osnovne, a druga u vrtic (predskolac). U skoli su se svi razredi podelili u dve grupe, casovi i odmori se skratili, nekih (poput muzickog, fizickog i likovnog) uopste nece ni biti. Nizi razredi idu stalno prepodne, a prepodnevna smena se podelila u dve grupe, jedna koja pocinje od 7:30 a druga koja pocinje od 10:15. I te grupe menjaju svoje smene nedeljno. Dobro je sto postoji boravak koji radi od pola 8 pa do 16, te bez obzira na smenu, moja curica ce biti u skoli svaki dan do 12h. U vrticu se nije nista promenilo, tako da ih ujutro zajedno odvezem, jednu u vrtic drugu u skolu, a vec od podneva krece kombinatorika, pokupi prvo jednu iz skole u 12, dovezi kuci, ispricaj preispitaj saslusaj nahrani zabavi pa onda po drugu u vrtic u 14h i opet ispitaj, saslusaj, ispricaj i zabavi. Dva puta nedeljno se tu ubacuje i muzicka skola u popodnevnim casovima, to mi jos preostaje da lepse osmislim, tj iskoristim vreme sa mladjom. I tako... I uvek se divim mamama sa troje dece koje i dalje guraju i organizuju jos vise vanskolskih aktivnosti (npr engleski, neki sport...) Probala sam ja i to, ali kad vidim da njih ni engleski ni sport u uzrastu 5-6 godina nije zanimalo, i da je to vise bilo zbog toga jer sam ja gurala njima te aktivnosti, presekla sam i odlucila da onog momenta kada ONE budu zelele, i da dodam, kada porastu i same budu isle na te aktivnosti, ja cu biti tu da ih podrzim i kazem "Idi ceri moja"
I eto, opet se raspisah kod tebe.