Odgovori 2547 postova
Srećna, sita i sve manje debela
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

Re: Srećna, ali debela

od narcisa » pre 11 godine

13/91 proteini
    D:2 narandže
    R: Savršeno parče lososa iz rerne sa pak papira, tikvica spremljena na isti način, salata od zelene salate+mladog luka+ paradajza, supica (umalo zaboravljena), parče hljeba
    V: tunjevina koju mučim, paradajz, i parče hljeba (stvarno mi je mnogo gadno bez, probala sam i ne ide)

Prilično dobro preguran dan,osim što mi je ova tunjevina odvratna, pogotovo poslije delikatese za ručak. Odlučih da se vagam tek poslije sledećeg voćkastog dana, odnosto u četvrtak (pripremite konfete :wink: ).

Betmenka, neka ovog tikera nekako mi je drag i toliko lagano će da puzi ka cilju ovaj moj autić taman kako će i u pravom životu da traje borba. Kad bih postavljala te manje ciljeve, nafurala bih se vjerovatno poslije prve pobjede, a dobijena bitka ne znači dobijen rat : )
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 11 godine

Ako tunjevinu istreseš preko zelene salate ili kupus salate ili tako nešto (i dalje možeš da dodaš i paradajz), biće ti mnogo manje ,,gadna,,...... Pritom je naravno ocediš od onog njenog odvratnog (najodvratnijeg na svetu) sojinog ili palminog nezdravog ulja....Možeš i da je izmešaš sa nekim domaćim paradajz sosom ako imaš ili dodaš omiljene začine.....
    Ja tunjevinu kupujem isključivo u salamuri (jer zaista ne volim i ne podnosim onu u ulju, ne zbog kalorija nego mi se baš baš ne dopada), zatim je kao podgrejem na teflončiću i dodam joj začine ...bosiljak, origano, kari, zaljutim čilijem obično....eventualno neko dinstano neutralno povrće (praziluk ili nešto, ako imam pečenu papriku onu iz zamrzivača) i ona postane specijalitet. Takvu je ,,sručim,, preko moje velike salate i budem prezadovoljna.... Onako klot, ume da bude bezveze....

Mislim da će tvoje merenje biti senzacija, očekujem značajan minus! :wink:
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Znam tvoju recepturu, ali na žalost ja sam gadljivi tip, pa kad pomislim da trebam da kupim nešto u salamuri ....OOOO. (mada definitivno ću sledeći put da nešto smiksam) Ja vavjek cijedim to ulje do stanja suve drenovine, sa sve upijanjem kuhinjskim ubrusima, ne volem masno pa to ti je. Zaključak definitivni je da ni tunjevina nije kao što je nakada bila....brrrr.

14-91 Skrob
    D: banana
    R: 1 krompir na pola (rerna pak papir), 5-6 šampinjona spremljenih na isti način, zelena salata i paradajz, parče hljeba
    V: pola od ručka

Debelicka i ja se nadam :009: :009: :009:
  • Dionne
    Početnik
    Početnik

od Dionne » pre 11 godine

Kada se meris? :) Jedva cekam da cujem rezultate!! :)
  • ela
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 14 godine

od ela » pre 11 godine

samo napred!!!
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Dione u četvrtak :) ela hvala na bodrenju.

15/91 Ugljenohidrati
    D: kruška
    R: pica (paradajz sos, origano, šampinjoni)
    V: slani kolač od sira i tankih kora, u narodu poznatiji kao SIRNICA, rebro čokolade za kuvanje
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Odlično je što, osim što ,,se koristiš,, dijetom kao alatkom u nameri da smršaš, takođe se koristiš i mozgom! :wink: Ovo je višestruko dobro, jer je ovako i lakše i bolje i sigurnije..... Ja tebe već vidim kao jednog od velikih ,,gubitnika,, i budućih velikih uzora! Pa ti vidi!

A što se tiče tunjevine vako i nako, ,,Kako vam drago!,, što bi rekao W.S.
    Inače, ne znam da li si ikada kupila ovu u salamuri, ja kupujem Premia ...a i inače je veoma mali izbor ovih u salamuri i najčešće ih nema.... htedoh da kažem da to nije verovatno onako kako zamišljaš... To je samo malo neke bistre vodice koja je nekako neutralna.... Kad povadim viljuškom tunjevinu iz konzerve, ostane samo malecka količina te tečnosti na dnu...nema ni miris, nije ni gadna ni ništa baš....
    Ova sa uljem sadrži i šećer i štošta i ta loša ulja... dok ova sa zloglasnom S. navodno ima samo vodu i so.....(recimo da je to tačno, onda je to mnogo bolja i zdravija varijanta - e sad....ne moramo mi slepo da pratimo zdrav život....ali ako ćemo pravo, skriveni šećer nam višestruko šteti... provocira nam pankreas i slično i inspiriše želju za slatkim, otežava dragoceni proces odvikavanja od slatkiša i apstinencije itd...)...Zato je zaista fantastično izbegavati sve prerađevine i suvomesnate proizvode npr jer sadrže šećer, razna kupovna jela.... kečap, senf (osim dižon senfa koji navodno nema šećer), itd..... Skriveni šećeri su najgori, unosimo ih a nismo svesni a oni svoju štetu čine. Ok kad svesno jedemo slatko jer tako biramo, ali ne treba nam slatko u svemu ostalom ... a i u hleb dodaju šećer....Jednom je Duda fantastičnu stvar rekla: ,,Ne bih se iznenadila još i u so da stave šećer,,....(samo ga tamo nema)
    Najgore u vezi sa tim je takođe činjenica da je teško da je to običan šećer nego veštački šećeri, aspartami i slično - naravno da proizvođač pribegava tome (aspartam je mnogo mnogo slađi tako malom količinom radi posao, mnogo manjom nego sa običnim šećerom što troškove proizvodnje čini višestruko nižim....a profit je najvažniji).....

Ali ti kako voliš.... dogovorili smo se da nema opterećivanja sitnicama ili stvarima koje te deranžiraju previše...
    Bio je ovo još jedan Čas Davljenja
    U potpisu: Baba Roga

:mahalo:

PS. Moj omiljeni slani kolač je Zeljanica (zelje+sir), kad je dobra naravno....
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Baba Rogo (jel se to spremaš za sezonu paprika? :wink: ), hvala hvala na lijepim željama u nadi da ću postati "gubitnik".
    E ja sam tu salamuru zamišljala kao neku skorenu mast :020:, sledeći put kada budem na ribi kupiću nju pa javljam utiske.
    Ovo za šećere se potpuno slažem (magične e oznake) ali meni nije ni bio potreban taj pokriveni šećer pored ovog otkrivenog.
    :009: :009: :009:
    Zeljanica mljac, ali sam ipak više sirni čovjek.
  • Pink
    Amater
    Amater

od Pink » pre 11 godine

I ja glasam za tunu u salamuri. Jeste da je suva, ali ja je prelijem kasikom maslinovog ulja i mljac :)

Joj kolac sa sirom :09: mozda to odaberem za sledeci dezert 8) mada je i zeljanica njam.. a sada sezona zelja.. slatke muke :)

i ja cekam to merenje!
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

16/91 voćkice
    kruška, 50 g badema(2x25), pola ogromnog nara, 100 litara vode

Dobar dan, ja zadovoljna, nit gladi nit ičega (osim što mi se jedno zrnce nara zabilo negdje u grlo pa me grebe nikako da ga se riješim). Sutra zvan zvanično mjerenje. :15:
  • Pink
    Amater
    Amater

od Pink » pre 11 godine

Zeno, svaka cast :01: , al nesto mi ovo deluje malo hrane.
    Javljaj sutra sta kaze vaga :)
  • beca
    Početnik
    Početnik

od beca » pre 11 godine

I meni se čini da je baš malo hrane, ali i sama kažeš da nisi imala apetit, tako da je sve stvar osećaja.
    Čekamo sutrašnje merenje :009:
    Start 18.02.2014- 106kg
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Da umem da brojim kalorije ( i da hoću)....ovde bi se nabrojalo baš baš premalo...nedopustivo malo..... :evil:
    Ne treba to da radiš.....Ne ide ti u prilog ni u kom smislu, kako god okreneš.....
    Pred tobom je dug put savladavanja kilogramčića...ovo nije dugoročno dobar način, ovakvi vitaminski dani... Nije čak ni srednjeročno dobar.... Dobar je trenutno i nosi svoje loše efekte...
    Sutra treba da pojedeš obavezne užine do ručka i dobro da ručaš.....Nemoj i od sutrašnjeg dana da napraviš niskokaloričan.... :)

:neznalica:

P.S. Moraš i o svom metabolizmu, između ostalog, da vodiš računa...... i da znaš da ova ,,gladovanja,, pa iako su nesvesna mogu da vode plusevima i stagnacijama... I prošli Vit.dan ti je bio takav da sam ja mislila da si samo jelovnik delimično ispisala pa zaboravila da ,,edituješ,, kasnije i dodaš ostale obroke....
    Slika

• narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Ojojjj dragi ljudi, ja sam ustala u 3h ili ti 15h dakle jela sam nije da nisam(post je pisan u 22h odprilike, i jela sam na svakih dva sata) nar je veličine omanje lubenice umorio me i napatio, jela sam ga skoro sat vremena, a kruška je iz one hibridno velike edicije. Nisam nigdje išla i ništa radila (lažem otišla sam po cigare na minut od kuće). Sutra na meniju neka piletina sa povrćem. (Opet napominjem imala sam ja dane i sa slabijim unosom hrane). Hvala na brigama u svakom slučaju. Za sledeći voćkasti dan ću da pravim neku voćnu salatu, a možda se oprobam i sa onim zapečenim jabukama s cimetom i orasima.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Izvini, izvini, izvini za davezz!
    Ali samo da ti kazem da ti to nisam napisala u duhu: ,,Jedi sine oboleces, umreces!" nego zato sto je ovo jedan od najcescih uzroka zbog kojih su mnoge osobe u nekom trenutku postale debele (ja npr) i usle u zacarani krug sa slatkisima i UH ili losom hranom uopste...eto zato... Eto, ja iz licnog iskustva..

Nema veze, prijatan ti dan i Dobro jutro (kad ustanes)...ja evo odavno budna i pijem kafu u Skadarliji u medjuvremenu izmedju dve obaveze....
    Slika

Odgovori 2547 postova