Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • Tomislaw
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 13 godine

Re: Pitanje u vezi UN dijete

od Tomislaw » pre 13 godine

Uf, bojim se da ćemo ući u off topic jer je ovo ipak tema o pitanjima u vezi UN dijete, ali napisat ću samo ovo pa nek pukne opomena. :D
    Ja sam izračunao tvoj BMI i on kaže da imaš 26.9 BMI što znači da imaš neki višak. Međutim, ne mora biti da je tako jer ne znam koliko si star. Najlakše je izračunati BMI ako imaš podatke kilaže, visine i dobi. :) Ti i ja smo slične visine, samo što sam ja 184cm i s 54 kg. :D Nakon prelaska na zdravu prehranu i tu sam pojačao grame sa ciljem da više ne mršavim, poslije prvih deset dana uspio sam pojačati težinu sa dodatnih 400 grama (s 55,7 na 56,1 kg). A onda je vaga pokazala poslije dodatnih 14 dana da sam spao na 54,3 kg. I uz to sam svakodnevno po pola sata vježbao (trbušnjaci, utezi od 5 kg, vijača, steper). Sada se borim za to da pojačam težinu što je vrlo teško za mene. :shock:

S time što ti vježbaš redovno i imaš izgrađenu mišićnu masu, ne mora značiti da imaš višak, već da jednostavno imaš BMI primjeren sportašima. Nedavno sam naišao na zanimljive slike gdje je čovjek imao 40 BMI i bio je vrlo gojazan i gdje je čovjek imao također 40 BMI, ali je bio vrlo mišićav (doslovce bodybuilder). :D

Zar je moguće da si izgubio 1,1 kg manje u samo jedan dan? Kakvu to čudesnu vagu imaš? :D

Sretno na UN prehrani (neću reći dijeti pošto to tebi ne treba :P).

A što se tiče održavanja kilaže - tvoja odluka, ali UN dijeta nije baš najidealnija prehrana za sportaša. Plan zdrave prehrane na kojoj sam ja, a čija pravila možeš pročitati ovdje bi bio dobar za tebe (uz mogućnost dodavanja izmjeni ovisno o pojedincu, npr. umjesto sira, povrća i hleba iz doručka jogurt sa ovsenim pahuljicama i sl.) te mislim da bi ovakav jelovnik bio primjeren za tebe pošto ti proteini nesumnjivo trebaju kod očuvanja mišićne mase. Ja sam po svome modificirao ovaj plan tako što sam duplicirao grame jer je ovaj plan prehrane sastavljen za ženu, a mi dobro znamo da smo mi muškarci tjelesno jači od njih i zato je opravdano imati duple grame. :)

Pozdrav.
  • saraja
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 15 godine

od saraja » pre 13 godine

Na UH dan jel sme pita sa kiselim kupusom ili šampinjonima,bundevom tj sa neutralnim namernicama?????
  • Ana-banana
    Amater
    Amater

od Ana-banana » pre 13 godine

Da,njam njam :) Samo pazi na ulje,najbolje kasiku-dve ulja pomesas sa vodom pa time prskas pitu! :wink:
  • saraja
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 15 godine

od saraja » pre 13 godine

Jupi :skakutalo: znači sutra pita sa kupusom i šampinjonima a za večeru sa jabukama.Što se tiče ulja ja samo na kraju kad umotam kore premažem silikonskom četkom tako da se ne utroši ni kašičica ulja.
    Ana-banana hvala puno na odgovoru
  • rajchica
    Početnik
    Početnik

od rajchica » pre 13 godine

caooo :) nova sam ovde danas sam pocela sa un dijetom... i dobro mi je prosao prvi dan...ali imam nekoliko nedoumica i unapred se izvinjavam ako je neko vec pita nesto slicno ali nisam mogla sve da citam :005: :) hmm interesuje me da li mogu npr kada je dan ugljenih hidrata da jedem spagete sa kecapom i pecurkama i sa mallo pilece salame? da li smem lisnato testo da jedem i koliko? takodje me interesuje da li taj dan mogu da jedem paprike punjene pecurkama ili sirom? :O hvala unapreddd :)
  • Ana-banana
    Amater
    Amater

Pozdrav Rajcice,i srecna ti bila dijetica!

Spagete ne smes sa salamom jer je salama zabranjena u UN dijeti,a i meso spada u proteine! Kecap izbegavaj zbog secera,uzmi neki paradajz pelat ili tomatino!
    Lisnato testo NE!
    Paprike punjene sirom i pecurkama idu na proteinski dan! Inace pecurke su u ovoj dijeti neutralna namirnica i mozes ih jesti svaki dan!
  • rajchica
    Početnik
    Početnik

od rajchica » pre 13 godine

Ana-banana napisao:Pozdrav Rajcice,i srecna ti bila dijetica!

Spagete ne smes sa salamom jer je salama zabranjena u UN dijeti,a i meso spada u proteine! Kecap izbegavaj zbog secera,uzmi neki paradajz pelat ili tomatino!
    Lisnato testo NE!
    Paprike punjene sirom i pecurkama idu na proteinski dan! Inace pecurke su u ovoj dijeti neutralna namirnica i mozes ih jesti svaki dan!

jjojii...hvala ti :o ja bih sve to pogresno...bas se i ne razumem u sve to :)) a jos nesto sam htela da te pitam da li npr mogu danass iako je proteinski dan posle vecere kao npr sad kad sam gladna da jedem neko voce? ili ako ne voce sta smem? :/ bilo sta? :o
  • Ana-banana
    Amater
    Amater

Posle vecere NISTA ni voce,samo tecnost,kafa,voda,caj! Ovde imas nase dnevnike,pa procitaj malo nase jelovnike viewforum.php?f=17 ,a ne bi bilo lose kad imas vremena da procitas i ovu temu kao i ostale vezane za UN dijetu! :wink: Mozes da otvoris svoj dnevnik pa da te bodrimo malo! :D
  • krki
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 14 godine

od krki » pre 13 godine

Da li je u UN dijeti umesto hleba dozvoljen razani dvopek?
  • White chocolate
    Početnik
    Početnik

od White chocolate » pre 13 godine

Veliki pozdrav svim clanovima, citam vase postove vec jedno vreme i imam neke nedoumice oko ove dijete, pa sam vam se pridruzila. :) Obogatili ste mi jelovnik :skakutalo: , ali neke stvari su mi i dalje nejasne.

Vise ne znam sta sam gde procitala, a ne mogu da citam ispocetka, pa me zanima sledece: da li se orasasti plodovi jedu samo kada je vocni dan ili moze i tokom drugih dana izmedju obroka? Isto pitanje mi je i za voce i sirovo povrce.
    Posto radim od 7 do 15h na poslu doruckujem dve vocke, a kada stignem kuci dok ne spremim rucak padam u nesvest od gladi... :?
  • bas_bas_bucka
    Početnik
    Početnik

od bas_bas_bucka » pre 13 godine

Kostunjavo voce na vitaminski dan mozes da pojedes 100 gr ukupno podeljeno na 3-5 obroka i nikako samostalno. Sto znaci 20-33 gr uz vocni ili vitaminski( od svezeg povrca) obrok.
    Takodje moze da se jede i kao prepodnevna uzina u toku ostalih dana ali uvek bar 2 sata posle dorucka i bar 2 sata pre rucka. Primer 8.00 dorucak, 10.00 uzina, 12.00 rucak. U tom slucaju se jede samostalno ali polovina dozvoljenog obroka na vitaminski dan, znaci 10-16.5 gr.
    Kao uzina u isto vreme mozes da pojedes pola dorucka, ako si za dorucak u 8 jela 2 jabuke u 10 mozes da pojedes 1.
    Sto se uzina tice na dane sem vocnog, ne postoji popodnevna uzina vec samo ona izmedju dorucka i rucka.
    Sto se tice svezeg povrca, sacekaj nekog iskusnijeg. Znam sigurno da na vitaminski dan mozes da ga jedes u okviru obroka.
    UN 06.09.11.-04.12.11. minus 21kg
    UN 10.05.12.-

Jos jedan prodje dan
  • Tomislaw
    Početnik
    Početnik

od Tomislaw » pre 13 godine

Povrće možeš jesti na vitaminskom danu, ali bez ikakvog začina i ulja. Ili samo sirovo ili pečeno.
    Ostale dane možeš jesti povrće sa svim začinima ili uljem.
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine

od 314pezos » pre 13 godine

krki napisao:Da li je u UN dijeti umesto hleba dozvoljen razani dvopek?

Možeš 8)
    Slika
    Slika
  • White chocolate
    Početnik
    Početnik

od White chocolate » pre 13 godine

Hvala na odgovoru, moram jos nesto da pitam. Da li moze da se stavlja med u caj i da li je i to odredjeno kojim danima sme? Inace caj oduvek pijem bez dodataka, ali nekada mi prija sa malo meda i limuna... :005:
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine

od 314pezos » pre 13 godine

ako si navikla da piješ nešto bez zaslađivanja onda tu naviku nemoj da narušavaš bar dok si na dijeti a kad postigneš svoj cilj slobodno se počasti takvim zaslađivačem a što se tiče limuna u čaju to je slobodno.
    Slika
    Slika
Odgovori 4679 postova