Odgovori 432 postova
Dnevnik....
  • Eleonor
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

Re: Dnevnik....

od Eleonor » pre 8 godine

Da,da, ima tih krema. Boze, ko na marsu da zivim... Meni je baka bas patila od prosirenih vena i redovno je koristila te masti, al nekako, kad razmisljam o sebi, i dalje mislim da sam klinka i da mi nista od toga nije potrebno :oops: Zaboravim da postoje...
    Kod nas u DZ nema nutricioniste. Nema! Ni u jednom savetovalistu, nigde! Htela sam ja da odem jos pre pre al nije bilo ni onda pa sam dosla ovde, hehehe :) Al ima jedan privatni, i slucajno nacuh da ga hvale.... Skepticna sam, vrlo, al sto kazes, za motivaciju ce sigurno da bude dobar. Pogotovu kad das pare... :neznalica:
  • volja cini cuda
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine

od volja cini cuda » pre 8 godine

Kako stojis sa kilama? Kad planiras da se meris? Ja sam imala period kad sam se merila jednom mesecno..pa sam umela sebi da dam oduska.. sto se nije pokazalo kao najpametnije. Prati kile na vagi a dobar je i metar ko ga ima.
  • Eleonor
    Amater
    Amater

Pozdrav drugari :)
    Opet sam u skripcu (i sa vremenom i sa energijom) pa samo kratko da zvrljnem. Moj sin se i dalje ne oporavlja, iako je pod terapijom, i sve je neizvesnija situacija i to me ubija... Nisam pametna sta da cinim, ako verujete. To, dalje, utice na moje raspolozenje, a raspolozenje na apetit i jedva se kontrolisem ova dva dana :cry: Mogla bi tonu cokolade ili sladoleda da pojedem:010: Iskreno, ne odolim uvek nego kao probam po malo. Ne valja to, malo po malo i bude lose...U ponedeljak cu definitivno znati da li idemo na operaciju ili se otkazuje, pa cu se valjda i ja srediti posle toga.... Za sad i dalje nedozvoljene kombinacije i namirnice, ali se trudim da ne preterujem.

Evo jucerasnjeg jelovnika:
    D:2 przenice sa kasicicom pavlake
    R: paprikas (s.meso, povrce i malo krompira), salate
    U:lubenica
    V:par kriski kackavalja, solja kozjeg mleka

Danas:
    D:paprike sa jajima, sir, hleb, salata
    U:3 kruskice
    U2:malo pileceg mesa (tek da vidim da li je peceno)
    R:kod bake na rucak :) dopisacu
    V:?

Volja, zamalo zaboravih da te pozdravim :mahalo: Oredila sam i ja merenje. Mislim da se pomalo i plasim da ne bude negativan rezultat pa kao, ajde sutra cu. Al kao sto rekoh u nekom prethodnom postu, merila sam se pre dva-tri dana i vaga ne mrda. Pokazuje oko 113 kg. Kilo gore ili dole. Jos uvek trazim santimetar da izmerim obime...zaturila sam ga negde. Mislim da sam smanjila malo u obimima, komotnije su mi pantalone a i neke majce koje su zatezale ranije... Sad, nije korektno ni da ocekujem neki bolji rezultat kad ne pazim mnogo... Smanjila sam hleb, izbacila sokove (slatkise nisam potpuno), ne jedem grickalice i pocela sam da pazim na kolicinu ulja tj.masti. Pazim i da ne mesam namirnice, ali nisam iskljuciva. Ocigledno je problem u kolicini...pretpostavljam da je sve kaloricno pa se zanesem....
  • Kufi
    Amater
    Amater

od Kufi » pre 8 godine

Sta treba da operise?
    Nema sveca bez Velike Petke, ni pištolja bez duge devetke.
  • Eleonor
    Amater
    Amater

Testise, tacnije hidrocelu. I to spada u tzv "rutinske"operacije ali se radi u opstoj anesteziji sto samo po sebi moze da se komplikuje.... :neznalica:
  • volja cini cuda
    Amater
    Amater

od volja cini cuda » pre 8 godine

Eleonor, imas samo jedan izbor a to je da verujes u poziivan ishod. Znam da ti nije lako i da si pod stresom ali brigom i negativnim mislima samo ces sebi a onda i porodici naškoditi. Tvom detetu je sad najteze i vi roditelji mu svojim ponasanjem dajete primer. Ako tebe gleda nervoznu pod strahom i brigama, kako ce se onda on osecati/ponasati? Pa isto kao i ti. Zato pokazi mu veru i ohrabri ga (i sebe) pa ce i sam proces operacije i oporavka bolje i lakse proteci. :mahalo:
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 8 godine

Joj, razumem te ... kad su problemi dece u pitanju ... svi smo nervozni i nemogući, ali ... rešiće se to sve, lekari zaista paze kad imaju male pacijente :)
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • Eleonor
    Amater
    Amater

Ljuuuudiii, zasto ste odjednom svi promenili avatar???? Sta sam propustila? :? 8) Osvezenje? :D

Volja, Leonida, hvala na poseti i lepim recima. Kad smo kod toga, op je pomerena za dve nedelje jer se ova "prehlada"ne smiruje. Samo se nadovezuju druge neke boljke... Ma bice sve to u redu, samo ne sad :)

Kao sto rekoh "od ponedeljka :D " cu da pripazim na ishranu pa sam kao pocela sa paznjom. Hehehe Nista konkretno nisam smislila,al moram da olabim neki obrok pa cu da pokusam sa vockama za dorucak. Nadam se da me prosla ona gladna faza. Sad, da l` ce da ispadne unka ili munka, vreme ce pokazati :) U svakom slucaju, bar ove dve nedelje cu se potruditi da ne brljavim.

27.6.
    D:breskva
    R:skusa, salata, hleb
    V:tunjevina iz konzerve, malo przenih paprika, salata

28.6.
    D:2 breskve
    u:breskva
    R:supa, djuvec (krompir, pirinac), salata, hleb
    V:Ostatak djuveca, salata, malo domace pogace (nisam odolela okrajku)
    Poslednja izmena od Eleonor u 28 Jun 2016, 23:15, izmenjeno 1 put ukupno.
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

od narcisa » pre 8 godine

Neki smo tek nabacili avatar 8) .
    Nema brljavljenja, nema predaje. Punom parom naprijed! :009:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 8 godine

Ako ćeš da se hraniš po uzoru na ova dva poslednja jelovnika, ti sasvim lepo možeš da skidaš kilograme.
    Ne znam šta ti je najveći problem sa ishranom, ali realno, za svačije navike i način života može da se pronađe neko rešenje.

Možeš eventualno da napišeš šta misliš da ti je najveći problem i šta te sabotira, šta voliš da jedeš, šta ti je najzgodnije u skladu sa načinom života i finansijskim prilikama itd... pa da ti se da neki predlog kako to da prevazilaziš i kako da nađeš najjednostavniji način da se boriš i skidaš kilograme.
    OK, sekiracija će proći, biće sve u redu sa detetom :) , pa ćeš lepo nastaviti polako i sigurno. :)
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Helen
    Amater
    Amater

od Helen » pre 8 godine

Nadam se će sve biti u redu sa sinom što pre :)

Jelovnici odlični ova dva dana, ako nastaviš tako možeš da imaš minus čak i svake nedelje :24:

I ja sam se baš pitala što su svi promenili profilne, vidim da sve imaju veze sa nekim pivom, vinom itd. Možda da nerviraju Milana :16:
    visina 157cm, godine 26
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 8 godine

I ja sam se baš pitala što su svi promenili profilne
    Iz poštovanja prema moderatorki! (moderatorka stavila pivo na avatar) :wink:
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Milan_Dj
    Amater
    Amater

od Milan_Dj » pre 8 godine

Možda da nerviraju Milana :16:
    Ma kakvi to :16:
    Meni samo zanima ko je idejni tvorac. Mislim, znam ko je. :D I fasciniran sam poslusnoscu ostalih :wink:

Elem, nema nervoze kod mene. Moj stav o alkoholu se zna. Ako drugi zele da ga konzumiraju njihova stvar. Promociju istog vec ne podrzavam :)
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

od narcisa » pre 8 godine

Helen, ja se ugledala na tu tvoju damu s čašom, a kako sam dugo bila bez avatara rekoh zašto da ne :D . :pivo:
  • Eleonor
    Amater
    Amater

Oh, pa zar se jos time bavite? :) Helen, ti si najsumnjivija, avatar ti se drzi za neku casu od samog pocetka :D
    Ne zelim da (re)otvaram temu ali iz ciste radoznalosti da pitam Milana:stvarno nikad nisi pio nista alkoholno? :)

Nego, da se vratim na ice :)
    Ovo je klasican dan Unke, pa stoga i sama verujem da nije bilo niceg previse..E sad ne znam da li bi lepo islo da svaki dan bude slican ali da ne pratim unkin raspored dana... Ma ima hiljadu nacina, samo da ubodem pravi. Lepo sam se osecala kada sam jela trudeci se da ispratim vase savete, al nije bilo minusa, pa pretpostavljam da sam ipak jela kaloricnije no sto treba. To i jeste problem, da odredim pravu meru stvari... Mislim da ce to da pije vodu kada budem skinula bar deo viska pa da takav sistem usvojim za svakidasnju ishranu, al do tada, moram nesto restriktivnije da primenim... Problem je i to sto mi kroz mesec dana "dosadi"sta god da pratim. Onda krenem da brljavim pa brze bolje promenim i tako vec neko vreme. A sta je najzgodnije....pa ne znam ni sama. Kad nema mnogo iskusenja u vidu ukusne hrane onda mi sve odgovara.(ha ha ha) Al cim se otvori mogucnost da se sprema nesto ukusno ili da ima kolaca na svakom cosku, tu vec nastane problem...(zaista cudno :evil: ) Vec sam 100 puta rekla sebi (sto u sali sto zbilja)da moram da prestanem da spremam ukusnu hranu :oops: Finanskijski aspekt necu ni komentarisati. Bogu hvala imamo dovoljno, al nastane kriza(kao i kod svih)kad se zaista krpimo i onda nema izvoljevanja :neznalica: Dobro je i to ponekad :)

P.S. Narcisa, opet smo pisale istovremeno, a izgleda da isto i mislimo 8) Helen :30:
Odgovori 432 postova