Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • killahbabe86
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 14 godine

Re: Pitanje u vezi UN dijete

od killahbabe86 » pre 14 godine

Da videla sam za lubenicu, hvala!
    A sto se supice za proteinski dan tice, zna li neko zasto je bitno da se ona popije nakon obroka?! :neznalica:
    Vidim da cu vam uskoro dosaditi sa pitanjima, a tek mi je prvi dan.. :oops:
    Izvinjavam se unapred zbog toga, ja bih stvarno da sve uradim kako treba, a imam milion nedoumica..
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 14 godine

3dl bistre supe pije se nakon rucka na proteinski dan da bi se lakse svarili proteini... :)
    Takodje se cesto postavlja i pitanje zasto red crne cokolade nakon vecere na UH dan... To je iz razloga sto svaka dijeta stvara nus produkte (citaj otrove u organizmu) a crna cokolada je antialergen... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • killahbabe86
    Početnik
    Početnik

Za cokoladu znam, to nikako ne preskacem! hehehe..
    Hvala-OPET! :)
  • donvito
    Početnik
    Početnik

od donvito » pre 14 godine

dobro to za redosled jela sam razumeo i znam da kisela nije dobra za organizam.
    ali kad odem na neko slavlje da moze da se popije jedna ili dve case kise ili nekog soka?
    da ne bi trazio specijalno za mene vodu. kad kiselu svi piju ili neki sok, np helo ili tako nesto mozda od jabuke.
  • lasata
    Urednik
    Urednik

To ne bi bilo po pravilima UN dijete... :)
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • killahbabe86
    Početnik
    Početnik

ma samo ti sa ponosom trazi vodu, i videces da ti niko nece zameriti, bitno je kako se postavis :wink:
  • leptir
    Početnik
    Početnik

od leptir » pre 14 godine

Dorucak mi je izmedju 08 i 09h, uzina oko 12h, rucak u 14h, a vecera tek u 19h, tada dolazim kuci sa posla, e taj razmak izmedju rucka i vecere, meni je malo dugacak, da li je nesto dozvoljeno tada uzimati?
    Ili mozda da nekako pomerim rucak?
    U zivotu ne cekaj da prodje oluja, uci ples na kisi
  • lasata
    Urednik
    Urednik

Mozes da pomeris rucak tako sto ces ubaciti jos jednu prepodnevnu uzinu u vidu vocke... Vazno je da poslednja vocna uzina bude najmanje dva sata pre rucka... :)
  • dzejn
    Početnik
    Početnik

od dzejn » pre 14 godine

mene bas zanima to sa lubenicom, kilah nisam nasla u tvom dnevniku, ako vam nije tesko napisite opet, strasno bih se adovala da je povrce :oops:
  • Olivija
    Početnik
    Početnik

od Olivija » pre 14 godine

Ćao svima!Evo se i ja pridružujem dijetašicama:))
    Počela sam Un 29.07.2011 i do danas sam smršala svega 4 kg..čini mi se da je to malo obzirom kako ostali mršaju...ali dobro neću odustajati:)
    Imam puno pitanja vezano za ovu dijetu, ali provo i najbitnije: Za 10 tak dana idem u Španiju na odmor na 7 dana.. e sad tamo već neću moći da poštujem ishranu i raspored dijete..pa me zanima da li mogu da je prekinem na tih 7 dana, i šta posle? da li nastavljam od dana koji je bio prije prekida, ili od proteinskog i da li da produžim dijetu za tih 7 dana?
  • Olivija
    Početnik
    Početnik

od Olivija » pre 14 godine

Pardon, počela sam 29.06.... :roll:
  • killahbabe86
    Početnik
    Početnik

Jooooj Olivija, ja ti stvarno ne preporucujem da napravis pauzu tako sto tamo neces paziti sta jedes! Nadam se da ce ti neko strucnije i detaljnije odgovoriti od mene, da ne lupim nesto.. No mozda bi mogla unapred da napravis neki plan ishrane koji ce koliko toliko uklapati u UN, a za koji ce ti namirnice tamo biti lako dostupne..

A sto se tice skidanja kilica, ne brini ja sam u prvih mesec dana isto jako malo skinula (3kg cini mi se), ali sam na kraju programa zavrsila sa minusom od 20kg, tako da-zbog toga ne brini! :)
  • PlAwYsXiCa
    Početnik
    Početnik

od PlAwYsXiCa » pre 14 godine

kad se jede lubenica i dinja?da li moze za dorucak swakog dana dijete?
    da li mogu da pijem limunadu swaki dan dijete?
    kad se ocekuje prwI widljiiwi gubitak kilograma? :pivo:
    KAD JE PROTENSKI DAN -da li moze da se jede bilo koje meso..na primer MESO SA ROSTILJA(pljeskavice i cevapi)I koliko toga za rucak ,koliko za veceru?
    DANAS ZAVRSAVAM SA VOCNIM DANOM..imam neke nedoumice... PROTEINSKI I SKROBNI DAN_tu nisam jela hleb..a ugljeno-h.dan za rucak sam pojela perek i integralnu kiflu,za weceru 2 normalna parcea torte...E SAD DA LI MOGU,I UBUDUCE TO DA RADIM,DA IZBACIM ILI SMANJIM HLEB OSTALIH DANA DA BIH ZA WREME UGLJENO-H.DANA CASTILA SEBE MALO BOLJOM WECEROM KAO SAD (umesto 2manja-2norm parceta torte ili npr 5-6kolaca ili 3 palacinke i ostalo...hwaaaala unapred :) :) :) :) :) :) :009: :009: :009: :009:
  • lasata
    Urednik
    Urednik

@Dzejn - UN dijeta lubenicu racuna kao voce... :)
    @Olivija - obzirom da ces pauzirati sedam dana bilo bi najbolje da krenes od pocetka... :)
    @Plavusica - lubenicu i dinju mozes da jedes svakog dana dijete s tim sto je lubenica ogranicena na jedno parce... Na vitaminski dan mozes dva parceta lubenice do rucka i zakljucno sa ruckom...
    Za limunadu si vec pitala, ali hajde... Mozes tokom celog dana da pijuckas blagu limunadu (1 limuna na 1.5 litar vode)... To ce pospesiti mrsavljenje... :)
    Prvi vidljivi gubitak kilograma je individualna stvar tako da na to pitanje niko ne moze da ti odgovori...
    Preporucuje se nemasno meso (piletina, curetina, teletina, riba) u kolicini do 250gr za rucak i upola manje za veceru...
    Pravila UN dijete ne mozes da menjas... Na proteinski i skrobni dan imas po parce integralnog hleba uz rucak, uz veceru ne... Pravilo za veceru za UH dan je jedno parce torte ili 3-4 manja kolaca... 8)
  • Minies
    Početnik
    Početnik

od Minies » pre 14 godine

lasata, jel mi možeš reći jel ovih 250 gr mesa sirovo ili pečeno? i ako možeš molim te, napiši mi mjere za ostale dane :D
    UN DIJETA 14.06.11 100kg; 13.07.11 91,60kg; 11.08.11 85,70 kg; 13.09.11 79,00 kg
    ODRŽAVANJE 13.09.11 79,00kg 14.10.11 75,00kg
Odgovori 4679 postova