Odgovori 4679 postova
Pitanje u vezi UN dijete
  • jedna mala
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 17 godine

od jedna mala » pre 16 godine

napisala sam u postu iznad kad jedes sir na proteinski dan onda pijes i mleko a ne smes mesati jaja i mlecne proizvode
  • Eoja
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 16 godine

od Eoja » pre 16 godine

Ovo je vise zalba nego pitanje, ali hajde...

Juce i danas sam imala najveci napad gladi za proteklih mjesec dana. Pa, ne znam koji mi je djavo..

Nastupila je glad sirokih razmjera :cry:

Mnogo radim posljednjih dana (psihicki iscrpljujuci posao), mozda je zato.

Dan je juce bio vocni, danas proteinski, a za UH se prevarim pa pojedem kolac kod prijateljice koji mi se naravno zgadio jer ne volim slatko, pa sam ga pojela jedva pola. A rucak jos nije dosao na red. Pa nije ni cudo sto sam gladna kao zvijer.. :wink:
  • jedna mala
    Amater
    Amater

eoja desava se svima nama to ponekad ne brini uzmi neku salaticu da utolis glad
  • lulu
    Amater
    Amater

od lulu » pre 16 godine

Dragi moji unovci imam jedno veeeliko pitanje.

Moj mm hoce da pocne UN dijetu, svidja mu se i mislimo da moze da izgubi dosta kg sa njom.

Ali imamo jedan veliki problem. On radi uglavnom nocu, na primer 3 dana u toku nedelje pa onda je slobodan dva ili dva radi a ostalo je slobodan. Radi negde oko 13 dana nocu i ostalo je slobodan ali to su sve izmesani dani tako da ne moze da se odredi tacno kad mu pocinje dan. :shock: Nadam se da ste me razumeli.

E sad da bi poceo UN dijetu kako da se organizujemo. Na primer, on od petka uvece pa do ponedeljka radi nocu i posle je slobodan sto znaci da kad dodje on prespava ceo dan. Znaci njemu ne pocinje dan kad svima nama. Ali zato kad je kuci on se trudi da nocu spava (sto ne uspe stalno).

Moje pitanje je kako da organizujemo dane?

Nadam se da sam bila jasna, jer ponekad kad hocu nesto da objasnim ja se sama izgubim u onom sto je pisac time hteo da kaze :D !!

Hvala! :009:
    Slika
  • jedna mala
    Amater
    Amater

razumela sam sta si htela da pitas al to moras sama da vidis kad radi i sta je sledeci dan tesko da mi mozemo tu da pomognemo krene od proteinskog i tako prati dane bez obzira sto menja dan i noc
  • Jowanna
    Početnik
    Početnik

od Jowanna » pre 16 godine

Zdravo svima!!! :D
    Zovem se Jovana i pocetkom godine sam bila na UN dijeti (New Year's resolution :D ) - januar, februar i mart.
    Skinula sam od 74 na 62 kg.
    Onda se opustila i dosla na oko 65-66 kg. :cry: (Jutros sam se merila i to je ta cifra, ali sam danas dobila, pa se nadam da je mozda ipak cifra manja, negde oko 65).

Hocu od subote da krenem sa jos jednim krugom UN dijete. Ono sto mene zanima jeste koliko ce ova dijeta da bude uspesna u drugom krugu...
    Ja ne bih skinula vise od 5-6 kg, pa me zanima da li ce to biti moguce... :005:

Jos me zanima za koje vreme (racunajuci i onu vodu i sve sto se izbaca u prvih par dana dijete) mogu da skinem nekih 2 kg...

Hvala unapred na odgovorima! :013:
  • caca
    Amater
    Amater

VITAMINI?

od caca » pre 16 godine

Dali neko koristi vitamine koje preprorucuju u un dijeti i koje?
    Dali su neophodni? :005:
    Čudno je to kako je malo potrebno da budemo sretni, i još je čudnije kako nam baš to malo nedostaje.
  • jedna mala
    Amater
    Amater

Jovana svaki organizam je drugaciji samim tim i zavisi ko koliko smrsa ne vidim razlog da u drugom krugu ne bi uspela

caca ja nisam pila nikakve vitamine jer se jede dosta voca i povrca tako da moje je misljenje da se unosi dovoljno vitamina nema potrebe da se piju u obliku tableta
  • Ella
    Amater
    Amater

od Ella » pre 16 godine

lulu napisao:Dragi moji unovci imam jedno veeeliko pitanje.

Moj mm hoce da pocne UN dijetu, svidja mu se i mislimo da moze da izgubi dosta kg sa njom.

Ali imamo jedan veliki problem. On radi uglavnom nocu, na primer 3 dana u toku nedelje pa onda je slobodan dva ili dva radi a ostalo je slobodan. Radi negde oko 13 dana nocu i ostalo je slobodan ali to su sve izmesani dani tako da ne moze da se odredi tacno kad mu pocinje dan. :shock: Nadam se da ste me razumeli.

E sad da bi poceo UN dijetu kako da se organizujemo. Na primer, on od petka uvece pa do ponedeljka radi nocu i posle je slobodan sto znaci da kad dodje on prespava ceo dan. Znaci njemu ne pocinje dan kad svima nama. Ali zato kad je kuci on se trudi da nocu spava (sto ne uspe stalno).

Moje pitanje je kako da organizujemo dane?

Nadam se da sam bila jasna, jer ponekad kad hocu nesto da objasnim ja se sama izgubim u onom sto je pisac time hteo da kaze :D !!

Hvala! :009:

Draga Lulu, ovo pitanje sam prosledila jednoj od autorki programa "Rinas90" i evo kako one vide rešenje problema za tvog supruga odnosno kako bi on mogao da organizuje dana kada radi noću. Prilažem citat:

Mojca Poljanaek | 08/11/2008, 21:01

Evo tako: u našoj reviji Rina objavili smo izjavu jedne medicinske sestre koja radi na intenzivnoj negi u bolnici u Mariboru. Puno sam razgovarala s njom i oboje skupa savjetujemo sledeće: pre nego vaš suprug ide na posao navečer nek pojede večeru a onda ništa do 4 ili 5 ujutro kad je najbolje pojesti neko voće ili povrće (jabuka ili banana ili kruška ... ili paradajz ...). Kad se vrati kuči nek pojede opet neko voče (možda topli kompot pripremljen unaprijed i samo zagrijan, ili povrće) a onda nek ide spavati. Negdje oko 15 sati (kad se več naspava) nek ima ručak i onda u 19 večeru. To bi trebalo biti uspješno!!!
  • nini
    Amater
    Amater

od nini » pre 16 godine

Da li smem da na skrobni dan , ako sam za rucak jela kuvan krompir, za veceru jedem kokice?
  • jedna mala
    Amater
    Amater

ne kokice mozes da jedes na uh dan umesto slatkisa za veceru
  • MaJJa!
    Početnik
    Početnik

od MaJJa! » pre 16 godine

Ja imam jedno malo pitanje za vas. :009:
    Moja mama je vec dva puta drzala UN dijetu, ali nikada sa tim 'skracenim ciklusom', kako ga vi zovete.
    Ovde sam procitala kako taj ciklus ide i sve, ali pise da 'ne sme pre prvog vodenog dana'.
    To znaci da ne sme da se krene sa tim ciklusom?
    Sto ne sme? Moze nesto da se pokvari u organizmu ili..? :005:

Mama bi krenula ponovo sa UN dijetom jer ima da izgubi jos nekih 10 kg.
    Pa me zanima sto je taj ciklus efikasan itd...

:009:
    Slika
  • jedna mala
    Amater
    Amater

ne znam iz kog razloga al u knjizi tako stoji da ne bi trebalo da se ide na skracenu verziju pre vodenog dana nema nikakvog opsirnijeg obrazlozenja zasto ne bi smelo moja je predpostavka zato sto je rigoroznija od same un dijete pa zato to je samo u slucaju da ti se uspava metabolizam pa da ga malo prodrmas ne vidim razlog zasto tvoja mama ne bi isla sa danima po redu kako idu nego bi odmah na ovu skracenu verziju da predje
  • sanjaba
    Početnik
    Početnik

od sanjaba » pre 16 godine

da li je un dijeta zdrava_
  • sanndra
    Početnik
    Početnik

od sanndra » pre 16 godine

Pa zastupljene su sve potrebne namirnice i nema gladovanja, a metabolizam se dovede u red.. znachi zdrava je :)
Odgovori 4679 postova