Odgovori 885 postova
Lunin dnevnik "Ješću sutra"
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

Re: Lunin dnevnik "Ješću sutra"

od narcisa » pre 9 godine

Sve patnje oko mljevene pšenice znam ;). Žito za slavu meljem svake godine (u količini) i dobro se napatim. Tata je preuzeo tu odgovornost od ove godine na sebe, pošto stvarno nije ženski posao.
    Hljeb izgleda sasvim pristojno, a vjerujem da ima ukus kao neki kolač :D . Ako je baš gnjeco u sredini malo ga prepeci na ringli, u tosteru ili u rerni (EUREKA! otkrih toplu vodu :007: )
    O oblinama. Kakve su žene bile poželjne i tražene u praistoriji? - oble. Pojam ženstvenosti je Vilendorfska Venera( manje-više građena sam kao ona :D ), izraženi kukovi i grudi = podesna za rađanje. Civilizacija je melo uznapredovala od tog vremena, ali instinkt je ostao primarni - produženje vrste. Slabo koji muškarac može daska ženu u podsvjesti da poistovjeti sa majkom. Dakle ima nade :wink: .
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 9 godine

od Luna85 » pre 9 godine

Jel realno da je sarma krivac za 2 kg u plusu na vagi jutros. Slano - zadržavanje vode? Inače u glavi mi je neki info da 10 gr soli vezuje 5l vode u organizmu, jel to realan podatak uopšte?
    narcisa kada muškarci nikada nisu tu kada su ti potrebni 8)
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 9 godine

Ne znam šta da ti kažem ... i meni je haos izazvao prošle nedelje skrobni dan sa pasuljem u petak, pa posle toga VK u nedelju sa picom i štrudlom - evo trebalo je skoro 2 nedelje + dodatna sredstva da bi se stanje normalizovalo ... (ja najviše sumnjam na picu, ali isprobavaću razne kombinacije pa ću biti sigurna ...)

Nema nam druge nego eksperimentisati i pratiti reakcije organizma, nije svačiji organizam isti ...
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • alfa
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od alfa » pre 9 godine

Neću reći ništa novo, ni originalno, ali vaga je odlična za kontrolu i samokontrolu,samo podatke ne treba uzimati "zdravo za gotovo" jer zna da bude varljiva... Neki neradni dan, kad me nije mrzelo, ostavila sam vagu na isto mesto i stajala na nju kad god naiđem... što će reći bar 15 puta. Razlika u toku tog dana je bila više od 3kg, bez nekog pravila (jutarnja kilaža bi trebalo da je najrealnija, i najniža, ali nije bila), odnosno ja nisam uspela da ga uhvatim jer je išlo gore-dole. Pošto sam bila u kući, sve vreme sam na sebi imala istu garderobu, vaga nije pomerana. Čak nije bilo nikakve logike, jer je npr. posle ručka pokazala manje nego ujutro, pre doručka.
    Možda je moja vaga stvarno neispravna, ali mislim da nije do toga, zato se uvek i naglašava da se ne treba meriti svakodnevno, najčešće jednom nedeljno.
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Kod mene je uvođenje hleba i u ručak a da nije samo doručak i manjak povrća juče tj ceo dan nisam jela salatu ako izuzmem kiseo kupus kao povrće. Iako sam pojačala te namirnice koje izbacuju vodu - više zelenog čaja, klice, mekinje, bla bla...videću sutra baš :) Eh da i sarma je pored mesa imala i malo pirinča, opet nisam dugo kombinovala meso + UH sigurno više od dve nedelje, ovo je prvi put, pretpostavljam da sve ima veze. I što ti kažeš ovo je idealno za praćenje na šta i kako telo reaguje. Sam svoj doktor :)
    Alfa u pravu si i ja imam sličan problem, čak sam označila mesto gde se merim, ali opet eto promena je kod mene došla i promenom načina ishrane, tj uvela sam nešto drugačije, pa je i iz tog ugla zanimljivo meni.
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
  • alfa
    Amater
    Amater

od alfa » pre 9 godine

Naravno da treba pratiti sebe i videti kako reaguješ na bilo kakvu promenu.
    Samo kažem da razlika od 2kg na vagi od danas do sutra ne mora da bude adekvatan pokazatelj stvarne reakcije.
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Meni je ogledalo veći saveznik jer mi se više sviđa od vage, ali opet nije loše ispratiti šta kako utiče na telo :) I mislim da sam počela da sumnjam u tačnost ove digitalne, analogno je ipak analogno :)
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Tačne su te digitalne, bar kad im ne menjaš poziciju (niko nema savršeno ravan pod) u pitanju je zadržavanje vode ili nešto slično ... zato se ne treba meriti svaki čas - jedanput nedeljno je više nego dovoljno .

• Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Ista meta isto odstojanje...
    Ovo je već xy put da počinjem da skidam kilograme i mislim kako sam uspela jer su vidljivi rezultati i onda me život zakuca privatnim stresnim problemima na koje moj organizam reaguje HRANOM. Tako i ovaj hiljaditi put ništa nije drugačije. Od jutros stres i od jutros glad, iako sam jela pre dva sata, misli su mi u frižideru ali za sada nisam stavila i glavu u njega. Iskreno, najiskrenije se nadam da ću ovaj put biti mnogo jača što se tiče toga i da neću kao i uvek prekinuti sve. Živi bili pavideli.
  • alfa
    Amater
    Amater

od alfa » pre 9 godine

Sad u ja malo da pametujem :)
    Stres je neizbežan... to i vrapci znaju.
    Živimo tako kako živimo, svašta nas dotiče i pogađa, nemoguće je naći "recepturu" po kojoj se nećemo nervirati.
    Ono što moramo da naučimo je da sve te stvari kontrolišemo i usmeravamo u pravcu koji nam odgovara.
    E sad... ja nemam problem da sam sklona "zabijanju glave u frižider" u takvim situacijama, niti traženja "utehe" u hrani, ali imam te neke nalete (istina baš retko) "Baš bih jela ... " (obično nešto skroz nezdravo na bazi testa), nezavisno od stresa i psihičkog stanja, a sa druge strane imam i te situacije u kojima se skroz pogubim sa hranom i blage veze nemam ni kad sam ni šta sam jela... tako da pokušavam sve da složim u jedno i nekako sagledam iz drugog ugla.
    Sebi sam (delimično) pomogla time što ignorišem potrebu za npr. kiflicama (što radim i iz praktičnih razloga - mrzi me da ih mesim) kao što kad se "pogubim" sa hranom gledam da se najedem nekog manje kaloričnog povrća ili još bolje, nalijem se nekom supom ili čorbom... Mislim da bi odlično poslužile i npr. kokice... i tako nešto... ukusno, a ne preterano "štetno".
    Mislim da, kad zaista osećaš glad, nije dobro ni ignorisati... jer je ograničenog trajanja, bez obzira što nisi stvarno gladna, nego je lažna uzbuna.
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Dan 28
    8h D - pšenični hleb, sir, šunka
    12h R - dve sarmice
    14h U - čokoladica "smajlić", jogurt, pšenični hleb
    19h V - dve sarmice, parče hleba
    hleba
    23h V2 - parce hleba, malo sira

Dan brlj zbrlj u svakom smislu plus sat vremena teškog fizičkog rada pa čak i za muškarca :D

alfa onda imaš sreće ako nemaš potrebu za hranom u stresnim situacijama :) imaš rupu u stomaku tj u glavi. Razumem ja da svi imamo stresne situacije i ja ih imam ali je druga stvar kada su u pitanju malo veće porodične stvari koje se ne dešavaju baš tako često i gde su rešenja svedena na minimum, na to sam mislila. Sa svakodnevnim problemima je lako izboriti se.
    Ignorišem ja želju za hranom uspešno 27 dana ali eto prvi napad gladi povezan sa ovim danas pa se nadam da ću mu se odupreti.
    Poslednja izmena od Luna85 u 06 Feb 2016, 15:40, izmenjeno 1 put ukupno.
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Ako te teši ... ja sam jedna od onih koji su nesnosno gladni kad su nervozni !!!
    Skuvam onda kafu ili još bolje čaj, sednem, pijuckam i gledam nešto opuštajuće na TV-u ili kad je lepo vreme prošetam ... i napad prođe !!!

• Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

hvala leonida :) uradila sam isto. Doduse uvece sam bila jako gladna jer sam vecerala pre 19h pa sam oko 23h uzela malo sira i onog hleba. Medjutim danas sam se izborila uspesno :)

Dan 29

8h D - kiselo mleko, chija, lan, klice, mekinje
    13h U - malo parcence domace kobasice, morala da probam a i daleko je rucak
    16h R - boranija, krmenadla i salata
    V - planiram neko brdo povrca, pecurke sa sirom
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 10 godine

od Tebi_Za_Ljubav » pre 9 godine

Apsolutno te razumem, ne znam kako do sad nisam prespavala u frižideru, moguce je da sam toliko umorna i rastrzana da nemam volje ni da udjem u kuhinju, ali me i to zabrinjava jer ne stižem da kuvam! +2 kg? Opusteno...ne znam u kakvoj je mesec fazi ali kao što smo i pričale, za 0,5lg nedeljno moras svaki dan da pojedes TI oko 3000 kcal! tako da bez brige :)
    Bez obzira šta mi se desi, ja sam borac, a ne žrtva!
  • signorina
    Amater
    Amater

od signorina » pre 9 godine

TZLJ ti je super rekla. Opusti se! Ako iko jede zbog nervoze i kada treba utjehu, to sam ja. Kada mi je bilo najteže u životu, ja sam postajala sve deblja i deblja. Drugi ljudi liče na aveti, a ja u kontru.
    [color=#00BF00][b][i]Nikad nisam upoznala čokoladu koja mi se nije svidjela.[/i] [/b][/color]
Odgovori 885 postova