Odgovori 445 postova
Dijetica pa Bebica
  • MiShīCá Mãllä
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 10 godine

Re: Dijetica pa Bebica

od MiShīCá Mãllä » pre 9 godine

Ivaiva, Narcisa, Neno hvala na poseti i lepim recima :009:
    Kratak izvestaj, idem da stavljam noktice, pa da kuvam ruckic, obavljanje kucnih poslica jos, danas konacno pocinje karate, bar se nadam...idemo da vidimo i prijavicu i mladjeg..pisacu vam kako je proslo...mada ce mi sad ponedeljkom i petkom biti teze radi rucka tj. jela uopste, moram se organizovati da jedem do 5h, jer posle se spremamo za karate, i vracamo kuci tek oko 20h,i tada mi i moze biti vecerica...
    A sutra gledanje kola i prva voznjica, pa ako nam se svidi, nas je... :013:
    (za sutra ne potpisujem "nebrljanje" , jer smo stvarno ceo dan u gradu, klincima trebaju neke sitnice za skolicu, muzu patike za posao,ja imam svasta nesto u planu...), ali ponecu bar jednu uzinu onaj moj mix kikiriki,brusnice...i ostalo...

Za danas je u planu
    75/91 proteini

D: banana,kafa aparat, +4keksa belvita
    U: kikiriki,brusnice,bademi,4braz.oraha=50gr
    R: mleveno sa lukom,cvekla, hleb, 3gutljaja supe od kelja, sa sve mlekom,zbog dece, pa s'toga samo 3gutljaja
    V: 1 kolac sa sljivama, u gostima :nasilan:

Uh eto dopisah i ovo, zaboravila sam...jutros vagica vice 55,7 superiska... :013: (da nije onih 56, ...i vise...)
    :veseljak: :veseljak: :veseljak:
    Naravno, samo bih do kraja odrzavanja volela da bude onih 55,1 odaljila sam se od njih i nikako da ih dostignem...a mozda i manje :-P
    Ljubim vas sve :mahalo:
    Poslednja izmena od MiShīCá Mãllä u 05 Oct 2015, 14:54, izmenjeno 1 put ukupno.
  • tamy
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od tamy » pre 9 godine

Noktici, ja ih obožavam , stalno sam išla da ih stavljam a onda sam shvatila da mi se vise isplati da kupim lampu i gelovi , a sad nikako nemam vremena da ih stavim :D

Bravo za minus :*
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

od narcisa » pre 9 godine

Kod tebe uvijek ima svašta nešto :D Čekam pravi d izvještaj. Noktiće sam pravila dva puta i slatki su mi kad se naprave, ali onaj ležeći policajac koji se stvori nakon par dana mi opako ide na živce, a i provalila sam da mi nokti ni na šta ne liče poslije. Prvi put sam ih stavila da vidim kako izgledam sa kandžama, a drugi put zato što sam se zveknula čekićem po palcu, pa mi je otpalo pola nokta i nikako nije moglo da zaraste, a ja sam stalno čapala i kopuckala pa sam ih natakarila da ne diram i ne gledam to i pomoglo je :D Ko zna možda ih opet nekad metnem, mada su mi i prirodni u odličnom stanju od kad sam na dijeti. :mahalo:
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine

od 314pezos » pre 9 godine

Čestitka vagici a nešto mi čudan taj doručak :-P
    Slika
    Slika
  • Treshnja
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 13 godine

od Treshnja » pre 9 godine

Ajmo misice, vikend izvestaj! Kod nas bilo diiiivno vreme, i svako popodne smo bili napolju,uzivancija! :D
    Noktici su na mestu, a kolica? Sta ima novo?
    :009:
    1. Cilj: 66kg
    05.10.2014. pocetak Unke 82 kg, 05.04.2015.kraj 71,7 kg
    11.05.2015. pocetak II kruga Unke 71 kg, kraj 67.8 kg
    2. Cilj: 62kg
    14.09.2015. pocetak III kruga Unke
  • MiShīCá Mãllä
    Amater
    Amater

Hajmo redom...a sve se mislim (znam) bice na vrat, na nos...hm hm...
    Prvo cega sam se setila
    1) kao...kazem "kao" posetila me je veca vestica i usla na mala mala (na manja nije mogla ) vrata...necujnim koracima...nit glavobolja, nit bol u stomaku...ma nista nista... (Mada nije iskljuceno da nece biti bola i lezanja u krevetu sa lekovima, prosto to kod mene ne moze...) Kao da i nije stigla, mada i jeste tako...nit nit...nisam uopste sigurna da je to bas ona bila...(da ne idem u detalje, ko razume shvatice...)
    2) pod dva (bas iz tog gore navedenog razloga, a sve ima svoje razloge jel te?... Sam imala zelju da nesto grickuljim, ma nije to ni tolika glad, nego nesto ne znam sta...ali pregurah, jos taman zapao vikend pa ili neko dodje, ili negde odemo, a subotu od ujutru do uvece smo redovno na nogama i po nekom sopingu, dal su to sitnice ili krupnice...ali nekako puno stvari ostavim za vikend, pa ne mogu bas da budem skladna sa Unkom, ali uvek nesto iskombinujem....tako je bilo i ovaj vik, dopisacu jelovnike posle...
    3) bili na karateu, Nemanja je bio sa svojom glupom starijom, sada vezba za narandzasti pojas, i bas je dobar,i ozbiljan, a Ilija u pocetnoj grupi i naravno sta...pravio je sou...smejali su se i roditelji i deca , a on mrtav ozbiljan dok je trener okrenut ledjima i objasnjava on izvodi neki ples trbusni, neke valcere i ostalo...za ne poverovati, i svi su naseli na salu i deca i roditelji se cepaju od smeja, trener se okrene on mrtav ozbiljan radi vezbe...jedino mama i tata (stigao u zadnji cas sa posla na Ilijin prvi cas) ozbiljni i strogi, ali ne haje on...eto to je super proslo, mada je pravio pauze (bole ga noge,samo dok se trenira, dok se igraju odmah prodje bol :evil: ), bili smo i kod ortopeda pre tacno nedelju dana, za uloske za cipele, danas su gotovi, sutra ih podizem...)
    4) kad smo vec kod obaveza sutrasnjih, Nemanji trebaju neke sitnice za skolu,obavezno, Iliji sutra podizem Uloske, a dace Bog da sutra,prekosutra i kola isprobamo, cisto jedan krug i da konacno ispotpisujemo papirologiju i da ih preuzmemo,i onda tabanaj po gradu za tu papirologiju da prepisemo sve sa jednih na druga kola,...trebali smo jos u subotu da ih vozikamo 3saticka, i u petak zove muz-puz da ga je zvao bezobrazni :evil: cika da nisu jos stigla ovde u salon, a muz ko dete, ceo vikend besan...ali....ali...
    5) ali...zato sam ja nasla krevet bracni-mracni (mracni je - jer ga najcesce u mraku koristimo ha ha :headbang: ), i u subotu umesto kola otisli da pogledamo, svideo nam se, i odmah (jer su deca bila kod svekrve),ga i kupili i podigli, stari izbacili, dusek odneo svekar, pa onda papirologija, podizanje novog, cekanje u redu, pa trk kuci, izbaci sve iz boxeva dole, prebrisi sobu, posklanjaj, poslozi sve...eto prijavljujem tezak tezak fizicki rad, i oko 15h je vec bio kod nas...onda trk ostatak da obavimo u gradu, stigli kuci, pa tek onda pravili letvice, slagali i ostalo...na kraju sipali po casu crnog vina, meni bambus, i to me opije, bas ne podnosim alkohol, od kad sam na dijeti pila sam sve ukupno za rodjendan moj ok, oko tri case bambusa (kola,crno vina), sad i mozda jos tri cetiri puta za ovih 5-6meseci...i to sam htela jednom prilikom da razjasnim a eto kad vec pisem o tome, eto sad prilike...slaba sam sa alkoholom, mada me svi teraju, juce sam (maltene na silu) popila jedan liker od visnje...svekar mi sipao, pa hajd...i nemam obicaj da pijem, retko kad mi se i trazi, i uvek radimo na bebi pa i ne volim da pijem...s'toga i nisam upisivala alkohol u dijeti ili neke sokove (nisam cak ni za to) popijem sok, ako odemo u goste pa mi brzinski sipaju, a ne pitaju :roll: inace i tamo trosim vodu, ali popijem nedeljno, pola case pepsija ili nekog drugog soka, i to ako neko dodje ili je otvoren...ne volemmm nesto te vestacke...
    I da se vratim na put...ono o cemu sam pisala, onda sam u subotu brljnula jednom sa istim onim keksima sto me je Giga zekio, (utom i tebi da odgovorim Gigo brate, nesto mi se svideo na izgled, nilo mi zao da stoji tako sam i tuzan u fijoci.. :D ) i ponela sam ih u torbu za svaki slucaj, cesto i deca nesto zatraze, i pojela ga (4kom pakovanje) a posle je dok su muski namestali krevet i izbacivali stari, Mishica uzela jabukicu i onaj mix i pojela sve u slast (bas sam bila gladna i bas mi je prijalo) 8)
    *Ih kad smo vec kod opravdanja, imam jedno veliko,..svekrva kuvala rucak i zvala nas na isti, u nedelju, nije bio red da pride i meni ugadja, pored 3 vrste kolaca, supe, mesa, sosa i krompir pirea, rekoh sebi sedi Mishice i jedi, tek te sad kad odes kuci ceka sklanjanje i spremanje....izbacices visak :-P i tako je i bilo, posle rucka stigli kuci, opet raspakuj decu i sve od vikenda stvari peri, spremaj se za skolu, kupanje, napravila novi raspored u sobi, sve prebrisala, preslozila boxeve dole, i uhvatila se pranja zavesa, pa njih ispeglala, pa nasla neki deo od ormarica, pa muz to okacio u kupatilu, i nikad kraja...sve do uvece 19h, okupala decu,istusirala se i tad otisli kod komsija na blic posetu i eto prosao vikend...(u subotu na nedelju smo spavali na novom krevetu i probudili se oko 11h ujutru,... :-P )
    Danas evo iskreno, sedim i gledam tv, vec sam ruckala, i to bas rano oko 14h, ne znam ko ce izdrzati do 6-7-8?
    A za noktice Narcisa samo sam to htela da ti napisem...ja ih stavljala isto one sa gelom i jako mi brzo rastu (moram priznati moju sramotu, moju najvecu manu, grickam nokte, :nasilan: pa kad ih stavim, mislim na vestacke, nemam problem da ih kopam ili cackam, onda mogu da izdrzim , ali cim ih skinem, gotovo sve odgrickam...glupaca :neznalica: ) , i najvise sam ih stavljala iz tog razloga, pride sto volim duge nokte jako, valjda sto ih nikad nisam imala, i malo malo ja na nedelju dana komotno mogu ici i stavljati opet, a ovde su stvarno skupi prvi put oko 65e, a posle po 40-50e...i rekoh sebi neces bacati pare na to ni u ludili, pa sam za ovaj rodjkas dobila od mojih divih muskih masinu i 20-ak gelova i sad stavljam sama,...tako da nema da Mishica doceka lezeceg policajca...jok,jok...odma ja njega ispravim :headbang:

Jelovnici su bili:

Skrobni 76/91

D: banana,kafa
    U: ona 4belvita keksa u gradu dok smo bili u trci frci
    U: jabuka, mix kikiriki, 4 braz.oraha,beusnice,bademi
    R: rizi bizi,paprika pecena,bez hleba
    V: rizi bizi, skoro ko za rucak,malo manje,kafa aparat :020:

+vino

Skrobni 4oktobar 77/91

D: banana,kafa
    R: kod svekrve komplet rucak (supe,mesa,sosa,krompir pirea,kupus salata)
    Ali stvarno nisam preterivala ni sa cim
    V: domaci dimljeni suvi vrat,paprika,hleb bas malo,1malo parce lenje pite... :neznalica:

Eto, opravdah se jel,...skinula sam "grbu" sa ledja...otvoreno vam bez lazi i uvijanja kazem, sad bas zelim da zavrsim dijetu tj odrzavanje jer sam stvarno na kraju, i na stranu onih 700/800gr plus ili minus, prezadovoljna sam onim sto sam postigla, ali zelim malo da brljam,...vidim ja po sebi...nema lazi ,nema prevare...uvece me uhvati neki osecaj joj gricnula bi nesto, pre sam u gradu bez problema prosla pored bilo koje prodavnice, burekdzinice, a sada mislim da je to zbog toga sto sam dostigla odavno ono sto sam htela, i idem dalje po pravilima i po danima, ali naravno imam zelju i da pojedem ponesto...
    Odoh sada, ali stvarno, valja se polako zavrsavati pasulj (za ukucane) i spremati po klinca,kuci jelo i na karate...odoh...i pozdrav svima...
    P.S. Valjda nisam nista zaboravila (ha ha ha) :009:
  • ivaiva
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od ivaiva » pre 9 godine

Bas ti je zgusnut dnevni raspored! :D Kakva opravdanja?!Ti si USPELA u onome o cemu ja i dalje mogu samo da sanjam,dosla si do zeljene tezine.E sad,po neka greska nece da naskodi sigurno,pogotovo zato sto i dalje zelis da dovrsis dijetu,pa cak i odrzavanje.
    Un start 31.3.-66.5 kg
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Jbt koja su skupoća nokti kod vas....ojojjjjj. Bravo za odluku da ti to poklone. Čestitancija na krevetcu. Uživaj u ovim poslednjim finim danima ove godine. :mahalo:
    Ja se stvarno ne uzbuđujem zbog "brljanja", kako tvog - tako ni svog. :009:
  • MiShīCá Mãllä
    Amater
    Amater

Uja Ivaiva jesam dostigla, ali sta mene vise brine ono odrzavanje posle odrzavanja, koje mi je za petama, za dve nedeljice,cini mi se...
    Koliko vidim i tvoj BMi je bas na mestu, ti si vec sad po njemu u "granicama normale", bice to sve super :009:
    A za taj raspored, kako se zadesi, da ne bude da kukam :-P bude dana svakako gde i nemam nekog preteranog posla, al je problem sto ga ja uvek sebi nadjem :neznalica:

Narcisa skupo brate nego sta, po meni ima nekih stvari za koje ne vredi davati novce, pa i da ih imas na pretek, prosto nesto ne zasluzuje toliko novaca, pa smo se ja i moje zeljice nasle na sredini...dobro meni, jos bolje budjelaru :-P
    A jos pride,ali stvarno jako uzivam dok ih pravim, to je onih mojih sat vremena gde me niko nista ne pita (jer ne sme ha ha ha bilo bi :nasilan: )
  • MiShīCá Mãllä
    Amater
    Amater

"Kako smo se nadali, dobro smo se udali"... Ha ha ha
    Koliko sam posla imala za danas, jos sam dobro i prosla...
    Ustala jutros, spremili se za skolicu, zabaviste, odvela ih, dosla kuci pojela bananu i popila kafu (sto je sigurno - sigurno je, zbog glavobolje) , spremila se, otisla kod doktorice po ortopedske uloske, pa odmah u biblioteku da zamenim deci knjige, jesam vam rekla da sam sa klincima procitala vec 100-tinak knjiga, ( 92 - su procitane i odgovorene na internetu jer zbog skole ima neke obavezne lektire , pa kad ih procita mora na netu i da odgovori na pitanja vezana za knjigu , a ostatak smo samovoljno procitali :D sa uzivanjem ) a sto jos iz nase "kucne biblioteke"... jer obozavam knjige, pa i njih navikavam da zavole, sto verovatno vec jesu...posle biblioteke otisla do grada, castila se neki prsluk i poncho i bas sam happy...posle njima trazila kape i salove, ovde ujutru bas bude hladno...posle bila neku papirologiju da sredim, na brzinu samo, pa po kucne potrepstine tipa kese za usisivac i ostale gluposti i na kraju u prodavnicu...i sve stigla do 12h...trkom kuci jer sam bas ogladnela, a u gradu nisam brljalaaa :veseljak: trala la ala la i skuvala kafu, taman dosao Nemanja iz skole, ja jela nar i brazilske orahe,i suve sljive, njemu ugrejala pasulj...trknula do prodavnice po jaja (zaboravila ) i napravila Treshnjicicinu tortu od cokolade i jaja, proveravam veceras i javljam iskustvo, na oko je super...jelovnik dopisujem sutra, kao i uvek :D kad se zavrsi dan :)

Jelovnik jucerasnji je bio 78/91 5oktobar

D: 2 kolaca lenje pite,kafa aparat
    *dosadilo mi voce, a kolac....mmm...mekan kao dusa...
    U: kikiriki,bademi,4braz.oraha
    R: krilca na bak papiru u rerni,mmm, sa medom i ruzmarinom, cvekla, hleb, supu zaboravila :crybaby:
    V: krilca sa medom i ruzmarinom, cvekla

Ja sam pekla krilca na svakojaki nacin, sa svakakvom marinadom , i u ulju u tavi, i na zici u rerni, menjala svasta nesto, dodavala oduzimala, ali ovo je bilo....mmm...
    Izvadila ja krilca za nedelju, posolila, malo pobiberila, stavila u med, malo crvene paprike, iseckala ruzmarin, malo timijana, i ostavila za uvece, medjutim, ostalli su tu gde sam ih i ostavila, :neznalica: pa ih pekla u ponedeljak, i bili su fenomenalno fenomenalniiii
    Odoh trkom, stigao muzic sa posla, cujemo se sutra
    Poljubac za sve :009:
  • MiShīCá Mãllä
    Amater
    Amater

Dobro jutro , dobar dan !
    Jos uvek osecam ukus torte u ustima od juce...mmmm...Treshnjicin recept...mmm.
    Hvala Treshnjice, uspelo je,...eno je pola nema...cak sam je i uslikala, mada sam ja pravila samo sa 5 jaja, (razmisljajuci da se nece pojesti, kad ono deca navalila) , a iste dimenzije kalupa kao i ti, pa je niza ispala, i cak nekako na slici bas mala, niska, ali nije...vislja je nego na slici, samo sam slike, tek posle pogledala, ...napravila tortu, uslikala, nacela, pojela dva parceta i posle vidim na slikama da i nije bas neki ugao slikanja, ali "uskudna" je , nemam reci....

Slika

Slika

Slika

*namazala sam je sa pekmezom od sljiva, a od gore glazura :013:

Hvala jos jednom, najvise zbog toga jer sam ja imala slican neki recept, pa ga nisam prepisala u svesku odmah posle pravljenja, i posle i zaboravila na njega, a sad cu ga upisati i praviti cesce, lakse ne moze biti... :013:

jelovnik za juce je bio :

6 oktobar- blizi se blizi kraj 79/91

D: banana, kafa aparat
    U: pola nara, 4braz.oraha, 4 suve sljive
    R: tarana za promenu sa sampinjonima, paprikom i ruzmarinom,persunom
    V: 2 parceta torte, 1 rafaelo kuglica, bez crne (bilo je u kolacima)

Slike od tortice sam postavila, nadam se, a evo i od jucerasnjeg ruckica

Slika

Uzivajte :D
  • tamy
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 15 godine

od tamy » pre 9 godine

Tortica super izgleda , moraću i ja da probam taj recept kad budem imala vremena :*
  • MiShīCá Mãllä
    Amater
    Amater

Veruj Tamy divna je, kremasta, zato se i pece samo 8min, cokoladna, hladna iz frizidera, malko samo kiselkasta da "razbije" onu slatkocu, a mozes i bez toga, slicna onoj ovde Sacher Torte, al nasa je boljaaa :-P
    A za cas se napravi :D
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Baš htjedoh da napišem Zaher u najavi, kad ti već dopisala :D . Ja ću je prvom prilikom smandrljati. Izgleda fenomenalno. Kod tebe standardno tke, frke, obaveze, al vidi dobro se nosiš s njima :009:
  • MiShīCá Mãllä
    Amater
    Amater

Na slici kazem onako ispade nekako bas niska, ali nije...treba bas paziti i polako umesati belance u ostatak, da bude vazdusasta, onda i ispadne onako kremasta :headbang:
    Danas bez obaveza, i dobro da je tako, jer pada glupa dosadna kisa ceooo dan :(
Odgovori 445 postova