Odgovori 3271 post
Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)
  • superbaka
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 11 godine

Re: Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma

od superbaka » pre 11 godine

:009: Verujem a iz iskustva znam da je osećaj gubitka posla strašan. Na žalost mi živimo u vremenima kada niko ne može da računa da ima siguran posao i naravno prihode. Žao mi je iskreno što ti se to dešava. Moja poruka tebi je glavu gore. Po načinu na koji na forumu pišeš meni se čini da si optimista, a on sam po sebi iznedri i dobre stvari.
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od AnaV » pre 11 godine

Nije lako, ma koliko je neko optimista! To je veliki stres za organizam, naročito kada se ne nazire razrešenje problema, koji poprilično traje! :crybaby:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 11 godine

Ne vredi plakati, gorke suze liti.....to jeste.... Mada, ne znam ni šta da radim......

Kilaža 59 (izađoh iz pms i ms faze), ovih dana je i pun mesec, inače bi možda bilo i manje.... Bila sam dobra prethodnih dana...ništa zanimljivo.... Očekujem normalan nivo discipline i narednih dana i ništa brljantno, osim planiranog brlja (slatkiša) onog dana kada mi srce poželi...
    Danas napravila džigericu, nešto mi je padala na pamet već nekoliko dana pa se setih da je konačno kupim i improvizovah opet neku varijantu spremanja sa vinom.... a onda to sa salatom (zelena, kupus, zelena pera luka srebrnjaka)...naravno zajedno mislim 2u1...

Ako bude po planu, večeras ću i vino, mislim iz čaše (ne iz jela)...(ali, pošto je život komplikovan jelte, možda se planovi i izjalove, što nije nemoguće ni malo, naprotiv)....

P.S. Kada bi nekim čudom Maggie Kaye nabasala u moj dnevnik, što je mala šansa, njoj bi se slošilo (zbog spominjanja džigerice) pa joj se izvinjavam za svaki slučaj! :wink:
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 11 godine

Odavno nisam jela džigericu i imaću je u planu kada odem prvi put u nabavku!
  • superbaka
    Početnik
    Početnik

:009: Pozdrav od mene.

Sad ću ponovo da budem znatiželjna :020: može li recept :07: za tu džigericu sa vincem?
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Ana, Superbako i ostali, dobar dan!

Superbako, uvek se nađem u ,,nezgodnoj situaciji,, (tzv nezgodaciji) kad mi neko traži recept...hehe... Ne zato što mi je teško da isti dam nego me prosto sramota. Ja sam jedna takva nula od domaćice (mislim ispadne nešto kod mene često i odlično, ali to je onako slučajno i po improvizaciji.... možda sam prirodni talenat ali to ne znam ili neću da znam jer ne volim kuhinju...sreća pa volim jednostavne stvari).... Elem, takva sam nula od domaćice da me je prosto sramota da pričam o receptima... Isto kao kad bih pisala ,,stručno,, o energetici i genetici ili tako nečemu, eto kako se kompetentno osećam...

U svakom slučaju,
    Džigerica
    ...kako kad, kako mi kad dune....
    Elem,
    istu sam posolila i dodala crvene paprike (začina) i onda pržila (jer neću kuvanu nego prženu, sa kožicom dakle).... pa izvadila iz tiganja u drugu (dublju) posudu. Onda sam u tom tiganju u kojem je bila džigerica propržila dosta luka, pa dodala začine razne (kari, čili, ....) pa posle dodala malo vode i vratila džigericu u to, da se dinsta....pa malo vina (sada belog a pre sam koristila crno, nego sada nisam imala crno)...
    Tako sam dobila džigericu koja nije suva nego u sosu a ipak je prethodno pržena i ta osobina ,,isprženosti,, nije izgubljena..... Konačnom obliku je dodato još začina naravno....to po ukusu....
    Ranije sam pravila džigericu sa puno puno puno praziluka (koji baš baš volim)..... ali i tada bih ih dinstala odvojeno pa posle spojila i opet u obaveznom sosu... da bude onako za kašiku (makar malu kašiku)...

Kod Ličnog trenera juče jedoh dobar teleći gulaš, njemu čoveku nikad ništa nije teško pa se često nađe nešto zanimljivo u ponudi.....

Inače,
    pratim vesti iz Srbije, Rep.Srpske, BiH i plačem (može da se kaže).....
    Tragedija :shock: :(
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

od narcisa » pre 11 godine

Malo je za reći da je ovdje situacija alarmantna. Pola mi je društva poplavljeno+hladno je za medalju. Lete helihopteri, u prodavnicama se voda prodaje 3 puta skuplje. Ja sam uspjela da uđem u jednu prije nego su je zatvorili-ratno stanje. Milion ljudi, čiste vode nema, svi natrpali kolica brašnom, uljem i kafom, kao da će ovo stanje potrajati 2 godine. Mostovi zatvoreni-nemam riječi. Daće Bog da prođe ovaj belaj. :009: i hvala na brizi
  • superbaka
    Početnik
    Početnik

Draga Debellicka :009: hvala na receptu.Probaću ga. Nisam ulazila na forum ranije pa ti nisam odgovorila. Iskreno rečeno beskrajno sam tužna a Boga mi i ogorčena na sve što nas je zadesilo. Uvek po nama.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Superbako, ko ne bi bio tužan :( ..... Nismo mi čak još uvek ni svesni koje su zapravo razmere ovog događaja.... Tek sam se danas malo odlepila od slušanja, gledanja i čitanja vesti i setila se nekih svojih obaveza odnosno pronašla volju da se malo njima pozabavim i da bar nešto od toga završim.....
    Slika

• Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Uf...nekako se podigoh sa 59 na 60 ovih dana....
    A znam i zašto....
    Apsolutno nisam jela više nego što treba niti sam išta menjala u prehrambenim navikama, nisam čak imala ni planirane dane sa slatkišima kao pre (ne sećam se kad sam jela onu palačinku)...imala sam neplanirane slatkiše ali ne češće nego jednom u npr 6-7 dana...i to ne puno....
    Najverovatnije se radi o tome da sam se generalno manje kretala u poslednje vreme, manje nego inače (razlozi su razni, duga priča), zatim sam se malo ,,paralisala,, otkako je počeo potop (a pre toga mi je već bilo umanjeno kretanje) i zablokirala i zablejala u televizor i slično (prvih nekoliko dana)..... Onda sam se malo prehladila (jajnici ili mokraćni putevi, nisam sigurna) i od tog nekog bola negde tamo...imala otežane pokrete i funkcionisanje sistema u stomaku.... pa od nekog bola valjda nisam mogla da funkcionišem kako treba i imala sam manje više zatvor (nikakav poseban bol, ništa strašno....ali nekako mi to nije dalo da pravim potrebne pokrete.... da ne objašnjavam....pa me je i stomak zaboleo od valjda punih creva....dakle nadutost koja smeta i suvišan teret...).... Ali stvari se valjda sad već sređuju.....

Da ne bi bilo dalje štete, i bez obzira na to što sam sve vreme jela normalno i po svojim standardima (bez ikakvog menjanja navika), prekjuče sam odlučila da obratim pažnju da bih se stabilizovala.... Npr, kad sam kupila onaj hleb od 500gr, isekla sam ga na četiri jednaka dela da ne bih nesvesno pojela više od tih nekih cca 125 grama dnevno, obratiću pažnju na još neke sitnice i valjda se vratiti u svoje normalno stanje..... nastaviti da se krećem više, kao što sam se standardno kretala pre, tj da budem aktivnija.....

Sve su ovo naravno smešni, glupi i banalni problemi.... pored katastrofe koja se dešava i trajaće sa svim svojim posledicama.... ali eto, znam sebe, znam da mi neke promene na kilaži ne bi doprinele blagostanju....dovoljno mi je ovih problema na koje ne mogu da utičem a koji će se izgleda samo uvećavati, pa bar da kontrolišem ono što mogu.....

Pozdrav svima! :neznalica: :mahalo:
    Slika

• AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 11 godine

Pozdrav i tebi! Potpuno te razumem i mislim da je nekretanje najveći uzrok. Osećam to na svojoj koži!
    Neraspoložena sam konstantno i nemam volje da udjem u dnevnik!
  • Sax
    Amater
    Amater

od Sax » pre 11 godine

Zdravo Debeliccka :mahalo:

Ništa ne brini kad ti se organizam oporavi vratiće se i kilogrami u normalu,
    bitno je da si ti na cilju i da vodiš računa.
    Što se probave tiče meni su pomogli ovas i laneno seme (mora da bude usitnjeno, inače organizam ne može da ga vari).
    Prvo sam jela laneno seme pomešano sa raznim semenkama (šta kad nađem: badem, lešnik, kikiriki, semenke...)
    ujutru za doručak dve kašike ustinjenih semeniki se pomeša sa jednim kiselim mlekom.
    A sad povremeno jedem ovas (nutrivitin, pošto nema nikakve dodatke).

Cirkončić mi je ostavila link sa vežbicama koje nisu previše zahtevne a lepo te aktiviraju, možda ti se svide:
    http://www.youtube.com/watch?v=xRScb2l4Z4g
    Ja sam se oduševila, jer mi fizička aktivnost trenutno teško pada, a za ovo ne mogu da nađem izgovor :wink:

Samo napred :)

@AnaV, znam kako je kad neraspoloženje prevlada, ali ne smemo to više da dozvoljavamo!
    Treba uvek naći neku trunku volje i javiti se drugarima sa foruma.
    Ja sam jedva smogla snage da otvorim dnevnik, a sada ne odustajem jer me drugari bodre i daju mi volju da idem dalje.
    Nadam se da ćemo se družiti i podržavati, ne daj se i samo napred, uvek samo napred!
    • start........ 79,9kg, 14.08.2020.
      trenutno.. 78,4kg
      cilj 68,5kg pa 65kg
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Ana, naravno...šta drugo... U principu se ne opterećujem, ali ne bi mi bilo svejedno da se gojim... ni malo svejedno, bez obzira što sam otišla ispod željene težine.... A sad da bih išla na neku dijetu, to mi se baš ne bi dalo....ali baš nikako...

Sax, hvala na poseti! :) I hvala na sugestijama!
    Ti me ne poznaješ od ranije pa možda ne znaš da ja nisam na dijeti već više od godinu dana.... Tako da se sada ne radi o cilju nego ovako o životu bez dijete i održavanju normalne kilaže običnom ishranom.....
    Sa probavom inače nemam nikakve probleme. Lan (ali obavezno i celo zrno jer i ono ima svoja korisna svojstva kao i mleveno - dakle obe varijante) koristim svakodnevno već jako dugo.... Ovo nisu bili problemi sa probavom nego bolovi ginekološke ili urološke prirode pa sam imala mehaničke smetnje kod pražnjenja, jednostavno mi bol nije dozvoljavao da to sve bude kako treba... Dakle probava je radila ali ,,mašina,, nije radila jer su se neki delovi poremetili hehe.... Mehanika izgleda čista.... ali prošlo je... Bila je to prehlada, šta drugo (to je ono kada ti je samo malčice hladno od tamo nekog prozora i tako ti bude blago hladno po nogama a ti kao misliš da nema veze jer je to samo malo hladnjikavo... a tada se prehladimo, jer kada je puno hladno onda se momentalno obučemo i pokrijemo, a kad je samo malo onda često ne preduzimamo ništa....)...
    Ipak ti još jednom hvala na sugestijama... :)

Hvala ti i za predlog za vežbe... Znaš, kod mene nije problem u odabiru fizičke aktivnosti nego su neki drugi razlozi doveli do toga da sam u poslednjih 7-10 dana bila manje aktivna nego inače, a ti razlozi... to je već duga priča... Inače, poznajem sebe odlično... ja imam faze i stanja kada nisam ,,sposobna,, da se bavim tako nekom ,,konkretnom,, fizičkom aktivnošću i to je jednostavno tako... Trenutno (već neko vreme u stvari) funkcionišem tako da nisam baš u stanju da se okrenem ovako nečemu, prosto imam druge prioritete... Ovo nije nikakvo opravdanje nego iskrenost, jednostavno poznajem sebe....
    Ono što je za mene važno je da radim redovno vežbe za kičmu zbog svojih dijagnoza kičme, i to je nešto što bih morala, a sve drugo.... ni na kraj pameti mi nije....

Odavno ne pišem jelovnike i slično....ali kad sam već tu....
    Danas opet postim, jela skušu (rani ručak, pre 13h, jer sam bila gladna usled velike neispavanosti..... gradi se zgrada pored moje i buka počinje jako rano ujutro i tako svaki dan, a kasno sam legla, plus što je sinoć bilo i nekog alkohola, ne ni tako malo...)...Posle ću verovatno tunu i to je to......
    Odoh na jedno mesto i tamo ću i spavati pa ,,sve svoje nosim sa sobom,,... (mislim tunu)....da ne bude da nisam spremna... jer posna hrana ume da bude problem a ja nisam baš nešto sklona krompiru i sličnom.....
    Slika

• jasminaw
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 13 godine

od jasminaw » pre 11 godine

Mahanje i pusa Mrsavice moja :009:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Jaco draga, sad sam se baš oduševljavala u tvom dnevniku! :009:
    Juče /danas sam osetila jedan dobar cik cak......Sinoć sam imala pojačane kalorije onako baš baš, iza čega nisam imala ni ič od osećaja težine ili prejedenosti.... A onda jutros baš lep efekat praznog ravnog stomaka.....
    Slika

Odgovori 3271 post