Odgovori 2547 postova
Srećna, sita i sve manje debela
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

Re: Srećna, sita i sve manje debela

od narcisa » pre 8 godine

28/91 P- dan
    Ne sjecam se, ali je bilo po propisu
    Fa: 135 cucnjeva
    29/91 Uh-dan
    D: mrva hljeba, malo sira i paradajza
    R: paradajz, zapeceni karfiol, kifle
    V: svega i mnogo
    Fa: 140 cucnjeva
    30/91 V-dan
    Bananoled sa ljesnjacima, banana, narandza, jabuka, badem, pola paprike punjene gljivama i rizom, tri kiflice sa sirom (sestra pravila, a meni je trebala priprema za kafanu), b+r vitamin
    31/91 Vodeni dan
    Dosta vode, solja supe, trecina kriske hjeba i 3 lista pecenice
    Fa: 160 cucnjeva

Nisam najsjajnija, ali nekako guram. Za UH veceru sam se bas rasturila, a uopste nisam uzivala. Ove paprike sam ja pravila za ukucane pa sam morala da probam. Skroz ukusno jelo. Isti slucaj je i sa zapecenim karfiolom.

Stalno mislim na tijesta. Stalno.
    Ne dam se prevariti iako je situacija idealna za sunovrat.
    Pisala sam kod Sax u dnevniku apropo postizanja mini cilja za novu godinu. Idealno bi bilo <85, a ja bih sasvim zadovoljna bila sa 88. Sa 88 bi bilo tacno 12 kg za godinu dana.

Bezvoljna sam, mrzovoljna i umorna.

:mahalo:
  • Sax
    Amater
    Amater

od Sax » pre 8 godine

Uh... ta testa... i meni su najveća slabost...
    Verujem da si umorna i iscrpljena i da će se i raspoloženje popraviti kad se naspavaš i odmoriš.
    Nadam se da ti je tata dobro, da ste završili sa lekarima i da ćeš moći lepo da se odmoriš od svega i psihički i fizički :009:

A ciljevi su nam zabeleženi, sad još "samo" da se potrudimo da ih ostvarimo, opasna se ekipa okupila, nemaju kilogrami nikakve šanse protiv nas :hi-fi:
    • start........ 79,9kg, 14.08.2020.
      trenutno.. 78,4kg
      cilj 68,5kg pa 65kg
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

od narcisa » pre 8 godine

Jedva cekam taj odmor. Vec sam ga isplanirala : ).

32/91 P-dan
    D: pola narandze, 3x3 cm hljeba, tri lista pecenice
    U: badem
    R: gljive, sir, jedna paprika punjena gljivama i rizom, paradajz, minijaturno hljeba, jedan cosak sirnice, jogurt
    V: jogurt
    Fa: 165 cucnjeva

Dobro pregurala vodeni. Za rucak je bilo svega po malo. Ukucani su sirnicu jeli - nisam mogla da odolim.
    Sugavo vrijeme = sugava ja.
    Opekla sam se...tepsija pokusala da ispadne.

• usamljena_bucaa
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 10 godine

od usamljena_bucaa » pre 8 godine

Ja sam po tvom iscitanom dnevniku zakljucila da najvise volis sirnicu hahah i pivu :)

Ono sto sam naucila od tebe jeste da nema odustajanja.. proce los period i znam da ces se vratit na pravi put.. jer takvog borca nisam upoznala nikad do sad, iako je ovo virtualno..
    06.01.2020.g 102 kg
    07.02.2020.g 93,400 kg
    07.03.2020.g 87,300 kg
    07.04.2020.g 82,400 kg
    07.05.2020.g 78,700 kg 😟
    07.06.2020 ?
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 9 godine

od Luna85 » pre 8 godine

Dala si mi ideju sutra za rucak i paprike s pecurkama :)
    Jel radis cucnjeve u serijama ili odjednom?
    Imam savrsene vezbe istezanja nakon njih ako ti zatrebaju, pokupila s joge :)
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
  • Sax
    Amater
    Amater

od Sax » pre 8 godine

Imaš li neki dobar recept za opekotine? Meni je pegla htela da pobegne :wink:
    Za prvu pomoće je dobra hladna voda, a onda rastvorena sodabikarbona u hladnoj vodi (iz nekog razloga se opekotina smiri i ne boli).
    :009:
      trenutno.. 78,4kg
      cilj 68,5kg pa 65kg
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 8 godine

Jomelop ... ja ga uvek držim u frižideru.
    http://mentapadej.com/melemi/
    Imaš ga u svakoj apoteci ... mene i klince je nebrojeno puta spasao plikova (najbolje je odmah ga mazati, ali pomeže i naknadno).
    Inače, pomaže (ako si uporan u mackanju) i kod smanjenja ožiljaka nastalih povredama druge prirode, ne samo kad su opekotine u pitanju.
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • Sax
    Amater
    Amater

od Sax » pre 8 godine

Hvala :009:
    Sad kad sam videla pakovanje setila sam se da ga je mama uvek imala u kući kad smo sestra i ja bile male.
      trenutno.. 78,4kg
      cilj 68,5kg pa 65kg
  • dada77ns
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 8 godine

od dada77ns » pre 8 godine

Sax,
    ja cu da se ukljucim posto vas pratim jer sam na odrzavanju kilaze, ali ne komentarisem.
    Najbolji recept za opekotine je med. Staviti ga odmah na opeceno mesto, nikakva hladna voda i slicno. Mene je med spasao od opekotine koju sam zadobila praveći kolače (uprženi šećer). Stavite med na ranu i neka što duze stoji. Ukoliko vise ne mozes da skupljas med koji se razliva po ruci, uvi u neku pamucnu krpu. Bitno je da ima meda i na rani i na krpi...ne stedi.
    Pricam iz iskustva. Nije mi ostala ni rana ni oziljak i nisam imala plik/plikove.
    UN start: 04.05.2016. 62kg
    UN kraj: 01.08.2016. 51kg
    novi start kontrole: 03.05.2017. 55kg neuspesan
    najnoviji start kontrole: 06.11.2017. 57kg neuspesan
    UN start: 02.12.2017. 57kg
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 8 godine

Provereno hiljadu puta.... bilo koju opekotinu odmah nasapunjati što više. Sapun izvlači temperaturu i ne dozvoljava da se napravi plik ili bilo šta. Eventualno se pojavi blago crvenilo koje posle potamni a potom potpuno nestane. Nema plikova, nema nikakvih problema.... dakle nasapunjati, onaj sapun se naravno odmah osuši i ostane taj beli sloj na koži (belo od sapuna)....
    Posle, ako eventualno ostane neki blagi ožiljak (teško), par mazanja kantarionovim uljem i kao rukom odnešeno....
    .. proce los period i znam da ces se vratit na pravi put..
    Usamljena Buco, :) Narcisa je i sad na pravom putu! :wink:
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • usamljena_bucaa
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 10 godine

od usamljena_bucaa » pre 8 godine

Mislila sam na to sto je rekla da nije zadovoljna svojim jelovnicima jer moze i bolje..

Samo sam se mozda pogresno izrazila.. :020:
    06.01.2020.g 102 kg
    07.02.2020.g 93,400 kg
    07.03.2020.g 87,300 kg
    07.04.2020.g 82,400 kg
    07.05.2020.g 78,700 kg 😟
    07.06.2020 ?
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 8 godine

Ma lepo si se ti izrazila i nisi ništa loše mislila :) nego sam ja samo želela da naglasim da su takvi dani samo normalan, sastavni deo, redovne ishrane a ne nešto što treba smatrati za grešku. Narcisa je već dugo u procesu skidanja kilograma, dve i po godine, i sasvim je normalno da ima dane kada jede drugačije ili više... Uostalom, ja se nadam da će ona uskoro i da promeni ovaj sistem (ove modifikovane Un dijete), što je i počela da radi... tako da je to sve normalno. Nemoguće bi bilo biti 900 dana na nekom besprekornom režimu. Zahvaljujući tim fazama kada je odstupala od plana je i uspela da skine ove silne kilograme :01: :14: .

Zato i ti računaj sa tim, u svom procesu skidanja kilograma, da kad nekad naiđe neki dan ili dva u kojima nisi jela baš onako kako je bilo po planu, da to ne gledaš kao propast ili grešku nego kao sastavni deo svoje ishrane i da samo dignute glave ideš dalje. Nije to brlj, nije to greška, to je normalno i čak poželjno da se povremeno dešava. Bez toga ne bi bilo ni uspeha....

:mahalo: :)
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Sax
    Amater
    Amater

od Sax » pre 8 godine

Hvala devojke :009: :009: :009:
    Mackam se kad god se setim, javljam kakvi su rezultati.
    Narcisa, kako tvoja opekotina?
      trenutno.. 78,4kg
      cilj 68,5kg pa 65kg
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 8 godine

Zato i ti računaj sa tim, u svom procesu skidanja kilograma, da kad nekad naiđe neki dan ili dva u kojima nisi jela baš onako kako je bilo po planu, da to ne gledaš kao propast ili grešku nego kao sastavni deo svoje ishrane i da samo dignute glave ideš dalje. Nije to brlj, nije to greška, to je normalno i čak poželjno da se povremeno dešava. Bez toga ne bi bilo ni uspeha....

:mahalo: :)
    Ovo treba posebno istaći :D Većina ljudi koji krenu sa dijetom se plaše dana kad je prekrše.
    Mi smo ovde došli da menjamo navike u ishrani i pogotovu za one koji imaju veći višak to je jedini ispravan put. Ne postoji brzinska dijeta kojom se može skinuti 30 - 40 kg ... u pitanju su ipak procesi koji traju duže, a niko ne može i ne treba da gladuje godinu dana ili više ili da se u tom periodu ili doživotno odriče ama baš svake namirnice koje voli. Znači, savršeno je normalno ponekad imati kaloričniji obrok ... to nije greh, samo ti i takvi obroci ne treba da budu svakodnevnica.
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • volja cini cuda
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine

od volja cini cuda » pre 8 godine

Cestitam narcisa na klubu 8! :veseljak: Znam koliko ti je to znacilo. I sad sigurno ka zacrtanom cilju za Novu godinu. :mahalo:
Odgovori 2547 postova