Odgovori 3271 post
Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma (slike 170)
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

Re: Ex Debeliccka Mrsavicc po zakonima hedonizma

od AnaV » pre 11 godine

Starija????????????
    Bože taj PMS-nekada se o tome nije ni prićalo! Sada svi prićate o nekom nakupljanju vode u tom peridu, pa ima i nekih drugih uzroka, ili se to tako danas opravdava pojaćan apetit, koji je normalan u tom periodu meseca!
  • Ella
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 17 godine

od Ella » pre 11 godine

Joj, setih se slicnog slucaja. Obratio mi se klinac na fejsu na pp (mladji 20 godina od mene) da budemo prijatelji. Posto se ne poznajemo, a iz istog smo grada, pitala sam ga zasto (na mom nalogu su moje fotke-neke su dostupne bile javnosti pa vidi kako izgledam) kaze voleo bi da se druzi sa starijom, a ja mu se bas dopadam sa fotografija koje je mogao da vidi. Rekla sam da ne dolazi u obzir, a on da me "utesi" kao ne misli na sex vec da razgovaramo, dobro bi mu dosli saveti iskusne zene o tome sta devojke vole i zele ili u zavisnosti od situacije kako da se ponasa :D Slatko sam se nasmejala i rekla mu da pogleda film "Sta zene zele" sa Mel Gibsonom i kulturno odbila. Srecom nije vise dosadjivao. Naravno od tada je moj profil za neke stvari cenzurisan.
    I ja sam razmisljala na isti nacin kao i ti!

Ova biometereoloske promene me jaaaako uspavljuju!

Drago mi je sto si gipka i sto ti kiropraktika pomaze. Bice sve to super!
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 11 godine

AnaV napisao:Starija????????????
    Bože taj PMS-nekada se o tome nije ni prićalo! Sada svi prićate o nekom nakupljanju vode u tom peridu, pa ima i nekih drugih uzroka, ili se to tako danas opravdava pojaćan apetit, koji je normalan u tom periodu meseca!

Da Ana, starija. :16: .... Starija od nekog ko je duplo mlađi i kome mogu da budem mama. Starija nego šta...
    (pa ovaj je možda mlađi od mog sestrića... nema šta da se diskutuje)... Starija i čak STARA, u odnosu na njega. Zato i kažem da je bez mozga kad nije umeo da oceni koliko sam starija....
    Mislim, imala sam ja mlađe tipove, ali ovo bi već bila pedofilija... ovaj se ne računa u ,,mlađe tipove,, nego u dečurliju... Niti je normalno da imamo ikakva posla niti bih mogla naći temu sa njim sve i da hoću i da mislim da je normalno (osim u ulozi ,,tete,,)...
    :)

A PMS.... pa nije baš PMS izmišljena kategorija (ipak ne pričamo ovde o nekoj numerologiji ili ne znam čemu)... Činjenica je da postoje hormoni i da postoji njihova uloga u našem organizmu i telu... To je jednostavno tako...samo je i tačno da može da se kontroliše. Kada sam one godine bila ,,debela,, i jela slatkiše svakodnevno, PMSovi su mi bili MNOGO MNOGO gori..... velika je razlika. Sada su prilično podnošljivi osim što recimo svaki treći bude onako drastičniji (kao što mi i svaka treća ili nekad druga mestruacija bude mnogo bolnija od prethodne i tada lekovi ne pomažu....)... Tako da, PMS ipak nije opravdanje..... nego stanje medicinski objašnjeno... Isto kao što i menopauza nije izmišljena nego je to stanje koje postoji i nosi svoje promene, kao i trudnoća i sve ostalo što zavisi od hormona...
    Ali dobro, sreća je što to prođe i što se može prilično iskontrolisati i ublažiti...

Ella, naravno da mi je bilo smešno! Zamisli naše dijaloge..... hehe.... A taj ,,tvoj,, kandidat, mučenik, žao mi ga.... :shock:

Hrana će danas biti slična kao i obično... Dosad sam pojela bananu i veliku zelenu jabuku.... Posle ću malo onog mesa sa koprivom (ostatak u zamrzivač)... i videću....(tona salate se podrazumeva).... Sutra post.

:mahalo:
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Pink
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 11 godine

od Pink » pre 11 godine

Samo da ti mahnem :mahalo:

A to za tog klinca shvati kao kompliment :wink:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Dobro Pink, neka bude kako ti kazes! :-)

Cetvrtak bio uredan dan sa protein.ruckom i planiranom slatkom vecerom (palacinka, sladoled), nakon 5-6 dana apstinencije od slatkog.

Petak posno, banana pa rucak malo rib.corbe, pastrmka, tikvice, zelena salata, rotkvice, hleb...
    Uvece bezveze pojedoh dosta nekog kikirikija...a znam zasto... Licni trener opravdano kasnio, pa umesto da rucam oko 14h kao sto mi je organizam navikao, rucali u 16.30... Posle mi se cinilo da nema prostora za veceru i nisam ni vecerala... Pila vino. U stvari je trebalo da normalno veceram kao sto sam navikla, umesto sto sam tamanila kikiriki (a bio neki bas bas lep.. sve sa.cim treba paziti je obicno lepo...uglavnom)

I danas postim, riba, salata, videcu da li ce jos nesto uci u pricu... Ima i pasulja u ponudi ali cu nastojati da izbegnem skrob a taj pasulj moze u zamrzivac pa za neke byduce posne ,,petkove" kad ne budem imala pastrmku...

Svima koji slave, srecan praznik, Hristos Vaskrse!
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 11 godine

Vaistinu!
  • sexy_cica
    Početnik
    Početnik

od sexy_cica » pre 11 godine

Hemijski sastav

Kikiriki je veoma vredan plod, bogat proteinima (24-38%), ugljikohidratima, mastima, biljnim vlaknima, različitim mineralima i vitaminima (niacinom, tiaminom, vitaminom E i vitaminom K). Semenke sadrže 40-60% eteričnog ulja. U eteričnom ulju utvrđene su : linolna, cerotinska, behenska, laurinska, miristinska i arahinska kiselina, vitamin E i mnoge nealkaloidne materije.

Lekovitost

Kikiriki je jedan od najlekovitijih orašastih plodova:

smanjuje rizik od kardiovaskularnih oboljena;
    umirujuće deluju na nervni sistem;
    potpomže izlučivanje žuči;
    pojačava potenciju;
    poboljšava koncentraciju;
    poboljšava memoriju;
    poboljšava sluh;
    koristan je kod jake iznemoglosti;
    daje sjaj kosi.

*Preuzeto sa Interneta

Ne brini zbog kikirikija, dobar si izbor napravila. Bolje i to nego cips, cokoladice i druga industrijska hrana.

I ja tebi zelim srecan Uskrs, Vaistinu Voskrese.
  • Pink
    Amater
    Amater

od Pink » pre 11 godine

Nego sta. Ako je delovao ovako ili onako, ne znaci da nema dobar ukus :wink:.

Nego, mnogo mi se svidja kako se hranis. Kada se oslobodim ovog viska i ja cu pokusati tako - puno salata sa nekim dodatkom, slatko kao obrok isl.

Vaistinu Vaskrese! Srecni praznici!
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 11 godine

Slika
  • superbaka
    Početnik
    Početnik

od superbaka » pre 11 godine

:) Draga Debellicka
    želim ti srećan praznik. Hristos vaskrese :)
  • AnaV
    Profesionalac
    Profesionalac

od AnaV » pre 11 godine

Još te nema! Ti negde lepo uživaš u prazničnim danima?
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Ana, Sexy Cico, Pink, Superbako i ostali naravno - dobro veče svima (ili dobar dan – zavisi kada budete čitali)! Vaistinu Vaskrese! Tu sam Ana, nego mi nije uvek zgodno da piskaram po forumu, a i nema se uvek šta pisati a nisam uvek ni za pisanje, i tako...

Sexy Cico, hvala na postu o kikirikiju. Nego, znam to sve.... Odavno sam iščitala o kikirikiju (još kad sam osetila da mi lepo leči glavobolju). Samo, sve može da bude i lek i otrov (znaš kako se kaže) – zavisi od količine! :wink: Kikiriki i ostali plodovi te vrste.. naravno da imaju svoja dobra svojstva, to je opštepoznata stvar, ali se to odnosi na male količine. Logično, ako se od nečega proizvodi ulje, puter i slično.. to mora biti kalorično (da li je ikad iko proizveo ulje od kupusa ili kelerabe, hehe..?!). Nego ja eto, poremetih ritam.... ovaj moj kasnio pa umesto da ručamo na vreme odložismo ručak za 2.5 sata, cca... posle ne večerah kao što bih inače (i kao što sam trebala) nego sam eto ,,mezila,, taj kikiriki (ali preterano)...

Pink, kažeš dopada ti se kako se hranim. Hvala. Kao što sam bezbroj puta ovde objašnjavala, i svima naravno već dosadila, ponoviću opet: nisam na dijeti, to je jednostavno moja ishrana, jedem sve što volim – ALI naravno, UZ ODREĐENA PRAVILA kojih se opušteno držim veći deo vremena (izuzetak je po dan ili eventualno dva u pms periodu kada uradim nešto atipično za ostale dane, i eventualno još ponekad povremeno). Zašto ti to pričam – zato što kažeš da bi volela tako da se hraniš. Ti se apsolutno možeš hraniti ovako ako ti se dopada i na taj način skinuti tih nekoliko neželjenih kilograma. SAMO bi morala malo striktnije da vodiš računa, za nijansu striktnije, u prvom periodu – striktnije nego što se ja hranim. I to je sve. Zato kažem, ako ti se dopada, to bi mogao da bude način za tebe – s obzirom da si konstatovala da ti UN dijeta ne odgovara. Ali, pisaću ti o tome u tvom dnevniku....gde smo temu načele...kada si spomenula neku svoju varijaciju UN koju bi mogla da držiš....

Vaskrs prođe u redu (jela sarmu i pečenje) osim što sam malo preterala juče sa Raritet tortom. Nisam mogla da joj odolim. Zato je danas već sve normalno i jedem na svoj način.....
    Slika

• Pink
    Amater
    Amater

od Pink » pre 11 godine

Ulje od kupusa :16:
    Hvala na predlozima, jako mi se svidjaju, divna si :*
  • cupikau
    Početnik
    Početnik

od cupikau » pre 11 godine

I ja sam se slatko nasmejala na ulje od kupusa i kelerabe.. :zuba:
    Jeste, orasasti su jako, jako zdravi, ali otprilike saka dnevno..sve preko toga je bomba, na zalost..
    Ja obozavam i bademe, lesnike, semenke suncokreta, golice, susama, lana i primetila sam da ih pojedem u normalnim kolicinama samo kada sa njima obogatim neku salatu ili zitarice za dorucak..ili ih stavim u kiselo mleko ili u hleb koji pravim..a cim ih uzmem kao uzinu, onako samo da grickam, ode mast u propast..
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Kupusijada hehe! :)

Danas ništa zanimljivo....osim što ću se možda pretvoriti u kuvano jaje (kao i mnogi ovih dana, pretpostavljam)....

1. Banana
    2. Salata (potpuno domaće zelena i rukola i jareće pečenje) sa pola espresso šoljice onog mog jogurt / dižon / kari / mirođija preliva, hleb
    3. Ista salata - samo kuvana jaja umesto pečenja, mini parče hleba

Sada odoh na jedno mesto tako da će verovatno biti neko pićence ili dva ili tri...
    Laku noć!
    Slika

Odgovori 3271 post